mary

El Gouna-letovanje, hoteli

196 poruka u ovoj temi

Pozdrav svima.

Čitao sam dosta ovaj forum i pronašao dosta korisnih savjeta i iskustava.

Ja i žena idemo 10.08 u El Gounu iz Osijeka, preko agencije partnera, Spirit Travela koji je organizator putovanja, u Hrvatskoj.

Zanima me da li neko od ekipe sa foruma planira biti u El Gouni u tom periodu?

Drugo pitanje se odnosi na predstavnike Spirit Travela, da li su oni samo u Hurghadi ili imaju nekoga i u El Gouni, onzirom da ta agencija radi aranžmane na obe destinacije?

Čitao sam reviewe o Arena Inn hotelu i u velikoj većini slučajeva komentari su jako dobri, pa me to i privuklo da ga izaberemo.

Druga stvar , i Hurghada je blizu, a bus košta samo 5 egipatskih funti od El Goune do Hurghade.

Naravno svi dodatni komentari, sugestije i sl.., su dobrodošli...

Pozdrav

Ja sam sa suprugom bio u hotelu Arena Inn pre dve godine u drugoj polovini avgusta, i hotel mogu samo da pohvalim. Od celog aviona koji je tog dana doleteo u Hurgadu, mi smo bili jedini gosti hotela Arena Inn. U njemu uglavnom odsedaju Nemci i Englezi, ali bilo je i gostiju iz arapskih zemalja. Sobe su sasvim pristojne, nisu velike, ali su veoma čiste i osoblje hotela se zaista trudi da izađe u susret zahtevima gostiju. Klopa je odlična, hotel nudi sva tri obroka, svi su na bazi švedskog stola. Svi obroci su raznovrsni, ima svega u izobilju, piće može da se naručuje do mile volje.

Ono na šta bih hteo da ti skrenem pažnju po pitanju busa za Hurgadu je sledeće: taj bus je lokalni, nije turistički, i koriste ga meštani koji rade u El Guni. Evo ispričaću ti kako je bilo kada smo mi otišli prvo veče za Hurgadu. Otišli smo na stanicu i sačekali da naiđe autobus i kada je došao nisam mogao da verujem svojim očima. Ne znam da li bih to prevozno sredstvo uopšte mogao da nazovem autobusom, jer to je bila krntija u pravom smislu reči. Ko iz filma "Ko to tamo peva?". Ipak, kad je bal nek je na vodi, i ja sa suprugom uđoh u taj autobus. Platili smo pet funti vozaču koji je ili bio pijan ili lud, i čekali da krene. Za pet minuta autobus je bio krcat lokalcima, a moja supruga je bila jedino žensko biće u tom vozilu. I krenusmo ka Hurgadi. Kako smo se vozili tih dvadesetak minuta, to nikad u životu neću zaboraviti. Kada smo izašli iz El Gune na glavni put za Hurgadu, vozač je isključio farove na putu koji nije osvetljen. Kada je video da mu neko ide u susret, ablendovao je i tako stavio do znanja da smo na putu. Tu mašinu je vozio oko 100 na sat i uopšte ne znam kako je to vozilo izdržavalo tu torturu. To bi bilo kao kada biste nekoga ko je slomio obe noge, terali da trči 100 metara na Olimpijadi. U tom trenutku mi se tako bar činilo. Pri toj brzini vozač je ustvari vozio laktovima, dok je prstima brojao novac. I nekako stigosmo u Hurgadu, u severni deo El Dahar. To je deo Hurgade gde nema mnogo turista i ne preporučujem zadržavanje, ne zbog nebezbednosti, već zbog navalentnih meštana koji čim vas vide da gledate u radnje i dućane, vuku vas za rukav i čupaju ruke, ne bi li vam nešto prodali. Odatle odmah uzmite taksi i idite u Sakalu ili Memšu. Sakala je deo Hurgade gde ima dosta turista, a Memša je ogromna pešačka zona koja podseća na evropske lepo uređene ulice. U El Gunu se slobodno vratite taksijem, košta oko 30 funti. Taksiji su odlični, ali se mogu koristiti samo iz Hurgade. Eto tako je nama bilo. Ne želim da vas plašim, ali to je prosto tako bilo.

