Maljkovic

Šri Lanka - opšta tema

96 poruka u ovoj temi

Mislio sam na voz iz Kendija,ako kreces do Adamovog vrha,a ne na Pol...

Trebao bi ubaciti u Anarapa...

Od H-wa,treba ti pola sata tuk tukom do Galle,i tu ti je i Unavatuna,10 min ...

Plava laguna je blizu,imas bezbroj agencija koje ti nude uz pristojnu cenu da je posetis.

Auto putem naravno brze dolazis do Colomba,ali treba doci do iskljucenja za auto put iz pravca Colomba,uzima malo vise vremena.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Na Adamov vrh ne planiram da idem, taj dan ću u P/umu

Za ništa drugo nemam vremena da ubacim dok sam u Kendiju. Po svemu što čitao juče na netu, P/uma je bolja od A/rupe, te to izabrao

sad ću da proverim za plavu lagunu, a video odakle mi veliki buda poznat, to je ostrvo sa hramom koje je jedino ostalo neoštećeno posle cunamija, jel to mislio?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

To su cene za istorijske lokacije,i sasvim normalno i uobicajeno sirom svet,izuzev Evrope:)

Ja sam mislio na klopu,sto bi bilo previse:)

Moras da guglas malo,i vidis kad su polasci vozova,buseva,ili ako ti je to komplikovano,iznajmi auto...

Ili da odes u lokalnu agenciju,mozda ti je povoljnije,nego da iznajmis auto.

Posteno da ti kazem ja za tu Koggalu nisam nikad ni cuo,morao sam da guglam,da bi video gde je...

Pitanje za iskusnog putnika - koji mesec je najbolji za posetu Sri Lanki ? nesto sam minimalno istrazivala ali nedovoljno pa me zanima koje mesto izabrati za duzi boravak - planiram da obidjemo sredisnji deo ostrva tipa 4-5 dana ( poseta hramovima i sl. ) , a zatim desetak dana negde na obali...
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Vratio se danas iz Šri Lanke. Vreme je bilo super! Samo dva kišna dana od 15 koliko bili tamo. I to zadnji i jedan koji se pogodio baš sa mojim danom za odmor dok bio u Kendiju.

Bilo je fino. Treba mi vremena da sumiram utiske, ali sve je bilo super. Iako išao preko agencije, sve sam sam išao da obilazim što su na kraju skoro svi prihvatili iz grupe ( koja je inače bila sjajna!)

Sigirija i Polinaruma su moji favoriti!

Od gradova, Kendi je kul. Kolombo bučan, haotičan i nezanimljiv. Gale je pravi povratak u prošlost - stari grad. Negombo - suviše ... Uh, ne znam ni šta da napišem... Neka ostane na tome. Hikaduva - ok za neki šoping i super hranu.

Inače, kuhinja zemlje mi se baš baš svidela! A još je i jeftina!

Vreme rekoh bilo super! Mada oblačnost vara, te sam dva puta izgoreo baš po oblačnom vremenu. Jedan je bio dok 4 sata ' visio' na vratima voza od Kendija do Elija :)

P. S. Ne koristite usluge one proročice spomenute u par postova gore... Očigledno je promašila ... Osim ako nije želela da bude maliciozna. Ima svakakvih ...

Zemlja mi se svidela. Ljudi su okej, mada suviše 'hello' za moj ukus, te sam kasnije nosio slušalice i slušao muziku i ignorisao pozive za tuk tuk vožnju, masažu zgodnih devojaka, nešto da smotam i td.

Ipak, kao što sam i mislio, Azija nije baš moje interesovanje. Želeo sam nešto drugačije i egzotičnije i bilo je tako ... Iako imam želju da posetim te bliskoistočne države i bivše sovjetske republike, južna Azija i dalje nešto nisu ... Ali, ko zna. Malopre baš gledao kartu Azije.

Za 2 nedelje potrošio manje od 200€! I to skoro 50€ zadnjeg dana na suvenire - maske i začine i čajeve.

Od toga 45€ na hotel 2 dana u Kendiju jer sam kao što rekoh, obilazio sve mimo agencije/ grupe.

Na kraju, svakako bih svima preporučio Šri Lanku i idite bez agancija! Sami nije uopšte teško se kretati. Isto je bilo Italija, Maroko ili Šlanka ;)

Izmenjeno (Phillippe)
1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Na Sri Lanku mozes ici svakog meseca,ali je najlepse kad je kod nas zima:)

Preko naseg leta,ima vise kise,a talasi su skoro neizbezni,srtuje su jake,i vodite racuna,ako je crvena zastava,onda u vodu samo do kolena(i to nosi rizik ako su talasi cesti i veliki),

Kazem vam iz licnog iskustva,prava je sreca sto vam sad pisem:)

Za sredisnji deo ostrva,ovo sto je Phillipe napisao,a dole Hikaduwa,ako ste za mesto gde su mladi:)

I penjanje na Adamov vrh,ako vam je do prirode i jednog lepog nocnog iskustva sa penjanjem od oko 3 h:)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Cao svima!

Putujem na Sri Lanku 30. decembra. Planiram da bukiram smestaj u Colombu za prva dva dana. Za ostatak do 17. januara sam mislila da pronadjem smestaj kada vec dodjem tamo. Treba mi savet u smislu da li je bolje da ipak napravim plan i da bukiram smestaj odavde za svaki slucaj.

hvala!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ako imas vremena, sve mozes tamo.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Koji period je najbolji za odlazak na Maldive + Sri Lanka? Da li je ok ici u prvoj polovini juna?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da li je neko putovao u avgustu na Sri Lanku i preko koje agencije u Beogradu.?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Dragi svi,

da li neko moze da podeli detljnije informacije o Sri Lanki?

