milicar

Put Za Indiju

210 poruka u ovoj temi

Pozdrav !!

Sta ponovo smo zivnuli ….maaaa , Indija je neiscrpna tema , nigde joj kraja !!

Vidim da ste poceli da citirate moje text-ove , sto i nije lose za ovako skromnog puto-pisca poput mene . Danas sam doputovao iz Hrvatske pa sam bio u drustvu nekog momka iz Zagreba koji ima namjeru da posjeti Indiju od Januara do Marta sa djevojkom . To mu je prvo putovanje tako da sam imao monolog od Vinkovaca do Beograda . Objasnjavao sam mu putovanje po Indiji uzduz & popreko , pokusat cu ga ukljuciti na forum da on preprica sta sam mu pricao :-)) ja sam umoran od puta !!

Citirala bih Rayo: "U Indiji imas dve mogucnosti, jedna je da skratis svoje putovanje na manje od tvojih predvidjenih dana i nikada vise ti ne padne na pamet da se tamo vratis. Druga varijanta je da se relativno dobro provedes, a tek po povratku kuci ukapiras da si zaljubljen u Indiju, a da ne znas tacan razlog." Ja se upravo tako osecam.

Pozdravila bih Rayo, i zanima me tvoje iskustvo u nesto severnijoj Indiji, kao npr. Delhi, Jaipur, itd.

Posto si ti mene citirala sada cu ja tebe , ovako : ’’ I jedno od retkih mesta, kako sam cula, gde se mozete slobodno skinuti u kupaci kostim, a da vas pritom ne opkruzi grupa znatizeljnih Indijaca. ’’

Sta to znaci ? bila si na Goi , a da se nisi okupala , veoma cudno i ne znam razlog sto nisi , jer i sama kazes ’’ kako si cula da se tamo mozes okupati bez da te Indijci pomno posmatraju . Bit ce da si bila na Goi u tranzitu kao i u Madrasu

Ovako , sto se tice Radjastana mislim da sam pisao o tom djelu puta , Delhy je posebna prica . Sa Delhijem pocimaju sva putovanja po Indiji . Trenutno je to veliko gradiliste . Gradi se na sve strane , od metroa koji je na 3 nivoa od podzemnog do onog na visini od 4/5 metara . Posto je to pocetna stanica za daljnja putovanja moras biti veoma oprezan jer ne znas pravi odnos cjena . Sve ti izgleda jeftino , a u stvari sve placas 3 x pa i vise od prave cjene . Morate biti veoma obazrivi da vas ne provale da ste novi jer svi ce vam udarati full cjenu puta 3 . Nece vam biti na odmet tih par prakticnih svajeta za te prve dane boravka u Delhiju

Sjevernije je i hladnije tako da moras birati dobar termin za put podno Himalaja , a to je od Maja do kraja Oktobra . Ako volite trakig po planinama onda ste na pravom mestu ali ako niste ljubitelj velikih planina vatajte se nizih krajeva . Ja sam inace putovao po Zapadnoj Indiji jer bilo mi je naporno ici dalje na Istok . Razloga za to ima dosta ali neda mi se sada kucati o tome ...

Jel treba jos text-a da kucam ili je dovoljno . Bit ce slika , samo dok provalim kako se kace na net . Ima ih dosta jer sam na zadnjem putovanju nemilosrdno koristio foto-aparaturu nebi li nadoknadio predhodna 2 putovanja bez i jedne fotke ...ma bio sam gori od Japanaca ...hahahahhaha

Sada odoh jer sam zaista umoran .... ako ima potrebe nastavit cemo sa kucanjem . Budite pozdravljeni !!

Rayo

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pozdrav svima,

Rayo sto se tice kupanja pogresno si me shvatio, ja sam se bas lepo iskupala u Goi, posto puno volim more i ne mogu mu odoleti ma gde bilo B)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pozdravljam !!

