suki

Pelion

2574 poruke u ovoj temi

Dragi ljudi, 

Pročitala sam sve od 100. do 170. strane foruma, pregršt divnih opisa i fotografija, ali i dalje ne znam kako da realizujem ono što sam zamislila za naš idući odmor.

Ja bih volela da odmor podelimo na 3 puta po 5 dana ili 2 puta po 7 dana, da budemo na različitim lokacijama radi lakšeg obilaska. Želela bih da smeštaji budu na samoj plaži koja je ok da se nekih dana i tu ostane da se odmori, a da u blizini budu lepe plaže koje bismo obilazili čamcem koji planiramo da iznajmimo. Kola da palimo samo za obilaske sela. Ali i dalje ne znam koje to lokacije kao baze da odaberemo, ako neko ima predlog mesta ili smeštaja bila bih zahvalna. 

Veliki pozdrav svima?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ako planirate da plaže obilazite čamcem, vodite računa o tome da može da se desi da vam sve vreme na istočnoj obali budu talasi, a tu su najlepše plaže.

Ako ne želite da palite često auto, po meni je najbolji Agios Joanis jer tu imate 4 plaže na pešačkoj udaljenosti (Agios Joanis, Papa Nero, Plaka i Damuhari). 

Na zapadnoj strani, međutim, more će vam biti mirno, ali plaže tamo nisu tako lepe.

Od Platanije su vam, opet, sve te najlepše plaže jako daleko.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Dragi ljudi, 

Pročitala sam sve od 100. do 170. strane foruma, pregršt divnih opisa i fotografija, ali i dalje ne znam kako da realizujem ono što sam zamislila za naš idući odmor.

Ja bih volela da odmor podelimo na 3 puta po 5 dana ili 2 puta po 7 dana, da budemo na različitim lokacijama radi lakšeg obilaska. Želela bih da smeštaji budu na samoj plaži koja je ok da se nekih dana i tu ostane da se odmori, a da u blizini budu lepe plaže koje bismo obilazili čamcem koji planiramo da iznajmimo. Kola da palimo samo za obilaske sela. Ali i dalje ne znam koje to lokacije kao baze da odaberemo, ako neko ima predlog mesta ili smeštaja bila bih zahvalna. 

Veliki pozdrav svima?

Pozdrav!

Žao mi je što je najveće nevreme u Evropi trenutno baš na Pilionu. Kažu nema struje, vode, ni signala. Snimci pokazuju neverovatnu katastrofu koja će ostaviti dalekosežne posledice. Bujica je nosila sve pred sobom. Ne zna se koliko je lokalnih puteva od "magistrale" ka selima i plažama na istočnoj obali oštećeno. Letos je Pilion bio pošteđen požara, ali to je došlo na naplatu. Mislio sam da smo mi u Novom Sadu pretrpeli pravu katastrofu, ali ovo na Pilionu je smak sveta. Nadam se da niste otputovali, a i ako niste verujem da skoro nećete jer niko ne može proceniti koliko je opasno, i uopšte moguće, voziti putevima nad liticama. Više sreće drugi put. Mislim da će trebati mnoooogo vremena dok se stvari na Pilionu ne dovedu na nivo koji je iole normalan za život

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jezivo je. Pošto smo letos proveli dve divne nedelje u Klamosu i imali fenomenalne gazde, morala sam da im pišem i proverim da li su dobro. Ljudi su očajni, pretrpeli su veliku štetu. Put je oštećen, plaže takoreći i nema. kažu da će im trebati mnogo vremena da sve vrate u red. Poslali su nam i slike, mesto izgleda neprepoznatljivo. Bukvalno, kao da tamo nismo bili do 20. avgusta. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Boravili smo u Kala Neri od 04.09. do 12.09. 2023 godine.

Jedno isplanirano letovanje sa čestim obilascima istoče strane i boženstvenih sela po brdima pretvorlio se u našto sasvim drugo.

Dočekala nas je kiša tokom celog dana, u toku noći to se pretvorilo u konstantan pljusak sa munjama i grmljavinom koji je trajao, praktično bez prekida dva dana, do četvrtka 07.09. pre podne, Za to vreme prvo smo izgubili Internet i preko GSM (Internet je bio bitan jer nam je obezbeđivao sve informacije), a zatim struju i vodu. Tako smo bili dva dana zatvoreni u našim sobama. Nakon 27-28 sati dobili smo vodu i struju (znači i TV programe grčkih stanica koji se o svemu izveštavali konstantno). Već u četvrtak je kiša polako prestala pa smo mogli da vidimo posledice Danijelovog delovanja.

U to vreme nanosi bujice sa brda su zatvorili put ka Agrii i Volosu (dakle odlazak sa Piliona) a deo mosta iza Kala Nere prema Afisosu je bio srušen, tako da su i sva mesta južno bila odsečena. O putevima preko brda mogli smo samo da naslutimo u kakvom su stanju, Afisos je u ovome "dosta dobro prošao", kao i Kala Nera, ali je Milina pretpela ogromnu štetu i na objektima i na vozilima u samom mestu. Turiste su iz Miline prevozili brodom do Volosa.

