spale

Booking.com

886 poruka u ovoj temi

Samo kratke interesuje me kako na primer u hotelu juno u Pragu koji vodi agencija Robinson 7 nocenja aranzman kosta oko 230 E a kada idem na klasicnu rezerevaciju preko gorepomenutog sajta dobijem cifru od 336E.Gde gresim i kako mogu da ucinim da mi se ispalti putovanje a to valjda podrazumeva da je povoljnije od agencije pa makar bio i neki ls hotel?

poz

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@spale mislim da znam sta je u pitanju ali ako mozes daj mi link za tu ponudu da provjerim..

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

tu ponudu sam slucajno uzeo za primer inace je tako svugde ispade povoljnija agencija a pola ovog foruma ne putuje preko njih jer zna sta je bolje.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nisi dobro sracunao. Prvo, Robinzon daje cenu na bazi 2/3-krevetne sobe, a ti poredis sa cenom 1-krevetne na bookings.com. Drugo, Robinsonov aranzman ukljucuje 5 nocenja, a ti poredis sa cenom za 7 nocenja. Evo sad sam pogledao, 5 nocenja u 2-krevetnoj sobi na bookings.com kosta 293 eur, sto znaci manje od 150 eur po osobi.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

hvala vukad vidim da si strucan u ovome ja sam pocetnik sorry

ajde molim te odgovori na onaj moj topic u sekciji opsta diskusija da mi sve bude jasno.

hvala

na odovorima

Izmenjeno (spale)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

vukad je u pravu...to sam i mislila, znaci nikad ne gledas koliko je dana tamo napisano da je putovanje nego broj nocenja.

e sad tebi djeluje da placas 230 eura, ali osoba sa tobom u sobi placa ZA ISTU TU SOBU isto 230 tako da vas zajedno dodje 460..

Mislim da je sve jasno i da skoro mozes da izracunas koliko to (mnogo) agencije po svakom putniku zarade..

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

sam malim zakasnjenjem moram da kazem sledece.

E sada mi tek nista nije jasno huh.gif .

vukad kaze se cifra od 293 za dvokrevetnu sobu deli na 2 i tako sam jA i mislio da ja i ortak sa kojim teba da idem platimo manje od 150 E(znaci ja 150 i on 150).A sada bysnes girl kaze da se placa 293 E po osobi sto mu dodje mnogo.Jel moze neko jednostavno da razjasni ovu dilemu jel se deli sa 2 ili je ono cena po osobi.

Takodje me interesuje nesto za rezervaciju.Posto imam platnu karticu Visa virtuon da li mogu preko nje da rezervisem hotel(ona je debitna kartica pa na njoj cesto nemam nikakvog novca) pa da kad dojem tamo platim u kesu ili oni proveravaju stanje na karti pa mogu na osnovu toga odbiju rezervaciju.

poz

Izmenjeno (DraganV)
Nema potrebe citirati ako se poruka odnosi na prethodni post
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

objasnjenje koje ti je dala business girl odnosilo se na nase agencije a ne na booking.com. Znaci agencije objavljuju cenu PO OSOBI, pa zato u konkretnom slucaju za dve osobe treba da racunas 230 evra x 2. Na booking.com date su cene PO SOBI, tako da bi ti i tvoj ortak u konkretnom slucaju trebalo da platite svako po oko 150 evra.

Sto se pitanja u vezi kartica tice, ne znam tacno da li primaju Visa virtuon karticu, ja koristim Visa kreditnu karticu ili Diners karticu koja je debitna. Rezervaciju su mi dozvoljavali cak i kad mi raspolozivo stanje na kreditnoj kartici nije bilo dovoljno da pokrije ceo aranzman, odnosno kad je cena aranzmana bila veca od depozita koji imam na Diners kartici. Oni u principu te kartice koriste kao obezbedjenje i nije problem ako na njima nemas dovoljno novca za ceo aranzman.

Nadam se da je sad jasnije.

Pozdrav

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala Toti sad mi je jasnije.

