Dolcevitaaa

Egipat - usluge AI, nekretnine

21 poruka u ovoj temi

..... Za takvu vrstu putovanja je potrebno da imaš avanturističkog duha, snage i spremnost da se suočiš sa nepredviđenim situacijama. A ruku na srce, neki delovi nisu bezbedni za nekoga ko putuje samostalno. Egipat van hotela i turističkih destinacija nije ono na šta je prosečan turista navikao. Uzgred, iz Beograda ne postoje direktni letovi za Egipat, tako da ćeš morati da presedaš ili da putuješ iz neke druge zemlje. Čartere uglavnom zakupe turističke agencije, tako da se jedino njima možeš obratiti ukoliko te zanima avionski prevoz.

Što se tiče nekretnina, evo zbog čega su jeftine - čak i kada je u pitanju turističko mesto, gradnja je lošeg kvaliteta, javne plaže se zaista naplaćuju (mada ne znam cene), instalacije u zgradama su loše, a dešavaju se nestašice vode i struje.

...citam tvoj post, ne bih se slozila za tvoju konstataciju za kvalitet izgradnje nekretnina da je los, naprotiv, neuporedivo bolji od naseg domaceg, oni koriste pravu ciglu, onu koju smo mi koristili pre 2. sv. rata, a zna se sta sad domaci neimari koriste za materijl- siporeks, uskoro ce poceti i barake da prodaju, kao u Americi. I jos jednu stvar vezanu za bezbednost u Egiptu nije mi bas najasnije sta si mislio\la da nije pouzdano, ja nosim ok iskustva iz Caira, gde sam se nocu kretala potpuno sama i nisam dozivela nikakvu neprijatnost, mozda sam ila srece. Ne znam koja su tvoja losa iskustva, sta ti se desilo?

Izmenjeno (ljerka)
Skracen citat
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

[quote name='cekiceki' date='15. nov 2010 - 17:39' timestamp='1289839184' post='298359']

...citam tvoj post, ne bih se slozila za tvoju konstataciju za kvalitet izgradnje nekretnina da je los, naprotiv, neuporedivo bolji od naseg domaceg, oni koriste pravu ciglu, onu koju smo mi koristili pre 2. sv. rata, a zna se sta sad domaci neimari koriste za materijl- siporeks, uskoro ce poceti i barake da prodaju, kao u Americi. I jos jednu stvar vezanu za bezbednost u Egiptu nije mi bas najasnije sta si mislio\la da nije pouzdano, ja nosim ok iskustva iz Caira, gde sam se nocu kretala potpuno sama i nisam dozivela nikakvu neprijatnost, mozda sam ila srece. Ne znam koja su tvoja losa iskustva, sta ti se desilo?

[/quotpa

i ja bas ne verujem da je kvalitetna gradnja -ako je opeka ( cigla) u pitanju jos kao ona nasa od pre II sv rata, dobra je puna cigla, ali to je tezak materijal-optereti objekat, temelje....I nije bitno da je samo to opekarski element-bitno je temperatura na kojoj se pece-ako se prepece bude vrlo krt materijal-nepecena dovoljno-isto losa stvar, pa zatim da dal je sa porama i supljinama.....Nesto sumnjam da se bas ispituje kvalitet.Nesto mi slicno deluju kao Turci u tome, savremena gradnja, visespratnice....porstrano deluju, imaju finu keramiku pa sve poplocano u divnim sarama, ukrasi od stuko mermera, brzo zavrse gradnju, izuvijane ograde....a posle svakog zemljotresa prikazi na TV ( bas u oci mog davnog polaska za Marmaris) sve sruseno kao kula od karata....Turska je jedno-a Egipat nesto deseto geografski tu jos vislje temperature-kako neguju beton pri ugradnji ???? posle 32 step potreba posebna nega? Kakav je????...ali mi slicno deluje, raskosno da ali pitanje se namece koliko stabilno???? A da dosta brzo grade-to je tacno

NARAVNO, NE KAZEM DA CE SE U EGIPTU SVE SRUSITI KADA PRVA PTICA SLETI NA KROV naravno da ne mislim da hoteli samo cekaju da se sruse, stambene zgrade takodje, ali i ja pomislim kako su gradili......u proslosti su poznati bili kao izvanredni, nedostizni neimari.....danas je danas SVUDA i relativno...vreme je najbolji sudija.

U Kairu nisam ni ja imao nikakvih neprijatnosti ( letovao sam u ono doba kad se u obilazak islo sa vojnom pratnjom po Dolini faraona.....putovalo od Hurgade do Kaira u konvoju autobusa sa turistima, a na kraju i pocetku konvoja kamioni sa vojskom) >mada kada je nas 12 "najpametnijih"ostalo da tumara po Kairu do 2h ujutru....jedva posle nasli taksije da nas vrati nazad ( i to izmolili na recepciji Sereton hotela da nam nadju prevoz do naseg hotela) VODIC OSEDEO OD BRIGE STA JE SA NAMA- a mi imali diivno vece po Kairu.Pisao sam o tom dozivljaju from EGYPT jednom ovde na forumu . Diiivna noc nam je bila u Kairu, diiiivna ponocna panorama sa Modern tower-a mnogo toga videli van turisticke pratnje, ali kad bolje SADA razmislim, da li smo nas 12 BAS bili toliko pametni....2 god pre toga nasli 2 nemacka turusta nataknute na razanj u Gradu mrtvih, 4 god pre toga poubijali 2 busa amer.turista kod hrama kraljice Haceptutis