Posto sam ja objavio svoj post 2 x bit ce da sam te krivo protumacio po pitanju tvog kupanja na Goi . No , dobro rci nam na kojoj palzi si bila I koliko vremena si provela na Goi . Goa sama po sebi nije ona iskonska Indija koju znamo iz filmova ili iz vodic knjiga . Nije nepoznato da u Indiji ima predjela gde nikada nisu vidjeli belog covjeka . Ja sam obilazio neka sela gde sam bio lokalna atrakcija gde se okupi cjelo selo da bi razgovarali sa mnom . Upravo takova mjesta ti ostaju u najdubljem sjecanju jer imaju svoju lokalnu specificnos , autenticnost , dok cela Goa svakim danom sve vise pocima da lici na mnoge destinacije koje mozes vidjeti od Spanije pa do Balija . Postavi se pitanje sto si otisao 5-6.000 kilometara da bi vidjeo losu repliku nekog mjesta koje mozes vidjeti u Spaniji za mnogo jefitinije pare I pri tome je udaljeno nekih par stotina km . Goa nije destinacija koju treba vidjeti po svaku cjenu na proputovanju po Indiji ali ako si vec tamo dovoljno je otici samo 10-tak kilometara u unutrasnjost da bi vidjeo I drugo lice Goe . Mnogo je komercijalozovana destinacija , cak na nekim ili na vecini plaza je slika ista od tehno partija na betoniranoj plazi gde se palca ulaz itd…..

Indija toliko velika zemlja da ti treba 3 zivota da je obidjes . Njena razlicitost je njena sustina I to je upravo ta magija koja te prozima dugo , dugo vremana kada se vratis kuci . Kada kazem magija ona to I jeste jer ja neznam drugi izraz za sve to . Maaaa , magija je jedini izraz koji priblizno moze da docara sve sto si vidjeo & prozivjeo . Ipak smo svi mi razliciti pa tako I nemorate se sloziti sa ovom mojom konstatacijom . Ja samo kucam ovaj text onako kako sam ja sve to dozivjeo .

Nastavit cemo sutra ….idem na pivo :-)))

Pozdrav !!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pozdrav,

Ja sam provela u Goi samo 3-4 dana, nazalost, Indiju sam najmanje posetila u turistickom aranzmanu, tako da nisam videla mnoge znamenitosti koje bih svakako zelela videti. Nadam se neki drugi put ;)

Bila sam u nesto juznijoj Goi, kupala sam se samo na plazi Cavelossim, koja nije toliko komercijalizovana ili je ja bar nisam tako dozivela. Mozda zato sto ma gde bila na moru bezim od stupidnih lezaljki i zapravo trazim mesta gde ima manje ljudi, sto mislim da nije koristan savet, bar kada je konkretno Indija u pitanju, ipak je tamo bezbednost diskutabilna.

Priroda je u Goi zaista carobna i to bi po meni bio glavni razlog za posetu.

Videla sam i grad Margao, koji moram priznati ni u jednom smislu ne podseca na Spaniju, tako da se necu sloziti sa tvojom konstatacijom. Mada je istina to da se Goa razlikuje od ostalih delova In. cak i po shvatanjima, posto su pretezno katolicke vere, i retka oblast gde se ne zakazuje unapred brak, sto znaci da se bracni partneri upoznaju pre vencanja, kako nije obicaj u ostalim krajevima.

Ne znam kakav je sever Goe, ali kako sam cula vise je turisticki orijentisan ili gresim?

Gde si ti Rayo bio???

Meni je krivo sto nisam imala dovoljno vremena za izlet, u prasumu blizu Kerale. Zelja mi je bila i da vidim Lakadive, ali je bilo problema oko prevoza, nije bilo mesta, posto sam sami dan ranije pokusala da rezervisem :( Ako je iko bio, molim da napise svoje iskustvo!!!!!!!

