spale

Booking.com

886 poruka u ovoj temi

Napisacu svoje iskustvo rezervisanja sobe bez povracaja novca preko bookinga. Nedavno sam rezervisao sobu u hotelu u Grckoj pri cemu je pisalo da se novac skida sa racuna prilikom rezervacije i da nema povracaja novca. Nista od toga se nije desilo :) .Zanimljivo je da su sa racuna tek dan pred put skinuli 1 cent. Platio sam par dana kasnije u samom hotelu i to gotovinom jer im POS terminal ne prima kartice sa cipom :).

Dakle, moja pretpostavka bi bila je sve relativno i zavisi od samog hotela. Ukoliko postoji mogucnost, mozda ne bi bilo zgoreg proveriti sa hotelom, ali je pitanje koliko je to izvodljivo ako se rezervacija vrsi u poslednjem trenutku.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Prvi put on-line rezervisem hotel pa bih zamolio za pomoc i ujedno se izvinjavam sto cu verovatno ponoviti neka pitanja, ali zelim da budem siguran.:blush:

1. Imam Visa internet karticu, intersuje me da li na svim mestima gde pise Visa mogu da rezervisem hotele sa njom ili mora da nesto odredjeno da stoji za Visa internet.
  2. Ukoliko pise da je moguc otkaz do dana dolaska, da li ja moram da imam sredstva na kartici u trenutku rezervacije ili mogu kasnije da uplatim. Da li skidanje sa racuna ide automatski i kako uopste izgleda ta procedura.
Hvala puno na odogovrima i izvinjavam se ako sam ponovio neka pitanja

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ne znam preko kojeg sajta rezervišeš smeštaj pa se moj odgovor odnosi samo na Booking.com:

1. Možeš da rezervišeš uz pomoć Visa internet kartice iako ta vrsta kartice na sajtu nije konkretno navedena tj. ponudjena kao opcija

2. Nije neophodno da imaš sredstva na toj kartici kojom vršiš rezervaciju niiti sada a ni kasnije jer njom ne plaćaš već samo rezervišeš. Platićeš na licu mesta kešom, tom ili nekom drugom karticom, svejedno je.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ne znam preko kojeg sajta rezervišeš smeštaj pa se moj odgovor odnosi samo na Booking.com:

1. Možeš da rezervišeš uz pomoć Visa internet kartice iako ta vrsta kartice na sajtu nije konkretno navedena tj. ponudjena kao opcija

2. Nije neophodno da imaš sredstva na toj kartici kojom vršiš rezervaciju niiti sada a ni kasnije jer njom ne plaćaš već samo rezervišeš. Platićeš na licu mesta kešom, tom ili nekom drugom karticom, svejedno je.

Podaci kreditne kartice se ostavljuju za garanciju rezervacije.

Hotel će sigurno proveriti da li je kartica ispravna i da li ima dovoljno sredstava na njoj za prvu noć boravka, kako bi se obezbedio za naplatu ukoliko se rezervacija ne otkaže na vreme. Ukoliko imas dovoljno sredstava na kartici rezervacija ti je potvrđena i garantovana, dobićeš potvrdu, a plaćanje ćeš izvršiti na licu mesta.

Ukoliko nema dovoljno sredstava, rezervacija ti nije garantovana, a u 99% slučajeva ni potvrđena.

Ovo se odnosi na sve on-line rezervacione sisteme!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Trenuto ,,držim" dve rezervacije za hotele u Francuskoj koje sam napravio u januaru, odnosno martu uz pomoć Visa internet kartice na kojoj imam 2 eura!Obe rezervacije su mi potvrdjene. ?

Kako su mi putovanja u maju odnosno junu moguće je da će neposredno pre tih datuma tražiti od banke preautorizaciju odnosno rezervisanje sredstava sa računa vezanog za tu karticu u odredjenom iznosu /verovatno cene jednog dana a ne verujem cene celog aranžmana/. Moguće je da bi mi tada otkazali rezervaciju ako ne bih imao dovoljno para na računu ali mislim da će pre toga poslati mail upozorenja , Ja ću to sačekati pa tek onda uplatiti. Imam strpljenja a iako mi otkažu ništa strašno , bar u Parizu ima dosta hotela!

Izmenjeno (vladarr)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Moje dosadasnje iskustvo je vezano samo za booking.com. Vise puta do sada sam vrsila rezervacije i sve je bilo ok.

Elem, prilikom rezervacije, na njihovom sajtu, u koloni "uslovi" vrlo jasno pise pod kojim uslovima je dostupna odredjena cena, odnosno dato je detaljno pojasnjenje u rubrikama 'placanje unapred' (da li ce i kada biti skinuta sredstva sa vaseg racuna) i 'otkazivanje rezervacije' (pod kojim uslovima i do kada se rezervacija moze otkazati).

Za neke hotele ponekad pise i da hotel zadrzava pravo preautorizacije vase kartice.

Do sada sam uglavnom birala ponude bez placanja unapred, sa besplatnim otkazom do par dana pred put i obavezno bez 'klauzule' o preautorizaciji jer na internet kartici skoro nikad nemam vise od 3 evra.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ljudi je li rezervisete i putujete preko ovog sajta? Nesto se ne pise na temi..a mene interesuje, jer sam konacno odustala od agencija posle tolikog bacanja para i razocarenja u iste, i prosto se cudim koliko je jednostavno putovati preko booking.com sajta. I nisam cula negativna iskustva ni od ljudi koji su putovali preko nepozantijih sajtova. A skoro sam citala da u inostranstvu ni ne postoje turisticke agencije, vec da ljudi sve sami rezervisu preko neta.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Odgovor mozes da dobijes skoro na svakoj temi na ovom forumu. Ovaj sajt se koristi maksimalno.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam cetiri puta rezervisao preko Bookinga Spanija, Trst,Venecia,Paralia i sve je bilo i vise od ocekivanog,jednom recju <zadovoljan>

sve preporuke za booking.com

moja sestra je takodje proputovala celu evropu preko njihovog sajta

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Za sajt sam čula od prijateljice, a nakon tri uspješne rezervacije bez ikakvih problema preporučujem ga svima.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav, drustvo! :) Dakle, da budem direktan i koncizan (odlepih danas na booking.com, ako nisam video 150 stanova i kuca i vila i studija i apartmana i sa bazenom i bez i moguce dovesti "well behaved dog" :D i nije moguce i u 'vakom stanju i tak'im uslovima i da stanem sad...): imam opciju da platim kucu 10% jeftinije ukoliko platim odmah prilikom rezervacije pa pitanje je da li je moguce da to uradim Visa Inspire karticom da znam da li da sutra idem u banku da uplatim taj novac ili sta da radim?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

uradi kako ti mislis da treba

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja putujem preko Bookinga otkada su nam ukinuli vize i svima preporucujem, imaju i one "pametne ponude" i tu stvarno ima da se nadje svasta po bas snizenim cenama...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pobogu, urkepz, potpuno bespotreban odgovor, sledstveno onome sto sam napisao, pitanje je bilo da li je neko imao slicno iskustvo.. U svakom slucaju, ja dobio mesec dana za smesne pare..:)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

ne moze niko da tebi govori sta ces sa svojim parama da radis

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27043
    Ukupno tema
    906194
    Ukupno poruka