Phillippe

Muzeji u Parizu

216 poruka u ovoj temi

Ja sam kupio pass isto mislim sa 4 dana ali smo i Luvr u avgustu usli pre toga i kupili karte. Dok je gore bilo red vrlo dug ja sam poslusao savet da udjem iz metroa,znaci kod obrnute piramide i dole bikvalno nije bilo nikoga da ceka. Mislio sam da se to desilo sestri jer je bila u januaru a ja u avgustu ali je bila ista prica...valjda turisti ne znaju za taj ulaz...ne znam...a pass mi je pomogao cak i za Versaj ali se cesto isto cekalo u redu za one sa passom ali dosta krace...Latinsku cetvrt svima preporucujem za set menu obroke oko 10evra...nema jeftinije ni u Meku a dobra hrana?. Umesto Monalize, izdvojicu Pisara iz Luvra i Mislioca iz Rodenovog muzeja.

IMG_20140809_202852.jpg

image-da7130a36f9d1404c4d8cd806944a6822c0524bb6610210529b098545c9188ba-V.jpg

image-96b63c1a3e984bf807ba83564737bea402e9d4c686c3d8a4d2c1493b77cc859e-V.jpg

IMG_20140812_184310.jpg

IMG_20140811_145243.jpg

IMG_20140810_203144.jpg

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Traba mi pomoc oko organizacije odlaska u Versaj. Razmisljala sam da kupim preko neta karte Passport with timed entry. Raspevane fonatane su subotom i nedeljom. Valjda sa ovim kartama ne cekamo, vec ulazimo za  vreme za koje smo kupili?

Zbunili ste me kada ste napisali da svi cekaju i ako imaju karte?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Свуда се мало чека због обезбеђења, али ја нисам виђао гужве у Версају, то су ипак минути чекања, а не пола сата или сати како неки причају.

Једина гужва је била за Орсеј, радни дан, мада било је већ подне, толика гужва и то је ред оних који имају карте, да смо се ми вратили и дошли сутра у 10.00 и није било скоро никога.

Тако да је препорука, букирај карте и гледај да што раније да одеш.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

E, druže razočarao si me, ispade da širim dezinformacije.

Pozdrav iz Pariza!

Izmenjeno (Eowyn)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Не знам на шта конкретно мислиш ? 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam isao u Versaj i unapred sam kupio kartu. Guzva jeste bila nenormalna (nedelja ujutro cini mi se) ali uprkos ogromnoj guzvi usli smo za 20-ak minuta cekanja.

U Luvr sam usao brzo jer sam bio prvi u redu :D U dOrsay nije bilo velike guzve i u Orangerie. U svakom slucaju, bolje je kupiti kartu unapred preko neta. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mene interesuje da li se muzeji ili atrakcije moraju posetiti u vreme koje ste naveli na njihovom sajtu kod kupovine karata.Skoro na svakom sajtu pored odabira datuma postoji i obavezna opcija gde morate odabrati vreme vaše posete.Da li vreme posete koje navedete mora da se ispoštuje ili postoji neka tolerancija tj. da možete doći sat-dva kasnije.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da odgovorim na pitanje odozgo. Kada imate time slot za posetu, toleriše se 15 minuta. Možda negde do 30min ali retko.

Inače ovog kišnog dana u Parizu išao do muzeja Karnavale (Carnavalet) koji se otvorio proslog meseca posle 4 godine renoviranja.

Šta je novo: 

• ima dosta sala koje su postale interaktivne na neki način. Skoro svuda možete nešto da slušate, gledate, slažete...

Ima i besplatna aplikacija da se skine na google play sa vodičem/vodičima. Ja jesam skinuo i nije loša.

Novi deo je 'Pariz danas' gde su fotografije i video klipovi događaja zadnjih godina/decenija. Meni je taj deo bio baš dosadan jer je i politički obojen... a možda treba samo vremenska distanca.

Omiljeni deo mi je Pariz od II do XVI veka.

Potreban je time slot da se uđe jer je velika gužva i red je da se uđe. Ja nisam imao ali me sproveli preko reda jer bio jedini stranac. 

MAM - Musée d'Art Moderne de Paris ima sličnu aplikaciju kao gore pomenuti. Glas koji priča je užasan, izbrisao je bio. I njihovo preuređenje je završeno. Većina dela je ostala ista u odnosu na 2019, 2018 i 2017 kada bio.