Kako sam razumeo se tice kartice ne moram da imam para na debitnoj kartici ternutno imam samo obaveznih 10E depozita koje trazi rajfajzen banka i nista vise. Tu pare uplacujem samo kad nesto hocu da kupim preko neta i to tek dan pre kupovine.

Znaci samo mi potvrdi samo dojem do hotela i platim u kesu unapred i to je to rolleyes.gif .

poz

Izmenjeno (DraganV)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

da da da ovo je bila poenta mog odgovora

Znaci agencije objavljuju cenu PO OSOBI, pa zato u konkretnom slucaju za dve osobe treba da racunas 230 evra x 2. Na booking.com date su cene PO SOBI, tako da bi ti i tvoj ortak u konkretnom slucaju trebalo da platite svako po oko 150 evra.
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hotel ima pravo da izvrsi preautorizaciju kartice na iznos rezervacije, tj. da provere da li zaista imas para na racunu i moje iskustvo sa booking.com (a rezervisao sam preko njih 10-15 puta) je da u oko 50% slucajeva zaista to i urade. Provera se vrsi tako sto rezervisu pare na kartici, ali ne realizuju transakciju, tako da su posle nekoliko dana ponovo mozes da raspolazes tim parama. Meni se nie do sada desilo da nemam para na racunu i nisam siguran sta bi se desilo u tom slucaju.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

A reci mi Vukade posto sada cu uzeti neku normalnu karticu sa parama na racunu oni to sam rezervisu pare i cekju moj kes kada im dodjem u hotel?

I posto do sada nisa obavio nijednu rezervaciju(ne bih da zabrljam da ne bude ja dodjem u zemlju a hotel nije rezervisan,kako da budem 100% siguran da je rezervacija prosla?

pozz

Izmenjeno (DraganV)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ako hotel odluci da proveri da li imas para (a ne rade to uvek) evo kako to obicno funkcionise: nakon sto si napravio rezervaciju, sledeceg dana, ili mozda cak posle nekoliko dana primetices kad se ulogujes na e-banking da su ti "skinuli" pare sa kartice, zapravo nisu ih skinuli nego su ih samo rezervisali tako da ne mozes da raspolazes njima, to ce ti se na izvodu prikazati kao "rezervisana kupovina" ili slicno. Medjutim, stvarne transakcije nema i nakon nedelju dana ili tako nesto, kada istekne maksimalni period koji oni mogu da drze pare rezervisane, te pare su ti ponovio na raspolaganju. Dakle, istina je da pri rezervaciji pare nikada ne skidaju sa kartice iako to moze tako da izgleda. Smestaj placas na licu mesta kad dodjes ili kad napustas hotel i to na nacin koji ti zelis, karticom ili kesom.

Kako da budes siguran da je rezervacija prosla? Dobices na e-mail potvrdu rezervacije, obicno par minuta nakon sto rezervises, mada nekada prodje i par sati. Dobices i link na kome mozes da proveris status rezervacije, da je modifikujes ili otkazes. Obicno rezervacije mogu da se otkazu do 24h ili 48h pred dolazak, osim ako nisu neke promotivne ponude. Moras da procitas cancellation policy u opisu hotela. Kada su promotivne ponude u pitanju mogu da vaze drugacija pravila, ponekad hoteli nude "advanced purchase rates" koje su nize od redovnih, ali se pare skidaju odmah i rezervacija ne moze da se otkaze. Sve to jasno pise na stranici gde je opis hotela.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav svima na forumu...

Nisam siguran da li je ovo prava tema za moje pitanje, ali...

Imam Raifeissen Visa Virtuon internet karticu, kojom sam vise puta placao avio karte i slicno... Zanima me da li neko ima iskustvo placanja na Booking.com?

Posto planiram da izaberem hotel u poslednjem trenutku, uzeo bih opciju "bez povracaja novca" i racunam da ce mi novac biti skinut odmah i da nece biti nikakvih problema... Jedino sto me brine je da ne bude nekih problema na licu mesta, da traze tamo karticu i slicno

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mislim da samo skinu i uruče račun na licu mesta. Ne traže ništa sem pasoša...bar je tako bilo u mom slučaju. Poz

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26962
    Ukupno tema
    904659
    Ukupno poruka