Tih dvanaest dana koje smo supruga i ja proveli u El Guni, ostaju nezaboravni.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala za info.

Obzirom da nema puno (čitaj skoro nikoga) ljudi koji idu ili su bili tamo, možeš li mi napisati još neke detalje vezane konkretno za El Gounu.

Npr:

Ako ste bili jedini u avionu za Arena Inn hotel, da li ste dugo čekali na transfer do hotela, i uopšte kako to funkcionira?

Da li ste koristili usluge vodiča agencije preko koje ste išli i ako jeste kako je to izgledalo (jer mi se čini da većina ekipe ide u hurghadu)?

Kakav je shuttle boat, i koliko često vozi, kojim se ide na Zeytona beach? Plaća li se ako imaš All inclusive uslugu? Da li na Zeytoni ima mjesta gdje se može najnormalnije plivati bez da se ide do kraja onog mola (400-tinjak metara čini mi se).?

Kakav je noćni život i koja mjesta bi nam preporučio (idem sa suprugom)?

I ako se još nečega sjetiš slobodno napiši.

Mi idemo 10.08 pa bih volio prikupiti što više korisnih informacija i savjeta.

Izmenjeno (ljerka)
obrisan citat, direktan odgovor na post
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

.

Ne, baš naprotiv. Unapred nam je bio organizovan transfer do hotela u El Guni. To je zadatak agencije preko koje idete i uopšte ne bi trebalo da oko toga bude problema. Usluge vodiča jesmo koristili. Iako je naš vodič bio stacioniran u Hurgadi, uvek nam je bio, tj. bila na raspolaganju kad god nam je bilo potrebno. Ona, zvala se Mina, vodila nas je na izlete u Karnak, Kairo, na safari i na krstarenje. Veliki je stručnjak i bilo je pravo uživanje dok nas je vodila. Shuttle bus ili shuttle boat ide od hotela do Zejtone na svakih sat vremena i ne plaća se ništa. Možete, ako želite, da umesto u hotelu ručate na Zejtoni, ali morate dan ranije to najaviti na recepciji da vam izdaju vaučer. Nažalost, na Zejtoni se ne može plivati normalno, mora se ići do kraja mola. U plićaku ima puno korala i plivanje nije moguće. Moguće je samo brčkanje. Noćni život je pravi porodični, nema velikih dešavanja. Na diskoteke i klubove nismo naišli, ali u centru El Gune i u marini ima dosta kafića i atmosfera je veoma prijatna. Nemojte da vas obespokoji to što će vas malo biti iz El Gune, u krajnjem slučaju možete ići svako veče u Hurgadu. Pitajte na recepciji hotela, mislim da oni mogu da vam naruče taksi ako ne želite arapskim busevima do Hurgade.

Veruj mi, uopšte nisam ni jednog trenutka zažalio što smo bili u El Guni. Devet meseci kasnije rodio nam se sin koji sada ima 14 meseci. Hteo sam da ga nazovemo Ramzes, ali moja žena nije dala :-) Ako ti je potrebna još koja informacija, možeš mi pisati na mihajlo.zivanovic@gmail.com pa se možemo i direktno čuti preko skajpa.

Izmenjeno (ljerka)
obrisan citat, direktan odgovor na post
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mihajlo tnx na ovakvom opisu posto je ArenaInn ove godine moj izbor, i bicemo tamo od 17.08, tako da ce biti jos neko sa naseg govornog podrucja u hotelu :)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Sta god tebi ili bilo kome drugom treba u vezi Egipta, slobodno me kontaktiraj na mihajlo.zivanovic@gmail.com ili na skajpu pod mihajlo.zivanovic. Egipat je po meni pored Turske najlepsa zemlja na svetu. Ima sunca i istorije u izobilju, meni nista drugo ni ne treba.

Izmenjeno (ljerka)
obrisan citat, direktan odgovor na post
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Na pocetku zelim reci kako smo supruga i ja odusevljeni El Gounom! Boravili smo tamo od 6.7. do 20.7. u organizaciji Spirita u hotelu Dawar el omda. Hotel je odlican, a sve pohvale i organizatorima, vodicima iz Spirita posebno Ivanu i Zoranu!