Le Petit Palais je uredio poseban deo sa ikonama i meni je to def bio highlight i nešto novo u odnosu na nov 2019 kada zadnji put posetio.

Musée d'Orangerie takođe ima novi raspored postavke koji je više organizovan po umetnicima. Nisam uočio nova dela, ali ima manje Renoarovih dela nego pre.

Orsay isto ima drugačiji raspored, sada je vremenski baziran i uočio nova dela.

Musée Picasso ▪ odavno bio tamo. Sada je generalno moj utisak da je muzej prilično praznjikav čak i da ste baš ljubitelj Pikasa. Trenutno izložba Pikaso/Roden i ... iskreno: ☆☆

Za 17€ bolje otići u Muzej Gustave Moreau koji košta 7€. 

Eto ukratko update.

Sutra Louvre. Time slot od otvaranja. Kako i sutra najavljuju ceo dan kišu, vala ima ceo dan da budem u muzeju. 

Izmenjeno (Phillippe)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Dobar dan. Planiram sa suprugom putovanje u Pariz krajem avgusta na nedelju dana. Kakva je situacija sa covidom ? Da li su potrebne potvrde o vakcinaciji za hotele i za ulaz u turističke atrakcije i restorane? Da li je neko putovao skoro i kakva je situacija za turističke posete?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam u Parizu. Od danas je potrebna potvrda o vakcinaciji ili testu da uđete u bilo koji muzej ili restoran. Prethodnih dana je bilo puno d3monstracija.

Broj ljudi po restoranima je UOČLJIVO MANJI! Verovatno 80% manji. Bas se iznenadio.

Lično meni je to merde... jer u muzeju pa mozda ima 3 ljudi na 10 kvadratnih metara a u busu ili meteou 5 na kvadratni metar... ali jbg.

Bar ne traze potvrdu i pri ulasku u prodavnice i knjizare.

Da... obavezna licna isprav uz potvrdu o vakcinaciji.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mirjana, ako ste vakcinisani vakcinom koja je priznata u Fr onda Vam potvrda znaci. U drugom slucaju nista, tj. mora test, srecom antigenski prolazi.

@Phillippe, mogao si da sacekas prvu nedelju u mesecu i odes do Pikasa za dz :)

Meni nedostaje ta jurnjava po muzejima, ali bice dana....

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala puno. Vakcinisani smo i suprug i ja Fajzerom. Bitno mi je da sve radi i da nema restrikcija jer bi onda putovanje bilo besmisleno.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Za sada sve radi i sa onom potvrdom štampanom koja može da se uzme u pošti nema problema da se uđe u neki muzej. Danas posetio 2 - MAM i Cognacq-Jay.

Ne oslanjajte se na digitalne jer ce traziti da skeniraju a kod nase drzave naravno ne prepoznaje.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Još par reči o nekim muzejima.

Tokom ove posete Parizu išao po prvi put u 2 muzeja

▪ Musée du Quai Branly

I moram da priznam da je muzej odličan! Vrlo zanimljiv. Verujem da je zanimljiv i deci i starijima. Ne znam zašto ranije nisam išao, ali, eto... konacno jesam.

Maske koje su izložene su me oduševile. Nekoliko puta pravio krug da ih gledam. Preporuka! Inače je trenutno izložba Olmeka - i jedno 20 tona kamenih skulptura je dovezeno iz Meksika ! 

• Musée Guimet 

Muzej azijske umetnosti. I ovaj muzej je vrlo zanimljiv i vrlo bogata kolekcija od skulptura, preko klasičnog slikarstva Kine i Japana, do vaza i nakita. 

Muzej je veći nego što sam mislio - 3 sprata, prepuna eksponata.

Preporuka za oba muzeja. Mada me je Branli baš oduševio. Svaki eksponat je baš baš zanimljiv.

I na kraju info u vezi ulaska u muzeje.

Za neke MORATE da preko neta rezervišete time slot ioko je muzej besplatan - Carnavalet na primer. Ostali besplatni muzeji uglavnom ne.

Pass sanitaire će tražiti svuda i neće vas pustiti bez. Dobra stvar je da niko ne traži i ličnu kartu ili neki dokument te ... ako nemate zaista svoju potvrdu možete da prođete sa tuđom ;-)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

E, drago mi je da ti se dopao Branly.

Da li je otvorena basta u Guimet-u? Ne uspeh da je posetim, uvek je bila zatvorena.

Pozdrav iz Pariza Bliskog istoka:ljubav:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27028
    Ukupno tema
    906127
    Ukupno poruka