mirarbi

Tasos - putopisi, opisi, fotografije, video snimci...

434 poruke u ovoj temi

ljubili smo ta vrata već ...

za manastir Svetog Arhangela Mihaila me čudi sledeće ... do pre neku godinu, dok nije postojao gornji posed i gornja prodavnica suvenira ... taman posla je bilo fotografisati ... sada niko na to više ne obraća pažnju... ne znam još uvek zašto je to tako ...

Podeli na drugim sajtovima

E sada, trebala bi mi mala pomoć prijatelja, odnosno koja je ovo tačno građevina na slici:

9.jpg

Iznajmili smo kola, i naš rani jutarnji polazak bio je kao Theologosu. Međutim, sve je oko 8,3o h ujutru tamo bilo zatvoreno ..:neznam::cvetak::ranjenik:

Izmenjeno (Biljana 2302)

Podeli na drugim sajtovima

I ja sam slikala istu građevinu, ne znam zašto meni liči na neku opštinu, mada nemam ni jedan proveren dokaz za to :)

SOURINI - radnja tradicionalnih grčkih proizvoda sa ostrva Thassos

uvodna_sourini.thumb.jpg.0aaf59fb31a4d3d

Manastir Svetog Arhangela Mihaila na Tasosu

uvodna_za_manastir.thumb.jpg.5ae302d91b6

Moja preporuka vam je da posetite ovaj manastir, ukoliko se već nađete na ostrvu. Videla sam sada po I put i tu tačno stajalište i autobusku stanicu, tik preko puta manastira.

Manastir se nalazi na potezu Astris-Alyki.

tacna%2Blokacija%2Bmanastira.jpg

Podeli na drugim sajtovima

P9250996.thumb.JPG.edf5c5fb2082fb717b642P9251008.thumb.JPG.1a67102a4ce188905b6e9P9251014.thumb.JPG.8e34fe84a238033f356e9

Podeli na drugim sajtovima

Pošto su čitavog leta bila aktuelna pitanja koliko se kreće cena meda, evo koliko:

cene_meda.thumb.JPG.9357219e507c3e789f7d

Podeli na drugim sajtovima

SOTIRELIS - Tradicionalno maslinovo ulje Thassos (1915-2o15)

P9261299.JPG

IMG_20151007_0001.jpg

Podeli na drugim sajtovima

Kupio sam to  ulje jednu kanticu, i jednu kanticu domaćeg.

Izmenjeno (ackol)

Podeli na drugim sajtovima

Ovo je moja kanticaa .:dance:.. do sada sam kupovala u flašama, sada mislim da mi je ovo bolje :cvetak:..

To ulje i samo to SOTIRELIS iz Panagije koristim već godinama.

Imam informaciju da na Tasosu postoji ukupno 5 fabrika maslinovog ulja. Samo ne znam gde je Sotirelis u Limenasu ... :neznam::neznam::neznam:

Podeli na drugim sajtovima

Ja sam ga slučajno odabrao. Dali su mi da probam u nekim radnjama sva ulja, i to mi se najviše svidelo. A domaće što sam uzeo je još bolje. To Sotirelis sam kupovao i flaše za poklon.

Podeli na drugim sajtovima

Ja sam kupila Sotirelis kanticu od 3l i bila sam u njihovoj fabrici. :)   Ackol, a koje domaće ulje si uzeo? Hteo si da kažešda si uzeo neko no name ulje?

Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27015