Guest Gost_Petrovic

Parga - opšta tema

2187 poruka u ovoj temi

Meni je tu najveci lik onaj sa percinom kao Nik Sloter :)

 

kk.jpg

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Bacchos-odlican restoran. Hrana ukusna, porcije obilne, cena pristupacna, a atmosfera autenticna :)

.... sto se plaza tice, sve tri plaze su lepe na svoj nacin, tj. svaka od njih ima svoje prednosti i mane - npr: na gradskoj je guzva, pa je samim tim i najvise zaprljana, u samom centru grada je, prakticno uz ulicu- ali ima jako lep pesak i najbliza je smestaju. Ima ono lepo ostrvce do kog smo pesacli i sa kog se prave jako lepe fotografije sa pogledom na Pargu. Kada je vetrovito-ovde su najmanji talasi.Na toj plazi-tamo gde su bele lezaljke-tu su lezaljke 10e-ali se dobiju dva pica uz njih-sto je retkost u Pargi. Ima tuseva.

Mala plaza ima najlepse i najcistije more, ima neku intimnu atmosferu. Nekako je blizu svega, a opet izdvojena od svega. Nema guzve ali kamenje je na plazi jako neudobno.

A Valtos.... pa ocekivala sam vise na osnovu pisanja forumasa. Ima najvise prostora, ali nekako.... nema dusu :) I naravno-udaljena je od smestaja (citaj uzbrdo/nizbrdo), jer su uglavnom vecina vila koje nase agencije zakupljuju tu oko Green pekare. Razlika je po 50-ak metara gore ili dole. Izuzetak je vila Ula (neka me neko ispravi ako gresim) koja je jedina bliza Valtosu nego gradu. Uglavnom, malo je naporan put do Valtosa za malo dete-ostale plaze nikakav problem.

U svakom slucaju, pored toliko plaza, na tako malom rastojanju, nema sanse da vam bude dosadno.

More je cisto, ima lepu boju i jako je toplo, ali kazu mestani da je ove godine to izuzetak, jer ne pamte ovako toplo more. Bile su nenormalne vrucine pa se zagrejalo. Inace je nesto hladnije. Nema meduza, ali ima nekih ribica koje te po malo grickaju :)

Da napomenem i to, da sam kupila FENOMENALNO maslinovo ulje u limenci od marke ZALOGGO (grcka je alfabeta, ovo je najblize sto mogu da prevedem) 30e 5l u jednoj prodavnici "domace" robe kada se krene od Gradske plaze na gore (ne ka Piso Krioneriju)-drugi, treci lokal.

Kad smo vec tu "u kraju"  da preporucim veliku crnu poslasticaju iznad gradske plaze Motley, gde smo jeli fenomenalan sladoled, vafle i kolace. Sladoled je 1,70 kugla - dve 2,60; vafli (obavezno jesti) 6,4e - jedna porcija je dovoljna za dve osobe, a kolaci svih vrsta 3,2. Porcije i kugle su ogromne. Probala sam i frozen yoghurt koji mi se vise svideo nego sladoledi na pojedinim mestima, tako da to preporucujem kao poslasticu za rashladjivanje. Preliv ferero je mmmmmm + kandiranje tresnje.

Neko je rekao da je Parga prljava, da se oseca kanalizacija i sl.... Nista od toga! Naprotiv.

Sto se marketa tice u Carereffour-u (koji se nalazi na samom ulazu  male plaze) su ubedljivo najnize cene.

Za rentairanje auta su mi trazili 60e za dan, za dva 100e, +5e za neko osiguranje,  tako da sam odustala od vozikanja :(

Izmenjeno (Helena01)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Bili smo ove godine preko Argusa u Pargi, i sto se smestaja i agencije tice komentar je na temi smestaj Parga. 

Sto se tice same Parge, nista specijalno drugacije u odnosu na proslu godinu, i dalje sjajno mesto, sa dosta zabave, lepom prirodom i bas fotogenicno. Moram priznati da je vecina cena skocila u odnosu na proslu godinu, zavisi kako sta, ali jeste pomalo. 

Doduse camac od Valtosa do centra je i dalje 2e, a giros u 33 2.5e :) Marketi su malo poskupeli, restorani i tako to. 

Preporucujem Achilleas pekaru pre nego Green Bakery koja je bezveze i skuplja je! Recimo u Achilleas imate odlicnu kockastu pizzu za 1.8e od koje se bas zasitite, i fine pite i sendvice, super kroasane i kolace. Takva ista pica u Green Bakery je 2.5e. 

Ako nekoga zanimaju restorani - preporucujem Aegis na setalistu ka tvrdjavi - dakle desno od sidra, Maistros dublje u gradu sa ekstra pogledom na ceo gradic i zaliv, Valtos Beach Hotel restoran super za rucak ili pice kada je najjace sunce. Imaju i super dorucak i Stavros tavernu u produzetku od tvrdjave koja je bas autenticna i super je predvece uz zalazak sunca. Amicos bar uz ulicu i dalje najlepsi i najbolji sto se pica i vecernje zabave tice. 

Paxos/Antipaxos tura je 20e, mi smo isli onim manjim Gaios brodom ili kako se vec zove, sto ulazi u pecine i zaista je ok. Ako dodjete malo ranije nacicete super mesto. Ono sto je super je da je to jedini brod koji ima hlad sa svih strana (i pored toga se nije lose namazati jer zaista smo ceo dan na suncu na sred mora) i nama je bas bila ok tura. Ne slazem se da je 2.5 sata u Gaiosu previse, taman da se proseta, fotka ko to voli naravno, i pojede i popije nesto. 

Voda je pretopla bila i u pecinama i na plazi, a ove godine i na Valtosu cini mi se nikad toplija. Prosle godine nije bilo tako. Malo je cini mi se osvezilo poslednji dan.