U petak 08.09. vreme je bilo sunčano i put do Volosa je bio osposobljen u jednoj traci, Tada se moglo, ko je hteo auto putem prema Larisi i Solunu, da se ode prema Makedoniji najkraćim putem. Več isto popodne izlila se nadošla reka Pilos i poplavila "pola" Tesalije i naravno autoput Volos-Larisa-Katerini i to na više mesta pa i u tunelima.

Put do Volasa je bio dovoljno rašćišćen već u subotu, vojska je postavia improvizovani most prema jugu Piliona i život je nekako funkcionisao (održana je i svadbena svečanost u kala Neri gde je bilo cca pola sela).

Sledećih par dana smo proveli čekajući sigurnu mogučnost izlaska. Sunčano vreme i temperatura oko 22-23c. pored poptpuno razrovane plaže nije bila ugodno za odmor na koji smo došli. Ni plaže koje smo u oklolini potražili da bar malo zaplivamo u mutnom moru nisu bile u funkciji.

Odlazak je bio moguć zaobilazno (umesto 277km prešči smo 570km) do Đevđelije pravcem Volos-Lamia-Trikala-Kalambaka-Gravena pa autoputem Ignatia Odos do Evzonija.

Ono što smo tamo videli, pre svega preko TV stanica, je enormna tragedija i nesaglediva šteta koju je pretrpeo grčki narod. Danijel je neki novi haos u Sredozemlju,

DSCN0064.JPG

DSCN0078.JPG

DSCN0068.JPG

DSCN0071.JPG

DSCN0070.JPG

DSCN0073.JPG

IMG_20230908_112233.jpg

IMG_20230907_160909.jpg

VID_20230908_113712.jpg

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Užasno!

Par dana pre ovog potopa, ozbiljno sam planirala da uplatim poslednju smenu na Skijatosu...prava sreća te odustadoh...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Toliko mi je žao što je ovakva tragedija zadesila Pilion, nemam reči. :'(

Letos sam po treći put bila tamo, i mnogo mi je bilo teško gledati sve to, mogu misliti kako je bilo vama koji ste bili na licu mesta.

@cilegole nadam se vam nije ovo prvi boravak tamo, da imate i neke lepe uspomene od pre. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Užasno!

Par dana pre ovog potopa, ozbiljno sam planirala da uplatim poslednju smenu na Skijatosu...prava sreća te odustadoh...

Prijatelji mi sad na Skijatosu na Kukunarijes plazi kazu sve ok .Do grada jos nisu bili  tek ce danas ali na Kukunarijesu sve regularno

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da, bili smo tamo i ranije. Pilion je predivan, nadam se da će se brzo oporaviti od ovoga. Moramo otići tamo ponovo.

Izmenjeno (cilegole)
2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nadam se da su naši dragi Grci sa Peliona uspeli da se oporave od ovog nevremena.

Mi smo po treći put rezervisali tamo smeštaj, ovog puta u Afisosu 4 noći, a onda nastavljamo za Nafplio :weee:

Idemo početkom jula. Nadam se da će neko do tad da se javi sa Peliona.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@Ciriricka  Sjajna vam je kombinacija Nafplion i Pelion.:srce:. Idem sredinom juna u Kala Neru (u februaru nisam mogla da biram, sve je bio rasprodato za moj termin).:cvetic: Biće info sa Peliona kada se vratim.:smajl:

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Tražim informacije na netu o redu vožnje za autobuse od Volosa ka Pelionu, za vozić Ano lehonia-Milies kao i za krstarenja brodićem od Kala Nere do Trikerija i Agia Kirijaki.:rolleyes:

Nema baš mnogo informacija, a i to što ima na Internetu nisam sigurna da su ažurirali od prošle godine.:neznam:

Smešteni smo u vili Olympion.:srce:

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Postavljeno (izmenjeno)

https://ktelvolou.gr/el/routes/map/&map=magnesia

Tek sam sad videla, jer sad ja trazim gde bi isla u ovo vreme u Grcku, mozda je kasno za odgovor ali mislim da je ovo raspored autobusa. Dal im je tacan na internetu, trbealo bi da jeste, imaju telefoni ispod pa moze da se pozove.

Izmenjeno (vrtlarka)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@vrtlarka i ja sam našla ovaj red vožnje. Nadam se da je važeći. Videh kod @dujaspasa da ima bus iz Kala Nere do Milies (zbog vozića) i do Afisosa, ali ne nađoh na netu. Videću kada odem, pa javljam sa terena.:rolleyes:

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@Ciriricka  Sjajna vam je kombinacija Nafplion i Pelion.:srce:. Idem sredinom juna u Kala Neru (u februaru nisam mogla da biram, sve je bio rasprodato za moj termin).:cvetic: Biće info sa Peliona kada se vratim.:smajl:

E, baš lepo! 

Jedva čekam utiske :dance:

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27009
    Ukupno tema
    905838
    Ukupno poruka