Sad moram da idem :)

Cao

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Bas lepo sto smo se raspisali neka buduci putnici imaju sta da citaju , zar ne ? Ovako , sto se tice Goe ja sam upravo bio u sjevernom djelu na mojoj omiljenoj plazi Anjuna beach , koje se sjecam jos iz zlatnih vremena . Danas je to prava tuga jer je postala pravo turisticko odrediste . No , za mene tolika turisticka navala nije napast jer imam stare prijetelje koji tamo zive , a oni opet zive malo u unutrasnjosti tako da i ne vidimo preterano turiste . Inace ja licno nemam nista protiv turista ali onih koji postuju mjesto u koje su dosli ali se grozim onih sto dolaze na 20-tak dana sa 2,000 $ pa izigravaju " bogati zapad " po pravilu oni se dobro provedu potrose sve pare itd....sto je daleko od provoda . Nije to pravi provod ako bas sve moras platiti , a oni placaju i ono sto se nikada tamo ne placa , sto bi rekli " Rista turista " usi ko u slona :-)) To sto se ne slazes sa mojom konstatacijom je u redu ali nisam ja bukvalno niti pominjao , poredjovao Indiju i Spaniju . Ipak sva ta mjesta imaju neki svoj specifikum ali ipak klada sve saberes to ti dodje kao losa replika . Bit ce da su isti ili slicni investitori uletili sa parama , na to sam mislio .

No , ja bi da napisem koju buducim putnicima . Danasnja vremena su zaista sludjena i nikada nisu bila gora . Zato dragi prijatelji ( omladino ) iskoristite svoju mladost , slobodu , oraganizujte jedno takovo putovanje po Indiji i nemojte misliti kako cete otputovati za koji godinu kasnije , putujte sada i to odmah jer ako to ostavite za sutra , to ce zaista biti " malo sutra " Ne zaboravite da ce vam mladost brzo proci , a pod stare dane niko ne ide na taj put . Nije bas da ne ide , ide ali ono nikada nece biti isto kao kada ste mladi , zato ranac na ledja i na putovanje . Indija je najbolja osnovna skola za sva ostala putovanja . Poslje proputovanja po Indiji ostatak svjeta je za VAS djecija igrarija . Mlad kada provedes 4-5 mjeseci po Indiji kuci se vracas sa toliko iskustva da ce ti trebati godina dana dok ih sve saberes . Poslje toga ce ti biti tako svijedno na koju stranu svjeta treba da ides . Indija je majka svih putovanja , u to budite sigurni . Evo jedne info koja uveliko korespondira sa putovanjima , a to je moj odlazak na koncert Rolling Stonesa u Subotu ....to je ona mladelacka ljubav na prvi pogled jer sam ih gledao ( prvi put ) pre 31 godinu , a onda sam bio veoma mlad ali isao sam i u Bec pre 18 god. da ih gledam i icu za 2 dana ponovo , ovako mator :-)))

Tako je i sa putovanjima ako si mlad proputovao svjet ostajes mlad za cjeli zivot ....evo ja sam vam pravi zivi primjer ovoga sto govorim . Bas bi voleo da se neko javi i da me demantuje ili nedo bog da se neslozi sa ovom mojom konsatacijom . U ime Vase mladosti mogu samo da vam pozelim mnogo sretnih putovanja i da svoje bogastvo oplemenjujete sa novim destinacijama jer tada cete zaista biti bogati u pravom smislu te putujuce rjeci ....a , sto sam ovo dobro srocio .

Budite pozdravljeni !! ako hocete mogu napisti i izvjestaj sa koncerta ....kao sto rekoh R&R i putovanja su bliskom srostvu , vjerujte mi na rjec :-))))

Caosssss !!!

Rayo

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Cao,

Rayo, hvala na lepim zeljama!!!

Ne znam za druge ali ja cu se potpuno sloziti sa ovim tekstom sto si napisao, posebno to da trebamo iskoristiti svoju mladost na najbolji moguci nacin.

Naravno bitna je samo volja.

Vidimo se na koncertu!

Pozdrav,

Patrizia :D

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Maaa , bilo mi je za pretpostaviti da ces ici na Stonese , vidi se to po tvom rukopisu . Bas me interesuje ko sve ide na koncert od diskutanata sa ovog topica . Oni koji budu isli na svirku su na korak od putovanja za Indiju , zar ne ?

