smile :)

Sami na putovanju

79 poruka u ovoj temi

Draga putnice, pogledaj i moju temu u ovom podforumu, ja trazim saputnika/saputnicu za neko prolecno putovanje pa ako zelis drustvo, barem da se druzimo do destinacije i delimo sobu, mozemo zajedno da se organizujemo

Da se vratim na temu: ja uzivam da putujem sama podjednako kao i u drustvu. Narocito kada je u pitanju obilazak gradova. Za more ipak preferiram da idem sa drustvom, ali ne bih svakako preskocila da odem sama kad ne bih imala sa kim.

Narocito ako ides preko agencije nece ti biti ni problematicno ni neprijatno ni dosadno. Jer ako ti nesto zatreba tu je uvek vodic i organizator, onda imas pun autobus ljudi koje mozes da upoznas vec na putu do destinacije i plus sto su uvek organizovani izleti i obilasci pa to moze donekle da ti olaksa da ne obilazis bas sve sama.

Tako da pasos i parice u dzep i spartaj po svetu :)

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ćao,

Ja često putujem sama - moglo bi se reći da sam putovala sama isto onoliko koliko i u društvu. Nikada nisam imala nikakvih problema i uvek sam se jako lepo provodila. Bila sam par puta i na letovanju sama i uvek mi je bilo fino, ni najmanje dosadno zato što sam prilično aktivna i uvek mi je po ceo dan ispunjen:)

Moj savet je - slobodno idi sama, a ne moraš čak ni preko agencije. Ranije je to bilo zgodnije zbog viza, ali sada komotno možeš preko neta da nađeš let+smeštaj za mnogo manje novca nego preko agencija. Naravno, ako se bolje osećaš ti onda uplati paket aranžman za prvi put, a posle ćeš videti i sama da je mnogo bolje ići u sopstvenom aranžmanu.

Meni je jedino bilo bez veze kada sam jednom otišla na skijanje sama, pa sam rešila da više ne idem sama na skijanje, već da idem u društvu, pa makar ga pronašla i preko neta. To je recimo nešto što ne bih preporučila - skijanje je ipak aktivnost koja je bolja u društvu - što veće, to bolje. Pitala sam već ovde da li neko hoće na skijanje, ali još uvek nema ni jednog zainteresovanog - ljudi, javite se!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kao sto rece artichoka, ako planiras gradove - ici solo je najbolje resenje

Cak i kada ides preko agencije i dan ti je isplaniran

uvek mozes sama da ga isplaniras i da ne budes deo grupe

sto npr ja uvek radim

i UVEK vidim/obidjem vise stvari

Ja npr ne volim more - plav sam/lako izgorim te lako pokvarim sebi 'odmor'

te i ne idem na more

ali zato gradovi - tj aktivan odmor me totalno opusta

tako da... vidi sta zelis za to putovanje

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

...Kad idem sam onda upoznam uvek puno puno ljudi, uvek negde zalutam i dozivim razne avanture...

Lepo rečeno! :cool:

Veruj mi, ništa nije loše u tome da putuješ sama!

Važno je samo da imaš želju za novim putovanjem i avanturom i da se organizuješ na vreme. A onda put pod noge! :)

Kad putuješ sam ne moraš da se prilagođavaš drugima, već samo svojim željama i potrebama, lakše se organizuješ, vreme prilagodiš sebi i svojim interesovanjima. Ja sam hiperaktivan i želim sve da vidim i obiđem. Lako se prilagodim svakom društvu, ali mi nikako nije problem da putujem sam. Tako sve stižem i max iskoristim vreme. Jedino što se sa svakog odmora vratim mnogo umorniji. :D

Važno je da se putuje, upoznaju novi krajevi i različiti ljudi, stiču nova iskustva i znanja, opušta i da napuniš baterije za svakodnevne obaveze. :cool:

Ionako na svakom putovanju upoznaš gomilu interesantnih likova.

Pozdrav! I srećan put! (moja preporuka za prolećno putovanje je Krakov)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Draga putnice, pogledaj i moju temu u ovom podforumu, ja trazim saputnika/saputnicu za neko prolecno putovanje pa ako zelis drustvo, barem da se druzimo do destinacije i delimo sobu, mozemo zajedno da se organizujemo

Da se vratim na temu: ja uzivam da putujem sama podjednako kao i u drustvu. Narocito kada je u pitanju obilazak gradova. Za more ipak preferiram da idem sa drustvom, ali ne bih svakako preskocila da odem sama kad ne bih imala sa kim.

Narocito ako ides preko agencije nece ti biti ni problematicno ni neprijatno ni dosadno. Jer ako ti nesto zatreba tu je uvek vodic i organizator, onda imas pun autobus ljudi koje mozes da upoznas vec na putu do destinacije i plus sto su uvek organizovani izleti i obilasci pa to moze donekle da ti olaksa da ne obilazis bas sve sama.

Tako da pasos i parice u dzep i spartaj po svetu osmeh1.gif

Videla sam tvoju temu i deluje mi ok,jedino sto jos uvek nisam sigurna kada mogu da putujem, pa ne bih da se dogovaram dok nisam sigurna, a cim budem znala kada putujem, javljam se

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

talamasca, koliko dana po trebi treba izdvojiti za kompletan i temeljan :) obilazak krakova?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nisam do sad bio u Krakovu, pa ne mogu da pričam iz iskustva. A i to zavisi od ličnih afiniteta. :) Ali mislim da je 7 dana optimalno. Grad je prelep, puno je toga za videti i obići.

