marko.mj

Terme Čatež

40 poruka u ovoj temi

Ima li neko iskustva iz Termi Čatež, kakva su iskustva?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ukratko - jako lepa.

Za decu je idealno - termalna rivijera, tobogani itd.

Mada 3-4 dana dosta. Brzo dosadi.

Mi poslednji dan nismo ni išli na termalnu rivijeru jer je velika gužva. Bilo nam je opuštenije da se kupamo na bazenima našeg hotela - Čatež, kojeg inače preporučujem pre nego Toplice i Terme.

Leti je tu i kamp, indijansko selo, gusarski zaliv, letnja rivijera sa mnoštvom bazena i tobogana.

U jesen, zimu i proleće se svodi na zimsku termalnu rivijeru (tri velike kupole, bazen sa talasima, lenja reka, hidro masažeri, tobogani, čak i bazen za jahanje na talasima) i bazene koji pripadaju jednom od tri hotela.

Uveče nema puno zabave. Kuglana, tenis i kojekakve mamipare za decu.

Sama okolina termi nije tako spektakularna kao u nekim drugim krajevima Slovenije ali ipak ima šta da se obiđe. Gradić Brežice, dvorac Mokrice i obavezno Otočec ob Krki, na 30 km od Čateža. Prelep prizor, na sred reke Krke ostvrce sa zamkom na njemu do kojeg vode drveni mostići a okolo plivaju labodovi i patke.

Idealno za kratak odmor od 3-4 dana za porodice sa decom.

Za one stariije ili mlade parove bez dece možda su bolji izbor neke druge terme npr. Olimia.

Kada se sve sabere i uporedi, blizina i jako dobar put do tamo, sadržaji koji se nude, prirodne lepote, kvalitet usluge - to ispada mnogo bolji izbor nego potrošiti isto vreme na neku destinaciju u Srbiji do koje vam je glava u torbi po lošem putu a koja je tek neznatno jeftinija od bilo kojih slovenačkih termi , uz to sa lošijim sadržajima i uslugom.

Meni se Slovenija toliko dopada da bi i leti more sigurno zamenio boravkom u "deželi" samo kad bi mi dete pristalo na tako radikalne poteze.biggrin.jpg

Izmenjeno (DraganV)
nema potrebe za citiranjem ako se odgovara na prethodni post
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala, hvala, hvala na informacijama!

Danas sam otišao do Jolly travel-a i uplatio,

po preporuci nekih drugara sam se odlučio za Toplice!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ma biće ti super, bilo koji hotel da si uplatio.

Meni je hotel Toplice najbolja opcija kada se ide zimi, jer je direktno povezan sa Termalnom rivijerom i od sobe do bazena nema izlaska napolje.

Čatež je na nekih 150-200 metara ali mora da se izađe napolje. Hotel Terme je najdalje od Termalne rivijere.

Toplice imaju zvezdicu više, ali mi je nekako uređenje kičasto a naročito restoran koji se nalazi u hodniku sa plastičnim palmama i gde uveče svi nešto šetaju a ti kao večeraš dok ti se šetači češu o leđa. Uz to, Toplice nemaju sopstveni bazen kao druga dva hotela već si osuđen na Termalnu rivijeru. Ona jeste najveća atrakcija Čateža, ali kao što rekoh zbog velike gužve i mnogo dece koja se lomataju po toboganima, nama malo većoj deci brzo dosadi. Uveče dobro dođe opuštanje na hotelskom bazenu u kojem često nema žive duše, pa se isplivaš do mile volje.

Srećan put i lep provod i naravno očekujem da nam ovde po povratku saopštiš svoje utiske.

Izmenjeno (Inspektor Blaža)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Devojka i ja bi isli negde gde ima dobrih zatvorenih bazena, jer smo jel'te strastveni kupaci ;). Posto toga po SR ima malo, cini mi se da bi Terme bile dobar izbor. Sta nam preporucujete?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

terme catez, svakako, iako su cene visoke mesta treba rezervisati ranije.

Izmenjeno (DraganV)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pogledaj Ramada aqua world u Budimpesti, nešto bolje nisam skoro video!

I to pokušavam da uplatim preko interneta, tj. na njihovom sajtu!

Terme ne mogu da se porede sa ovim!

http://www.ramadaresortbudapest.hu/en

Izmenjeno (DraganV)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da, super izgleda, ali super su i cene !!!!! Terme Catez su trenutno najpristupacnije za nas, narocito njihovi paketi. :

Izmenjeno (DraganV)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

a jel' ima neka agencija koja nudi prevoz do tamo?

