Maljkovic

Šri Lanka - opšta tema

96 poruka u ovoj temi

Hvala puno... Nekako mi je posle svega sto sam pregledao i procitao mozda ipak Hikaduva prva opcija... Nekih 15 dana pocetkom decembra...

I to prvenstveno mi se svidela sirina plaze Narigama... Ali i smestaj koji sam neki nacin pikirao je negde izmedju Hikaduve i Narigame plaze tako da bi ih i mogao kombinovati...

Uspeo sam da pronadjem barem specifikaciju izleta sa lokalnim turistickim agencijama... Jedan dan u Kolombo, jedno poslepodne u Gale i izlet od dva dana sa nocenjem u Kendiju... Na izletu se obilazi Pinnawala Elephant Orphanage, Giragama tea plantation and factory, Botanical Gardens,  Temple of the Sacred Tooth Relic prespava u hotelu i sutrasnjem danu  Sigiriya  i  Golden Temple of Dambulla... Za cene cu ocigledno morati na licu mesta...

To bi mi uz mozda jos neki kraci izlet sa zivotinjama bilo sasvim dovoljno, ostalo vreme bih posvetio lezanju na plazi... Doduse bilo bi mozda i zanimljivo da posetim mesto snimanja filma most na reci Kvaj... Pre pola godine sam bio na Tajlandu pa sam posetio originalni most tako da bi mi i ovo verovatno bilo interesantno.... Vidim da se spominje u jednom izletu gde se posecuje Kithulgala... Da li je neko bio tamo, nisam primetio u ranijim postovima ili mi je mozda promaklo ? Tj osnovno pitanje je da li filmski most i dalje postoji tamo ?

Karte vidim da se mogu nabaviti po 475 eura ( Qatar airways u ovom momentu )... Da li je to puno, tj da cekam snizenje posto ima jos dosta vremena ?

I jos jedna stvar, posto ima i varijanta sa pauzom od 23h u Dohi pored onih standardnih kracih, razmisljam mozda i da uzmem jedno nocenje u Dohi pa da malo i nju obidjem... Pitanje je vezano za vizu... Citam raznorazne stvari a osnovno pitanje je da li nam je viza ukinuta za Katar... Negde sa nasao da se dobija na aerodromu i da se placa 22 eura.... Takodje citam i da avio kompanija obezbedjuje vizu putnicima ako je pauza leta duza od 8h... Zamolio bih ako je neko upuceniji po ovom pitanju da malo pojasni situaciju oko Katraske vize...

Hvala na odgovorima unapred....

Izmenjeno (Damir76)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Propustih jos da pitam kolika je realna cena taxija od aereodroma do Hikaduwe i da li ga je bolje uzeti na licu mesta, dogovoriti sa hotelom u kome se odseda ili dogovoriti sa nekim vozacem... Ako imate neki sajt gde se moze kontaktirati neki vozac ako je tako povoljnije eto zamolio bih i to da se postavi... Hvala...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Od aerodroma do Hikaduve taxi je oko 60 $ako samo to koristis ,mozda se dog za 55 ali tesko u to obavezno da racunaju putarine ,zaboravila sam koliko je bila ali to je njima vazna stavka.Nirigama je lepa plaza.Do Hikaduve mozes busom da dodjes,imaju direktni busevi iz Colomba do do Galea ili vozom

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Propustih jos da pitam kolika je realna cena taxija od aereodroma do Hikaduwe i da li ga je bolje uzeti na licu mesta, dogovoriti sa hotelom u kome se odseda ili dogovoriti sa nekim vozacem... Ako imate neki sajt gde se moze kontaktirati neki vozac ako je tako povoljnije eto zamolio bih i to da se postavi... Hvala...

Mozes na ovoj grupi da trazis prevoz za sutra ili najdalje dva dana unapred. 

https://www.facebook.com/srilankacaranddriverhire/

A ako ti treba prevoz da da dogovoris za vise dana unapred ili neku turu po zemlji imas link na mom postu par stranica unazad. Pozzz

Izmenjeno (vlajko 67)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pre svega hvala na odgovoru...