Naše agencije nude aranžmane sa 3 ili 4 dana u Krakovu. Ja sam uplatio Krakov sad za Uskrs. 4 dana ću biti u Krakovu. :)

Možeš se organizovati i u svojoj režiji, ne moraš preko agencije. Rezervišeš hostel po želji na hostelworld.com, ponuda je solidna. Uzmeš recimo voz do Budimpešte i posle voz ili autobus do Krakova.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

talamasca, koliko dana po trebi treba izdvojiti za kompletan i temeljan :) obilazak krakova?

Jesam bio u krakovu, odavno,odavno, te ne mogu reci tacno

ali...

da se nadovezem i na post korisnika iznad

ja mislim da je 3 dana optimalno ZA BILO KOJI GRAD da se vide sve najvaznije i one manje vazne od najvaznijih stvari!!!

Kad kazem bilo koji grad, ond ai mislim i na Pariz i New York, i Krakov i Beograd ...

Sve je stvar organizacije!

Bar meni jeste

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Tu si donekle i u pravu, ja isto tako uglavnom sve smestim u 3-4 dana. Samo ja uvek volim da imam koji dan viska za neku neobaveznu i nasumicnu setnju bez jurnjave ili sticanje nekog opstijeg utiska o gradu, ili prosto za soping, bleju... A uvek ostane nesto da se vidi i posle 3-4 dana celodnevnih obilazaka :). E sad, u nekim gradovima prosto ima toga vise u nekim manje tako da sam negde 4 dan vec zadovoljna vidjenim a negde definitivno nikad kraja zanimljivostima :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Upravo!

Svakako da je bilo koji dan 'viska'

onaj koji te posle jurnjave opusta i daje nekako 'pravu' sliku grada

ali, zaista mislim da je uz dobru organizaciju 3 dana za bilo koji grad dovoljno!

Meni je za neke gradove cak i jedan ceo dan bio sasvim dovoljan da vidim sve znamenitosti + posetim muzej/e

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav svima,

ja sam od onih koji putuju solo bez problema,i uopste mi nije frka da se sama organizujem,nadjem smestaj i prevoz preko neta,sta vise uzivam u tome,buduci da jako dobro poznajem prilike i kod nas i u svetu (turizmolog po vokaciji).

E sad,ono sto bih ja istakla jeste da je za neki prvi obilazak nove destinacije/grada neophodno minimum 5 dana,pogotovo kad su u pitanju veliki gradovi poput Londona,Njujorka,Tokija (koji planiram uskoro), Sidneja...

Na odmor se iskreno nikad nisam usudjivala da idem solo,pogotovo ako se uzme u obzir to da ja praktikujem uglavnom Tursku,Egipat,Tunis (Severna Afrika).

Ove godine planiram nesto drugaciji odmor,Grcku i to minimum 20 dana-predsezona,i najverovatnije cu ici sama...

Prosle godine sam imala tu srecu da posetim London,isla sam total solo,4 nedelje,i bilo mi je malo! Nisam stigla da obidjem sve sto sam htela,a svaki dan sam bila u obilascima!

Tako da,slobodno svima savetujem (dok ste mladi i zdravi kao i ja) kartu u ruke,rezervaciju smestaja,plan grada i neki veci ruksak na ledja...

Ako imate bilo kakva pitanja,podpitanja,slobodno me kontaktirajte na private,rado odgovaram svima! :)

Izmenjeno (Infoputnik)
izmenjen font
2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

[quote name='smile :)' date='15. feb 2011 - 17:26' timestamp='1297787172' post='317310']

srce.jpg

Nemam jos uvek...Verovatno bih prvo u aprilu ili maju nekih par dana negde blize, jer ne mogu duze da ostajem a za letovanje nemam predstavu gde bih isla...Resila sam da mi ove godine nista ne propadne, jer ne mogu nabrijati dogovora koji su mi propali i ne zelim vise da zavisim ni od koga..Imas li neku ideju gde bi bilo najbolje nekih par dana u maju da provedem..?Naravno, ne bih neko ludilo preskupo, jer me vise zanima da putujem i ostanem dan duze nego da budem u nekom hotelu ludilo...Nisam ni za neki uzas,ali ne mora nista specijalno

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Moja preporuka ti je da Evropu svakako mozes da obidjes i sama, dok su muslimanske zemlje rizicne za solo putovanja. Ako si simpaticna moguce je da imas problem i kad si u drustvu muskaraca. Ja sam licno imala problem i u Egiptu i u Turskoj iako nisam sama isla. Generalno su mlade zene na meti "manijaka" na svim destinacijama, tako da je uvek bolje odabrati grupno putovanje. Svakako je bolje spreciti nego leciti. A jedno lose iskustvo moze i najsavrseniji odmor da upropasti.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Које проблеме си имала са " манијацима " чак и поред мушкараца?

Већину својих путовања по Турској обављам сама, било бусевима, возовима, авионима и никада нисам имала проблем са " манијацима ".

Ово важи за све земље:

Немој се смешкати са свима као да су ти најбољи другови или другарице. Кикотање са сваким на сваком месту може да ти навуче сморове и манијаке на врат.

Не понашај се као " дама у невољи " и најбитније, ако јесте муслиманска земља, не иди у минићима и шорцевима величине ширег кајиша и неће бити ни манијака.

Има на овом сајту страница са таквим саветима.

http://www.putovanja.info/sr/zanimljivosti/1-Zanimljivosti/520-Dres_kod_za_daleka_putovanja

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Alanya, ne mozes porediti Tursku sa Egiptom kada je u pitanju odnos prema zenama! Egipcani su inace jako napadni, Tunis je tu negde izmedju. Inace, naravno da se treba oblaciti i ponasati pristojno, valjda se to podrazumeva, narocito kada su u pitanju muslimanske zemlje.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27028
    Ukupno tema
    906110
    Ukupno poruka