Vidim da ima raznih komentara sto se cistoce vode tice. Ovo nam je druga godina u Pargi i za to vreme na Valtosu nikada nisam videla prljavstinu a kamoli kerozin od camaca. Voda je precista i bistra, bar u delu gde smo se mi kupali - tacno naspram Valtos Beach Hotela, na njihovoj plazi koja je i najlepsi deo po meni. Tu su lezaljke i suncobran 7e. Voda je cista, nema guzve, sljunak sitan, a u dubini pesak - idealka. Slazem se da Valtos nije romanticna kao neka divlja plaza ali je bas tirkizno more, i cista je. Ko hoce momenat divljine, nek se kupa na slobodnom delu plaze odmah ispod tvrdjave gde su stene i pesak a nema lezaljki. Tu je bas fino i izolovano. 

Gradska plaza mi je tek bljak, jer mi je besmisleno kupati se tamo pored ostalih plaza. Pored je luka, a ispod gradica se izliva kanalizacija, pa tek tu ne moze da bude cisto. (Inace da, oseca se kanalizacija u delu oko girosa 33 pa ka setalistu sa te strane, tu prolazi kanalizacija). Inace mesto nije prljavo, mada nema dovoljno kanti za djubre u gornjem delu grada. 

Najmanja plaza deluje divlje, ko voli kamenje i stene super, nas nije odusevila. 

Camac do Sarankiniko plaze ide svaki dan u 11h i vraca se u 17h, sto je besmisleno jer ste tamo samo pola dana i to po najvecem suncu, a kosta vas 10e. Umesto toga bolje se udruzite sa nekim i idite i vratite se taksijem. Iskostace vas isto kada se podeli, a mozete vec u 9 ujutru da odete. 

U gradu imate i Pargaea - muzej posvecen proizvodnji maslina. Ulaz je 3.5e i mozete da vidite podrum i razne sprave, a ukljucena je i degustacija. Tu mozete da nadjete i super domace maslinovo ulje, cak i sa dodatkom limuna, narandze i slicno. Super nacin da se ubije vreme poslednji dan dok cekate povratak. 

Izvinjavam se na duzini posta ali rekoh hajde da kazem nesto vise, mozda nekome bude korisno. 

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mi smo bili u Pargi od 12og do 23eg avgusta, takodje preko Argusa.
Vreme je bilo super, more ni priblizno hladno koliko smo po forumima citali pre polaska. Malo je neprijatno na samom ulasku u vodu ali cim se pokvasis jako brzo se naviknes. Nasem smestaju je najbliza bila plaza Piso krioneri koja je kamenita pa je stvarno neprijatno pri samom ulasku u vodu. Na nju smo isli 3 puta, od kojih nas je dva puta docekala izrazito prljava voda (verovatno jer je prethodno vece padala kisa), a i talasi su bili ogromni, dok treci put kad smo bili je bila bas cista i divna. Plazica je mala ali jako lepa, voda je tirkizna, a stene je cine jos lepsom a i super su za fotkanje. Iz kafica Atrium bar se pruza prelep pogled na plazu, kao sa razglednice bukvalno! Cena lezaljki na njoj je 8e, ali lezaljke su prilicno lose, uopste ne vrede tih 8e. Na plazi Krioneri smo bili mozda 4 puta, od kojih jednom na delu za peskire a ostala tri puta na lezaljkama, posto nam je bilo bas nezgodno sa peskirima jer je pescana plaza. Ne slazem se uopste sa prethodnim komentarom da je plaza prljava, bas naprotiv, voda je bila jako cista i ako se ne varam malo i toplija od ostalih plaza. Kanalizaciju nigde nisam osetila. Prekoputa je ostrvo sa crkvom do kog se moze i prepesaciti ukoliko se ide uz same bove, a pogled sa ostrva je predivan! Na ovoj plazi su lezaljke uglavnom 8e, ali na nekim delovima su i 10e, a razlike izmedju samih lezaljki bukvalno nema! Do plaze Valtos nam je od centra trebalo 20ak, 25 minuta uz stepenice, bilo nam je malo naporno, ali vise u povratku posto smo bili iscrpljeni od plivanja i vode. Na Valtosu je plaza lepa i velika, cista je voda takodje. Bili smo u delu sa sitnim kamencicima. Plaza je po meni prilicno jednolicna naspram ostalih. Tu smo platili lezaljke isto 8e, ali culi smo da imaju i jeftinije. Takodje smo isli i do Lichnosa kroz maslinjake, nekih 45min hoda, to je jako lepa plaza, more je tu cini mi se najcistije, ali je i voda malo hladnija (barem je bila kada smo mi bili). Nema mnogo guzve, lezaljke smo platili 6e. Po meni najlepsa plaza koju smo posetili u Pargi. Sitni kamencici su takodje bili u tom delu gde smo mi bili. Na svim plazama imaju tusevi.

Sto se same Parge tice, mesto je prilicno zivahno, uvece ima mnogoo ljudi, kafici i taverne su prepuni! U skoro svakom kaficu imaju promocije koktela u odredjeno doba (primer od 18 do 22h) kada su kokteli 5e, a inace su 7. Od taverni preporucujemo Bacchos u kom je super atmosfera a porcije ogromne i pristojne cene. Takodje preporucujemo i tavernu Veneziano (cini mi se da je taj naziv, pored kafica Spice), konobari pricaju pomalo srpski,imate meni na srpskom,cene su skroz okej a mi smo se prilicno najeli, cak mogu reci i prejeli! Od kafica preporuka za Smart, radnice su mnogo fine i vesele, cene su pristojne (manje vise iste su svuda), preporucujem da probate porcije sladoleda koje su jako zanimljive i ukusne, kao i koktele! Sugar bar je takodje okej.