PATRIZIA , ajde ko se prvi docepa compa neka napise svoje dojmove sa koncerta . Ja se unapred izinjavam citaocima ovih redaka koji smatraju da takav text ne pripada ovoj temi , ali ja ipak mislim da nece biti na odmet . Pa ako mogu oni da prase 2 sata onako matori ' 43 godiste Mick & Kite , a bubnjar je ' 41 Charli . Mick je godiste Slobodana Milosevica , covjeka koji je unistio nasu omladinu , a mnogima je nepovratno unistio cjelu mladost , njih mi je najvise zao . Velika je to tragedija za ovaj narod , koliko je generacija propatilo pod njegovom diktatorsko , lopovskoj vladavini . Svi njegovi sljedbenici sigurno i ne znaju da sutra sviraju najveci bend R&R .

Nista , ko prvi comp-u neka kuca izvjestaj . Kasnije mozemo nastaviti o partnerima za put po Indiji , to je neiscrpna tema o kojoj mozemo da pricamo godinama , samo da nas ima vise koji imaju iskustva sa terena . Mani , pak nisu jasni ovi potencijalni buduci putnici , sto ne pitaju nesto konkretno pa da im odgovotimo na ta njihova pitanja , bit ce da su oni samo u masti spremni za taj put ali i to nije problem . No , oni sute , kao da se stide , ne znam koga ili cega .

Ko pita ne skita , zar ne ? Nista , kucamo dalje koliko sutra tj. prekosutra Nedelja poslje koncertina . Da znas imam blagu tremu na samu pomisao da sam pre 31 godinu imao 2 mjeseca 5 karata za koncert , a imao sam 17 godina . Pogledaj me danas u zadnji cas kupujem kartu za koncert ....da li ja to starim ili sam poprimijo lose navike ovog naroda " sve da rade zadnjeg dana " upravo toga sam se oduvjek grozio . Pronacu pravi odgovor na ovo pitanje poslje koncerta :-)))

Budite pozdravljeni & veseli !!!

Rayo

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ovako je bilo , Stonesi su svirali u Srbiji , majke mi :-))

Kupio sam kartu za koncert moram priznati da mi nije zao ni jednog jedino dinara . Posto sam ih gledao pre 31 godinu kao klinac od citavih 17 godina . Danas

( sinoc ) ako bih i htjeo traziti dlaku u jajetu ovom koncertu ja sam samo nasao jaje I to nojevo . Publike taman da se napravi prava atmosfera , bina je vise nego skromna :-)))

Pogasise se svjetla , cekamo , 21.30 I svemirski brod od bine pali svjetla I krece

sa Start me up , ludnilo . Stvari vezu jedna drugu , sve stari dobro poznati hitovi od You get me rockin , It’s only rock’roll , Honk tonk woman , Simpati for the devil ,

Miss you , Heartbreaker , You can’t get always what you want . Midnight rembler …to su odsvirali na onoj pokretnog bini …

Zvuk je bio tako ispeglan ja se ne sjecam na kom koncertu sam cuo tako dobar zvuk , savrsenstvo . Zapravo ja I nisam video nesto preterano tih zvucnika , nekada su to bili citavi zidovi od box-ova …

Standardno na pola svirke Kite odradjuje 2 stvari …ako nisam pobrkao You’ve get a heart + jos jedna

U zavrsnici & kulminaciji Jumping Jack Flash …pali se vatra

ali ne one sto su Jul & Mira sagradili pod imenom “ vecna vatra “ +maznuli nam pare , nego prava vatra ala Stonesi + malo vatrometa pa sljedi bis sa Brawn Suger . Sve to u trajanju od 2 sata me je slomilo tako da sam jedva stigao do auta . Moram priznati da je Mick jos uvjek u boljoj kondiciji od mene . Ma ako bolje razmislim za te pare trcao bi I ja uzduz & popreko

ali ne 45 godina :-))

