Maljkovic

Šri Lanka - opšta tema

96 poruka u ovoj temi

Divno zvuci!! Jedva cekam!! Imam jos bar pitanja, nadam se da nisam dosadna ? Zanima me da li je ostalo skupo tamo sem tih izleta, smestaj imamo, treba nam za hranu i prevoz, pa otprilike? Gde da kupujemo hranu? Da li je bezbezno u smislu da hoce da odzepare? I planirali smo posle obilaska da se spustimo u Hikaduwu, tamo su nam rekli da su najlepse plaze, pa me zanima tvoje misljenje?

Izmenjeno (cool girl)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ne znam zašto si me pitala za smeštaj kad kažeš da ga imate? :neznam:  Isto tako, za Hikaduwu ne mogu da dam mišljenje jer je ta plaža na jugu, a već sam napisala da nismo tamo bili zbog monsuna  nego na istočnoj obali.

Ne znam da li ces biti tako odusevljena kad se vratiš, ali hajde da sačekamo i tvoje utiske, jer je saobracaj zaista  problem,gubi se dosta vremena kada nisi u agencijskom aranžmanu,  autobusi su dosta prljavi, sedišta su uska i neudobna, ali može da se izdrži Treba se preganjati i u pregovorima sa vozacima tuk tuk, ali to vec zavisi od tvoje procene koliko zaista vredi vožnja i koliko si spremna da im platiš. Obavezno se cenjkaj.  Ko želi može da unajmi vozaca na nekoliko dana, ali to  naravno košta. 

Hrana nije skupa, hranili smo se  u smeštaju,  restoranima u prolazima i malim lokalnim restoranima. Kombinovano. Pivo se može popiti samo u smeštaju ili nekim posebnim mestima, barovima za strance sa dobrom ponudom svih alkoholnih pića ko ih voli, Pivo u samoposlugama nismo mogli naci u Candy a u Colombu nije  bio problem  pronaci hladno pivo u kaficu, ali je to ipak glavni grad.  U slučaju da ne voliš ljutu hranu ,to naglasi  da se ne iznenadiš. Kafu  i kuvalo poneli sa sobom, jer smo tako navikli.  Za troškove ne mogu ništa da ti kažem, jer to zavisi od tvojih prohteva, budžeta, što je zaista individualna stvar, Neko će platiti  hostel i činiju pirinca sa karijem da bi prošao jeftinije,  a neko će biti u možda nekom dobrom resortu  uživati u morskim plodovima.

Lokalci su jako ljubazni, bar je to naše iskustvo, i hoce da pomognu strancima. Bezbednost posle dugogodišnjeg rata dobra, osim na severu što sam i naglasila. Za džeparenje, uobičajene mere opreza, ništa posebno. 

Kad stignem za jedno mesec dana napisacu kratak putopis.

.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala puno!!! Ma ja vise ne znam ni koga sam sta pitala ni ko mi je sta rekao :D 

pomogla si nam puno, jos samo da te pitam jel znas gde da kupimo voznu kartu na internetu? :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Idemo u februAru ,fly Dubai je imao ozbiljnu promociju karata.

Iskusni putnoci da li je vizu bolje nabaviti ranije ili kad se sleti.

Ako neko ima kontakt pouzdanog vozaca bila bih zahvalna

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo par detalja, mozda nekome budu od koristi. Necu detaljisati o mestima u kojima smo bili jer bi to potrajalo :D Generalno, odusevljen sam tom zemljom.

Kada je viza u pitanju, mi smo izvadili online i mislim da je tako najbolje. Sve se zavrsi iz fotelje za 5 min i nema brige.

Voz nam je bio glavno prevozno sredstvo i definitivno najbolji nacin da se upozna lokalna kultura. Takodje, i veoma povoljno. Izbegavajte rane jutarnje vozove jer mogu biti krcati ljudima koji idu na posao. 

Hrana i pice su jeftini samo treba pronaci prava mesta :D Npr. u Kendiju nismo nasli prodavnicu gde ima da se kupe alkoholna pica. Tj u obicnim marketima necete naci pivo i sl vec se to kupuje u specijalizovanim radnjama iliti liquor stores. U Hikaduvi ih ima podosta. Cena konzerve 0.3 je 140 rupija a flase od 0.5 oko 190. Za flasu vam treba ambalaza :) Preporuka za dobru a jeftinu klopu u Hikaduvi je Seashells Restaurant. Od 3e riblji specijaliteti. Roti je 200 rupija. 

To bi bilo ukratko. Pitajte za detalje.

