Ja_

Putovanje na Mesec

37 poruka u ovoj temi

Zemlja nam nekako postade mala, tesna. Sve smo videli, obisli ovu neverovatnu kuglu uzduz i popreko pa nesto razmisljam...da li je mozda neko vec bio? Mislim, znam, turisticki letovi za putovanje na Mesec su u pripremi, zainteresovanost je velika..ali Srbi kao Srbi, snalazljivi, vrlo. Ko zna, mozda je neko vec bio. Pa recite mi, kako je bre gore (ili dole) ? Sta obuci, kako se pripremiti, gde su najbolja mesta za izlazak, koji zastitni faktor ste koristili? Pripremam se za putovanje pa ce mi svaki savet dobro doci. Hvala unapred...

Ovo valjda spada pod "Opstu diskusiju". Ili?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

I, sta sam rek'o ?! Bili bre Srbi, znao sam!

Svaka cast na opisu. Mada, malo si me bacio u razmisljanje posle svega loseg sto ti se desilo. Kako sad da ubedim devojku da je tamo gore sve ok i da cemo se dobro provesti, lebdeti po sunchevini i skakati u vulkane? U aranzmanu nam takodje stoji da imamo i izlete do provalije broj 5, brezuljka broj 8, nekog fantasticnog brda broj 12 i kupanja u mesecevoj prasini. Reci mi jel skupo? Da li naplacuju lezaljke? I ako imas vremena, baci neku fotku...

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Bio ja, jednom.

..............

Sad sam kod kuće u BG i kunem se da nikada neću ići turistički na Mesec.

Odlicno!

Hvala za ovaj mesecopis, fenomenalno pises i ovde i na svom blogu, a ja uzivam citajuci!

Sada mi reci ... gde da odem da se uclanim u SNM partiju??? Naravno, u ovaj tvoj deo, ne od onog genetski poremecenog. To moze sa zemlje, ili svi buduci clanovi moraju da skoknu do meseca? U tom slucaju, gde je tacno taj lift koji nije lift?

Izmenjeno (hmmm)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Interesantno,moje iskustvo je potpuno drugacije.

Drugarica i ja nasle mapu za odlazak na Mesec u casopisu Moc bilja i resile da krenemo na put.Isle smo peske,preko Bora i Majdanpeka,skrene se desno na prvoj raskrsnici levo u blizini Temisvara i odatle se hvata linijski taxi za Veneru,zatim se preseda na liniji CRRW direktno na liniju FHKT i odatle je lako,Mesec je na dva minuta.

U principu,nista posebno,ocekivala sam vise,ali nisam nezadovoljna.Odsele smo u hotelu Mlecni put,to je kao kompleks bungalova,cisto je,menjaju peskire svaki dan,sam biras sta ces za dorucak,za veceru je uvek isto-papci u saftu.

Drugarica se prvo vece razbolela,ona je vegetarijanac i nije navikla na papke,morale smo da lutamo po Mesecu u potrazi za ambulantom,sva sreca pa su bili ljubazni i odmah su nas primili.Dali su joj antinal i sve je bilo ok.

E sad,sam Mesec nije los,uvece je malo hladnjikavo,treba poneti neku jaknicu ili tanak dzempercic,preko dana je ok,uglavnom svi idu u japankama.Mi smo isle bose(sto se ispostavilo kao los potez,ima dosta jezeva u supljinama i nikad ne znas kad mozes na nekog da nagazis,ali to je vec posebna prica...).

Plaze su lepe ali puste,stanovnici Meseca su losi plivaci,samo se poneki turista bucne.

Izlete smo preskocile,drugarica je bila mrzovoljna,bile smo samo na kupanju u mesecevoj prasini.Isle smo preko lokalaca,nije skupo,760 jena po osobi,postavicu neke fotke kasnije.

Sve u svemu,lepo iskustvo koje bih rado ponovila u nekom drugom zivotu(ako nista,onda bar zbog izleta na koje nismo isle),preporucujem.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Odlicna ideja za sledeci odmor.

Steta sto Atina nije isla sve na izlete, interesuje me kakvi su vodici i razmak izmedju sedista ako se dugo putuje. Ima li nekih dobrih krpica za soping i sta je uopste tamo aktuelno od suvenira?

Ako imas mail te lokalne agencije ostavi molim te, 760 jena je super cena.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

za veceru je uvek isto-papci u saftu.

Papci od čega, od koje životinje?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ma ja sam ti sreće, za mlad bor da se u'vatim - uvenuće!

