Phillippe

Muzeji u Parizu

216 poruka u ovoj temi

U Luvr sam išla 14. jula, red se otegao u Carrousel-u, ali sam baš brzo ušla. Posle nisam ni obraćala pažnju kakva je situacija, ali ne verujem da mnogi još uvek čekaju kod piramida, kad je tu C.

Negde sam videla kombinaciju za još neke muzeje, sad ne mogu da se setim.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja sam useo museum pass i nisam čekao nikakav red u Luvru, osećaj kao da nema nikoga.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ih, pa to je malo preterivanje...

da li neko ima museum pass ili je kupio kartu ranije  - dakle ne mora da čeka na kupovinu i ne mora da čeka u redu sa onima koji nemaju kartu, opet mora proći kontrolu i mora čekati bar minut,dva jer sigurno niste jedini koji se setio da kupi kartu unapred ili kupi museum pass

osim ako neko ne ode oko 16h / 17h sredom i petkom (valjda) kada Luvr radi do 21h pa onda i nema gužve uopšte

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Naravno nisam mislio bukvalno :) Ali sve je to trajalo maksimum minut. Musuem pass je u zato i dobar, em se isplati em se izbegnu čekanja u redu za karte. Moguće da je čak bila i sreda. Al eto više sam čekao za Rodenov muzej da prođem pretres, ali posle sa museum pass odmah se prođe dok ti isti ljudi u redovima moraju da kupe karte pa se isto napravi red. Samo kažem, ko je dobro organizovan, da se museum pass itekako isplati.

Nas je malo slomila organizacija jer dva dana nije radio muzej Orsej zbog poplava.

Ovaj put na Notr Damu nije bilo pored standardne ture do gore da se vidi i zvonik, ne znam zašto. Tako da je bilo samo pentranje, slikanje 5 min i to je to.

Off topic, ne moraš da mi persiraš :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam sad nešto petljao i pokušavao da postavim jedan video koji snimao u Oranžeriju - snimio sve Renoirove slike :) hteo da podelim ovde

ali ne može, tj možda i može ovde ali sa Fbka ne mogu da ga podelim nigde drugde

Mislio da može kao albumi (koji su čak ONLY ME) 

:/

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Okači na youtube, tako će biti najlakše. Nisam stigao da obiđem taj muzej ni posle drugog puta u Parizu, treća sreća.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Musee de la Chasse et de la Nature, više puta sam prolazila pored njega, pa u fazonu "ajde da svratim".

P_20160807_112212.jpg

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Gde se uopšte nalazi?

:)

Deluje kao neki zamak pored Pariza ili u okolini

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sigurno si šetao Marais-om i Rue des Archives:-)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Znam da ste pisali d aje svake prve nedelej (dana) ulaz u Luvr besplatan, a sad naidjoh na info da je to samo u periodu oktobar-mart...?

Vracacu se jos na ovu temu, iamm svasta da pitam :-)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Oui et le 14  juillet.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zasto na francuskom? Mislim, razumem, ali ne treba da pisemo na stranim jezicima ;-)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo nabasah na info da je svake prve nedelje u mjecesu besplatan ulaz u Orsej i u Pompidu Centar .

Obzirom da cu biti bas tog 2 jula u nedelju tamo provjericu kako to ide pa javljam,

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U Orsay-u je gužva i kada nije dž, ali se ne čeka dugo. Pompidu ostavite za kraj, jer se zatvara u 22 h, ali već posle 21 h počinje ljubazno isteravanje:D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam bio doduse prilicno davno (2004 god) ali kad je vec besplatno mogao bih opet da gvirnem :)

U ovaj muzej koji si ti pomenula Musee de la Chasse et de la Nature  nisam bio a vidim da je i on na listi onih koji ne naplacuju ulaz prve nedelje u mjesecu pa eto opcija za nedelju solidan broj .

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27028
    Ukupno tema
    906127
    Ukupno poruka