mvesna

Nea Agchialos

7 poruka u ovoj temi

Pozdrav svim forumasima,

Da li je neko letovao ili bio u poseti u ovom mestu?

ZElela bih ako je moguce bilo kakvu informaciju iz prve ruke vezano za plazu i smestaj u ovom mestu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ziveo sam u Anhelu, pre 15 godina oko 20-ak meseci....

Do njega se dolazi,kada nakon Larise nastavite jos oko 60-ak kilometara i iskljucite se sa auto puta za Almiros,Volos i Anhelo (ovako se izgovara).

Oko 3-4 kilometra od auto puta je gradic, ima jednu gradsku plazu i veoma blizu (oko 2km) postoji avio-baza grcke vojne avijacije.

Pa je pomalo atraktivno, a nekome dosadno i pomalo smeta buka F-16...ali, nije nepodnosljivo i nije svaki dan.

Gradska plaza zna da bude veoma popunjena vikendom zbog dolaska velikog broja grka iz obliznjih sela,ali i iz Trikale i Kardice.

Takodje, iduci iz Anhela prema Volosu, ima nekoliko naselja pored mora sa neurbanizovanim plazama.

Smestaj u Anhelu,osim hotela na plazi, ima i u domacoj radinosti, pa se treba raspitati u samom gradicu.

Grad je poznat i po arheoloskim nalazistima i ima bas dosta iskopina u samom gradu za razgledanje.

Ljudi su veoma ljubazni i gostoprimljivi a bave se uglavnom poljoprivredom (masline, bademi i proizvodnja m.ulja).

Zanimljivost koju sam cuo i video 1995/96: upoznao sam grupu beogradskih pedijatara,koji mi rekose da dovode godinama svoju decu u Anhelo, jer navodno pesak na toj plazi (sivo-crne boje) ima neko pozitivno i "radioaktivno" zracenje, tako da se deca "preporode" nakon boravka u Anhelu.Navodno, taj pesak "leci" disajne organe i alegrije...

Mestani, mi to nisu potvrdili, ali ni demantovali ali mi rekose: "moguce je..."

Tada, je bio i primetan broj nemackih turista (stariji ljudi), dok drugih stranaca nema.

Inace, sam svracao u martu na kafu,prilikom prolaka za Meteore, i bas ostavlja utisak,pravog primorskog gradica,gde nema savremenog i urbanog turizma.

Tako, da bih ga rado preporucio za PRAVI odmor, bez scotera, stranaca, nocnih klubova i sve ono sto "nosi" sa sobom, moderan turizam.

http://www.anchialos...ontent=10&mnu=1

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi smo bili u Anhelu prvi put pre 13 godina i bilo nam je fantasticno. Plaza predivna, puno drveca, prirodnog hlada, milina. Mesto sa najvise parkica za decu, bukvalno na svakom cosku. Mirno, lepo, jedino vikendom nagrnu Grci ...

Prosle godine smo svratili na par dana da evociramo uspomene i .... odjednom shvatili da se sve promenilo ... i mesto a i mi ... Mesto je ostalo na nivou od pre 13 godina, ali se sastav stanovnistva drasticno promenio, primetili smo mnogo "juzne brace" i po prvi put sam se u Grckoj osecala nelagodno. Turista nema, pa su nas osmatrali sa svih strana i nije mi bilo svejedno. Onda smo shvatili da se u nasem smestaju muvaju neki krajnje sumnjivi likovi ... Istog momenta sam otisla do gazde (kod koga smo i prvi put boravili, ali smo jedva kucu prepoznali koliko su je nesto rusili i renovirali) i rekla da nam je nesto iskrslo i da cemo umesto 3 dana nociti samo tu jednu noc. Ujutro smo ekspresno otisli ... A zao mi je, mesto je mnogo lepo ....

p.s. I da, za jedno tako nerazvijeno mesto cene u hotelima uz obalu su bile cisto dranje ...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Tacno...za juznu "bracu", ali i za istocnu....

U vreme sezonskih radova (recimo,maj-oktobar) u toj oblasti-Almiros i Anhelo, boravi vise Albanaca i Bugara nego Grka-mestana...

Jer se pomalo "podrazumeva" da Grci koji rade na poljoprivredi uglavnom upravljaju poljoprivrednim masinama, a sve oostale poslove obavljaju.."braca".

U svakom slucaju, ako neko potrazi smestaj....bolju cenu i bolje "komsije", ce naci na 500,800,1000m od grada prema Volosu,pored magistrale i pored morske obale...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Dragi moji,

hvala vam puno na ovoj informaciji jer zelela bih na odmor, a ne da se osecam neprijatno i da stalno o necemu razmisljam.

Culi smo za ovo mesto od kolege koji je u prolazu sa Peloponeza svratio da prenoci jednu noc i koji kaze da je mesto super i

da je bas mirno i tiho. Jos jednom hvala, ali mi menjamo destinaciju !

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Meni ovo mesto deluje bas zanimljivo, sada cu da pogledam slike..Nisam znala da smo Albance ikada zvali ''bracom''. Za 1 dan, prezivela bih i njih, da vidim nesto novo ;-)

Taj deo je kod nas bas malo spominjan ( ili nikako), sve do Kamene Vurle, mada i o njoj ovde ima samo 1 strana. :D (Ne racunam Glifu kao mesto odakle idu trajekti za Eviju)

Nea-Agchiadvavwqlos.jpg

Nea-Agchialos.jpg

7587153.jpg

index.jpg

Nea-Anchialos-The-Biggest-Tourist-Resorts-in-Greek.jpg

Izmenjeno (Tirkizna)
2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da obnovim temu...Mi bili proslo leto i nijednog albanaca nismo sreli, gradic je ok mestani su preljubazni, jeftinije je nego na halkidiki, guzve nema, a pesak leci od reumu tako da se ne preporucuje suncanje  lezaljkama vec na.samom pesku..Bili smo u Protesilaos hotel na samoj plazi, dorucak i vecera su bili odlicni, hotel ima i lezalke i suncobrana na plazu, setaliste je ok sa nekoliko kafica, wve u svemu nije loshe no...voda u taj zaliv mi je nekako sumljiva?, na povrshine sija nafta, tako da sve mislim da taj ceo zaliv ima necistoca od nafte zbog luke u Volosa, a mozda se to tako nama podesilo?hmm no svih 7 dana?

4

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26962
    Ukupno tema
    904659
    Ukupno poruka