boca80

Put oko sveta

13 poruka u ovoj temi

Mislim da ovu temu jos niko nije pokrenuo pa bih zeleo da cujem forumase sta misle o ovoj temi.Koliko novca treba za ovakav put, plan puta i druge korisne informacije

Izmenjeno (boca80)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Za pocetak potrazi putopise koje su napisali Cejlon i njegova saputnica Anahita. Nije bas put oko sveta i nije bas 365 dana ali blizu.

Kako sam ja sabrao, za godinu dana, nekih 180 dana putovanja.

Transmongolska + Tibet = 54 dana

Kopnom kroz Juznu Ameriku za pocetnike = 34 dana

Kopnom do Kejptauna- oko 100 dana.

Izmenjeno (DraganV)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mislim da ovu temu jos niko nije pokrenuo pa bih zeleo da cujem forumase sta misle o ovoj temi.Koliko novca treba za ovakav put, plan puta i druge korisne informacije

Vrlo interesantna tema, ali mnooogo siroka :-P

Mislim da je idealno krenuti sa "Transmongolskom", pa se kopnom preko Vijetnama i Kambodze spustiti do Tajlanda,obici u tom delu sveta sve po redu :D pa iz Malezije sa "Jet Starom" leteti za Australiju, odakle posle nekog vremena leteti za Juznu Ameriku, pa pravac Spanija i malko Evrope i na kraju Afrika odakle se preko bliskog istoka vracas kuci :D

To je onako na grubo :bez-zuba:

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Prvo treba definisati sta se podrazumeva pod "put oko sveta" Jel se obilazi po vertikali ili po horizontali nase lepe planete. bez-zuba.jpg

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Vrlo interesantna tema, ali mnooogo siroka :-P

Mislim da je idealno krenuti sa "Transmongolskom", pa se kopnom preko Vijetnama i Kambodze spustiti do Tajlanda,obici u tom delu sveta sve po redu :D pa iz Malezije sa "Jet Starom" leteti za Australiju, odakle posle nekog vremena leteti za Juznu Ameriku, pa pravac Spanija i malko Evrope i na kraju Afrika odakle se preko bliskog istoka vracas kuci :D

To je onako na grubo :bez-zuba:

Ovo je dobra ideja...sta mislis koliko bi trebalo novca za ovako putovanje?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

lepa tema, i meni nedavno palo na pamet kako obici kuglu:) al bas pun krug. citam ove fenomenalne Anahita & Cejlon putopise i zao mi sto je proslo... procitala sam najduzi, Azija, sad ova preostala dva. mada bih ja u varijanti odmora mogla samo ovaj od 34 dana ali sta fali i to je vise nego super.. osim toga mogla bih dugo dugo mesecima ali da radim tamo gde sam (posto radim remote) ali to znaci drugacije, negde stacionirana gde imam sobu i dobru internet konekciju odakle radim, i tako dalje malo po malo... napravila sam i temu http://www.putovanja.info/forum/topic/13996-rad-od-kuce-duza-putovanja/ nadam se da ne krsim pravila ako ovde kopiram link.. :}

nadam se da cemo organizovati neku slicnu ekspediciju.

pozz svima!

Lidija

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li neko zna, da li neka agencija organizuje aranzman za putovanje oko sveta

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

proveri explore.rs a Kontiki sigurno organizuje ima na njihovom sajtu;-)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja znam da je Kontiki to organizovao, proveri kod njih.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

(ideja za put oko sveta :))

Srpkinja i Amer - ljubav na biciklu

06. novembar 2011.

Snežana i Brajan planiraju da obiđu svet na biciklu, a ona bi bila prva Srpkinja kojoj je to uspelo.

v223179p1.jpg

v223179p3.jpg

Snežana je već nekoliko godina pravila planove da krene u obilazak Evrope i sveta biciklom, no među svojim poznanicima nije mogla da nađe nikoga ko bi sebi mogao da priušti da više od godinu dana odsustvuje od kuće, da za to vreme ne radi i da može da sebi obezbedi oko 300 evra mesečno za preživljavanje.

