Guest Miki

Magawish, Hurgada -razna iskustva

187 poruka u ovoj temi

Zhena, klinac i ja smo bili u julu, kao shto sam vec i pisao.

Hotel je OGROMAN, prvu sobu smo dobili(u 6 AM) u najdaljem delu resorta, a josh smo napomenuli da je zhena trudna.

Kada dobijete sobu koja je daleko, nije problem u 10 minuta pesacenja, nego je napolju 50 stepeni.....

Vodu nikada nismo dobili u flashicama od njih, samo dve korpe voca. Vodu mozhete da tochite u restoranu u flashe od 1,5 litara.

Kao shto je neko vec pisao gore sobe nisu najsjajnije, ali u principu tu samo prespavash.....chisto je, klime rade k'o blesave i kad god pustite vodu(hladnu ili toplu) uvek je topla, taman za tusiranje.

Objashnjenje slike:

1. prva soba, nekih 1 km od plazhe i recepcije

2. Druga soba, 200-300 metara.....

3. Najbolji deo plazhe, tu je restoran, tushevi, tu se peshkiri uzimaju, pesak je na ulazu.....

4. Restoran

5. Koralni greben, mozhe da se otpliva do tamo a ima i glass boat, 50 funti koshta po osobi, obavezno masku i disaljku poneti

6. Ulaz u resort

7. Recepcija

Lep provod :don-t_mention:

post-23057-1314127863,55_thumb.jpg

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@nickme

Kako ste resili problem sa sobom?

Da li ste ,,castili'' recepcionara prilikom prijave u hotel?

Da li ste trazili drugu sobu odmah ili sutradan?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Nisam bio pri kompu par dana.... Nismo nishta chastili, nego kada je Seher(vodic) doshao prvi dan na "neki sastanak" pitao je recepcionara i on nam je dao bolju sobu. Inache rekla mi je gospodja shto je bila sa nama da je ona htela da ih chasti, pre odlaska tamo je kontaktirala hotel i trazhila iskljuchivo neku sobu, blizu plazhe.....Nisu hteli da joj uzmu nishta kad im je davala, kao u redu je.....

Izmenjeno (nickme)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Jutros sam stigao iz Hurgade gde sam odseo u hotelu Magawish. Evo nekih mojih iskustva.

Oko 2 ujutro smo sleteli na aereodrom U Hurgadi, nakon viziranja i podizanja prtljaga vodici nas vode do autobusa( super organizovano). Tamo nas cuvena Jelena (Unitedov vodic) rasporedjuje u autobuse, tad sam je video i vise ne.

Krece razvozenje do hotela. Svi hoteli koje sam video tada imaju impresivnu zgradu recipcije, sve sljasti i bljesti s obzirom da je 3 sata ujutro.

Stizemo do Magawish hotela i onda sledi razocaranje. Izlazimo na parkung neki, vodi nas vodic kroz neko drvece i napokon stizemo do zgrade recepcije. Slabo osvetljena i ne izgleda narocito impresivno. Vec smo razocarani. Dobijamo sobu 316 i pokusavam da je odmaha zamenim ali je recipcionar u fazonu polako,cemu zurba,pogledajte sobu pa ako vam se ne svidja dodjite sutra. Mi uplaseni pricama sa foruma kako je ta soba daleko, kako ce biti pakao dok idemo na plazu ili restoran pognute glave prihvatamo ponudjeno.

Sledi drugi sok. Ceka nas neki mali kombi da nas preveze do sobe. Pomislili smo jbt ko zna gde nam je soba kad nas voze kombijem. Devojka seda pored vozaca a ja u tovarni deo malog kombija sedim na koferu.