........ma pisao sam vec o toj ekskurziji

Izmenjeno (BOJKO)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Istina je da u svakoj siromasnoj zemlji, odnosno drzavi gde je narod prilicno gladan, a drzava zivi od turizma, gde su turisti zasticeni kao beli medvedi, a narod radi za uvazene goste i mizernu nadoknadu, javlja prezir od strane gradjanja prema turistima, ja sam omalovazavanje dozivela na Cubi, gde se na praznoj plazi kad se na trenutak izgubilo obezbedjenje, pojavila grupica mladica koja je iz cistog hira, prezira i besa prema turistima, pokazala svoj stav i prema meni, bacajuci moje stvari, koje su bile oko mene, sa tendencijom da i mene napadnu fizicki. Opet, nije to trajalo vise od 40 sekundi, pojavila se policija, koja me je otpratila do ulaza u hotel, a grupica je pobegla, e sad i taj policajac, je uradio svoj posao, ali sam u njegovom tonu glasa osetila isti prezir koji su imali i decaci koje sam malo pre pomenula. Pored svega ovoga, cesto se nadogradjuje i verska razlika, koja sa sobom nosi nove probleme. Tacno je, da nema obezbedjenja da bi nas rastrgli kao divlje zveri, naravno ne svi, ali veci deo, koji je kivan, gladan, besan...Razmislite malo, stavite se u njihov polozaj, slugu i robova za malu nadoknadu, uz neizostavni osmeh, ljubaznost, gledajuci kako vi uzivate u luksuzu koji njima nije dostupan, osim mozda u snovima.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Istina je da u svakoj siromasnoj zemlji,..................... odnosno drzavi gde je narod prilicno gladan, a drzava zivi od turizma, gde su turisti zasticeni kao beli medve Pored svega ovoga, cesto se nadogradjuje i verska razlika, koja sa sobom nosi nove probleme. Tacno je, da nema obezbedjenja da bi nas rastrgli kao divlje zveri, naravno ne svi, ali veci deo, koji je kivan, gladan, besan...Razmislite malo, stavite se u njihov polozaj, slugu i robova za malu nadoknadu, uz neizostavni osmeh, ljubaznost, gledajuci kako vi uzivate u luksuzu koji njima nije dostupan, osim mozda u snovima.

to svi vodici skrecu paznju, ali ne jedu svi tamo zivu decu.( na Kubi nisam bio-ne znam)Iako sam prethodno pisao o svom tumaranju po Kairu daleko posle ponoci kao lepoj dogodovstini-ali da se sada mislim da je zaista Kairo nesiguran nocu, ipak sam imao i divne dozivljaje po Egiptu.Ne secam se dal sam vec to pisao, ili sam samo pricao nekome , ali zarad tih lepih secanja na Egipat, napisacu opet pa da novi Egipatoljubci procitaju.Kao uvek kada putujem, nosim sa sobom blok i bojice.Tako sam i u Hurgadi, pravio skce na plazi, pored bazena...i Egipcani koji rade na recepciji, kao cuvari na plazi molimi me da im uradim portete ( svi vrlo uceni ljudi, zavrsili fakultete..veterinu, istoriju umetnosti...a ne mogu naci posao). Ja ih nacrtao, koga sa fotografije, ko pozirao i zao mi bilo sto nisu u struci i nisam hteo da im naplati. A oni me vodili njih 5 po Hurgadi u delove koji nisu za turiste, gde su njihovi stanovi, njihovi bazari, djamije...te sam video taj deo mimo turisticke organizacije.Tako jednom od njih dolazio brat na vikend iz Hurgade pa smo zajedno isli na njihovu lokalnu bus stanicu da ih ga sacekamo....Pa me vodili u njihove bazare( gde je sve jeftinije, cenjkali se u moje ime da spuste cenu prodavci...) u njihove diskoteke mimo hotelskih varijanti...Mnogo su bili fer, pa opet , jer nisam hteo da im naplatim portrete spremili na plazi ( pored njihovih soba u dnu hotelske plaze gde zive dok tade u hotelu) njihovu tradicionalnu veceru meni u cast.Ja se misleh dal da jedem...( svi znamo da nasi zeluci nisu navikli na njihovu hranu...) , probah malo, pa opet maloh....pa i ja sedoh i jedoh sa njima onako prstima uz parce takne lepinje...I PREZIVEH I DAN DANAS. Mozda zato sto sam imao tako drugarski raspolozenu pratnju sam se oslilo i nagovorio ostale iz grupe da tumaramo nocu po Kairu a ne da zadnje vece provedemo u hotelu....

Izmenjeno (BOJKO)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

drago mi je da si sreo dobre arape i ja ih volim

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

drago mi je da si sreo dobre arape i ja ih volim

cekiceki, ima dobrote svuda po svetu

evo pronasao sam moju staru pricu iz Egipta ( valjda sam dobro tu stranicu wwww kopirao) da ne preprucavam istu pricu ponovo-nema smisla, a kao hoce da je novi EGIPATOLJUPCI procitaju

http://www.putovanja...__bojko__st__30

Izmenjeno (BOJKO)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27028
    Ukupno tema
    906127
    Ukupno poruka