Onda je pre 13 meseci na sajt Crazyguyonabike postavila oglas da traži ekipu za pedalanje po planeti. Javio se Brajan iz Amerike. Komunicirali su putem interneta nekoliko meseci, a onda je Brajan odlučio da se upoznaju i u martu doleteo u Srbiju.

"Sećam se da je moj prvi dan u Beogradu bio izuzetno hladan, ali Sneki i mene to nije sprečilo da vozimo bicikle oko Ade Ciganlije", priseća se Brajan koji je potom sa Snezanom odleteo na Siciliju, gde su imali 15-dnevnu probnu turu.

Tura se uspešno završava, i u biciklističkom i u emotivnom smislu. Brajan odlazi u Kolorado, ali nakratko.

"Kada se vratio u SAD malo je razmišljao i još malo smo se dopisivali", priča nam Snežana.

A onda je Brajan već u aprilu odlučio da zatvri svoj posao u Denveru i kupio je kartu za Evropu u jednom pravcu.

Njih dvoje su se 24. jula sastali u Bratislavi, odakle su krenuli na tromesečno pedalanje po celom masivu Karpata, a najviši uspon na koji su se peli je Urdele (2.165 metara nadmorske visine). Posle 90 dana na drumu, 80 dana kampovanja (od čega 77 na divlje), svega 10 noćenja u krevetu i na biciklu pređenih 3.800 kilometara krajem oktobra stigli su u Beograd puni utisaka.

"Brajan kampuje od svoje šeste godine, dok sam ja ranije planinarila. Uz njegovu pomoć uspela sam da prebrodim neke strahove, ali jedino što predstavlja problem je tuširanje kada je hladno. Ipak, mi mesečno potrošimo manje nego da živimo u Beogradu. Ne možete da računate na neku udobnost, sve je to cena, ali mala je za to šta sve mi doživljavamo i koliko sam ja srećna. Zaista je neopisivo koliko se osećam dobro", sija od sreće Snežana.

"Moja prva saznanja o Balkanu bila su kada sam bio tinejdžer i to je bilo o podeli Jugoslavije. Složićete se da to zaista nisu dobre vesti, niti da je ovaj region bio primamljiva destinacija za američke turiste. Međutim, kada sam tek pre tri nedelje imao priliku da upoznam Srbiju i van Beograda uverio sam se koliko su ljudi ovde gostoljubivi i da vesti koje čujemo o politici nisu fer naspram onoga što je moj utisak o ljudima ovde. Srbi definitivno nisu dosadnjakovići", ispričao nam je Brajan, koji zna i po koju srpsku reč, a stekli smo utisak da su mu omiljene: burek, rakija i pljeskavica.

"Tokom našeg proputovanja kroz Istočnu Srbiju Brajan je odušeljen koliko nam ljudi, od kojih većina nikada nije videla cikloturiste, prilaze i daju nam hranu ili nešto da ponesemo, pa se šalimo da li zaista izgledamo tako izgladnelo", dodaje Snežana i priseća se i događaja u jednom rumunskog mesta kada su konačište našli kod starijeg bračnog para koji su Brajana učili da muze krave, dok su ga u Srbiji lovci učili da puca iz puške.

Snežana i Brajan planiraju da već u četvrtak, na njen rođendan, nastave svoje putovanje i idu ka Jugu. Nadajući se da će ih vreme dobro poslužiti, planiraju da obuđu obale Crne Gore, Albanije, Grčke i Turske.

(A. P. - MONDO)

Izmenjeno (Infoputnik)
3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Svaka ima cast, kakav avanturistčki duh, divim se tome.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ovako nesto me zanima?Posto planiram jednog dana da se otisnem na lutanje svetom , imam nekoliko pitanja? Prvo Koja je najlepsa svetska destinacija za obići. Drugo gde se moze naći jeftini smeštaj. Treće gde je najbolji doživljaj to jest gde je doživljaj za pamćenje. Četvrto šta se sve može raditi, I peto da li je neko od vas to probao i kakvo mu je iskustvo.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27013
    Ukupno tema
    905884
    Ukupno poruka