Stizemo do sobe, vozac nam ubacuje kofere u sobu i odlazi sa osmehom posto je dobio 5 funti. Ulazimo u sobu,gledamo...deluje nam skroz pristojno. Sve je uredno i cisto. Kupatilo deluje skroz ok. Daleko je to od 4* ali Boze moj :) Nakon 5 min neko nam kuca na vrata, vozac,doneo 2 flase vode :)

picture002il.jpg

Uploaded with ImageShack.us

picture003yj.jpg

Uploaded with ImageShack.us

picture005jd.jpg

Uploaded with ImageShack.us

picture006he.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Slika bungalova i okoline

picture012wk.jpg

Uploaded with ImageShack.us

picture165k.jpg

Uploaded with ImageShack.us

picture166sq.jpg

Uploaded with ImageShack.us

picture168o.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Izmenjeno (virke)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ustali smo oko 10 sati i krenuli na dorucak. Dobili smo prospekt hotela u kome pise da je od 10:30 kasni dorucak koji se sluzi na terasi. Naravno znamo samo odprilike gde je restoran i posto je se hotel sastoji od bungalova koji su svi isti taj put je malo duze trajao posto smo malo lutali :) Dolazimo do restorana udjemo unutra ali nam rukama pokazuju na terasu. Izlazimo napolje i vidimo

picture013gc.jpg

Uploaded with ImageShack.us

picture014ug.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Nemam neki extra fotoaparat niti sam nesto talentovan za fotografiju ali to sto vidite na slikama bar 10 puta bolje izgleda uzivo :)

Nakon dorucka odlazimo na plazu. Naravno 12 sati je i nalazenje slobodnog suncobrana lici na nemogucu misiju. lezaljki ima koliko hoces ali ko da se przi na suncu. Prelazimo celu plazu i tek prilikom povratka nazad nalazmo na slobodan suncobran (imali vise srece nego pameti ) :)

Plaza je stvarno dugacka, bar 1km ali uvek ima jedno ali koje devojci srecu kvari.

picture040hy.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Plaza levo od Colona diving centra je maltene pusta, suncobrana i lezaljki koliko hoces ali je plicak 50-100m odprilike nakon cega ide dublja voda pa opet plicak gde je koralni greben.

picture157v.jpg

Uploaded with ImageShack.us

picture138m.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Desno od Colona diving centra je najbolji deo plaze gde se postepeno ulazi u duboku i tu je naravno najveca guzva. Pri kraju tog dela plaze je Delfin bar i restoran kao i jedini toalet i tusevi na plazi.

picture316w.jpg

Uploaded with ImageShack.us

picture021dt.jpg

Uploaded with ImageShack.us

picture035cr.jpg

Uploaded with ImageShack.us

picture021nv.jpg

Uploaded with ImageShack.us

U nastavku je plaza za surf na vetru. Tu je navodno zabranjeno kupanje ali mnogi to ne postuju. Meni se licno taj deo najmanje dopada. Stene na slici se ne vide kad je plima.

picture020vq.jpg

Uploaded with ImageShack.us

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hrana:

Hrana u ovom hotelu…sta reci…da nema toliko zacina bilasuper. U svu hranu stavljaju kojekave zacine koji se meni nikako ne dopadaju.Daleko od toga da to ne moze da se jede ali nije to to. Izbor hrane je skroz pristojan I mislim da svako moze naci nesto zasebe. Moj licni utisak je da je sva hrana ukljucijuci I hleb nekako sladunjava.Razlite vrste hleba ali isti ili vrlo slican ukus (pogacice,kiflice,francuski hleb,crnihleb verovatno ima jos neki oblik :D)

Dorucak: 7-10:30

Glavna jela: nesto izmedju virsli I kobasica, pirinac, tvrdokuvana jaja, palacinke

Dodatno glavno jelo: omlet ili jaje na oko (po zahtevu)

Raznorazne salate, 3 vrste dzema,med, jogurt (kao nase kiselo mleko, extra),toplo mleko,hladno mleko, kafa, caj, preko 15 vrsta peciva(meni deluju sva isto po ukusu, samo razlicito izgledaju) 3 vrste sokova na razredjivanje (u automatu su I uzimas ih sam, nesto kao step sokovi)

Rucak: 13-15

Glavna jela: Pirinac, govedji gulas, grasak ili boranija,krompir (na razne nacine ali nema pomfrita)riba ili piletina, spageti ili makaroni.

Dodatno glavno jelo: Govedji but ili cela riba (secka kuvar na licu mesta I stavlja ti u tanjir), makaroni ili spageti koje ti sprema kuvar na licu mesta. Izbor 2 vrste sosa I bar jedno 5 razlicitih priloga.