Hranu i pice smo kupovali uglavnom u marketima Kordas, Tutti Frutti, i market na M (ne znam tacan naziv, na putu ka magistrali od centra). Cene su od svih njih u Kordasu najpovoljnije mada je to vecinom razlika 10, 20 centi. Hleb smo placali 0.90, paket vode 6x1,5l je bio 1.70, cigare malo preko 2, 2.50e, sokovi u tetrapaku 1.50.. jaja su bila cini mi se oko 1e, u pakovanju je bilo 6 jaja. Cipsevi su im skuplji, svi su oko 1.50e, cak i vise. Mala flasica vode je 0.40 u Tutti Fruttiju.

Ukoliko nekog zanima iznajmljivanje skutera, mi smo iznajmili u Scorpionu, oni su smesteni blizu Valtosa, ali vrse i dostavu do vile u kojoj ste. Cena obicnog skutera je 15e po danu, ali mi smo preko Argusa dobili za 10e posto saradjuju. Sa skuterom smo dobili i dve kacige, i zaista nam je dobro dosao za taj jedan dan, obisli smo ponovo Lichnos i Valtos, isli to Anthousse, kao i na Ali Pasin zamak sa kog se pruza fenomenalan pogled na Pargu i okolinu (ne propustite da ga posetite!). Gorivo nas je izaslo 6e, a rezervoar je bio otprilike na pola.

Preporucujem poslasticarnicu Motley iznad gradske plaze, prepoznacete je po tome sto je apsolutno uvek puna. Sladoledi su im fenomenalni, uzimali smo u casici za 2e po dve kugle, ali stvarno stave puno a ukus je sjajan. Giros je najbolji u 33, ali je i preko puta pekare pored 33 isto sjajan a cak i malo veci od onog u 33. 2.50e je u oba. U pekari sam samo jela jedan dan kiflu sa cokoladom, kostala je oko 1.50 u pekari pored 33, ali bila je ukusna bas. Peceni kukuruz je najbolji kod coveka pored taksi stanice. 1.50 je, a covek prica srpski i obozava Srbiju.

Sto se tice sopinga, cene su paprene, haljine koje su prilicno ruznjikave kostaju 30, 40e, a one malo lepse mnogo vise. U centru sam videla u butiku haljinu za 40e koja ista kod nas kod kineza ne kosta vise od 1500 dinara. Imaju prelepe sandalice u radnji kada se od sidra krene na desno ka crkvi, cene su oko 25-30e, ali su stvarno bas lepe. Suveniri su 1.50 (magneti za frizider), razglednice 0.30, 0.40, kako gde.

Nama se posrecilo pa smo bili u Pargi 15og avgusta, kada je taj njihov praznik ili sta vec. Grad je tada bukvalno prepun, svi igraju i vesele se, a pustaju i vatromete, koji su stvarno prelepi za videti i nezaboravni!

Sve u svemu, Parga je prilicno zivahno mesto, u avgustu puno ljudi, ima mnogo ljudi iz Srbije i okolnih zemalja, i mnogo je slatka sama po sebi. Ima neki sarm stvarno.. Nije tacno da posle par dana postane dosadno kao sto sam ranije citala, mi smo mlad par pa nam je bilo bas veselo i zanimljivo, obisli smo je uzduz i popreko :) Svima preporucujem da je posete, nece se pokajati, i sigurno ce pozeleti da se nekad ponovo vrate u nju, kao sto i mi zelimo. Za setnju je sjajna, i jeste malo brdovita ali nama to uopste nije smetalo jer ni upola nije strasno kao sto smo citali.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Svima preporucujem da je posete, nece se pokajati,

Ovo je neka sustina.

Parga je lepo bajkovito mestasce koje vredi videti. Okolina ima dosta istorijskih lokaliteta koje vredi posetiti.

U svakom slucaju svi oni koji idu u severni deo Grcke (Od Asprovalte, preko Halkidika do Leptokarije) jedne godine bi trebali da naprave "brejk" i posete nesto drugo a Parga je mozda najbolja odskocna daska jer nije logisticki zahtevna kao ostrva.

 

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Bili smo u Pargi od 5. do 16. jula suprug, trogodišnja ćerka i ja preko Viva travel agencije. Mogu reći svima koji su napisali da Parga nije za decu da totalno nisu u pravu i da smo se super proveli.

Na samo naše interesovanje za Pargu i sama radnica u Vivinoj sub agenciji je zinula, jer pobogu gde ćemo dete na toliki put. A nama je put prošao lagano. Dremka u autobusu popodne, probudili smo je jednom zbog noše prilikom stajanja, drugi put je bila budna i više je nismo dirali, spavala je do sedam ujutru, posle pola sata smo stigli u Pargu. 

Gradić nam je prijao, nije nam mnogo ni smetalo to što bi posle plaže nekad morali da je nosimo pola puta do vile, bilo je baš vruće u periodu kad smo mi bili, tako da smo shvatali njen umor. Parkića u Pargi za decu nema, niti ima nekog sadržaja posebno namenjenog njima, ali se većina roditelja sa decom okupi pri kraju šetališta ispod tvrđave, gde imaju mesta za šutiranje lopte i ima par klupica gde možete odmoriti noge dok jedete sladoled, kokice ili kukuruz. Mi smo se lepo sprijateljili sa jednom Grkinjom koja ima ćerkicu malo mlađu od naše, istog imena.  Bilo je dosta ljudi sa malom decom u kolicima i od naše vile se bez problema do centra mogu gurati kolica. Ne možete jedino kolicima do tvrđave, pa ako idete tamo, spremite se na nosanje i polaku šetnju (doduše brzo i ne možete, sem ako niste u top formi).  Prekoputa crkve postoji radnja sa igračkama koju toplo preporučujem, jer su igračke po ostalim radnjicama veoma skupe. Mi smo npr. figuricu Olafa kopiju u običnoj radnji platili 7e, a original u toj radnji je bila 9.90e. Original Barbika ima već od 8e. Kad se od te radnje sa igračkama krene ka Aristi, uvučena u uličici levo nalazi se knjižara, za slučaj da ste zaboravili da spakujete flomastere i bojce u kofer. Ćerka je uživala sladoledu na točenje kod sidra sa raznoraznim ukusima po 1,7e, krofni u Green Bakery po ceni od 2e koja ispuni desertni ranjir, račićima u ribarnici gde za oko 4,5e dobijete 10 komada, kroasanima punim čokolade u Aristi (čini mi se 8 komada 2e) i naravno nezaobilazno čokoladno mleko koje smo kupovali i za nas odrasle (oko 1.8e u Aristi). 

