Phillippe

Muzeji u Parizu

216 poruka u ovoj temi

Možeš slobodno da ubaciš još 1 ili 2 muzeja

Ja tog besplatnog dana imam ovu rutu: 

1. Oranžeri

pređem most i za 5 minuta sam u Orseju

2. Orsej

na 6,7 minuta hoda je 

3. Klini

i za kraj - pošto najduže radi

4. Pompidu

:)

jednom sam ubacio i muzej Delacroix

ali je mali i prilično nezanimljiv, čak i meni koji volim Ežena

ako sve lepo isplaniraš i poznaješ Pariz ( ili ako koristiš google maps ili slično) može se ovo izvesti

p.s. U Oranžeriju je trenutno izložba sa slikama ( I TO KAVIM!!!) iz jednog japanskog muzeja!

Ja ovih dana merkam Pariz baš zbog te izložbe...a u Orseju je i izložba Sezanovi portreti!

Tako da...

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Stalker, blizu Chasse-a je Picasso, pa eto predloga za jutro, a posle obavezno omiljeni Phillippe-ovi Orangerie i Orsay.

Cluny je renoviran prošle godine, moram zaviriti:-)

Rodin posle renoviranja može za dž samo od oktobra do marta. Letos se neki ispalili, pa čekali, a kontrola spora. Ja sam snimila situaciju i otišla u Branly. Na sajtu nije bila info, jer ga ne ažuriraju.

Delacroix - samo mi se sviđa bašta.

Moram da dodam da je četvrtkom posle 18 h besplatan ulaz u M. des Arts et Metiers. Moj utisak je bio wow, kada sam videla neku postavku, iako nisam neki zaljubljenik, a ni poznavalac. Prošle godine kada sam videla novu metro stanicu, morala sam da izađem.

Izmenjeno (Eowyn)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja još uvek nisam bio u Branley... verujem da je zanimljiv. Ali kako mene prvenstveno zanima slikarstvo, uvek pre odem po 10 put u Petit Palais ili Musee d'art moderne ( stalno besplatni) nego eto, neki drugi.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Danas spremajući se za svoj put u Pariz sledećeg meseca ( mada, kao da mi treba priprema hahaha za grad koji bolje poznajem od svog ) naleteh na to da u Parizu postoji Pinakoteka! Nisam znao. Komentari su pomešani što se tiče nje i ne nalazi se ni među prvih 50 muzeja na TA stranici.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jedne godine sam posetila izložbu Kleopatra, a druge Rubensa. Prošle nisam, ali videh sad da je i zatvorena.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kakve su im izložbe bile? ja tu za Rubensa po komentarima shvatih da je bilo samo 4 platna! 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Luvr je sutra besplatan za sve i radi do 18h!

Pa ako neko je tamo...

ja ću biti za 8 dana

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nije muzej, ali jeste atrakcija. Hotel nam se nalazi na jednu metro stanicu od groblja poznatih u delu grada Banjole. Hteli bismo da ga posetimo u ponedeljak kad izlazimo iz hotela. Da li je otvoreno tada, od koliko do koliko i da li ima na ulazu plan sa obeleženim grobovima poznatih za lakše snalaženje? Hvala :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Obično su otvorena od 8 ili 9 h, pa do 18 h.

Mapu tražite na ulazu. Ako nesto ne možete da pronađete, pitajte prolaznike ili radnike, uvek se neko tu mota, čak ima i vodiča, pa vam možda ponude neku turu:-)

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Luvr, 14. jul

P_20170714_092739.thumb.jpg.8e022b181611

Red u Carrousel-u, došla sam u 9 h, a čekala oko 15 min.

P_20170714_114521.jpg.89da3b506e64aff0d4

Podne

Videla sam i deo parade:-)

P_20170714_104305_1.jpg

P_20170714_114946.jpg

P_20170714_115502.jpg

U 17.50 h obezbeđenje nas je diskretno potisnulo ka izlazu:-)

Izmenjeno (Eowyn)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Putujem u Pariz u cetvrtak ujutru, za nesto vise od 24h, pa bih zamolila  @Eowyn ili nekog drugog upucenog forumasa za informaciju o tome kolika je guzva ovih dana za ulazak i karte za Versaj, tj, da li ima smisla i koliko je cimanje/cekanje ne uzeti ih oniline, vec na licu mesta ili u Paris/France Tourism? 

Uzela bih Navigo karticu, pošto se prodaje i u cetvrtak, kada slecemo na CDG. Posto ostajemo do utorka uvece, ako neko ima bolji predlog za prevoz, bila bih mu zahvalna :) . 

Izmenjeno (shania)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Možda je već kasno, ali da odgovorim:-)

Kupite online. Nema guzve u Office de Tourisme, ali ako ne prođete pored nekog, onda morate da to uradite do 18 h.

Iza kapije V. je sigurnosna kontrola, a red se formira ispred. Bila sam u avgustu, ali sam obilazila vrtove i brzo prošla, a u samom dvorcu je pre terorističkih napada je bila kontrola. Sada ne znam, da li se prolazi i druga kontrola, ali se baš čeka na ulaz, pa poranite. Jedno može da bude u redu, a neko da skokne po karte, a imate i pre dvorca Office de Tourisme. P. je uvek aktuelan, a sezona je do kraja oktobra. Ovog leta je bilo 30% više turista nego prošlog, a prošlog ne primetih da nije tako posećen:-)

Mene smara taj gužvanjac. Nema šanse da se fotka, a da ne uleti nečija glava:-)

E, sad prevoz:-) Versaj i CDG uz Navigo je ok. Ne znam gde se na a. prodaje N. Videla sam samo automate, a na njima ne može da se kupi carnet.

Ako idete u V.  a niste uzeli N. jer recimo ne može da se kupi na a. onda jednodnevna T. Mobilis. 

Šetajte, tako se najviše upozna P.  Ujutru otkucate jednu, a uveče dugu kartu, pa je onda carnet dovoljan.

Bon voyage!

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Najlepše hvala za savete! Ni ja ne volim guzve nikako, cak sam mislila da u petak predveče odem do Luvra, kada se malo razredi masa.

Muž je stari obožavalac Pariza, ali nije odlazio poslednjih sedam godina, pa ne mogu da računam na njegova sećanja  :D o gradskom prevozu.

Cini mi se da je lokacija hotela dobra, 15. arondisman, blizu Ajfela, celodnevne setnje su pod obavezno. 

Jos jednom, hvala. Odoh da zavrsim pakovanje.

Izmenjeno (shania)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

De rien:-)

Boravak u P. je često prekratak, samo se obilaze top mesta, ali ko uspe neka u plan ubaci i šetnju Le Marais-om. Muzej Carnavalet se renovira.

Izmenjeno (Eowyn)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27028
    Ukupno tema
    906127
    Ukupno poruka