Specijaltet: uglavnom kuvar nesto przi, na primer riba,krabe

Veliki izbor salata,taj deo sam izbegavao nemam pojma sto ali jednostavno oni muckaju sve I svasta. Mesaju slano I slatko a meni se to ne dopada ali moram priznati da sve izgleda jako lepo na oko.

Razne vrste kolaca, nekih 10ak vrsta ali nisu nista posebno.Svi su nekako isti ili slicni po ukusu.Naravno nema cokoladnih kolaca :D

Smokve (nisam probao ali mislim da su smokve :D),lubenica,grozdje, pomorandza (seckana na 4 dela)guava (valjda se tako zove, lici na nasu krusku ali totalno drugi ukus), dinja, mozda je bilo jos nesto ako se prisetim dodacu. Naravno svaki put je jedna ili eventualno dve vrste voca na meniju.

Sokovi (pepsi,mirinda,seven up)domaca alkoholna pica,pivo natocenje, crno I belo vino.

Vecera:19-22:30 I od22:30 do 1 kasna vecera za one koji tad dodju u hotel

Slican izbor hrane kao na rucku ali ne toliko razlicit.

Sokovi (pepsi,mirinda,seven up)domaca alkoholna pica,pivo natocenje, crno I belo vino.

Vrlo pristojan restoran, odlicna usluga, nema guzve, ljudi su skroz pristojni. Osoblje I previse azurno prilikom odnosenja tanjira I casa.Moze se desiti da vam zafali recimo hleba I kad se vratite za sto da vam nema tanjira sa hranom. Mislim da je fora u tome sto u pocetku svi u jedan tanjir trpaju sve I svasta. Kuvano,rostilj,slatko,salate itd. Naravno da ne pojedu sve pa ostane polu pun tanjir za njima. Malo prave zbrku nindze (zabradjene egipacanke) koje bas nesto I nece da cekaju u redu ako se desi da se napravi negde red. Najcesce je to kod sanka gde se sluzi pice. Svi stoje u redu jedino one I nihovi muzevi upadaju sa strane ali vise puta sam sam video da im konobar ne da pice dok ne posluzi one koje cekaju u redu. Van glavnih jela sluzi se uzina u pojedinima barovima(pica,pasta,makaroni I peciva). Bukvalno po ceo danimas mogucnost da jedes nesto. Organizuju se I specijalne vecere koje svi gosti placaju a cena je odprilike 20$ ako ste all in gost, malo veca ako imate PP.Nisam isao ali sluze se morski specijaliteti.

Sva pica u glavnom restoranu se sluze u staklenim casama dokse u barovima sluzi u plasticnim casama za jednokratnu upotrebu.

Ps. Postoji veoma velika mogucnost da nisam nabrojao sve sto se nudi za jelo. Nemam slika iz restorana posto mi je bilo malo neprijatno datamo slikam.

Zakljucak

Hotel na prvi utisak deluje razocaravajuce. Jadan hotel,osoblje nekako deluje prljavo ali to je samo prvi utisak onoga ko nikad nije bio uEgiptu. Recept da se operises od tih stvari je odlazak u Hurgadu prvi ili drugi dan. Kad vidite onu prljavstinu tamo, onu buku I ostalo hotel ce vam delovati kao da je od zlata J

Po meni najveca mana hotela je zacinjena hrana, nedostatak suncobrana, na onoliku plazu 1 toalet sa tusem je malo. Nije guzva ali recimo treba da pesacis od 10 do 500m( 50ak metara najvise ako su u glavnom delu plaze) odprilike u zavisnosti gde si se stacionirao. Jos neki sank bar na blazine bi uopste skodio. Na onoliki hotel 2 bazena su premalo ali ja se nisamnijedno tamo okupao niti sam video da se mnogo ljudi kupa a I zasto bi poredonako lepog mora. Znaci vise bazena po cisto zbog vizulnog izgleda hotela a neiz potrebe. Vise zelenila oko bungolova posto neki kao da se nalaze u pustinji.Mada mislim da im je tesko da ozelene ceo hotel posto je ogroman a I verovanonije sva zemlja u hotelu ista pa mozda nista nece ni da raste u pojedinimzonama. Generalno gledano ja sam sve ukupno zadovoljan sa hotelom I sa uslugom.Kao sto rekoh daleko je to od 4* ali ko hoce da nadje mane hotelu nacice ih I uonim sa 5* zato sto je ne moguce zadovoljiti svakog turistu.