Izmenjeno (Floydian)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ako bste bili zadovoljni i slucajno ste bili na zapadu gde se kite-juje bila bih zahvalna za preporuku smestaja

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Vizu mozes obezbediti on line na sajtu https://www.eta.gov.lk/slvisa/visainfo/center.jsp?locale=en_US

..... botaničku baštu u gradu Candy o kojoj sam pisala u delu foruma Destinacije - utisci. 

Šta se dešava s delom foruma Destinacije i utisci?

Kad kliknem na taj deo izloguje me, a od utisaka ništa u vezi sa Šri Lankom nema.

Takođe... je l zna neko koliko ranije se može/treba izvaditi vizu, odnosno aplicirati za ETA?

Ako dobro čitam, viza teče od dana ulaska u ŠL, a ne od dana izdavanja vize, pa bih rekla da može i ranije...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Šta se dešava s delom foruma Destinacije i utisci?

Kad kliknem na taj deo izloguje me, a od utisaka ništa u vezi sa Šri Lankom nema.

Takođe... je l zna neko koliko ranije se može/treba izvaditi vizu, odnosno aplicirati za ETA?

Ako dobro čitam, viza teče od dana ulaska u ŠL, a ne od dana izdavanja vize, pa bih rekla da može i ranije...

Zar se viza ne dobija kad sletiš? Tako bar bilo kad ja leteo pre 3,4 godine. Mada sam preko agencije, pa možda oni to sredili pre

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

vizu dobiješ kad sletiš, na osnovu ETA - dođe mu kao neka molba koju popunjavaš online

kako je preko agencije, ne bih znala kasti

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Viza se moze dobiti i na aerodromu, samo sto je 5 USd skuplja i ceka se  poprilican red. Mi smo je uzeli ranije, on- line, i tece od datuma ulaska koji se navodi u aplikaciji. Dobije se na mail potvrda koja se pokaze  prilikom ulaska  Sri Lanku, što proveravaju  kompjuterski,

Nije mi poznato zasto se ne vide Utisci, prenecu problem glavnom administratoru,

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Samo jedno pitanjce. Putujemo u januaru na Sri Lanku i Maldive. Sta nositi od valute? Dolare ili Evre ili je svejedno?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

US $  ($$$ - nije više ni cejlon džabalesku !)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Stigli na Lanku!Prvi utisci su mi pomesani ali kako dani odmicu sve je lepse i bolje.

Prva tri dana smo u Dambuli i odatle obilazimo Kulturni trougao,za sada Mihintale je najveci utisak.

Odlican,nov smestaj u Dambuli Freedom village,pristojne cene,dobra kuhinja,bez zamerki.

Unajmili smo vozaca i za sada smo zadovoljni time,bez njega veliki deo bi bio nemoguc za obilazak i tezak.

P.s.kako nije htela da nam prodje nijedna kartica prilikom apliciranja za vizu,jedan od zaposlenih iz Fly Dubai nas je smarao pri poletanjubda moramo imati ETU.

Naravno da nije moralo,na aerodromu u Colombu bukvalno nikog nije bilo u redu za vizu tako da se ta procedura zavrsava brzo,mada je i bilo jutro 6 h

Pisem dalje kada se budemo preselili u Kandy i na obalu

4

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nas boravak u Dambuli se zavraio i bio je pun pogodak.Odatle smo obisli Zlatni hram i Pecinske hramove ,Rock Temple ,Anuradhapuru i Mihintale-koji je odlican ali stariji ljudi i oni koji nisu u kondiciji mizlim da ne mogu da se popnu na stenu,zatim smo obisli veliku statuu kamenog Bude,to je najveca na ostrvu .

Odlucili smo u poslednjem momentu da se ne penjemo na Sigiriju vec na Pidurangalu i to je bilo super iskustvo.Opet penjanje je fizicki zahtevnije.

Stigli smo u Kandyi usput smo obisli Hasun vodopade,puno se skrece sa puta,vozi kroz prelepu prirodu ali sami vpdopadi nisu nista posebno.

Kandy je meni odlican,bucan i haotican sa mnogo restorana.Preporuka Open rice za domacu hranu i Ceylon Tea Cabins za kuliranje.

Cene na ostrvu sto se tice hrane su dosta pristupacne ali ulaznice su skupe za sve lokalitete.

Ostaje nam od aktivnog dela odmora jos Nuwara Eliya pa idemo na zapadnu obalu

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26955
    Ukupno tema
    904478
    Ukupno poruka