Potrebno novaca za dve nedelje, cene tamo u globalu, sta i gde ici...

Zainteresovani smo da idemo za Novu godinu...

Hvala!

 

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Cao svima

Muz i ja uplatili Sri Lanku u januaru a ja ostala trudna. Smem li ja uopste ici obzirom da sad ne mogu primiti nikakvu vakcinu? Jel treba da se vakcinisemo pre puta? Karte su placene tako da mi treba info sto pre da mogu da pocnem da placem da se isplacem pre januara...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mene zanima posto planiram da putujem za nekih dve nedelje... zanima me kako da dobijem vizu odnosno da li moze kod njih ili mora online da se aplicira? Takodje, kakve su cene i smestaj? Hrana? Sta obici odnosno koje gradove? Gde su najlepse plaze? Hvala unapred :))

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Vizu mozes obezbediti on line na sajtu https://www.eta.gov.lk/slvisa/visainfo/center.jsp?locale=en_US

Vodi računa kako popunjavaš podatke za vizu  jer odmah skidaju novac sa kartice i refundacija novca se ne vrši u slučaju da napraviš neku grešku. Dobices povratnu informaciju, obaveštenje  na e -mail  koje nosiš sa sobom i pokažeš je prilikom  ulaska da bi te pronašli u kompjuteru.  

U slučaju da  slučajno dodje do  nekog prekida  na vezama kako se meni desilo :Dprilikom apliciranja  u poslednjem koraku plaćanja, novac je bio skinut a da nisam dobila potvrdu na e - mail da je transakcija obavljena.. Ne brini, u tom slučaju vraćaju novac. Na sajtu posle kupovine vize, možeš  proveriti i tvoj status na osnovu broja koji dobiješ na e- mail. Pre dva meseca je bio moguce izvaditi je i  prilikom dolaska ali bila je skuplja za 5$ i  veliki su redovi. Proveri kako je trenutno stanje.

Što je smeštaja jice,  koristili smo booking com, imaš  veliku ponudu  u odnosu na budžet kojim raspolažeš. 

Za plaže, proveri dobro koji monsun (od dva kojima je ova zemlja izložena) trenutno duva i donosi kiše da ne bi išla na tu stranu obale,U aprilu  kada smo bili u ovoj zemlji, bila je aktuelna kiša na jugu gde  veliki broj turista ide, pa smo zato išli na istočnu obalu koja je u tom trenutku bila aktuelna sa visokim temperaturama, bez kiše, ali manje atraktivna. 

Gradovi - Najveci Colombo, i drugi po veličini Candy. Na sever nemoj ići po savetu našeg ministarstva inostranih poslova ( grad  Jaffna).  U slučaju da te interesuju atrakcije koje su zaista vredne obilaska, obavezno tkz Zlatni trougao., a ukoliko voliš i  lepu prirodu, obavezno botaničku baštu u gradu Candy o kojoj sam pisala u delu foruma Destinacije - utisci. 

Mnogi turisti odlaze i u nacionalne parkove radi jahanja na slonovima ili jeep safaria, što mi nismo koristili,  kao i trekking ka Adamovom vrhu, Atrtaktivne su i plantaže čaja izmedju grada Candy i Elle. 

Hrana je pod uticajem indijske kuhinje, ne naročito maštovita. Ukoliko  budeš na jugu, naravno morski plodovi. Obavezno, ukoliko ima već nije prošla sezona probaj crvene banane koje su izuzetno ukusne,

 

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala ti puno!!! Bas si nam pomogla!! 

Htela sam jos da pitam koja je cena otprilike ulaznica zamenitosti( Budin hram, rezervat slonova, plantaza cajeva....) i kojim ste prevozom isli do Kendija i da li je skup prevoz, posto smo mi mislili da sve obilazimo vozom ali da ipak proverim? Hvalaa ?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

U Pinnawalu, sirotiše za slonove nismo išli jer smo slično videli na Tajlandu i nije nam bilo u prioriretu. Pripremite parice za  obilazak znamenitosti  jer ulaznice nisu jeftine. Najskuplja  je ulaznica za Sigiriy koju ne treba propustiti 30$, sledi  Polonnaruwa 25$, Botanička bašta u  gradu Candy kao i Hram  Budnog zuba  15$ . Dambulla pećine 10 $.

Korisitili smo jako jeftin lokalni prevoz, autobuse koji  imaju dosta polazaka za razliku od voza koji nam nije odgovorao kako zbog satnice tako  i duzeg  period putovanja od autobusa koji nisu u baš reprezentativnom stanju. Kola smo samo dva puta iznajmili, radi efikasnijeg korišćenja vremena i to možeš dogovoriti u smeštaju. Takodje, za kraće relacije uzimali smo  tuk tuk koji je dosta skuplji od lokalnog busa koji je zaista jeftin, ali  je zato tuk tuk odlican za provlacenje u gustom saobracaju koji je katostrofalan.

Saobracaj je užasan, iritira jer za sat vremena ne možete preći više od 40 km, pa računajte na to dodatno vreme kad budete obilazili znamenitosti. Vozom, za koje karte morate  kupiti dosta unapred putovali smo od Candy do Elle  koji prolazi, za mnoge kroz najlepši predeo zemlje koji se ogleda u beskrajnim plantažama čaja. Ja sam taj put  i pored sedišta u prijatno hladnom I razredu voza prestajala na vratima voza jer sam stalno  fotografisala iz voza u pokretu :D      

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905031
    Ukupno poruka