smile :)

Sami na putovanju

79 poruka u ovoj temi

Interesuje me kakva su iskustva ljudi koji su isli sami na putovanja? Postoji mogucnost da nikom od ljudi koje poznajem, ne odgovara termin puta kad i meni, pa razmisljam da odem sama na neki kraci put ili mozda cak i na letovanje sama preko neke agencije. Volela bih da saznam misljenje ljudi koji imaju takva iskustva.Nemam bas puno iskustva sa putovanjima, pa me zanima da li de smorite ako odete sami na putovanje ili na odmor od 10-tak dana...? Vise me izludjuje da pristajem na neke kompromise za odmor jer se ne poklapaju termini, ili su problem pare ili nesto deseto, pa razmisljam da sama odem na put.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hmmm... ja na primer na svim putovanjima idem sam!

To je moj izbor - manje vise svestan.

Jedina pozitivna strana ici s anekim je ako ides preko agencije,pa uvek moras da doplacujesh jednokrevetnu sobu, sto nekad amoze biti dosta eura!

Pored toga, ne vidim ni jednu losu stranu biti sam!

Jer

npr ja sam vrlo aktivan i pun energije i stalno sam u pokretu kada sam negde!

Drugo, ja obozavam da sate provedem u muzejima sto je vecini dosadno, a ne zelim da oko toga pravim kompromise.

Sto se tice drustva, uvek ga nadjem, ako zelim da ga imam,bilo iz grupe sa kojom idem,bilo preko neta...

Tako da...

Ridin' Solo

:)

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Isla bih preko agencije jer mi je tako lakse, a i nisam bas puno putovala (za sada), pa ne bih da rizikujem..Sto se tvog stava tice, jos jedan razlog sto bih isla sama je i to sto mogu da organizujem dan kako ja hocu, jer ne bih isla na put samo da bih kupovala nego da bih videla neke stvari...Nisam razmisljala o opciji da nadjem drustvo preko net-a (do danas),ali mi se sada i ta varijanta cini ok...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja uvek krenem sam, i nikad preko agencije (sem proslog leta kad sam samo put uplatio) e sad, da li odem kod nekoga, usput upoznam nekoga ili na krajnjem odredistu to je vec nesto drugo, ali odavno sam prestao ici u drustvo, jer nisam vise za ugadjanje drugima na moju stetu, te piski mi se te kaki mi se, ne mogu vise to ^_^ sto ne znaci da odbijam odgovarajuce drustvo...

Ja nikad nisam imao ama bas ni jednog problema sto se tice samostalnog putovanja...Kad idem sam onda upoznam uvek puno puno ljudi, uvek negde zalutam i dozivim razne avanture...

Jedino sto je meni licno nezgodno je sto uvek moram da budem vezan za licne stvari, da pazim da motrim, da se ne odvajam od njih, ili da ih ne nosim il dam nekome na cuvanje...

Mada ne bi bilo lose da neko iz zenskog ugla kaze svoje iskustvo, jer verujem da ipak ima malo razlike kad muskarac putuje sam a kad zensko celjade :)...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Упознала сам доста људи, доста девојака - жена које путују саме на одморе. Током разговора са једном, рекла је да је њен разлог за такво путовање баш оно што си навела. Док се све не поклопи, прође је воља за одмором.

Она ми није рекла да је икада имала било каквих проблема. Једино што је морала да доплаћује за једнокреветну собу, али је тврдила да је тиме платила себи мир и сатисфакцију.

Најчешће сама путујем, али нисам сама била на одмору, још увек.

Оно што јесам доживела на сваком путу јесте да сам увек упознала јако пуно људи и позитивних и оних због којих би искочила из возила у покрету само да их се решиш, из свих крајева света и најчешће имам од сваке особе по успомену - сувенир нешто из те земље. Последње сам добила књигу од неког Аустралијанца, од неког њиховог писца. Намучио ме је са њиховим жаргонима.....

Тиме сматрам да ипак нећеш бити сама, уколико се тако не поставиш према околини. А бићеш на одмору или путовању у теби пожељном тренутку.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja uvek krenem sam, i nikad preko agencije (sem proslog leta kad sam samo put uplatio)

Slazem se sa tobom, ali si i upravu kada kazes da nije iso kad putuje muskarac sam ili kako kazes zensko celjade.....Narocito se slazem za deo ugadjanja drugima..Za to jednostavno vise nema zivaca..Kad vec idem na odmor ne zelim da ga podredim drugima,vec sebi

Упознала сам доста људи, доста девојака - жена које путују саме на одморе. Током разговора са једном, рекла је да је њен разлог за такво путовање баш оно што си навела. Док се све не поклопи, прође је воља за одмором.

E,hvala vam svima..Posto sam ja nova ovde pomislila sam da ce proci meseci da me neko udostoji odgovora...