Išli smo na Paxox i Antipaxos brodićem Gaios, nas dvoje po 15e, za ćerku nam ništa nisu naplatili. Lepo smo se proveli, ali su stajanja za kupanje vrlo kratka, tako da naš plan da idemo na smenu na kupanje nikako nije upalio, jer dok se spustiš u more, imaš svega 15-20 minuta za kupanje i moraš nazad jer brod kreće. Za roditelje sa malom decom koji hoće kupanje na smenu savetujem da se raspitaju koliko koj brod pravi pauzu, jer mi se čini da sam pročitala da Kapetan Kuka pravi pauzu od sat vremena i drugu 40 minuta, a kraću u Paxosu, što je bolja varijanta. S druge strane, jedino ovaj brodić ima hlad u svakom delu gde su sedišta, tako da ako sa decom idete na druge brodove poranite malo da bi ugrabili bolja sedišta. 

Plaže su nam se sve svidele sem Krioneri. Prvog dana smo se lepo zabavili tamo jer je jedan Grk deci držao čas plivanja i svako ko je hteo mogao se poslužiti pomagalima i stazicama za plivanje. Piso Krioneri je mala i lepa, ali oko 11 je kamenje već toliko vruće da naša ćerka neće da stane na njih. Plićak je veoma kratak i veoma uzak, tako da nekog brčkanja za decu tu nema. Ali ima kamenčića koji se slažu jedan na drugi još malo pa kao lego kocke.

Na Valtos plaži smo se lepo zabavili, našetali i nagazili hladne vode (rečica koja se uliva u more) i iako su joj bila bela stopala od hladnoće vode iz rečice, ćerka nije dobila ni kijavicu, iako smo mislili da nam temperatura ne gine. Prevoz brzim brodićem plaćali smo 2e u jednom pravcu, za ćerku nam nisu naplatili. 

Lihnos plaža je prelepa, mada smo je mi obišli dan posle kiše, pa je bilo neke trave u vodi. Skroz levo videli smo prelepe stene za slikanje, ali kad smo došli do pola puta (što nije malo) videli smo da se tamo okupljaju nudisti. Restoran Yalos (ako se dobro sećam, prvi s leva na desno kada se od mora gleda ka kopnu) ima pristupačne cene i lepo osmišljen meni za decu, tako da za 10e za njih možete dobiti piletinu, sok i užinu, kolač ili sladoled po izboru. Takođe, tamo možete zamoliti da vam pozovu taxi i to vam neće naplatiti. Taxi je u jednom pravcu 7 ili 8e, ne sećam se tačno, nama se uglavnom više isplatio od vožnje brodića, koja traje nekih 45 min kako nam je jedna žena rekla.

Mi smo se najviše kupali na ostrvcetu prekoputa glavne plaže. Ćerkici se tamo svideo pesak gde može neometano da se igra sa koficom i lopaticama, nama se svidelo što ima prirodnog hlada, tako da ne moram da idem non stop za njom i mackam je, jer su poslednja četiri dana bila baš topla, a svidelo nam se i istraživanje ostrvceta i pogled koji se sa njega pruža. Do tamo bi išli tako što ja sednem na sredinu dušeka, ispred sebe stavim ćerku sa vazdušnim prslukom na sebi, a tata sa perajima gura dušek. Cene tih stvarčica za vodu su stvarno visoke, pa nismo hteli da kupujemo kanu za nju, jer smo obične mišiće za plivanje platili 4e.

Moja preporuka je kinesko-indijski restoran Shangai gde smo se za oko 35e pošteno najeli i probali nešto nesvakidašnje. Jedan savet, ako jedete bilo šta od indijske hrane uzmite obavezno porciju pirinča i zaustavite se na medium to hot lestvici ukusa, nikako nemojte poručivati hot.

Izmenjeno (ender)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da nema neko ko ide u Pargu preko Argusa od 8. septembra vila Spiros? I da li neko zna kakvo je tamo trenutno vreme?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Dragi ljubitelji Parge ,stize par informacija od mene. U Pargi sam letovala ( tj. jos uvek letujem od 21.8-1.9.2015) vila Spiros, agenicija Argus.

Put ko put, krenuli smo u 14h iz Novog Sada i uz 3 pauze stigli u Pargu oko 9h. Sobe je bila spremna vec u pola11h...tako da je sve to bilo brzo gotovo. S obzirom da ja nisam imala puno informacija o vili Spiros da vama pomognem. Vila ima 10 soba, 4 na spratu i 6 u prizemlju. Prizemlje je visoko oko 1,5m tako da vam niko ne viri u sobu ili na sto dok jedete. Sobe dole su lepse i renovirane ( mislim na krevet i kuhinju) .Mi smo bili na spratu i mozemo reci da smo zadovoljni.Kao sa slike iz kataloga Argusovog. Cisto je od posunja imate serpu, tiganj,solje case, tanjire pribor za jelo, dzezvu, cetku,za limin cediljku... detrdzent sundjere krpe. Tv, manje kupatilo al sredjeno, sto unutra i  sto na terasi. Krevet i orman su ok, kao i ogledalo za sminkanje. Gazdarica je divna zena prica engleski ako vam nesto zafali odmah vam da. Puno je cveca i jako mirno sem par cvrckova i petla( kao na selu) inaravno komaraca. Autan obavezno. Sve u svemu smestaj je odlican peskiri se menjaju na pola letovanja, a brisala je pod na 3 dana i izbacivala smece. Cisto i uredno. 

