Zabala

Putovanje u Poljsku

8 poruka u ovoj temi

Zdravo,

Molila bih Vas, da mi ukažete najlakši mogući put do Poljske, grad Lodz.

Naime, putujem u augustu, te ne bih išla avionom, nego autobusom ili vozom, tako da mogu što više vidjeti.

Istraživala sam po netu i znam da nema direktnih linija ni iz Sarajeva, ni Zagreba, ni Beograda.

Ja sam u Sarajevu, ukoliko neko ima prijedlog kako najjeftinije doći do Lodza neka mi javi.

Hvala unaprijed..

Lijep pozdrav..

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Gledao sam malo po netu, i najjeftinija varijanta ispadne avionom. Sada ti je cena Sarajevo-Varsava-Sarajevo oko 150 eur, a od Varsave do Lodja mozes busom/vozom. Mislim da direktnu liniju vozom ili busom neces naci. Ono sto je opcija je da gledas na www.oebb.at vozove iz Beca koji idu za Varsavu, pa da u nekom gradu u Poljskoj hvatas voz za Lodj www.pkp.pl Mada, ni to ti nece biti bas jeftino. Jer, ja sam od Beca do Katovica, pre 3 godine platio voznu kartu 50 eur. Kad jos dodas kartu od Sarajeva do Beca, pa do krajnje destinacije i sve to pomnozis sa 2 da bi se i vratila kuci, tesko da ce izaci jeftinije od aviona.

Nadam se da sam ti makar malo pomogao ;)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Dragi svi,

U julu me ocekuje put u Gdanjsk. Da li je neko putovao gore, bilo kojim prevoznim sredstvom sem automobila, i moze li mi preporuciti isto? Hvala

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Avionom - oko 240e povratna, sa jednim presedanjem.

Ili vozom do Pešte, pa odatle ima direktan voz do Waršave, pa dalje do Gdanjska. Ali, ovde bi se naputovao u ................

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

možeš vozom do Gdanjska za 60 evra po pravcu. Npr: iz Beograda 6:45 - 14:54 Budimpešta (15e), iz Budimpešte 20:05 - Varšava 07:04 (29e), iz Varšave 08:25 - 14:39 Gdanjsk (67zlota -16e). Ovu kartu od 29e Budapest-Warsaw možeš da kupiš u Putniku u Beogradu.

Izmenjeno (marco polo)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja uvek u Srbiju idem: prvo busom od Krakova u Budimpestu (firma Orangeways), a posle vozom ili sa jednom firmom iz Beograda, cini mi se (Gea Tours). Put tada je dosta jeftin. Ja dolazim iz Zakopana, takodje posle moram da idem od Krakova u Zakopanem busom (samo 2 sata, karta u jednom pravcu kosta oko 5 evra - govorim to jer Zakopane je turisticki grad, tako ako biste hteli da dodjete, preporucujem).

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pozdrav, da li ima neko neki savet oko putovanja u Poljsku.

Trebao bih da idem do Varšave u neku firmu na dogovor oko saradnje, išao bih kolima kao fizičko lice, ali u ambasadi Poljske sam dobio obaveštenje da moram da ispunim jedan od 18 uslova za ulazak u njihovu državu, a ja ne ispunjavam ni jedan (uglavnom se odnosi na to da imate EU papire i sl).

 

Da li ima neko neki savet kako da odem do Varšave bukvalno na jedan dan. Išao bih kolima pa mi je sve jedno da li preko Austrij ili Češke.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja mogu dati neke savete u vezi sa putovanjem vozom, ali po Poljskoj(tj. posle dolaska), a ne u Poljsku. Ja sam Poljakinja i živim ovde. Ako neko je zainteresovan, neka se meni obrati u privatnoj poruci. Ako ću imati vreme, odgovoriću. Stoga preporučujem da mi ne postavljate pitanja 1 ili 2 dana pre kretanja na putovanje. Ja ne proveravam mejlove na ovom portalu svake nedelje, čak ni svakog meseca. Radije idem na ovaj sajt zbog razonode.

Možete me pitati za sve šta hoćete: na kojim sajtovima proveriti železničke veze, na kojim proveriti da li vozovi kasne, na kojim kupiti karte itd.

No, za svaki slučaj, upozoravam Vas da ja takođe ne kupujem sve vrste karata i ne koristim sve sajtove za kupovinu karata. Moći ću Vas informisati samo o kartama i sajtovima koje sama stvarno koristim. Međutim, moram priznati da mnogi Poljaci se ne interesuju za ovo. Nemaju ni toliko znanja kao ja i često kupuju karte koje nisu za njih korisne. U jedno vas mogu uveriti. Obična jednokratna karta nije uvek najbolja opcija. Jednokratne karte nisu tako povoljne kako bi se naizgled činilo. To zavisi od situacije. Ako se radi o meni, retko kupujem ovakve karte.

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905031
    Ukupno poruka