anafpn894

Shopping u Hurgadi

365 poruka u ovoj temi

SOPING U HURGADI

Ono malo slobodnog vremena uvece bih provela u sopingu pa me interesuje cega tamo ima, koje su cene i tako to... Pa bih vam bila jako zahvalnana informacijama...

Pozz :wub:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Prvo-nikako ne kupovati prvih nekoliko dana. DOOOOOOOBRO obici sve i upoznati se sa cenama. Primer: NISMO kupili papiruse na prvom mestu, jer smo, jel, iskusni. Na drugom mestu odusevljeno kupujemo tonu papirusa JER je cena 3 puta niza nego prva. Rasplet naslucujete: prava cena je bila 10 puta niza od te nazovi povoljne, druge... Dakle, polako i opusteno.

Drugo... O cenjaknju ovde postoji posebna tema, pa necu da se raspisujem. Ako se i nisam pretvorio u iskusnu osobu za tu aktivnost, ONO SAM BAR naucio da demonstriram krajnu ravnodusnost kada je neki predmet kupovine u pitanju - verujte mi, u najvecem broju slucajeva, prodavac krece za vama i sa svakim korakom cena neverovatno pada. Opet primer: nisam zeleo da kupim jedan mesingani, lepo obradjeni tanjir, samo sam nezainteresovano pitao za cenu - bila je 100 eura. Nastavio sam svojim putem, COVEK je trcao zamnom i sa svakim korakom cena je padala, do neverovatnih 20 eura. Primera ima mnogo. Dakle, ako ne cenkanje (a preporucujem), ono bar nezainteresovanost, A NIKAKO odusevljeno "JAO, VIDI STO JE OVO LEPO, POSTO JE????", sa osmehom na licu - to dize cenu u nebo.

Konkretno: papirusi za kucu i poklone. Ubedjivace vas da je pravi papirus bolji i trajniji od imitacije na listu banane. Licno sam kuopio i jedne i druge, i podjednako su mi lepi svi. Onda solje, mnogo solja, sa njihovim motivima, ne zna se koja je lepsa...Male, srednje, velike. I svasta jos od sitnica, videcete na licu mesta. Majice u milion varijanti "Pozdrav iz Hurgade", Crveno more, ribice... Peskiri! Stvarno su odlicni i jeftini. Kamile raznih velicina i od raznih materijala, i to lepo izgleda. I tako dalje...

Kao najvredniju stvar naveo bih fantasticnu koznu jaknu, za male pare. Nema puno radnji (kao recimo u Turskoj), izbor samim tim nije previse veliki, ali itekako moze da se nadje nesto lepo i dobro.

Ovo sve vazi za tzv "staru Hurgadu". Po malim i malo vecim radnjicama (u jednoj od njih sam ja obavio skoro celu kupovinu i pre toga dogovorio popust od 30% na celu sumu). U novom delu su radnje kao veci trzni centri i tu su cene malo vece. Sa druge strane, postoji i neki deo grada gde kupuju sami Egipcani, tu su neki nasi kupovali garderobu za smesno male pare, ali ja tamo nisam bio.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala ti puno Nikola, info bas znace :D

Koje su cene npr.majci? Jel ima suknjica farmerki.. Znam da pitam gluposti ali sta cu kad obozavam kupovinu :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

pod br 1-peskiri.

moze se naci odlicna kozna jakna.suvenire i ostale skupljace prasine ,iskreno bas i ne preferiram.

stikla ima brukaaa,ali hm kada ih budes opipala,shvatices da su izgleda za jednokratnu upotrebu.

vidi da soping ostavis za kairo,tamo sam smeknula dobrih butika, u nekim sporednim ulicama sam naletala na letnje sandale za 250din.malo podji dalje od hotela,i skreni u osvetljene ulice koje izlaze na bulevare gde su hoteli.tu kupuje lokalno stanovnistvo,i ima dosta radnjica sa pristupacnim cenama,da se lako izbunariti nesto po nasem ukusu za sitne pare.

da zlatooooooo...uf rad im je extra,srebro slicna cena kao i ovde.

i naravno parfemi,gledaj da se oskrbis za narednu godinu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala ti puno Nikola, info bas znace :D

Koje su cene npr.majci? Jel ima suknjica farmerki.. Znam da pitam gluposti ali sta cu kad obozavam kupovinu :D

Majice smo placali, koliko se secam-300, 400 dinara. Verovatno moze i jeftinije da se nadje. Sto se teksasa tice, tu mislim da izbor nije neki. Letnjih, jednostavnih haljinica je vec bilo.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zvoncice, posto u Kairo idem samo na izlet predpostavljam da necu imati vremena za soping tamo ali ako ugrabim malo hvala na savetima :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

da li je potrebno kupovati stvari kod nas (majice, sorceve, papuce, . . .i sve sitnice sto treba) koje su cene tamo, naravno i kvalitet me zanima, i sta ima u blizini sun & sea,od tih radnji,da li mogu sve kao i ovde da nadjem, da ne bi punio kofere :)?

Izmenjeno (Škomi)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mesta u koferu sigurno treba ostaviti za povratak. Ja jesam kupio tamo i majice i frotire i svašta, ali sve što mi je trebalo za letovanje-poneo sam od kuće.

U blizini Sun&Sea... ne znam zašto bi se time ograničavao. Ima i u blizini njega radnji (majice, stoličice, nakit...), ali daleko više radnji je malo dalje, na 15 minuta od hotela...

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Gde bre da kupujes stvari ovde?Pa valjda si vec procitao negde na forumu da masa njih odradi tako dobar shoping u Egiptu. Tih letnjih zezalica imas gde hoces i naravno da je dzabe. I ne razmisljaj sta je blizu hotelu i da li imas ovo ili ono, kao da neces ici nigde dalje. Samo se opusti....

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Egipat ima predivan pamuk, tako da preporučujem kupovinu majica, haljinica, i svega ostalog, cene su mnogo niže od naših, naravno, obavezno je cenjkanje, predivne majice sa slikama egipta , piramida ili kamila itd se mogu kupiti za nekih 1.5 do 2 eura u Sharm el Sheiku, Dahabu, Kairu....haljine btw( kod nas iste koštaju 2500 hiljade)su tamo oko 5 eura, košulje sa nekim vezom isto, a može i manje, maske, peraja, šeširi i ostali rekviziti za plažu isto tako, jeftino, jeftino(naravno nije profi oprema) japanke od kože naravno su negde oko 3 eura, ima ih raznih i iste takve kod nas su bar 15 eura...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nadam se da ovo neće da pročitaju neki koji su u Hurgadi plaćali jadranke 10 eura...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ma ima i dzabe dele, samo one koje su se meni svidele su bile 40e. :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Stvarno, uz neko cenkanje, sećam se da je cena pala na 10€. I kao su naravno bili srećni, jer su dobro prošli...

A koliko god da platiš-preplatio si.

Meni je neko merilo da nije skuplje nego kod nas. Makar to.

A u idealnom slučaju ono pravilo: pođeš od trećine cene, da biste se našli na polovini.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

japanke O`neill sam platila 500din,a kod nas 1500..mada i tamo sta vredi je malo skuplje al opet u najgorem slucaju kao kod nas al neobicnije i lepse..a kinezi su svuda kinezi,roba mislim..

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U pustinji smo se oduševili "O, kako slatki lončiči za čaj!", dok ih nismo okrenuli i MADE IN CHINA se zabolo u oči...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26962
    Ukupno tema
    904650
    Ukupno poruka