Izmenjeno (Maica88)
Slova
1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ono sto ne valja je 60 m do vile. Strmo da strmije ne moze biti. Kada jednom sidjete u grad pozelite da u sobu ne idete. Upala listova vam ne gine , a stikle slobodno izbacite iz kofera . Inace kao sto znate Parga je brdovita , nije za lenje ravnicarske ljude. Jer precicom do Valtosa vam treba 10 min al 115 stepenica i jos koja uzbrdica. Precica Vam je kod frizerskig salona gore levo pa uz brdo do kafica the three plant tree. Plaza Valtos nam se najvise dopala jer je najduza. Dva kafica imaju lezaljke za dzabe uz pice . Costa azul na kraju i zuti suncobrani kod Tanga ( Captions) 7 eur lezaljke i suncobran al pijes sta zelis, pa dodje na isto. Ostrvo sa crkvicom obavezno obidjite preslatko je i videli smo malog zeku;) . Bili smo na lichrono beach meni se ne svidja, pena je plutala po vodi sto na Valtosu nisam za 7 dana videla,  pa smo se brzo vratili. Taksijem je 7 eur za 1-4 osobe  ako vas ima vise jeftinije je. Od izleta smo isli na paxos i antipaxos. I ako su svi odusevljeni meni se ne svidja. Mozda jer imam morsku bolest al 7 sati izleta i samo 1 sat kupanja. Meni je to malo za kupanje, a  puno vremena na brodu vozite se uz obalu pucinom...bez icega interesantnog. Ne znam mozda ja ocekujem previse. Al ovo je nista specijalno. Sve u svemu Parga je romanticna, interesantna , lepa boja mora, brdovita i puna kafica za lep capucino uz dobar pogled. Sesir obavezno jer u 6 h sunce i dalje pece , i mogu samo reci da je vreme divno. Sto se tice cena jesu skuplje u odnosu na Srbiju, al je druga prica. Sorry za slovne greske , ako ima neko pitanje tu sam.

 

Izmenjeno (Maica88)
Greske u kucanju
2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Argus turs, 12 – 23.avgust 2015.

Vila Diamanto

 

Put do/od Parge je protekao ok, pauze su na istim mestima i isto traju u oba smera (oduži se od Beograda do prve pauze – Predejana – pa je dobro poneti dosta vode, naročito ako se putuje po velikim vrućinama, jer se prilikom čekanja na polazak, na parkingu, tokom prozivke i ukrcavanja prtljaga, čovek dosta ugreje, a autobusima treba vremena da klima adekvatno proradi).

U Pargu smo stigli oko 9h, u sobe ušli u 13h, iz soba izašli u 9h, u BG stigli u 7h.

 

Smeštaj

Vila Diamanto je bila baš kao na fotografijama, dakle, vrlo skroman smeštaj. Sobe u prizemlju su trokrevetne (bračni + single). Iako je soba velika, sto za ručavanje je napolju, ispod prozora. Od nameštaja ima orman, ogledalo + toaletni stočić i stolica, kuhinja koja je opremljena (osim priborom za jelo) jednim prastarim ketlerom koji sumnjam da bi iko poželeo da koristi, i rešoom sa dve zarđale ringle (doduše ispravne). Nož za hleb je takođe zarđao. U frižideru ne radi sijalica. Na lusteru ne radi sijalica. Na lampi iznad kreveta ne radi sijalica. Ništa to nije bitno, jer se i onako trudite da svetlo palite što manje.

Kupatilo je u produžetku sobe, pritisak vode dobar, kada je sa tuš zavesom koja je nova i čista, nema prozora, nema ventilatora.

Na sobnom prozoru nema komarnika, a komaraca ima. Ne vidite ih, ne osetite ujed, ali nijedan dan nije prošao bez po 3-4 ujeda ujutru i 3-4 uveče, tj. čim se otvore vrata sobe, a vrata morate držati otvorena zbog kupatila, vlažnog vazduha i vrućine.

Klima ima, ali se plaća dodatno, kao i sef. (Sef je takođe zarđao. J) Bez klime se može, mada su dve-tri noći bile zaista tople, a i dobro bi došla u vreme pakovanja, kad morate da upalite svetlo (kuhinjsko, jedino koje radi).

Kao i u svim letovalištima mačaka ima puno i vole da budu na prozoru, a do njega moraju kako drugačije nego preko stola za ručavanje.

I konačno, žica za sušenje veša bila je potpuno zarđala. Kad kažem potpuno, mislim: sve žice, i uzduž i popreko, bile su zarđale i apsolutno nije bilo moguće okačiti ništa da se suši a da ne pokupi rđu.

Vila Diamanto je iza vile Gabriel, u istom dvorištu, samo izlazi na mirniju ulicu, što je nebitno jer u detalje možete čuti šta pričaju komšije iznad vas ili iz vile preko puta, pa i tišina/buka zavisi kako vam se zalomi: nama je, na primer, prva dva dana zapala gospođa koja je ustajala pre 7h i počinjala da ćaska na terasi, ali srećom to je bio kraj njene smene, međutim, posle toga su se pojavili neki Grci koji su se iz provoda vraćali oko 2h, pa bučno nastavljali druženje u svojoj vili do 4-5h.

Posteljina i peškiri zamenjeni su petog dana, a svakog drugog iznosili su smeće i usisavali.

Ima wi-fi.