Edit: sad setih da mi je nedostajala terasa :D :D kao I blejanjena istoj ili romanticna vecera po zelji moje devojke :D

Pre odlaska u Egipat citao sam mesec dana ovaj forum, kao I raznestrane sajtove I zakljucak je da ljudi preterano da me izvinite seru. Ja samposle mesec dana citanja bio potpuno sludjen I nisam znao koji hotel daizabrem. Na svakoj temi 50% postova su hvalospevi za odredjeni hotel a drugih50% je pljuvacina.

Dosta se ljudi zalilo da im je naporno da pesace od sobe dorestorana ili do plaze ali meni cak I po najvecem suncu tih 5 min setnje nijepredstavljalo problem. Moja devojka nepodnosi vrucinu uopste I imao sam grdnih problema da je ubedim da idemo uEgipat na letovanje, uospte nije bunila na tu setnju po suncu kao ni natemperaturu generalno. Cak stavise oboje smo prijatno iznenadjeni kako se vrlolako podnosi Egipatskih 35 stepeni :D Price ljudi da su pili vodu ko kamilezbog vrucine nama sada deluju totalno neverovatno ali sto ljudi sto cudi.

Nakon uplate Magawish hotela u agenciji a to je bilo nekihmesec dana pred put cim sam dosao kuci istripovao sam se da hotel ne valja. Omdahujutro sam zvao agenciju I hteo da ga promenim. Cak sam hteo da predjem cifruod 500e I da dodam jos 100ak evra da bi otisao u hotel sa 5* ali onda sam setotalno sludeo sa hotelima od 5* I javio agenciji da ostajem pri svom prvomizboru pa kako bude.

Par ovih postova sam napisao koliko god sam mogaonepristrasno I namerno plilozio slike jer je to sto je meni falilo prilikomizbora hotela. Slike soba koje sam ja gledao kad sam se odlucivao za hotel sumnogo lepse nego slike sobe u kojoj sam ja odseo. Apsolutno mi nije namera dabilo koga ubedjujem da je ovaj hotel dobar ili los te molim da svi oni kojiprocitaju ovaj ,,kratak’’ opis to tako I shvate.

Izmenjeno (virke)
1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da, rekla bih da se hotel nije nista promenio u odnosu na pre 2 godine. Sve si lepo napisao i opisao. Jedino sto smo mi imali bolju lokaciju sobe, u onom setu od 117-123, i ako se ne varam nasa je bila 118. :) Ja sam vec pisala negde da je i kod nas prvo vece bio efekat razocarenja (tim pre sto je u nasu sobu usetao mis:) ) ali posle je ispalo relativno ok. S' tim da ja vise u Magawish ne bih isla. Ima i bolje. Ja vise volim da sam u centru sveta a ne da sam osudjena samo na hotelski kompleks. Btw jel ono rastinje oko bungalova i dalje onako zapusteno i suvo i zuckasto kao kad smo mi bili?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ispred naseg bungalova je bilo sve lepo i zeleno mada kada krenemo ka restoranu ima jedan deo gde je sve pustinja.Nema nista od rastinja. Kao sto rekoh ili ne mogu da postignu da posade ili ne moze nista da raste u pojedinim delovima hotela.

PS. forum je pobrljavio. Tek sad vidim da mi je spojio maltene svaku drugu rec. Ko da nemam space tipku na tastaturi :( :(

Izmenjeno (virke)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hah...pa onamo kod 118 je bilo svuda okolo samo se jadno osusilo. Mada, mozda bolje sto nisu zalivali jer nismo bar imali "cudne mirise" kad sednemo ispred bungalova, iako onako nije ni na sta licilo. :)))) E da, moram da kazem da mi nismo imali fen u kupatilu, izgleda je to novitet. :)

Sto se tice spajanja reci, nema veze, bitno da se razumemo. Al ja bih proverila da ti nesto nije zapalo za spejs bar. :P

Zanima me Virke, bi l' ti opet u Magawish ili bi isao u neki drugi hotel? :)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ne bi isao u Magawish ponovo ali ne zato sto mi se ne dopada hotel ili ne svidja hrana itd. vec zato sto volim da vidim neka nova mesta a i u fazonu sam da uvek moze bolje :) Konkretno sada bi voleo da odem u neki hotel sa 4* iz istog cenovnog ranga da bi napravio poredjenje. Nakon toga bi vole da odsednem u hotelu sa 5* da vidim u cemu je razlika i ima li je.

