jedna mala

Letovanje - gde?

617 poruka u ovoj temi

Sta je po vama bolje:Turska, Kusadasi ili Spanija(cene su iste, a agencija je Argus turs?

Незахвално је давати одговор на овако конципирано питање, али.... :)

Зависи шта желиш.

Кушадаси је морски градић. Ако тежиш опуштању и проводу на таквом месту избор је лак.

Ниси навео који град или каква је понуда за Шпанију. Ако је град у питању, да ли је то тип одмора који желиш? Градске улице, шетње кроз музеје и све оно што један прелеп град лети може да понуди.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mislio sam na Ljoret de Mar.Zeleo bih da se ove godine opustim na moru: kupam po ceo dam, izlazim, prosetam glavnom ulicom i odem u kupovinu.Istorija i kulturno istorijskee znamenitosti me bas nesto ni ne interesuju.Ako sam u Spaniji, otisao bih na izlet u Barselonu a ako sam u Turskoj u Efes(to je sve sto me interesuje od obilazaka, ne bih da idem po muzejima.

Koji je grad bolji za mlade (Kusadasi ili Ljoret de Mar)?

i

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Gde li je sad Roli da da pravi odgovor s obzirom da su njegovi utisci najsveziji... Sto se mene tice, bez ikakvog dvoumljenja - Ljoret de Mar i Barselona! Nema sansi da ti bude lose! Mladi iz citavog sveta, kokteli, diskoteke, ludilo! A tu je i Barsa koja ostavlja bez daha! I sto se tice sopinga - opet Spanija!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

У том случају бих увек гласала за Кушадаси. Из неколико разлога.

Добијаш праву морску атмосферу и угођај. Људи су далеко опуштенији и туристи и локално становништво. Мноштво дискотека, барова и кафића на релативној близини једни од других. Тако да, уколико ти се не допадне на једном месту нешто, можеш до другог без бусева, таксија или чега год. Све се лаганом шетњом може обићи.

Што се куповине тиче, ако ти се не свиди шта се нуди по базарима или " уличним " продавницама, у центру код главне долмуш станице има 1 долмуш на коме би требало да пише " Кипа ". Иста је цена превоза. 1,25 лире, ако се не варам је цена долмуша.

Кипа је тржни центар. Тамо готово све можеш наћи, бољег квалитета него на улици, а по релативно приближним ценама.

Ако се добро сећам и биоскоп је тамо, па ако ти се нешто свиди, погледај. Само провери да је баш тај филм титлован, а не синхронизован. :D И немој да се изненадиш, ако прекину филм на пола без најаве. То је пауза за тоалет на 5 минута. Ја сам први пут мислила да им је пукла трака или нешто слично се издешавало. :stidljivko:

Има доста плажа до којих стижеш долмушом. Тиме ти је загарантован другачији ужитак јер свака плажа је другачија па имаш утисак да си променио место. :)

Што се тиче Ефеса, то би заиста било грех да не одеш да видиш јер и они који не воле претерано историју и историјска налазишта се одушеве.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mislio sam na Ljoret de Mar.Zeleo bih da se ove godine opustim na moru: kupam po ceo dam, izlazim, prosetam glavnom ulicom i odem u kupovinu.Istorija i kulturno istorijskee znamenitosti me bas nesto ni ne interesuju.Ako sam u Spaniji, otisao bih na izlet u Barselonu a ako sam u Turskoj u Efes(to je sve sto me interesuje od obilazaka, ne bih da idem po muzejima.

Koji je grad bolji za mlade (Kusadasi ili Ljoret de Mar)?

i

Oba su neprevaziđena za mlade... Kako god odlučiš nećeš se pokajati. Moj ti je savet da ove godine odeš na jedno, a sledeće na drugo mesto...:D Ozbiljna sam!!!

Gradovi i lokacije su neuporedivi, svaki na svoj način ima prednosti... Oba grada su prava morska sa burnim noćnim životom...Ljoret je privlačan zbog Barselone, Kušadasi zbog Efesa koji mora da se vidi, Pamukkala i ostalih istorijskih lokalitetA koji su u ponudi...

Što se tiče šopinga, ponuda je takođe raznovrsna u oba grada ...Barselona je stvarno meka za kupovinu, naročito ako procunjaš po uličicama a možeš i u sopstvenoj režiji da ideš u Barselonu kad hoćeš i kako ti odgovara, Kušadasi ti nudi to isto, a uz cenkanje možeš proći odlično...

U svakom slučaju nećeš pogrešiti gde god da odeš... :D

Izmenjeno (annica)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala...:)

Imam jos samo par pitanja:

1.U kom gradu se lakse snalazi?

