mirarbi

Tasos - putopisi, opisi, fotografije, video snimci...

434 poruke u ovoj temi

jedan lep video zapis...

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
U 8.10.2015. at 15:15, milenaidaki je rekao/la:

Nazovi fabrike, to su više neke male radionice sa presama za pravljenje maslinovog ulja. 

Ostrvljani su pre nekoliko godina (pre Ciprasa i "zore") dobili "nepristojnu" ponudu od EU i ušli u to... napravili su "zadrugu", udružili novce i zemlju pod maslinama i za uzvrat dobili najmoderniju "maslinaru". Kad oberu rod sve predaju krovnoj "fabrici"... nakon par meseci proporcionalno razdele ulje... pakovanja su zadružna i uniformisana i svako od zadrugara može da slobodno raspolaže sa svojim udelom

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ova informacija je tačna.

Nisu svi proizvođači masline i maslinovog ulja ušli u "zadrugu". Još uvek ima "kućnih" proizvođača., ali to ne menja tačnost poruke, koju su postavili članovi Jelena i Bata. 

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ima veze sa poznavanje situacije u Grckoj.

Eto, ja , npr,nemam pojma o tome, kupujem m.ulje na raznim mestima, bitno mi je samo da je ekstra devicansko. Ionako ne verujem u kvalitet 90% onoga sto je na trzistu,a li nesto se mora jesti.

I akkve veze iam sto je neko na jos nekom forumu, kakvi su to uopste argumenti i zasto se to spominje?!

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Šta na Tasosu predlažete za fotkanje, šta ne bi trebalo propustiti, najbolja mesta za izlazak/zalazak, vidikovci i slično. Ukratko, bavim se fotografijom, a idem na Tasos prvi put pa bih da uhvatim što više i bolje.

Bićemo smešteni u Limenasu, ali idemo kolima, tako da nismo preterano vezani za mesto.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zalazak sunca na Karnagio kafiću (u Limenasu, ~300m posle gradske plaže), jedno veče obavezno... i ceo kafić ima poseban šmek, tako "uklesan" u stenu; mislim da bi to vredelo da obiđete. Gore amfiteatar je u radovima već x godina pa kran često upadne u kadar :/; ali tu je jedan od boljih pogleda na Limenas. Eto za početak, biće još i više i boljih predloga ;)

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Samo se naoruzaj baterijama, a motiva ima na pretek. Ako se odlucis za Teologos, nemoj ici zbog jagnjetine, na veceru, nego se odluci za dan, ima se sta videti. Uzgred , jagnjetina im je precenjena , a o skolovanom osoblju da i ne govorimo. Neki drugi put o tome.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ko o čemu

Fotografija je

Izmenjeno (putnik srećko)
3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala, sve pribeleženo. :) Nego, to visokopodno vozilo, mora baš da bude džip/terenac ili je samo bitno da ne bude spušten sportski auto? Idem sa aveom običnim, pa hoće li on moći? Ili mogu li s njim bar donekle pa posle pešaka (ako nema baš mnogo)?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nemoj!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 2 sata, Elektro je rekao/la:

Hvala, sve pribeleženo. :) Nego, to visokopodno vozilo, mora baš da bude džip/terenac ili je samo bitno da ne bude spušten sportski auto? Idem sa aveom običnim, pa hoće li on moći? Ili mogu li s njim bar donekle pa posle pešaka (ako nema baš mnogo)?

Možeš i svojim vozilom, ako ti ga nije žao. :D

Ako se odlučiš da ideš na vrh vozilom, iznajmi da te ne boli glava.

Vozilom na vrh iz sela Maries.

Ako se odlučiš da pešačiš, onda iz sela Potamia. Ne preporučujem da pešačiš noću (pogotovo ne sam), ako nemaš planinarskog iskustva. Danju nije problem. Treba ti elementarna kondicija i bar dve litre vode.

U svakom slučaju, želim ti vedro nebo i mirnu ruku.   :turista:

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Poštovani drugari,

ja već imam dovoljno informacija ali eto da budem vredan i upitam ima li neko da mi kaze ili savetuje za moje već uplaćeno letovanje.

Rezervisao sam Sunset Apartmans & Studios u blizini Limenarije ( 2,5 km ), iznad Tripiti plaze u maloj izolovanosti . ( https://nikana.gr/sr/smestaj/tasos/trypiti/10/sunset-apartments-and-studios )

Naravno idem autom i sam sa suprugom jer dete već preraslo da ide sa nama :)

Zanima me ima li neko da je bio ili moze da kaze nesto o vili .

Veliki pozdrav

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Malo je daleko od mora. Nije ni sto je daleko , nego od magistrale do mora imas bas veliku uzbrdicu, koja je po meni dostojna alpinistickog dozivljaja, ako pokusate ici precicom , mimo asfalta. Plus sto kad sidjete na magistralu , nemate odmah put do mora , nego morate ici magistralom jos par desetina metara do skretanja za plazu, naravno ako se odlucite za asfalt. Sve u svemu, tesko da cete peske ici na more.  A posebna draz je u tome da nemate prodavnicu u blizini. Prva prodavnica vam je na ulasku u Limenariju, na pumpi sa leve strane posle par kilometara. Mislim da vas ceka dugo i toplo leto. Pozdrav.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27016
    Ukupno tema
    906008
    Ukupno poruka