Zgotivio sam se sa likom,egipacanin naravno, koji radi za neku turisticku agenciju i prodaje izlete na plazi. Pricao sam sa njim o hotelima i pitao ga koje je njegovo misljenje o Magawishu kao i koji je naj hotel u Hurgadi i okolini. Za Magawish je rekao da je vrlo dobar hotel, dobra usluga, naj plaza...a sto se tice najboljih hotela spomenuo je sledece:

Coral beach 4* ne secam se zasto mu se svidja ovaj ali mislim da je zbog plaze

Tia Heights (Makadi Bay) super za odmor i relaksaciju, relativno nov hotel...

MOEVENPICK RESORT 5* (El Gouna) naj naj po njemu.

Nisam se nesto mnogo muvao po Hurgadi, video sam spolja samo par hotela i znam da nema sanse da bi izabrao neki hotel u samoj Hurgadi. Bio sam do Hilton hotela, pored je neka marina sa polupodmornicma pa koriste isti ulaz. Hotel deluje ogromno ali plaza mi se cini da je bas bedna. Prolazio pored El palacija...ni taj mi se ne dopada zbog plaze osim ako nema neku plazu koja se ne vidi sa ulice.

Elysess ili kako se vec zove deluje da je ok hotel, kazu da ima jednu od naj plaza ali mi se ne dopada sto prelazis ulicu da bi isao na plazu i ne dopada mi se mesto gde se nalazi hotel. Po prici saputnika iz aviona Hostmark je ok ali plicak 300-400m, kazu da su se posteno okupali samo Rajskom ostrvu. Saputnici koji su bili u Tia Heigts-u kazu da je ok ali uopste nisu odusevljeni. Sa njima sam hteo vise da popricam o hotelu ali jbg...

U sustini ne secam se da sam video neki hotel koji me je odusevio bas, bas. Jedino mozda SeaGull ali samo zbog toga sto deluje ogromno,zauzeo je skoro ceo kvart ali to uopste ne znaci da je dobar hotel. Da mi daju one sobe sa pogledom na glavnu ulicu mislim da bi se izbo na licu mesta :D Cini mi se da je bio neki dobar na oko iz Sunrise lanca hotela, u blizoj okolini Senzo trznog centra ali sam zaboravio ime i cini mi se da ga nema u ponudi nasih agencija.

Kada bi sad isao u Hurgadu zaista ne bi znao u koji hotel bi isao. U stvari znao bih, Moevenpick ali taj hotel prelazivazi moj budzet trenutno.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@virke , sada smo zhena i ja chitali tvoje poostove i crkli od smeha, pogotovo onaj deo sa malim kombijem :D

Ne znam zasto se Vama nije svidela hrana, nama je bila sasvim ok.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hrana nam se nije svidela samo zbog tih njihovih zacina koje trpaju u sve tako da kad uzmes nesto da jedes ne znas da li je slano ili slatko.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Nas sestoro ide 9 avgusta, ako neko ima friške utiske neka podeli sa nama. ;)

Turisti samo da se zahvalim za postavljene slike i mapu. Veoma korisno. :)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Farus tours, ali uplatili smo preko putovanja info. Nudili su nam za neki drugi hotel 15 dana koji je mnogo luksuzniji ali ima totalno bezveznu plazu, a mi u Magawish idemo zbog plaze koja je najbolja u Hurgadi.

Izmenjeno (ljerka)
obrisan citat
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Takodje je i nasa odluka bila da idemo u Magawish zbog plaze. Sve sam to pronasao ovde na putovanja info i preko njih uplatio aranzman. Ja sam bio pre 6 god u hotelu Roma, koji je u centru i bzvz je, ali Magawish definitivno ima naj plazu.

takodje Faros turs je nas organizator inace agencija koja postoji od ove godine :)

Izmenjeno (ljerka)
spojene poruke
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905038
    Ukupno poruka