Iako je sve bilo ovako, nama je smeštaj bio ok za tu cenu i namenu, tj. samo da se prespava. 

Inače, vilu možete naći i na booking-u, kao Dream Studios, mada su slike iste kao kod Argusa.

 

Izleti

Naš prvi izlet bio je Mitovi i reka. Dragana, Argusov vodič, rekla nam je da je to avanturistički izlet za koji Srbi nisu zainteresovani, a avanturistički je zbog toga što je voda ledena. Ispostaviće se da to i nije baš tako. No, redom: tri autobusa su krenula iz Parge. U prvom su bili Skandinavci, u drugom Englezi, a u trećem mi ostali (Englezi koji su pretekli i ostale nacije, od kojih je najbrojnija – možda njih desetak – bila češka i vodič je bio njihov). Vodič je bila Jana i pričala je u autobusu na češkom i ne baš dobrom engleskom, a kada smo stigli na prvu lokaciju – Nekromantion – povela je svoju grupu Čeha, a mi ostali smo čekali da stigne engleski bus sa vodičem Markom. Mark je bio ok, simpatičan, harizmatičan, ali stigao je petnaestak minuta posle nas, a završio je obilazak pre Jane, što znači da je ona svojoj grupi priuštila detaljniju priču. Odatle smo krenuli do sela Gliki. Bus staje kod taverne koja je na kraju sela, uz Aheron, i tu smo ostavili stvari na ugovoreno mesto (opisano kao soba, ali zapravo spoljašnji šank), Jana je ostala u taverni, a mi smo sa Markom krenuli peške stazom do kraja, a ima nekih 400 m, i onda se ulazi u reku. Jana nam je rekla da ne odustanemo olako od šetnje kroz vodu jer je baš tu na mestu gde se ulazi najveći izvor hladne vode, pa je ledeno prvih 15-ak metara, a posle nije toliko jer su svi ostali izvori znatno manji. Tako je i bilo: tu gde smo ušli voda je bila dosta hladna, ali dubina varira od članka do kolena, a kasnije zaista nije bilo preterano hladno i moglo je da se izdrži, naročito što se postepeno navikavate na temperaturu, plus se dubina stalno smenjuje, ali retko kada voda dolazi do pojasa. Tako se ide možda nekih 150 m, a onda nailazi deonica koja mora da se prepliva. Tu se reka sužava, pa je brža i dobar plivač može da savlada tih 5-6 m, ali ja nisam uspela – taman kad sam osetila tlo pod nogama voda me je vratila nazad i posle nisam imala snage. Kada ide grupa lakše je, jer vodič je tu da pomogne, dodaju se ruke, ali smo mi zaostale za grupom. No, lepo je i to što se vidi do te deonice, a lepo je i nizvodno od mesta gde uđete. Rafting i jahanje su u tom donjem delu, pre nego što se uđe u reku.

Ove godine to je sve što se obilazi. Ranije je ovaj izlet obuhvatao i Zalongo, međutim, stepenice se ove godine renoviraju, tako da ovo nismo videli.

Izlet je bio 30 evra.

 

Drugi izlet nam je bio Paksos i Antipaksos, duža varijanta. Ove godine Argus radi sa brodom Vicky F-II, duži izleti su utorkom, četvrtkom i subotom, ostalim danima kraća varijanta. Na brošuri je pokazano kako izgledaju rute, a cena je ista – 20 evra. Ostala tri broda rade samo kraću varijantu, za cene se nisam raspitivala. Da li je bolja duža ili kraća ruta zavisi od toga šta ko voli.

Svi brodovi kreću oko 10h, a nama su rekli da dođemo u 9.30, ali čak i tada jedva da je bilo mesta za sedenje, ljudi dolaze i znatno ranije.

Na slici: Marco Polo, Captain Hook, Gaios, Vicky F-II

2015-08-22 09.38.30.jpg

Oko sat i deset min. treba da se stigne do Logosa na Paksosu, najmanje luke na tom ostrvu. Brod tu zastane na nekih 5 min. pa krene ka Laki. 

Nas je, inače, na pola puta uhvatila kiša i padala je sve do Lake.

Na brodu je vodič Kristina, koja preko razglasa kratko ispriča o mestu na grčkom, engleskom, nemačkom i italijanskom.

Laka je druga po veličini luka na ostrvu i tu je pauza sat i po. Mala je, ali šarmantna, ko voli da razgleda i obraća pažnju na detalje lako će utrošiti sat vremena, a preostalih pola može u divnom kafiću Music Cafe Fanis gde prave odličnu caffe latte, 3 evra. Stolovi su amfore punjene peskom i kamenjem, a klupe za sedenje su sa druge strane sanduci za cveće.

2015-08-20 12.45.43.jpg

Ko je za kupanje može da prošeta dalje stazom, veoma blizu su dve plažice, jedna pored druge:

2015-08-20 12.13.19.jpg

Iza ovoga slede obilasci pećina. Obilaze se tri, i u sve tri brod ulazi. Kupanje nije predviđeno ni u jednoj.

Nakon toga se ide na Antipaksos. Pauza za kupanje je 45 min. a brod se trudi da priđe plaži Vutumi (zapravo su tu dve plaže), ali u trenutku našeg dolaska bilo je puno brodića, pa je naš stao malo dalje. Ispalo je da se usidrio iznad trave, mada ni tirkizni deo nije bio daleko. Međutim, brod je veliki, sigurno je bilo preko 150 putnika; spuštaju se stepenice za vodu, konopac i pojas za spasavanje; oko njih se vrlo brzo napravi gužva, ima nesigurnih plivača i dece i napravi se efekat rulje. A računajte i da će vam neko od onih koji se ne kupaju (a ima ih mnogo) bez pardona ćušnuti stvari i zauzeti mesto.

