Ja_

Šarganska osmica-Kustin Mećavnik

104 poruke u ovoj temi

OK Narcisa, Hvala na izlišnom obaveštenju. Koliko sam ja skontala, ipak Mokra Gora nije za malu decu. Koliko ja znam te staze su rađene za takmičare, a koliko vidim sa nete cene u Mećaviku su poprilično paprene. Možda je od svega najjeftinijeiznajmiti Planinsku kuću, ali to mi zvuči kao više neka mladalačka varijanta, a ne porodična. Osim Mećevnika znam da u blizini možete iznajmiti sobu u Konačištu ''Šarganska osmica'' i na samoj stanici ''Mokra Gora''. Malo je teže doći do brojeva telefona, pošto mnogi od njih koji se mogu naći na netu više nisu u funkciji.

U svakom slučaju, ja se prebacujem na TARU.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Kakve su cene u Mecavniku osim ulaznica? Cene u restoranima, pa onda pominjete to obdaniste za decu i slicno?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo malo svežijih utisaka iz Drvengrada. Od ponedeljka do srede sam imala priliku da boravim u jednoj od divnih idiličnih kućica. Sve su osmišljene u etno stilu, čak su i ormani ručno oslikani, pa me sve to odvodi u svet ruskih bajki koje sam gledala kao mala. Naša kućica je bila vrlo prostrana sa lepo uređenim kupatilom, jedino što grejanje nije baš bilo na nivou kakav bi meni odgovarao. Doduše, ja sam navikla na centralno grejanje, pa možda i malo previše očekujem. Imam jednu zamerku a to je osoblje koje je prilično opušteno , da ne kažem nemarno. Pukla nam je sijalica u kupatilu i kad je sobarica došla da zameni istu opet je pukla tako da smo zaključili da je potreban majstor. Mi smo joj rekle da bi nam odgovaralo da dođe dok smo mi na ručku ali se on pojavio mnogo posle toga, zahtevajuci da tada promeni. Nismo ga pustile naravno jer smo se tada odmarale i prosto nije takav bio dogovor. No, dobro. Lokacija kućice je bila prilično udaljena od restorana, tako da smo bukvalno dobile upalu mišića posle samo dva dana. Hrana je prava domaćinska. Pršuta i kajmak su prva liga! Baklave nadmašuju same sebe. Čitavo mestašce je mnogo lepo osmišljeno za pravi odmor. Ima i bazen i teniske terene. Za svakog po nešto. Bez obzira što su komentari nekih negativni po pitanju autenticnosti etno sela, ja ipak odajem priznanje tvorcu za ovakvu zamisao.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Lepo. Ima li nekih slika ...

Izmenjeno (Biljana 2302)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ima slika,naravno!  Smiley-foto1.gif

DSCN9032.thumb.JPG.139f185d2f73570b34cb1

IMG_1923.thumb.JPG.89d3f97620cfcbfeceb03

IMG_1927.thumb.JPG.007ab892eefadd0adc8e9

IMG_1922.thumb.JPG.7a99836d40e557935340a

IMG_1924.thumb.JPG.04a5ae7ec9933269b65cf

DSCN9028.thumb.JPG.e59d15d63242250bd603b

DSCN9047.thumb.JPG.ce34fcda40769cda6cf15

DSCN9044.thumb.JPG.e5ae07178d68387ce3dd6

DSCN9038.thumb.JPG.39fde906b8ee2ebb349a3

DSCN9046.thumb.JPG.b093fdd4a168e402f4193

DSCN9057.thumb.JPG.d662a7ef9ba6d13cd9aee

IMG_1933.thumb.JPG.edce502473d202190c5e8

latest?cb=20150203225611

4

Podeli ovu poruku

Link do poruke
U 1/7/2014 at 0:54, Mamaia je rekao/la:

... Najpre da upozorim da je put od ulaza u Mecavnik pa do gore do skijalista,prilicno strm,zavojit i uzak.Redovno se cisti od snega ali su vam neophodna dobra kola ili terenac, Tamo moze da zaveje za nekoliko minuta da ne vidis prst pred nosom, doziveli smo taj efekat....

Izmenjeno (WOB)
2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Put od skijališta "Iver" do druge strane brda, tj. do "Čarobnog Brega".

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pogled na Mećavnik grad, sa stajališta Gornje Jatare

IMG_20160216_121311.jpg.e7b1aae5fa028f03

IMG_20160216_122056.jpg.b69bdcb5c55be483

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Detalj iz Drvengrada

IMG_20160225_153132.JPG.580a1b122ccb3344

4

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Bili juče i vratili se danas.

Fenomenalno!

Mećavnik, Šarganska osmica, Bele Vode.... 

Mećavnik ulaz 250 dinara. Sedam polazaka voza je bilo danas. Karta 500 rsd.

Cene hrane uobičajne.

Danas i juče je bilo više gostiju iz inostranstva nego nas. Kineski, mađarski i ruski jezik dominiraju, 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Dobar dan svima.  Može li mi neko bliže objasniti zašto vožnja šarganskom osmicom traje 3,5h. U redu vožnje, na sajtu železnice Srbije, stoji da voz kreće u 10:30, na stanicu Vitasi dolazi u 11:07, pa zatim opet kreće nazad u 11:29 i stiže u Mokru Goru u 13:58.

Ja sam se vozio od Mokre Gore do stanice Vitasi i tu izašao, jer sam imao prevoz. Voz je tu relaciju prošao bez zaustavljanja. Šta se dešava kada voz krene nazad ka Mokroj Gori u 11:29? Da li se vraća istim putem kojim je došao ili ide nekim drugim. Zašto putuje 2,5h?

Hvala

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U povratku su zaustavljanja.

Do stanice Vitasi se voz penje, nezgodno je da se zaustavlja i opet zaleće. Pa onda izvoza u cugu do Vitasa, tu se okrene lokomotiva i u povratku ima još par zaustavljanja. Jedno duže je na stanici Jatare gde ima vremena i za kafu u restoranu i dva kraća za slikanje.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

2018,

Sedam polazaka voza je bilo danas. Karta 500 rsd.

Danas i juče je bilo više gostiju iz inostranstva nego nas. Kineski, mađarski i ruski jezik dominiraju, 

Update iz 2021.

Cena karte otišla duplo - 1000din (1500 za Nostalgiju).

Gostiju iz inostranstva takođe više nego domaćih. I to indijaca (onih što su u hotelskim karantinima po javnom servisu)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ustvari ima pet zaustavljanja, Jatare, Golubići, "Ludi kamen" i još dva vidikovca. Na Jatarima je najduže ( za one koji ne znaju tu je snimano nekoliko scena Montevidea), ostala zaustavljanja su po par minuta za fotkanje!

Karta je 100o za odrasle i 500 za decu.

Najbolje da se rezerviše par dana unapred.

Ima Indijaca, dosta im teško pada što ne mogu na krov! :smorilo: Šala mala!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26962
    Ukupno tema
    904659
    Ukupno poruka