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Bio sam pocetkom decembra na Bledu, kao u bajci je,

Bledsko-Jezero.jpg

Ukoliko planirate posetu Sloveniji, moj savet su Ljubljana i Bled. Kasnije mozete ostalo, al ovo je dovoljno i za one najprobirljivije!

Panorama-grada-Bleda.jpg

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li možda neko zna, na koji način (izuzev sopstvenim kolima) može od Bg-a da se stigne do Čateža? Ili od Zagreba, svejedno - od Beograda do Zagreba ima dosta autobuskih polazaka svakog dana...

Hvala!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@Jasminas

Pogledaj Lastu i pogledaj agenciju Autoturist

Izmenjeno (mikap)
Obrisan citat, direktan odgovor na post
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Do Termi Catez sasvim jednostavno mozes doci redovnom autobuskom linijom od Beograda do Ljubljane (mislim da polazi svaki dan u 8h ujutru, ali proveri, i naravno, naglasi i tamo, kao i vozacu, da ides u Terme - do njih se stize cim se predje hrvatsko-slovenacka granica, ali to nije redovna stanica, vec zavisi od toga da li ima putnika). Ja sam prosle godine putovala tom linijom do Ljubljane i nekoliko ljudi je sislo u Termama Catez, a pri povratku autobus nije svracao tamo (dakle nije bilo putnika odande za nazad).

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

nova informacija....od ove sezone i hotel Čatež (pored hotela Toplice) je povezan sa zimskom termalnom rivijerom!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Na preporuku iskusnijih drugarica i drugova forumaša, nas troje odraslih i jedno dete, odlučili smo da krajem novembra posetimo Čatež. Bio je to pun pogodak, a siguran sam da ne bi bio promašaj i da smo se odlučili za neke druge terme.

Odabrali smo hotel Toplice, jer je za njega cena bila relativno povoljna, i to novi deo hotela u kome smo proveli oko 5-6 sati. Toliko nam je trebalo da zaključimo da sistem grejanja, kakav je ovde u primeni, možda može da zagreje sobu od par kvadrata, ali ovu našu nikako. Da nešto nije u redu sa tim klima uređajem, ili kako se već zove, čuo sam od dosta „komšija“. Ne budem ja lenj, pa lepo na recepciju, kod jako ljubaznih domaćina i dobijem objašnjenje da je takva situacija u celom novijem delu hotela i da mogu da pogledam jednu od soba u starom delu, ( međusobno povezani hodnikom) koji ima 3*, ali ima i parno grejanje – radijatore. Ulazim u sobu i zaprepašćenje : soba veća od „bivše“, pomoćni krevet nije neka fotelja na rasklapanje već kauč, kupatilo sasvim ok, terasa cirka7-8x1.5m i najvažnije u sobi Toplo. (Da napomenem da ovoliku terasu imaju samo dve sobe, dok ostale imaju „normalne“ terase ili balkončiće).

O zimskoj termalnoj rivijeri je ovde dosta već rečeno. Mi smo, kao gosti Toplica, imali neograničenu upotrebu. Ceo kompleks je zaista veliki, ne znam tačno koliko bazenčića i bazena ima, ali našlo se tu za svakog ponešto. Od dečijih, pa preko bazena sa toboganima, talasima, veštačkim rekama, strujama (ili kako se već to zove), bazena-pećine, pa do raznoraznih hidro-masažnih i sličnih.

avgust355.jpg

avgust472.jpg

avgust474.jpg

avgust479.jpg

Tu je i spiralni tobogan u koji se ulazi iz kompleksa a izlazi se u spoljni bezen u kome je temperatura, po slobodnoj proceni oko +25°C. Probao sam jednom i osećaj je bio Neponovljiv. Čini mi se da moje mišljenje nisu delile desetine drugih posetilaca ( od 7 pa do 77).

avgust405.jpg

Jedina zamerka u pogledu termalne rivijere je što radi do 21:00 (vikendom bazen hotela Terme radi do 24:00), i što je, iz ne znam kog razloga, t vazduha u dečijem delu – oko „malog gusara“ sigurno za 10-ak °C niža nego u ostatku kompleksa.

U hotelskom restoranu je hrana sasvim ok. Slovenci su vrlo pedantni i tačni, pa ćete tako u 10:02 naići na isključen aparat za sok ili kafu pošto doručak traje do 10:00.

Cene u obližnjim kafićima su malo jače i npr. točeno pivo 0.33 ćete platiti 3,5e.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907228
    Ukupno poruka