Malo o hotelu:

Uredjen je u egipatskom stilu, prigusenih svjetala, intiman, romantican sa malim bazenom i restoranom. U sobama imate sve sto vam treba, sef, fen, klimu. Mi smo imali balkon sa pogledom na lagunu. Svo osoblje hotela je jako ljubazno i brzo ih sve upoznate jer hotel ima samo 66 soba i nije guzva. Sobe su ciste, uredne i lijepo urednjene, u skladu sa stilom hotela i EL Goune. Uplatili smo polupansion i to je dovoljno, posebno ako idete na izlete. Dorucak je malo monoton, ali ga izvlace vafli koje peku pred vama. Vecera je raznovrsnija a ubaci se tu i koji dine arround, pa orjentalna vecera pa nikako nije dosadno. Vecera je tematska npr: egipatska, talijanska, francuska, orjentalna kuhinja.

Plaza hotela je Zeytouna beach (iako neki odluce ostati na lezaljkama u hotelu ili oko bazena) koju dijeli sa hotelima Arena inn i Sultan bey. Plaza ima svoj koraljni greben i odlicna je za sve koji vole roniti na dah i promatrati podmorje. Nedaleko koraljnog grebena smo vidjeli i mante (raze) i dupine!! Ulaz do grebena je preko mosta duljine cca 400m. Plaza je uredna iako bi dobro dosla obnova suncobrana i lezaljki koje besplatno dobijete, kao i 2 rucnika. Na plazi nikada nije guzva, a do nje vas vozi taxi boat ispred hotela Sultan bey. Obilaze vas nekoliko lokalnih agencija koje nude razne stvari.

Od izleta u El Gouni svakako valja uzeti onaj za Dolphin house (naravno za one koji vole dupine!). Voze vas brodom do mjesta gdje gotovo sigurno vidite dupine a imali smo mogucnost i uci u more i plivati i roniti medju njima! Neopisivo! Nakon toga idete na jos 3 prekrasna grebena, izvrsne prozirnosti, ocuvane i bogati ribom.

Ostale izlete (Giftun - Rajski otok, Luxor i Kairo) smo isli preko Spirita. Vodici su izvrsni i sve je odlicno organizirani. Iako smo bili jedini u El Gouni iz cijele grupe, redovito je po nas dolazio vozac i auto koji nas je vozio u Hurghada do autobusa koji je vozio na izlete.

El Gouna nam se jako svidjela. Gradic je jako cist i uredan, nigdje papirica ni opuska. Svi trgovci su ljubazni i nisu naporni kao u Hurghadi. Svake veceri se organizira na nekom trgu u El Gouni zabavna vecer uz pjevace, madjionicare, trbusne plesacice, dervise i sl. Mislim da je EL Gouna odlican izbor za sve zeljne pravog odmora. Svima je preporucam!

Ima li u El Gouni problema sa komarcima?

U nocima kada je bili vjetra ostavili smo otvorena vrata pa su nam usla 2 komarca. U sobi ima aparat koji odbija komarce, a na prozorima su mrezice. Vidio sam ih i kako zaprasuju komarce. Dakle, nema problema!

Kakve su cene pica u hotelima Movenpick, Steigenberger ili Sheraton u El Gouni kada se koristi "Dine around" program?

U Sheratonu smo platili 36LE 2 soka od ananasa, u Movenpicku 42LE 2 vocna soka. Nije skupo.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Koliko košta izlet dolphin house i preko koga ste išli na taj izlet?

Da li je sigurno imati mobitel i novac u torbi kad ideš u vodu na plaži zeytona?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala za info.

Obzirom da nema puno (čitaj skoro nikoga) ljudi koji idu ili su bili tamo, možeš li mi napisati još neke detalje vezane konkretno za El Gounu.

Npr:

Ako ste bili jedini u avionu za Arena Inn hotel, da li ste dugo čekali na transfer do hotela, i uopšte kako to funkcionira?

Preko Spirita smo bili u El Gouni od 6.7. do 20.7. i transfer uopce nismo cekali. Kako smo bili jedini u El Gouni vozio nas je osobni auto do hotela (ostali su rasporedjeni po busovima). Isto tako je bilo i za sve izlete. Spirit je izvrsna agencija!

Da li ste koristili usluge vodiča agencije preko koje ste išli i ako jeste kako je to izgledalo (jer mi se čini da većina ekipe ide u hurghadu)?

