Ja_

Šarganska osmica-Kustin Mećavnik

104 poruke u ovoj temi

cdr, hvala na sjajnom opisu i fotkama!

tu su svi detalji koji su me interesovali .. kad vec nisam stigla da odem sama .. no, bice prilike

pozz

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Imam jedno pitanje. Da li ova tura ima u septembru i ko organizuje? Hvala unapred!

Mozes sa agencijama na Zlatiboru. Ili kolima, svoja organizacija.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Imam jedno pitanje. Da li ova tura ima u septembru i ko organizuje? Hvala unapred!

Sladjo,

gore opisanu turu organizuju Zeleznice Srbije, a na njihovom sajtu imas sve informacije.

http://www.zeleznicesrbije.com - pa sa desne strane imas Turisticki voz "Romantika", gde ces naci i red voznje sa svim planiram izletima.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala puno!

Izmenjeno (ljerka)
obrisan citat, direktan odgovor na post
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja malko kasnim sa odgovorom, ali mislio sam da će neko ipka pročitati moj opis izleta jerbo negde pri kraju sam spomenuo da smo dobili red vožnje voza "Romantika" za ovu jesen i da tamo stoji da ove sezone ovaj put se organizuje još 13. i 28. septembra kao i 11. i 25 oktobra. Naravno, uvek se valja na vreme raspitati jer može biti i naknadnih izmena kao i vanrednih polazaka... Pa čak i oni sami na sajtu kažu:

Preporučujemo da se petkom još jednom informišete o saobraćaju voza "Romantika" putem telefona:

011 360-28-99 - Centralni buking stanice Beograd

011 361-69-28, 362-09-53 - Sektor za putnički saobraćaj "Železnice Srbije" radnim danom od 8-16 h

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ćirin marš na Drinu

Muzejski voz uskog koloseka povezao Mokru Goru i Dobrun u Republici Srpskoj. Očekuje se da će do kraja godine ćirina pruga stići i do Višegrada. Bez presedanja od Šarganske osmice do ćuprije Mehmed-paše Sokolovića

Ovo je novitet, još ga nema u sadašnjoj redovnoj ponudi - tj. verovatno će biti sledeće sezone pa bi valjalo probati :)

Inače ceo tekst iz jednog od skorijih brojeva "Politike" je zanimljiv i ima interesantnih podatala pa koga zanima preporučujem za čitanje. Ceo tekst se nalazi na sledećem linku:

http://www.politika.rs/rubrike/zivot-i-sti...a-Drinu.sr.html

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

vrlo blizu od Mokre gore do Drvengrada-uz brdo pesaka

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jel se neko raspitao da li su stvarno produžili prugu sve do Višegrada kao što se pričali prošle godine?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Malo svezih utisaka :D

Ove godine cena Romantikine ture je ista. Jedina izmena je autobus koji vas prevozi na Mokroj Gori i koji sada kosta 500 dinara.

Tura u kojoj sam ja bila je imala "vodica" koji sigurno ima najbolji posao na svetu!

Zaboravite na bilo kakve turisticke informacije, zena je samo u autobusu rekla raspored, najavila gde stajemo i koliko i to je sve. Ljudi su bili zbunjeni, velika vecina se nije unapred obavestila kakav je raspored, a vodica nisu dobro razumeli. Neki su cak i propustili voznju Cirom jer su mislili da se prvo ide u Drvengrad.

Zaista bi bilo sjajno da "vodic" kaze neku rec o lokalitetima koji se posecuju, nista spektakularno, ali bar nesto.

Cira je sjajan! Preporucujem stajanje napolju, jer u nekim vagonima su prozori manji a i ne bas mnogo cisti. U tom slucaju dobro ce vam doci neka kapa. :P

Ako je lepo vreme onda su prozori naravno otvoreni. Na zalost, to znaci da nista necete cuti od turistickih informacija koje se emituju na srpskom i engleskom jeziku. To mozda i nije tako bitno, ipak je vaznije to sto cete videti.

Ono zasta ja nisam bila spremna je nedostatak vremena i mogucnosti da se negde nesto pojede, ako ne ponesete hranu sa sobom. :ljutko:

Prodavnica nigde usput nema, pa zaboravite da ce te moci nesto da kupite usput.

Pauza na stanici Mokra Gora je samo oko pola sata, nedovoljno za restoran o kome sam cula dosta hvale. Jedino vam ostaje oko 16h u Drvengradu, ali i tu ce te sigurno izgubiti sat vremena sto je sasvim razumljivo. Hrana nije losa ni preskupa, ali u mom slucaju vecina stvari iz jelovnika nije bilo. Nekako mi je bilo zao sto sam morala sat vremena od dva koliko se ima u Drvengradu da potrosim u restoranu. Iako se Drvengrad moze obici za pola sata, ipak sam zelela da se tamo malo vise zadrzim i opusteno obidjem sve.

Preporucila bih da se na put ponese neki sendvic ili nesto slicno, a da se svrati u Drvengradu u poslasticarnicu koja je odlicna!

:)

Inace, toplo preporucujem ovu turu, zaista ima sta da se vidi!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam bio proletos sa devojkom. Lepo je provozati se jednom Sarganskom 8-com kada je zalenilo i jednom kada je zima, mada je onda kraca relacija. Pa ako mi se bude zadesilo jednom da vidim i kako je zimi.

Posmatra se lep predeo, mada je to sve uglavnom isto jer se posmatra sa vece visine, zeljeznicke stanice su prelepe, Jatara pogotovo itd.

Komplet put sa par pauza traje oko 2h

Evo i jedna slika dok smo cekali:

IMG_0139.jpg

Izmenjeno (Perkone)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam bio i zimi i leti. Imao sam srece da je bio sneg za novu godinu, ali ipak je lepse leti. A sto se tice toga da je Mecavnik-Drvengrad komercijalizovan, mislim da ljudi ne obracaju paznju na jednu stvar. Na ulazu u Mecavnik stoji tabla na kojoj pise: "Hotel Mecavnik". Prema tome, Mecavnik nije ni etno selo, ni muzej vec hotel izgradjen od zlatiborskih brvnara, pa je normalno da bude komercijalizovan, da ima bazen, teniske terene i ostale sadrzaje.

Izmenjeno (ljerka)
obrisan citat, direktan odgovor na post
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Preporucila bih da se na put ponese neki sendvic ili nesto slicno, a da se svrati u Drvengradu u poslasticarnicu koja je odlicna!

U potpunosti se slazem s ovim ...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

A sto se tice toga da je Mecavnik-Drvengrad komercijalizovan,

I kao takvog ja ga obozavam :srce:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav svima,ovim putem zelim da sa Vama podelim jedno prijatno iznadjenje.Naime za vreme ovih praznika porodicno smo isli na jednodnevni izlet na Mecavnik.Ono sto me je prijatno iznenadilo je pre svega ljubaznost osoblja a i same cene koje su za razliku od ostalih izletista i turistickih destinacija izuzetno povoljne.Cene su pristupacne svima (kafa 60-80din,sokovi prirodni izuzetni 130din,pivo 100,pice 350-500din,jela 350-500din) a ambijent pravi opustajuci.Umalo da zaboravim naplacuju se ulaznice 180din po osobi deca do 11god ne placaju a starija deca 100din.Ako nekog nesto vise interesuje slobodno pitajte.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

slobodno pricajte,cega god da se setite,ima li guzve,sta ste sve obisli,a najbolje bi bilo ako imate neke slicice pa da vidimo

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26962
    Ukupno tema
    904661
    Ukupno poruka