Sama svirka je koncepcijski osmisljena kao retrospektiva njihove 45-peto godisnje karijere . Ipak su oni prvi put u Srbiji. Meni su sve te stvari poznate tako da nisam imao problema da li treba da stanem , slusam, samo rokaj . Mick I njegovo poznavanje srpskog , pridobijanje mase na srpskom jeziku je stara fora koja pali od Spanije pa do Japana . Ipak moram da priznam Mick-ov srpski je bolji nego sto je Aca prestolo-nasljednik znao na svom prvom koncertu u Srbiji :-)))

Nakon dosta vremena sam izvan R&R scene ali ovaj koncert me vratilo u najbolje dane moje mladosti , potentnosti sa tendencijom ka prepotentnosti , a ne ovo danas :-(((( . Maaa , ako nista bit ce valjda jos dobrih koncerata ….da se I ja oporavim od ovog turbo-folka

Nastavite VI dalje mozda je neko od VAS vidjeo , dozivjeo ovaj koncert na drugaciji nacin od mene .

Pozdravljam & odoh da bolujem !!

Rayo

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hey hey,

lepo sto je tema ponovo zazivela!

Off topic: Koncert Stonesa je bio, pa ja bas i ne mogu da ga opisem, ali ko je bio zna, o cemu pricam.

Suvisne su reci za onakvu magiju. Cuo sam da ljudi kazu da su Stonesi prava industrija, a ja kazem ZIVELA INDUSTRIJA..

MALO me utisci jos uvek drze, ali kada vidite i cujete najbolji koncert do sada u zivotu, valjda je to i normalno.

@ Rayo: Drago mi je cyber druze da si jos uvek tu. Ako uskoro dobijem neke lepe vesti o mogucem putovanju, javljam. Guess where to : )

Pozdrav

Sasha

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Sale , znas da sam tu . Nisi mozda pomislio da cu da idem na Grcke forume ili Turske :-))) To je preblizo da bi se nazvalo putovanjem . Vidim vojska je iz tebe , to mi je neizmjerno drago sto si se prestao druzenje s generalima

( sumljivog kvaliteta ) Neka , nikada te nevidjeli . Smaisljaj putovanje za Septembar , Oktobar moze i Novambar nije kasno pa palimo rakete , put pod noge !! Povest cemo ovu nasu drugaricu PATRIZIA ona je proputovala Indiju za 15 dana . Sta je brzo brzo je . Da je povedemo na jedno 3 mjeseca . Moze povesti svoju tetku da budemo u paru :-))) Izvini nisam nista lose mislio , nego skupljamo ekipu za putovanje , a i forum se zove " partner za purovanje " ..nema ljutis se :-))

Jel nastavljamo pricu o putovanjima po Indiji ? Javljaj te se da ja ne kucam ove text-ove sam sebi !!

Pozdravljam !!!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ajde da nastavimo sa postovima o putovanju i biranje drustva za put . Ovako , posto sam veoma blizu zatvaranja financijske konstrukcije za ponovni odlazak za Indiju interesuju me samo ozbiljni saputnici . Nadam se da mozemo formirati ekipu za odlazak na putovanje od 4 do 6 mjeseci . Imam razradjeni kompletan plan , koncept za put . Bilo bi pozeljno da neko od buducih putnika zna da radi na comp-u , dobro poznavanje Engleskog , barem da imamo jedan lap-top , dobar foto aparat , kamera ne bi bila na odmet . Kada sve to skupimo onda treba da se sastanemo da VAM predocim plan & projekat koji bi radili dok putujemo . Znaci , putovanje + malo terenskog rada tj. prikupljanje podataka i azuriranje istih . Sve to podrazumjeva timski rad , dobro poznavanje ekipe i njihovih mogucnosti . Svako bi izneo svoje vidjenje tog puta tako da imamo dovoljno vremena za korekcije pre puta , a ne na samom putu . Kada sve stavimo na papir imat cete dovoljno vremena da donesete svoju odluku : “ za ili protiv “ Svi ste pozvani , ko se pronadje u ovoj prici imat ce sta da prica svojim unucima :-)

Posto na ovom site-u ima opcija da napravis svoj profil ne bi bilo zgorega popuniti tu stranicu , radi brzeg upoznavanja , na kraju krajeva ipak cemo se morati upoznati , live :-))) ( jos sam pod dojmom koncerta ) I onda donositi konacne odluke .