(nažalost, ušao sam u pogrešan lift)

Dok sam depresivno raspoložen, sedeo u sve manjoj sobici, kroz prozorče sam na kilometar udaljenosti video velelepnu građevinu, odmah ispred jednog ovaćeg kratera. Noću posebno me nerviralo jer je bljeskala pink bojama sa velikom reklamom razgaćenog vanzemaljca iznad kojeg je bio natpis "LUNAR PARADISE SPACE RESORT"

Nakon što sam iz magacina ukrao ovećii teleskop, mogao sam da gledam šta sam propustio.

Ispred hotelčine, ženske u totalno providnim skafanderima su delile reklamne letke za manifestaciju "skini sa sebe sve probleme" ali je nekom greškom na 99% flajera nedostajala reč "probleme" pa se tako jedna pirgava britanska baba skinula ispred ulaza sa sebe skafander i momentalno bila spljeskana od vakuma. Posle je pokupili špaklicom i metlicom.

Kroz ogromne prozore sam video kako se zabavljaju u sobama bez gravitacije, pijući viski naopačke i jureći jedni druge i moram reći da žešću vatačinu još nisam video.

Takođe sam uspeo da kroz jedan drugi prozor vidim i plakat sa pozivom na neke izlete. Tako se moglo videti:

"Fantastic!

09/17 - 09/18

Visit the latest volcano found!

only 50,000$ (credit card payment)"

A sa strane informacija

09/17 guests in hotel :793

09/18 guests in hotel: 780

Mislim da bih odustao za taj izlet

Što se tiče cena, u daljini sam kroz jedan prozor mogao da vidim cenovnik na jednom stolu:

1 Lunarna klot supa special: 1500$

2 Predjelo od obrađenih bakterija 2100$

3 Sveža šnicla 3000$ (a zadnji brod za snabdevanje bio pre 4 meseca)

4. Salata od tucane mahovine 450$

5. Viski (kap) 200$

Inače za sunčanih (dakle uvek) dana, imali su i neke animatore koji su izvodili goste na plato ispred hotela radi nekog vežbanja. Koliko sam od sunčevih odsjaja mogao da vidim, animator je bila neka debela ruskinja koja je lupala šamare svakome ko je odstupao više od 2mm iz postrojene vrste.

Vežbali su uz muziku koja se čula iz skafandera ali je izgleda nekom greškom jedan omaleni Japanac dobio pogrešan link na neku tešku underground hard-rok muziku pa se toliko ritao da je iz strahovitog voleja raspalio po zadnjici jednu gošću iz Rumunije da je ova momentalno bila lansirana u kosmos. Više se nije vratila. Mada, pratio sam je teleskopom još oko 15 minuta.

Što se tiče izlazaka, to nisam uspeo da saznam što se tiče onih unutar hotela, ali bih rekao da ih ima, jer su ljudi stalno nešto cirkulisali u neke prolaze a vraćali se teturajući i vatajući za dupe svakog kog su stigli, jedna je čak greškom se pri'vatio za nekog muževnog člana obezbeđenja pa sam ga kasnije video kako šepa u bukagijama.

Inače što se tiče izlazaka na lunarnu površinu toga je bilo, što organizovano, što individualno.

Individualne su uglavnom ispraćali sa suzama u očima a kompletna recepcija je još dugo stajala na prozoru mašući maramicama i brišući noseve. Nedebudni individualista je vrlo brzo ili propao u neku rupčagu dubine Mon Everesta ili bio lansiran u kosmos greškom na komandama malog space-trotineta (inače iznajmljivanje space-trotineta je koštalo 700$ minut, pisalo velikim reklamnim slovima sa strane)

Grupni izlasci se nisu završavali tragično jer su sve goste vezivali lancima jednog za drugog i tako nisu gubili goste. Tako sam često mogao da prisustvujem zajedničkom izlasku kad su kao patke u redu, gacali lunarnom površinom. Vođa je bila uvek ona ista ruskinja što je držala časove lunarobika, u ruci je uvek nosila jednu metalnu motku, kao bejzbol palicu. Kad god bi neki zaigrani gost pod dejstvom viskija đipnuo malo više pa podigao pola reda iza i ispred sebe par metara u vis, ruskinja je uvežbanim udarcem smirivala izgrednika koji je onda ostatak izleta proveo ćopajući.

Što se tiče mode i garderobe, moglo bi se reći da se deli na dve vrste. Za unutra i za vani.