Vutumi:

2015-08-20 14.43.25.jpg

Sa Antipksosa vratili smo se na Paksos, u luku Gajos, na sat i po. Brod prođe kroz luku i usidri se bliže novoj luci, tako da treba oko 15 min. da se dođe nazad do centra. Opet, ko voli da razgleda lako će utrošiti vreme. Mi smo u tih sat i po prošle kroz uličice bez mnogo zastajkivanja, nije bilo zadržavanja ni u suvenirnicama koje su drugačije - da nekažem bolje - od onih u Pargi, prošetale do spomenika Studentu koji je zapalio žito i vratile se nazad – za kafić nije bilo vremena, a kamoli za restoran.

Na brodu, inače, nude suvlaki i kobasice po ceni od 1.5 evra, a voda je 0.5 evra.

Od izleta Argus nudi još:

Prelepa Lefkada – sredom, 35 evra, autobusom do Lefkasa, poseta manastiru između Lefkasa i Agios Nikitas, zaustavljanje u Agios Nikitas, pa Katizma.

Krf  

Amudija – ovaj izlet je petkom, 15 evra, ide se do Amudije, ručak u 14h, u 15h povratak. Ko želi, za 5 evra ima krstarenje uz Aheron do nekog rezervata gde su plavi leptiri i kornjače.

Ostali izleti mogu preko Kanarisa direktno (Jonska ostrva, Zagora, Meteori).

 

Hrana

Dragana je preporučila Bahus, Venecijano i To Kima (Bacchos, Veneziano, To Kyma) od restorana na šetalištu, potez od sidra ka gradskoj plaži, pa smo to prvo probale. Svuda su porcije velike, a cene slične, tj. glavno jelo uglavnom košta oko 10 evra, a grčka salata od 5 do 7 evra.

U Bahusu smo probale jagnjetinu zapečenu sa feta sirom, ispod je pirinač, bila je odlična, isto jelo u varijanti sa junetinom takođe. Kleftiko je bio ok, ništa posebno. Preporuka je i giros zapečen u rerni u sosu sa sirom.

Venecijano – sabljarka odlična, brancin odličan, suvlaki malo manja porcija, ukus ok, kleftiko katastrofa. Ribe koje imaju u meniju nemaju u restoranu.

To Kima – dorado odlična, neko grčko jelo sa povrćem je bilo ok, grilovani sir loš, a uz sva jela kao prilog serviraju pomfrit i kupus.  

To Suli (To Souli) –za mrvu skuplji od prva tri, ali ovde su nam ponudili da filetiraju ribu, što mi se jako dopalo.  

Aegis – kada krenete od sidra ka tvrđavi. Generalno je manja gužva u ovom delu. Restoran je drugačiji, malo moderniji, stilizovaniji. Hrana je malo skuplja, za 2-3 evra, ali nude nešto drugačije (imaju par svojih autentičnih jela, a inače koriste svoje začine, svoje masline i ulje – njihova je Panagea fabrika/muzej maslina).

Baltazar, iznad gradske plaže, Cezar salata osrednjeg ukusa kao salata, sa Cezar nema veze, a i porcija je mala u odnosu na ono što dobijate na drugim mestima, usluga spora, izbor jela mali.

 

Slatkiši: vafle sam probala preko puta crkve, mislim da se zove Centrum, tako nešto, 3.5 evra košta 12 kockica vafla prelivenih (zalivenih, da budem preciznija) otopljenom nutelom i mlevenim keksom (nude razne dodatke). Onu varijantu gde je vafl ceo, pa preliven, sa sladoledom i ostalim videla sam iznad gradske plaže, crni kafić, uvek ima dosta ljudi.

Sladoled je odličan svuda, “kugle” su velike i koštaju 1.7 evra. Najveći izbor je preko puta Girosa 33, ali mi smo najradije išle u Magic Cream, gde su kugle još veće, a koštaju 1.5 evro. Kod njih ima i frozen yogurt u sve tri veličine (oko sidra ima samo medium i large), a ukus je isti kao kod sidra u yupiyo, samo ovde prođete jeftinije, jer i small nije stvarno mali. Prelivi su isti i koštaju 40 centi. Magic Cream se nalazi kada prođete pekaru Achilleas i Giros 33, oni vam budu sa desne strane, pa nastavite uličicom uzbrdo ka Valtosu, videćete ih posle 30-ak metara sa desne strane, a imaju i FB stranicu. Nema mnogo vrsta, ali sve što ima je odlično sem sorbea od crne čokolade.

Pekare: stvar ukusa, integralna peciva i hleb su bolji u Green bakery i veći je izbor, u Achilleas-u su kolači bili previše hlebasti, mada nije ista ponuda u svako doba dana (poslednjeg dana sam tek videla nešto što mi je bilo interesantno), cereal bar je ukusna, košta 1 evro.

Giros preko puta Achilleasa (To Pontiaki?) 2.5 evra, ništa posebno.

Marketi: Arista nam je bila najbliža, pa smo uglavnom tu kupovale za sendvič varijantu. U Dalasu (iza crkve) kiselo mleko u glinenim posudicama 1.5 evra, tako nešto. Ako ste u starom delu Parge, a ne kuvate, ne isplati se ići do Carefore marketa kod Piso Krioneri. Jeste malo jeftiniji, ali nije ništa veći od Ariste, niti ima znatno bogatiju ponudu, a daleko je.

Pijaca: to što se zove pijaca nalazi se pored Dalasa, i ustvari je samo par tezgi sa povrćem, voće niko nije prodavao za vreme našeg boravka.

Smokve prodaje bakica kod taksista, uveče, inače prodaje čajeve, a ima i smokve iz svoje bašte, 1kg je 3 evra.