2.Da li znas, ako si bila u Spaniji, kakve su cene markirane odece tipa Zara i Mango, da li su cene nize kao sto se prica i da li ovakvih marki ima u Kusadasiju?

Necu vise gnjaviti...:)

Hvala!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ne treba zaboraviti da je u blizini Kušadasija, povezan redovnim autobuskim lilnijama, Izmir. Izmir je treći po veličini grad u Turskoj, druga najveća luka u Turskoj nakon Istanbula... Sve u svemu grad koji treba posetiti, u kome ima šta da se vidi, naravno i kupuje..... :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Bila sam i u Ljoretu i u Kušadasiju... Za snalaženje nemaš brigu, gde god da si, ali moj ti je savet da platiš malkoc više hotel u centru Kušadasija, ako se odlučiš za njega npr. Sozer i onda ti je sve na 10 min.

E sad kako je u Ljoretu u udaljenijim delovima ne znam, jer smo i tu bili smešteni na 10 min od centra - govorim o šetnji od 10 min.

U Kušadasiju, kao i svugde u svetu možeš da kupiš sve robne marke...

Zara i mango u Barseloni su jeftiniji nego u Ljoretu, a neuporedivo jeftiniji nego u Beogradu... Samo kod nas prave od tih robnih maraka nekakav skupi brend iako je ta obuća i odeća namenjena srednjoj klasi, kakvog je i kvaliteta... Sandale koje sam u Zari u centru Barselone kupila za 29.90 evra, ovde u Knez Mihajlovoj su koštale preko 100. Potpuno iste, nijansa braon boje je bila u pitanju...

Izmenjeno (annica)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U Kusadasiju imas trzni centar Scala Nuova i mozes da pronađes Diesel, Puma i slicne stvari, postoji i Outlet selo Soke, ne znam sta tacno ima tamo nisam otisla ali "izlet" sa vodicem je kostao 5 evra

http://forum.kusadasi.biz/thread13161.html

http://www.scalanuova.com/eng/

Za Spaniju ti ne mogu pomoci :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Leprsava je postavila link za Soke Outlet, do koga se veoma lako, ali ne bas i brzo stize dolmusem. Od robnih marki pored turskih imas Beneton, Wrangler (svake godine kupujem tamo pantalone) i Levi's.

Moja preporuka je kupovina krpica LTB-a (turski brand) i LC Waikiki.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala...:)

Imam jos samo par pitanja:

1.U kom gradu se lakse snalazi?

2.Da li znas, ako si bila u Spaniji, kakve su cene markirane odece tipa Zara i Mango, da li su cene nize kao sto se prica i da li ovakvih marki ima u Kusadasiju?

Necu vise gnjaviti...:)

Hvala!

Lako se snalazi svugde, to ti zaista nece biti problem! Zara, Mango, Springfield..., sve su to spanske marke, neuporedivo jeftinije je pazariti tamo nego u ostalim evropskim gradovima. Pocetkom jula krecu rasprodaje i kao sto rece annica, to ti je meka za kupovinu! Mogao bi da se organizujes i da sada kupis avionske karte, povratna sa svim taksama je 143e! Hoteli takodje nisu skupi, nema razloga da ides van centra. Sve u svemu, odlican provod zagarantovan!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Soke obavezno posetiti kad ste vec u Kusadasiju...Imate veliki izbor stvari,nalazite za sebe nesto sigurno !!!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

au bre ljudi jel vi ideta na more ili u shoping biggrin.jpg sala mala naravno

ja bi se samo slozila da ako izaberete Kusadasi osim Efesa obavezno posetite i Pamukale prelepe su bar nama a trzni centar koji pominju i mi smo bili ima svasta da se kupi i naravno mnogo povoljnije nego kod nas

za Spaniju mogu da kazem da su drugarice bile proslo leto u Palma de Majorci i da su svasta pokupovale po povoljnim cenama

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Идемо на море :D

Али треба да видиш израз лица моје маме када прокоментаришем да нисам себи " ништа купила ". :blink:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

ej ja sam se prosle godine napunila informacijama gde sta i kako da kupim u k

Kusadasiju i na kraju moj muz i dete su sebi kupovali razno razne sitnice a meni su bukvalno na silu kupili koznu jaknu, kad se samo setim nisam ni morala da glumim da sam nezainteresovana da bi mi spustili cenu, i muz i prodavac su me jurili :) iskreno kada sam otisla tamo bila sam toliko odusevljena drugim stvarima da sam zaboravila na kupovinu :) Na kraju iz nase grupe niko nije ni otisao u Soke :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27028
    Ukupno tema
    906127
    Ukupno poruka