akaboka

Italija,kolima u novembru

65 poruka u ovoj temi

Pitaj sve sto te interesuje, odgovoricu i pomoci sve sto mogu ( cene goriva , putarina, gde su outlet centri, gde smo spavali, jeli itd) ....

Izmenjeno (DraganV)
Ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pricaj ti slobodno redom :)

Svako tvoje iskustvo,nama ce znaciti.

Mene najvise zanima kako je put protekao,da li je naporna voznja?Koliko ste putovali?

I druga stvar-smestaj?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pitaj sve sto te interesuje, odgovoricu i pomoci sve sto mogu ( cene goriva , putarina, gde su outlet centri, gde smo spavali, jeli itd) ....

pricaj nam sve redom :)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Krenuli smo uvece iz Bgd-a, isli smo sve autoputem i u Ferari bili u 7h, obisli grad za 2 h, jer smo za sve gradove bili spremni sa mapama, opisima svih znamenitosti u tim gradovima sa sve lokacijama gde se u tom gradu nalaze. Nastavili smo ka Bologni magistralnim putem, ali smo prvo svratili u Toys pored puta da kupimo detetu nesto odmah jer mu je spisak bio ogroman pa da ga skratimo, a onda pravac outlet kod Bologne isto magistralom,zadrzavanje 2h pa Bologna celo poslepodne, uvece polazak ka Montecatini termeu gde smo stigli oko 23h i nocili u hoteli koji smo bukirali preko bookinga, autoputem od Bologne do Montecatinia.

II dan rani odlazak do Lucce ( 8h), obilazak 1-2 h, pa nastavak do Pize i tu zadrzavanje duze jer ipak je to Piza i treba svasta videti, obici i uzivati u svemu tome. Nastavak do Firenze kroz sela i gradice, gde smo imali bukiran hotel na 4 noci. Hotel je bio First u Calenzanu malo van grada, ali ima direktan bus do trga Maria Santa Novella gde je i tourist biro i mozete uzeti free mapu grada sa tackama svih znamenitosti.

III i IV dan smo obilazili Firenzu, a

V dan smo otisli do San Gimignana i Siene koje niko ne treba da propusti, a obilazi Toscanu jer su neverovatni, usput smo obisli jos jedan outlet koji se nalazi od Siene ka Perudji magistralnim putem kojim bi inace i isli da bi stigli do autoputa ka Firenzi i nalazi se u mestu Marchiano della Chianna. Kada krenete ka Firenzi uz auto put je i Arezzo koji treba isto obici.

VI dan polazak nazad, pa svracanje u Barberino di Mugello outlet pored autoputa kada se krene ka Bologni, nastavak dalje pored Ferrare i Padove i dolazak u Treviso koji je isto divan. Nocenje u mestu Bibione na moru.

VII dan polazak do Palmanove, pa do Trsta i uvece kuci.

E, sad ovo sam samo grubo, pa cu sada polako ovih dana da vam opisem i gradove, sem Firenze jer ima vec dovoljno opisa, sigurno boljih nego sto cu ja to uraditi.

Izmenjeno (andrej26)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Izvinite pre svega sto kasnim ali nisam ranije stigao da napisem par reci , sve u svemu nas put je bio fenomenalan , pocetek novembra se pokazao kao odlican period , malo turista , a vreme nas je posluzilo .

Sve u svemu posle skoro 3000 km predjenih nismo ni jednog trenutka osetili umor .U kratkim crtama ruta je bila sledeca, prvo stajanje i spavanje u hotelu Grahor kod Sezane , smestaj odlican a restoran jos bolji , sl dan pravac Trst obilazak grada , pijenje kafa po trgovima i lagano kretenje poslepodne ka Veneciji tacnije Mestru. Obavezno stajanje u Palmanovi :) , zelja nam je bila da jedan dan posvetimo Veneciji ali posle katastrofalnog hotela President u Mestru i saznanja da je Venecija poplavljena , krecemo kruznim putem preko Vicence i Verone ka Firenci , dolazak u Firencu u kasnim nocnim satima . Nasa prednost je sto nam kumovi zive u Firenci te smo sledeca 4 dana pored standardnog obilaska imali upoznavanje Firence koju turisti ne vide, jeli smo sa italijanima u specificnim malim tratorijama ,divan dozivljaj, , veliko hvala ovim putem Djakomu i Francesku ! . Firencu necu komentarisati , to je prica za sebe , sedeti na trgu repulike i piti kafu na suncanom danu nema cenu. Nas sledeci korak je bila Toskana i to oblast Kjanti ,i uputili smo se u selo Tignano , uz pomoc prijatelje iz Firence nasli smo smestaj u kako ih italijani zovu agriturizmo , bili smo malo skepticni ali smo se odusevili smestajem , apartmanom na dva nivo itd ... Ovakav nacin smestaja toplo preporucujem svima , u svakom selu gradicu imaju kuce koje izdaju sobe , apartmana koji su sredjeni renovirani ali ipak imaju patinirani izgled i smek Toskane. Posto je selo Tignano u srcu oblasti Kjanti , sve nam je bilo blizu i krenuli smo u obilaske preko San Djiminjana , Voltere , Casole del elso, Sijene, Montelcina i jos mnogo malih zavucenih sela i kastela po brdima , naravni na navigaciji smo iskljucili autoputeve i voznja po brdima Toskane je bila predivna.Ipak nismo stigli sve da vidimo , zapadnu i severnu Toskanu, kao i Strada de vino ostavili smo za prolece, nije nam zelja bila da recimo u Sijeni budemo par sati , ostali smo ceo dan jer je predivan grad .Naravno u povratku smo prespavali u Firenci jos jedno vece ( da bi opet u tratoriji kod Aleksa jeli biftek ) a i pokupili sireve i vina koja smo odlucili da donesemo .

Na povratku za Bgd svratili smo u i outlet Noventa di Piave i pravac kuci . Put od 10 dana velikog sadrzaja i velikog dozivljaja .

Eto malo i sa naseg putovanja

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905038
    Ukupno poruka