Za vani, garderoba je jednoobrazna, skafander tipa "Lunar1"

Za unutra uglavnom veoma oskudno i sportski jer gosti jako brzo ustanove da je malo neprijatno u balskoj haljini uleteti i zonu gde nema gravitacije i glupo izgleda sva skockana i upicanjena gospođa sa nogama na gore a balskom haljinom na dole, pa se onda estete zgražaju... Tako većina gostiju nosi neke vrste sprecijalnih trikoe iz jednog dela ali se onda mogu videti gošće sa mokrim donjim delom jer je jako teško raskopčati te trikoe a nužda kad pritera u WC jako je teško brzo se raspetljati.... Video sam i neke koje su to rešile tako što su probušile rupice na strateškim mestima.

Dakle ništa od modnih pisti.

Zanimljivo je bilo gledati deo hotela za rekreaciju. Da bih to video, morao sam da podmitim jednu Azerbejdžansku kosmonautkinju da zamenimo sobe jer se odande vidi taj deo hotela (posle sam se iste noći jedva odbranio od nekog brkatog rmpalije koji mi je šapućući nežne Azerbejdžanske ljubavne reči pokušavao strgnuti pidžamu. Odustao je tek kad sam ga udario među noge i opsovao mu predsednika republike, i time ga žestoko rasplakao. Posle smo se pomorili i pola noći sedeli na mom krevetu i na smenu gledali šta se dešava u hotelu)

U sred prostorije za rekreaciju koja ima doduše smanjenu, ali ipak gravitaicju, imaju neki bazen sa skakaonicom. Uzbudljivo je gledati kako baba od 88 godina skače i u letu izvodi piruete i ostale pokrete sa širokim srećnim kezom koji se naprasno prekida kad joj ispadne proteza i pogađa dole plivajuće.

A kad konačno tresne u vodu, diže se slap kao u usporenom filmu i odmah zatim iznose u ambulantu jadnika kome je baba pala na glavu.

Takođe, imaju i razne svemirske sprave za rekreaciju od kojih je meni najzanimljivija jedna kojoj ne znam namenu ni upotrebu ali je sjajno zabavna jer ko god stane na nju, biva ispaljen kao iz topa i nakon nekoliko odbijanja o zidove i plafon rekreacione prostorije biva takođe natovaren na antigravitaciona nosila i odnesen ili u ambulantu ili u mrtvačnicu, zavisno verovatno od brzine ispaljivanja.

Noću je takođe zanimljivo viriti u sobe koje nemaju gravitaciju gde parovi vode ljubav na plafonu ili manito viseći sa lustera.

Pročitah kasnije u elektronskom lunarnom lokalnom časopisu "Lunar Express" da uvode i za stanovnike jugoistočne evrope posebne aranžmane, samo što će se u raketama stajati ili će imati drvene klupe, bez hrane i vode. Time bi smanjili navalu na primer Srpskih turista jer se zabranjuje i nošenje pečenog pileta, kuvanih jaja i luka i pardajza. O šljivovici neće ni da razgovaraju..

Plaćanje PayPalom, dakle nikad....

4

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Oprostite na nepreciznom opisu,papci su od lemura,ovako izgledaju kad se pripreme klot,bez ikakvih dodataka (mogu da se naruce i u varijanti za poneti)

tuna-eyeball.jpg

Timos,u pravu si,cena izleta jeste povoljna,agencija se zove Lunar dust,mail je llllllnnndd@dust.yo.Cena od 760 jena vazi za studente,inace je 400000000000 jena.

Ovo je slika naseg bungalova

house-inside-a-hill01.jpg

Nas vodic na izletu

  • redneck_moon_landing_2_midi.jpg?12515190

Sto se sopinga tice,ima zanimljivih stvari,dosta ljudi kupuju lunarne sandale,ja sam kupila 28 pari,drugarica 47.Ovo na slici su moje,strasno su udobne,posute su svarovski prasinom sa Neptuna(odatle je uvoze).

0486007.42.jpg

Izmenjeno (Atina11)
1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Interesantno,moje iskustvo je potpuno drugacije.

Drugarica i ja nasle mapu za odlazak na Mesec u casopisu Moc bilja i resile da krenemo na put.Isle smo peske,preko Bora i Majdanpeka,skrene se desno na prvoj raskrsnici levo u blizini Temisvara i odatle se hvata linijski taxi za Veneru,zatim se preseda na liniji CRRW direktno na liniju FHKT i odatle je lako,Mesec je na dva minuta.

U principu,nista posebno,ocekivala sam vise,ali nisam nezadovoljna.Odsele smo u hotelu Mlecni put,to je kao kompleks bungalova,cisto je,menjaju peskire svaki dan,sam biras sta ces za dorucak,za veceru je uvek isto-papci u saftu.

