amai

Docek Nove godine u Atini

53 poruke u ovoj temi

Ne znam onda šta koji djavo agencije uopšte i rade hotele blizu kojih se može dogoditi bilo šta loše... Ja razumem da svuda u svetu postoje mesta na kojima ti se nešto može dogoditi, ali da izabereš mesto u kojem su jako velike šanse da ti se nešto dogodi, to ne razumem...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pogledas cene tih hotela oko Omonije pa ce ti biti jasno sto vode. A i centar je. Na papiru zvuci sjajno.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li je neko putovao preko Halo tursa u Atinu za Novu godinu?

Molim vas ako imate iskustva pisite:rolleyes:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

još 15-ak dana i odosmo u Atinu ! Nažalost, koliko letujem u GR, nisam imao vremena da je posetim, zato ćeno verenica i ja biti punih 7 dana... Da li ću zaobilaziti trg gde su emigranti ? Naravno da ne, jer tu mi je hotel, a svakako bilo kakve probleme ne želim... Ukoliko ih bude sigurno neću blenuti i ćekati da eskaliraju u nešto mnogo veće... Neke stvari u startu treba sprečiti...

Postavljam par slika kad se vratim kao i utiske...

BON VOYAGE ATINJANI !

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Blago tebi Ramon. Meni agencija juce otkazala Atinu za novaka. Sad razmisljam da li mozemo da se nekako sami organizujemo. Radije bi da sacekam neko toplije vreme, ali onda nece biti slobodnih dana. Uh, muke turisticke.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ne znam kako je otkazala, jer u oktobru kada sam uzimao ovaj aranžman u roku od 10 dana sve planulo. Napominjem da je ovo još i skuplja varijanta jer se ide avionom i imam 6 noćenja... Iskreno uvek sam mislio da skupe ponude se prve otkazuju zbog cene, međutim izgleda da naš narod ne živi uopšte loše !

Izmenjeno (Ramon)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa znas sta se prvo proda na sajmu automobila. Majbah.

Ni meni nije jasno kako su otkazali. Mozda sto je mala agencija, los marketing. A aranzman je bio first minute najpovoljniji. Mozda su se preracunali pa zakljucili da im se ne isplati.

Pazi moju paranoju, da su rasprodali sve po skupljoj ceni kasnije pa nas sa popustom odlucili da otkace.

A isla sam sa njima ranije. Bili su OK.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U Srbiji sa poslovanjem i aranžmanima nikad ne znaš an čemu si... Svakako kada se vratim iz Atine preneću utiske o kraju u kojem je hotel, NG večeri i o tome šta valja a šta ne...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Lepa je Atina, bar deo oko Akropolja. Samo je unistise silni grafiti. Neverovatno koliko ih ima. Razlike nema da li si u centru ili na perferiji, grafita svuda ima. Sto se ide dalje od centra, grad je sve prljaviji i neuredniji, tako da je moj utisak malo drugaciji od tvog.

Sto se tice bezbednosti, slazem se da treba biti obazriv. Ali, Omonija nema reputaciju kakvu ima bez razloga. U avgustu su mi prijatelji Englezi napadnuti na tom mestu. Takodje nikoga nisu dirali niti gledali.

Za radnje, imao si ih u TC Aticca, nisu zatvorene ;).

Bitno je da vam je lepo bilo. Sama Atina je meni licno nista posebno ako zanemarimo istorijske lokacija. Za moj ukus, Solun je malo lepsi (deo uz more).

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Za grafite si potpuno u pravu, ali za prljavštinu koju imaju atinske ulice, nisi. Kada podignu metalne rešetke na kojima se nalaze grafiti, oni nestanu, ali i oni imaju grafite-murale koji ne ruže grad nego mu daju malo drugačiju dimenziju. (slika ispod)

Što se tiče Attica -e u ulici Stadiou, nema ni jedne radnje više i sama zgrada stoji prazna (poslednji put sam tuda prošao 05.01.2017.) ;)  

Svakako subjektivni osećaj grada svakog od nas je priča za sebe i dobro je što nam se svima ne dopadaju iste stvari. Ja sam preneo svoje utiske i nadam se da će nekom poslužiti kao početna tačka razmišljanja putovanja tamo. Takođe kao što sam napisao gore Atina nije samo kolevka civilizacije i demokratije nego i grad koji lično za mene ima dušu i vrlo dobru dinamiku. O klimi zadnjih par dana koje smo proveli tamo i da ne pričam (u Srbiji je bilo -5, tamo +16C).

Sigurnosna situacija NIGDE nije dobra, uzmi za primer Istanbul za NG ili Minhen za Božić, ili bilo koji drugi grad koji ima preko 3.000.000 stanovnika. Svakako čovek treba zna da se brani, zato u mladosti i kasnije nisu bile loše AIKIDO tehnike koje mogu da se primene na pojedincima kojima neke stvari nisu jasne, a posle boli ruka, boli noga, boli glava :)

15740808_10210272312018418_1663481732703

Izmenjeno (Ramon)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Istina ;).

Meni je iskreno sok bio kada sam video koliko grafita ima. Pocevsi od ulaska u Atinu autoputem pa kroz periferiju pa i sam centar. I posle dok smo se vozikali i po gradu i setali drugim delovima grada, i vise ima fasada sa grafitima nego bez.

Istoriju Atine je suvisno komentarisati. 

Za mene 2 najjaca utiska su kad sam prvi put video Akropolj "od dole", sto bi rekli pesnici "okupan jutarnjim suncem" i raspevani Grci (bend) u restoranu na setalistu ispod juznog ulaza Akropolja. Te 2 stvari ce me uvek podsecati na Atinu.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
U 1/10/2017 at 7:57, Stevang je rekao/la:

Za radnje, imao si ih u TC Aticca, nisu zatvorene ;).

Nađoh sliku radnji u TC Aticca, da vidiš kako rade punom parom ;) 

IMG_20161231_150838.jpg

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Atinjani ne pridaju previše značaja javnom dočeku NG na trgovima, pa je preporučljivo dočekati u nekom klubu, rezervacija je obično 100 eu za 4 osobe uz flašu žestokog pića. To je jedini deo godine kada u Atini nije toplo, tih par dana, ali več početkom januara temperatura znatno poraste, 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Poznanik mi je uplatio aranzman za Atinu za novu godinu medjutim sprecen je zbog posla da ode tako da mu verovatno propada sve jer agencija po ugovornoj obavezi vraca samo 10 procenata. Aranzman je komplet placen i iznosio je 135 eura po osobi za dvoje. Rado bi prodao ovaj aranzman ako je neko zainteresivan po ceni od 100 eura za jednog. Moze i pojedinacna varijanta ako neko putuje solo.

Ovo je link aranzmana 

http://lidertravel.rs/atina-docek-nova-godina/

Ukoliko je neko bude zainteresovan neka se javi ovde pa cu vas spojiti telefonom...

Izvinjavam se ako nije tema pravilnikom foruma ali eto samo da ucinim coveku ako mogu...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26962
    Ukupno tema
    904659
    Ukupno poruka