Izmenjeno (Infoputnik)
spojene poruke clana, pisane jedna za drugom
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pre par godina je kolegenica uz podršku druge kolegenice i moju otišla na 15 dana na Maltu i jako se lepo provela.Dosta ljudi iz okruženja je komentarisalo da je :lud: ali mi smo joj rekle da je :lud: ukoliko ih poslusa!

Ponela je knjige, laptop.. tamo je upoznala neke ljude ali nije bila raspolozena za druzenje. Sve u svemu nije imala apsolutno nikakav problem. I pri povratku u avionu je upoznala devojku koja je isto bila sama ali nazalost u drugom hotelu pa se nisu srele uopste.

Ono sto bi ti ja preporucila je da ne rizikujes sa nekim nepoznatim destinacijama.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ako imaš mogućnosti i volje, kreni sama, što da ne! :klap:

Naravno, u početku idi sa agencijama, ili na neke proverene i sigurne destinacije, nemoj rizikovati i vremenom ćeš videti da li si za tako nešto.

Čekajući druge ništa nećeš postići, a vreme i prilike će prolaziti pored tebe.

Ja nikada nisam išla na odmor sama, ali sam uvek bila za to i podržavam svakoga ko se na tako nešto odluči.

Možeš i preko ovog foruma naći sebi društvo, ako ništa bar da ne doplaćuješ za jednokrevetnu sobu i sl.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jedna od mojih drugarica uvek putuje sama. Nađe neki aranžman preko agencije i krene. Do sada samo još na Himalaje nije stigla, baš se pre nekog vremena vratila iz Južne Amerike, pre toga je bila u Japanu a pre toga je obišla sve što se valjda obići može.

Veoma je zadovoljna.

Uvek upozna neke ljude, ali je prednost to što sama odlučuje kada i koliko i kako će se družiti a svoje vreme raspoređuje kako se njoj sviđa.

Tako da, ne vidim nijedan razlog zašto ne bi išla "sama" ako ti tako odgovara.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

E da, jesto i to malo nezgodno doplate za jednokrevetnu ali kao sto neko vec rece, bar imas svoj mir...

Ma samo napred, malo izguglas, vidis gde se sta nalazi, sta kazu ljudi po forumima, malo osmislis i isplaniras put da tamo sto manje stvari prepustas slucaju, osim onih sto moras, i krenes, lose biti ne moze :brm:

A gde konkretno planiras da putujes, ako za sada uopste imas neki plan...?

Izmenjeno (Infoputnik)
spojene poruke clana, pisane jedna za drugom
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

srce.jpg

A gde konkretno planiras da putujes, ako za sada uopste imas neki plan...?

Nemam jos uvek...Verovatno bih prvo u aprilu ili maju nekih par dana negde blize, jer ne mogu duze da ostajem a za letovanje nemam predstavu gde bih isla...Resila sam da mi ove godine nista ne propadne, jer ne mogu nabrijati dogovora koji su mi propali i ne zelim vise da zavisim ni od koga..Imas li neku ideju gde bi bilo najbolje nekih par dana u maju da provedem..?Naravno, ne bih neko ludilo preskupo, jer me vise zanima da putujem i ostanem dan duze nego da budem u nekom hotelu ludilo...Nisam ni za neki uzas,ali ne mora nista specijalno

Izmenjeno (smile :))
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Uh, ne poznajem te pa ne bih znao sta da ti preporucim, ipak ti znas kakvu vrstu putovanja bi zelela, sta te privlaci i slicno...

Ali stvarno ima puno ponuda, Evropa je puna prelepih i zanimljivih gradova, pogotovo je sve to jako lepo u maju kad ozeleni :)

Da li preko agencije ili sama, moze se za par dana naci nesto a da to ne bude preskupo naravno...

Gde god da odes ne mozes puno pogresiti, svaki grad ima neki svoj sjaj :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Uh, ne poznajem te pa ne bih znao sta da ti preporucim, ipak ti znas kakvu vrstu putovanja bi zelela, sta te privlaci i slicno...

Ali stvarno ima puno ponuda, Evropa je puna prelepih i zanimljivih gradova, pogotovo je sve to jako lepo u maju kad ozeleni osmeh1.gif

Da li preko agencije ili sama, moze se za par dana naci nesto a da to ne bude preskupo naravno...

Gde god da odes ne mozes puno pogresiti, svaki grad ima neki svoj sjaj osmeh1.gif

Pa zato i cekam maj,jer mi se cini da mi je to najbolji period za neki kraci odmor....Iskopacu vec nesto do tada....

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Gde god da odlucis da ides...Safe travel :kapetan:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Gde god da odlucis da ides...Safe travel kapetan.gif

osmeh1.gif thanks

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27028
    Ukupno tema
    906110
    Ukupno poruka