Drugarica se prvo vece razbolela,ona je vegetarijanac i nije navikla na papke,morale smo da lutamo po Mesecu u potrazi za ambulantom,sva sreca pa su bili ljubazni i odmah su nas primili.Dali su joj antinal i sve je bilo ok.

E sad,sam Mesec nije los,uvece je malo hladnjikavo,treba poneti neku jaknicu ili tanak dzempercic,preko dana je ok,uglavnom svi idu u japankama.Mi smo isle bose(sto se ispostavilo kao los potez,ima dosta jezeva u supljinama i nikad ne znas kad mozes na nekog da nagazis,ali to je vec posebna prica...).

Plaze su lepe ali puste,stanovnici Meseca su losi plivaci,samo se poneki turista bucne.

Izlete smo preskocile,drugarica je bila mrzovoljna,bile smo samo na kupanju u mesecevoj prasini.Isle smo preko lokalaca,nije skupo,760 jena po osobi,postavicu neke fotke kasnije.

Sve u svemu,lepo iskustvo koje bih rado ponovila u nekom drugom zivotu(ako nista,onda bar zbog izleta na koje nismo isle),preporucujem.

Znas sta, iako me je Codemaker u startu bacio na razmisljanje da li da idemo, ti si me ubedila da to ipak ucinimo. I evo, mnogo smo srecni! Prelomili smo, idemo za Novu godinu! Bas smo uzbudjeni!

Po planu agencije Space Banana (imaju odlicne aranzmane i stvarno su na glasu), skrecemo god Zagubice pa odatle nastavljamo trasom ka Grubishinom polju, odakle i polecemo. Kazu, konacno su sredili pistu i sada je lakse za poletanje. Da, preporucuju da se na satlodromu (u Grubish-food-u) kupi nesto od pica i koji mesni narezak jer je gore papreno. "Neko" mi je rekao da je hrana u satlu JatMoon odvratna? Ako je neko leteo sa njima, neka mi potvrdi ovu informaciju. Ako je istina, da spakujem i koju pastetu, da mazem ko covek u satlu a ne ko neki... Ja licno ne bih sa njima leteo ali to je u sklopu aranzmana, sta sad, prezivecemo...

Isti taj "neko" kaze da za izlete vredi dati taj novac. "Neko" je obisao sve a najjaci utisak mu je jahanje tufleka (kaze, nesto izmedju tapira i mungosa al' sa krilima). Veli on, bolji trip no u Avataru! Bas cu da vidim...

Devojka mnogo voli cipelke, jedva ceka da krene u shoping, ali je brine da li ce naci ono sto trazi, odnosno, nosi 56 pa ne zna da li ce imati brojeva za nju :( 

Neverovatno, imamo istog vodica!

Izmenjeno (Ja_)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Znas kako,sto se tice prevoza sigurna sam da cete biti zadovoljni.JatMoon je na glasu kao odlican economic prevoznik,cula sam da u lunc paketu imaju pasulj sa kobasicama i slaninom,to im je lagana varijanta,a mozes i da odaberes jacu klopu,supu od sojinih ljuspica.To je po meni odlican izbor,nema razloga da budete nezadovoljni.Pastetu mozes da poneses,ali je pojedite pre sletanja,iskljucivo bez hleba,zbog potencijalne mucnine.

Poruci devojci da ne brine,tamo prave univerzalnu obucu,svi nose isti broj,ove moje cipele tamo je nosio nas vodic,on nosi 78 broj,a ja 51.

Pametno je to sto idete tamo za Novu godinu,samo ponesite kupaci kostim za docek na trgu,ostalu opremu dobijate na licu mesta(bolje da se iznenadis kakva je to oprema).E da,ponesite i 2 paunova pera,trebace vam za golicanje u mesecevoj prasini.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ima li tamo Interneta? Ako nema ja odustajem od putovanja.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Kako da nema,pa internet nam odatle i dolazi!To si verovatno i ranije cula,ali evo sad i ja to mogu da ti potvrdim iz prve ruke.

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Auuuu. Onda deluje idealno. Raj! (Osim onih papaka, da se razumemo.)

Šteta samo što je tako daleko, izgleda da ću ja morati "opet" u Grčku. :D

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ma kakvi papke treba probati,videces da ces promeniti misljenje...A i mnogo je blize nego sto ljudi misle,prolazi se kroz Grcku kad se ide na Mesec.Bas se pored Asprovalte prolazi.

Cisto da znas,kad krenes u Grcku...

Izmenjeno (Atina11)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905040
    Ukupno poruka