Koristili smo vodice agencije Spirit. Decki su drugi dan dodli u El Gounu (EG) ponudili izlete, sa tocnim vremenom polaska. I svaki puta je po nas dosao vozac, tocno na vrijeme.

Kakav je shuttle boat, i koliko često vozi, kojim se ide na Zeytona beach? Plaća li se ako imaš All inclusive uslugu? Da li na Zeytoni ima mjesta gdje se može najnormalnije plivati bez da se ide do kraja onog mola (400-tinjak metara čini mi se).?

Shuttle boat vozi cesto, barem onaj koji smo koristili iz Sultan bey hotela, nikada nismo cekali dulje od 10 min. Besplatan je za sve goste hotela Dawar el Omda, Arena inn i Sultan bey. Za plivanje ipak moras ici do kraja mola, premda, za visoke plime ljudi plivaju i uz obalu. Ali ne zali otici do kraja mola jer je prekrasno more, koralji i ribice!

Kakav je noćni život i koja mjesta bi nam preporučio (idem sa suprugom)?

Vecera u kaficima na trgovima uz zivu glazbu. Supruga i ja smo zavoljeli EG i nadam se da cete se i vi dobro provesti! :)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Koliko košta izlet dolphin house i preko koga ste išli na taj izlet?

Da li je sigurno imati mobitel i novac u torbi kad ideš u vodu na plaži zeytona?

Dolphin house smo isli preko agencije koja radi na Zeytouna beach (Coral tours, mislim). Cijena je 25Eur po osobi uz ukljucen rucak (neke ga agencije nemaju) i pice koje i koliko zelis.. Snimaju kamerom cijeli izlet (ali ne pod vodom) i nude snimku za 150LE.

Zeytouna nam se cinilia sigurnom, ostavljali smo fotic i malo novaca u torbi na plazi i nista se nije dogodilo.

Izmenjeno (Pathos)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Giftun - Rajski otok, Luxor i Kairo, koliko dođu ova tri izleta po osobi preko spirita? U fazi sam kalkulacija koliko mi love treba pa bi mi ova informacija bila dosta korisna.

Još jedna stvar koja me zanima a u vezi je mjenjanja novaca u lokalnu valutu.Da li je moguće odmah na aerodromu promjeniti eure u egipatske funte i po kojem tečaju? Gdje je još moguće mjenjati novac i koji su najpovoljniji?

Izmenjeno (Libert@S)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Cijene izleta su na:

http://www.spirittra...ami-izleti.html

i placanje u Eur. Za Giftun i Luxor izleti iz El Goune su bili skuplji za 5Eur po osobi jer auto dolazi po vas iz Hurhgade i vraca vas u EG.

Mi smo novce promjenili u EG na bankomatu, navodno su tamo najpovoljniji. Moze i u banci. banke rade i navece, iza 20h a mozda i duze. Za aerodrom ne znam, ali ti i ne trebaju LE dok ne dodjes u hotel, odnosno kada izadjes iz njega.

Izmenjeno (ljerka)
obrisan citat, direktan odgovor na post
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Brodic do plaze vozi na svakih sat vremena i obrnuto.

Imas i prave, turisticke autobuse koji iz El Gune voze do Hurgade, tako da ne moras sa lokalcima. Takodje iz Hurgade voze nazad u El Gunu ali koliko se secam samo do ponoci...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

E, da... El Guna nije mala tako da slobodno koristite tok-tok. Od bilo gde do bilo gde u El Guni voznja kosta 5 funti. Ako krenete negde malo dalje unutar grada, pitajte recepcionera da vam pozove tok-tok.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Dolphin house smo isli preko agencije koja radi na Zeytouna beach (Coral tours, mislim). Cijena je 25Eur po osobi uz ukljucen rucak (neke ga agencije nemaju) i pice koje i koliko zelis.. Snimaju kamerom cijeli izlet (ali ne pod vodom) i nude snimku za 150LE.

Zeytouna nam se cinilia sigurnom, ostavljali smo fotic i malo novaca u torbi na plazi i nista se nije dogodilo.

Da li preporucujes Dolphin house?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Naravno! Svima koji su u El Gouni!

Izmenjeno (ljerka)
obrisan citat, direktan odgovor na post
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905038
    Ukupno poruka