Kucajte , predlazite , pitajte , maaaaa …. radite nesto jer vreme prolazi onaj ko misli da ima vremena za akciju , neka potrazi neki drugi topic gde vreme stoji u mjestu , a oni kao putuju :-(((

Toliko za ovaj post ….da vidimo koliko nas ima ????

Rayo

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Evo mene opet. Postavio sam pitanje za Lakadive i Andamanska ostrva al niko nista. :(

Rayo, kazes da se moze krenuti u septembru ili oktobru? Jel to nije sezona monsuna, osim ako nisi mislio na sever tj. Himalaje?

Ja sam mislio obici juzni deo Gou, Keralu za prvu ruku... voleo bi se okupati. Ako se tamo moze ici u sept. ili okt. javljaj da se polako pakujem. E da, Lakadive bih posebno voleo videti a ako je moguce i Maldive. Ako nesto znas o ovome javi. Pozdrav

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@ Ljuba80 , ako si iscitao sve sto sam pisao mogao si vidjeti gde pominjem monsune itd... September je idealno vreme za duga putovanja jer mozes obici sjever i jug u jednoj turi . Ja sam dobro procitao tvoj post i o tome ima dosta da se prica , pogotovo o Andamanska ostrvima jer tamo se dogadjaju neke cudne stvari ali nije mi se dalo preterano pisati tj. nisam nista ni napisao ali mogu ako te bas interesuje . Iako nisam bio tamo znam dosta o toj temi.... iz ovoga proizlazi sljedeci biblijski citat :

" Pametno djete radost oceva , a budalasto tuga materina "

Ja sam dao konkretan predlog ali mi je cudno da nema zainteresovanih , razlog ???? Moze da ih ima na 1.000 da je meni neko u vreme moje mladosti napisao toliko o tom putovanju , imam osjecaj da bi ga zatrpao sa pitanjima i trazio odgovore , a danas niko da priupita , posto jer taj put , kakova je klima i mali milion pitanja jer sto vise odgovora dobijes imat ces jasniju sliku o svjetu koji te ceka kada se konacno pokrenes iz ove ucmalocti od zivota .

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Nesto sam cudno primjetio sa ovim topic-om , naime u zadnja 3 dana je oko 300 puta ova tema otvarana ali jedva da se neko javi . Da li to svi vole da citaju o putovanjima nego da putuju . Onaj smrad od Milosevica je definitivno unistio ovaj narod . Ja se sjecam i drugacijih vremena kada su ljudi masovno putovali , a niko nije imao gde da pise o tome , da ne pricam da jos mozes i pitati sta te interesuje i dobiti odgovor u realnom vremenu .

Onaj ko misli da Indija nije neka destinacija taj ne zna sta govori . Sada bi mogao do sutra da kucam od ekonomskog rasta ( buma ) evo jedan podatak . Vodafon je kupio cetvrtog ( po snazi )mobilnog operatera u Indiji za 12 milijardi $

da ne pricam da je nuklearna slila da posjeduje 10-tak nuklearnih podmornica 1.000.000 vojnika koji cekaju od generala naredbu itd.....Engleska imperija je bila najveca kada su imali Indiju pod svojom vlascu itd........da lio treba jos da kucam . Sve to mozete pronaci na netu ....pretrazujte , nemoj samo da ste ne informirani kao Kostunica jer u 21.veku biti ne informiran je isto sto reci da si nepismen u grackoj biblioteci . hahahahaha sada vas napustam !!

caossss Rayo

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Indija ima sve uslove, ali ipak je vecina naroda jako siromasna, bar materijalno gledano, da li je razlog mnogoljudnost ili...?

...Ili oni zele zaista takav narod, mozda da mogu lakse upravljati,...? :unsure:

Mozda ima neko od vas objasnjenje???

Rayo, da li je moguce da se na tvoj predlog putovanja jos niko nije oglasio, jako zanimljivo da tih interesenata vise nema??? :P

Pozdrav

Patrizia :D

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905038
    Ukupno poruka