Dosta toga sam i sam shvatio ali sam sada samo jos potvrdio neke stvari...

Sto se tice suncobrana pitao sam jer ne podnosim van vode da budem na Suncu, brzo me boli glava od toga... Malo ce biti bzv ako nema da se iznajmi lezaljka i suncobran, nikakav problem nije i uz pice... Video sam hotele koji to imaju ali su prilicno skupi, nerealno za moj budzet... Iskreno gledao sam one od 3-4 zvezdice za 700-800 eura 14 dana... A ti nemaju varijantu svoje plaze tako da ako ne bude bilo da se iznamljuje ne gine mi ili da kupim suncobran ili da hvatam neko drvo...

Pregledao sam dobro Hikaduvu i znam da je sve uz put od varijanti restorana i lokala... Zato sam i pitao da li ima neko drugo mestasce u kojima se ne sedi bas pored kola... Cisto da ne moram da idem da pretrazujem i gledam jedno po jedno mesto... Ali po upisu deluje mi da je svugde tako...

Po meni je Hikaduwa extra za kuliranje na plazi. Voda nije kristalna ali je topla i ja bas uzivam u ,,borbi,, sa talasima. Lezaljke su dostupne u svakom kaficu ako kupite pice koje realno nije skupo. Nemate problem sa saobracajem jer je ulica iza tih restorana i smestaja. Nije to mozda Thai plaza ali je ok. E sada za koliko dana to je vec individualna stvar. Pozz

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pre odlaska na Sri Lanku, citala sam postove na ovom forumu i uprkos savetima da se ne uzima vozac, odlucili smo se ipak za tu opciju, pa da podelim svoje iskustvo. Googlajuci naisla sam na viber kontakt Sri Lanka's safest driver-a i poslala mu poruku sa upitom koliko bi nas kostale njegove usluge za 7-dnevni boravak i obilazak lokaliteta koje sam navela. Odgovorio mi je u roku od par sati, dao sugestije, detaljan itinerer po danima i vrlo prihvatljivu cenu, obzirom na cinjenicu da smo obisli pola ostrva, svaki dan bili u novom gradu, a u cenu je uracunato sve - gorivo, putarine, njegov smestaj, hrana...  Bio je sa nama od momenta kada smo sleteli na aerodrom do momenta povratka. Automobil mu je bio nov, besprekorno cist, on je bio u minut uvek na vreme, cekao nas je, preporucivao restorane, kafice i apsolutno sve sto nam je sugerisao je bilo sjajno. Usput bi stajao da nam pokaze neobicne zivotinje na koje smo nailazili usput, davao savete/upozorenja za lokalne prevarante, pricao nam o kulturi, obicajima, kuhinji, politici, uredjenju, svemu sto nas je interesovalo vezano za Sri Lanku. Ono sto takodje zelim naglasiti je da je totalno opravdao naziv Sri Lanka's safest driver (braca su vozaci u firmi, nas je vozio Pradeep Priyankara) i u onom haosu od saobracaja apsolutno nijednom se nismo osjecali nesigurno ili ugrozeno, a svi koji su putovali po Aziji, znaju o cemu pricam. :) Ukratko, imali smo totalno rasterecen aktivni odmor,  On nam je sugerisao u koje doba dana je najbolje ici gde, videli smo sve sto smo hteli i vise i moja topla preporuka je ako idete na Sri Lanku, da kontaktirate Priyankaru  http://www.srilankansafestdriver.com/  info@srilankansafestdriver.com 

Sto se tice same Sri Lanke, na mene je najveci utisak ostavila Sigiriya, Little Adam's Peak, Unawatuna plaza, Galle, i Dambulla Cave Temple, Seven arch bridge. Mi smo bili pocetkom decembra, bilo je kise, ne mnogo, ali bilo je, tako da bih ja ipak savetovala da idete u januaru/ februaru, odnosno sredinom susne sezone.

I ukoliko planirate voznju vozom, karte kupite mesec dana unapred, jutarnji termin, jer se rano smrkava, naucili smo na tezi nacin... :)

Ukoliko imate pitanja, slobodno pisite.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26955
    Ukupno tema
    904422
    Ukupno poruka