 

Plaže

 

Precizan put do Valtos plaže

Preko puta Green Bakery se nalazi uličica, iz nje idete levo, pa na mestu gde se put račva skrenete desno (ako biste nastavili pravo došli biste do Muzeja/fabrike maslinovog ulja) i onda odmah levo, uz stepenice. Mi smo tu naišle na Grkinju koja nas je uputila dalje putem, ne uz stepenice, pa smo izašle na magistralni put. Sa njega je najlepši pogled na Valtos, naročito ako idete  po najvećem suncu J (to je bilo prvog dana).

Dakle, uz stepenice, pa onda desno uz stepenice i dalje kuda mora (pravo, pa levo uzbrdo) i onda ugledate Valtos i restoran Three Plane Trees. Niz te stepenice siđete i izađete na betoniranu stazu do Valtosa. U povratku ne preporučujem stepenice, već da produžite uzbrdo stazom do taverne Stefanos, pa onda se vratite levo, da izađete na isti put. Ako volite da šetate, možete i desno, proći ćete pored Mletačke tvrđave i spustićete se niz onu čuvenu stepenastu ulicu do glavnog šetališa…

Nama je Valtos plaža bila favorit. Voda je bila savršeno čista svaki put, dubina počinje posle 5-6m, ali dno je peskovito i providno, voda tirkizna. Nama se dopalo oko Tango bara, ležaljke su 7 evra, ispred bara su tuševi, unutra toalet i kabina za presvlačenje, kafe od 3.7 – 4 evra, ceđena narandža 4 evra. Tu staje i brodić do/od Parge, karta 2 evra pravac. Gužva u vodi nije bila velika, a i ležaljke se uvek mogu naći, ako ne u Tangu, onda u sledećem lokalu, i nisu gusto zbijene.

Sarakiniko, povratna karta 10 evra, u 11h iz Parge, u 17h nazad. Predivna, ostavila je utisak privatne plaže, nije bila velika gužva, ležaljke 6 evra, jako ljubazna žena koja je naplatila i objasnila gde je toalet, tuš, a gde se naručuje piće. Oko nas su bili Amerikanci, Englezi, Italijani, Francuzi uglavnom. Voda čista, tirkizna, providno dno, dubina posle 5-6m.

Lihnos: najpre o šetnji kroz maslinjake. Za nas je to bilo ok, više simpatično nego lepo, a moglo je i bez toga. U Argusu ne postoji (više) kucano objašnjenje koje je neko spominjao, nego kažu stazom pored gradske plaže i Piso Krioneri do kraja, pa uzbrdo, pratite crvene tačke po drveću i kamenju. Staza nije baš utabana, provlačile smo se kroz razne bodljikave trave, uzbrdica je velika (veća nego kada idete na Valtos), a posle taj deo koji je označen nije bog zna kako da se oduševiš. Naiđe se na crkvicu Sv. Đorđa, koja je otvorena, blizu nje ima čak i kafić, a dalje stazom se izađe na magistralni put, kojim se ne ide, već se odmah skreće ka plaži. Do tog dela nama je trebalo oko sat vremena, ali je spuštanje potrajalo. Izašle smo kod kampa i tu smo i uzele ležaljke, 6 evra. Na nesreću, prethodne večeri je bilo nevreme, pa je voda bila prilično prljava sve do 13h. Kad nema toga, verujem da je plaža divna.

Spominjano je da postoji put samo kroz maslinjake sve do plaže, ali mi ga nismo videle, a Dragana nije znala za njega.

Krioneri: ležaljke kod stepenica (kod vozića) su bile 10 evra, načičkane jedna do druge toliko da ih praktično ne možete pomerati, pa smo iskosile suncobran, ali se pojavio mladić koji tu radi i ispravio ga, a onda je (iako vetar nije bio nešta posebno jak) krenuo redom i čekićem zakucao svaki. Voda je u jednom trenutku bila prljava od kerozina, a kasnije popodne čista, no mi smo na ovoj plaži i bile samo da bismo preplivale do ostrvceta. Na koji način možete da odšetate do njega ne bih znala. Mi smo morale srednji deo preplivati (a visoka sam 173cm), mada kada sam se našla iznad  trave nisam ni probala da proverim da li je plitko. Inače, 14.8. smo iskoristile to što je praznik i prevezle se za 2 evra sa Grcima do crkve uveče, oko 20h.

Na svim plažama je bilo ribica, nigde nisu peckale.

Temperatura vode je bila osvežavajuća pri ulasku, prijatna posle.

 

Još neke sitnice

Vlažnost vazduha jeste velika, ali se oseti samo pre podne, popodne već ne, ali nije strašno (u Antaliji je bilo duplo gore).

Kanalizacija se malo oseti kod Ariste, ali nije strašno.

15.avgusta, kad proslavljaju povratak sa Krfa, proslava se najavi za 21.30, a vatromet u 22.30h, međutim sve je bilo oko 22.30h. Ljudi su zauzeli mesta na zidiću duž čitave Parge još oko 20h, pa smo se smestile na kamenje ispred zidića skroz na kraju šetališta, ispod tvrđave, mi i mnogi drugi, a onda se pojavio pametnjaković na jahti i blokirao nam pogled. Sa razglasa ide neka dugačka priča samo na grčkom, a ti osvetljeni brodići, koliko se videlo, nisu bili baš tako spektakularni kako je najavljivano. Vatromet je bio dobar.

Muzej maslinovog ulja je simpatičan, plaća se 3.5 evra, pogleda se film o dobijanju ulja koji traje 15 min, a onda vam objasne kako se ulje dobijalo nekad i kako su radile mašine koje su izložene, a zatim sledi degustacija sa teorijskim delom. Tu se čuju korisne i praktične stvari o ulju, a posle toga možete kupiti proizvode ako su vam se dopali. Ulje sa dodatkom origana/limuna/narandže košta 7 evra (250 ml), a u gradu je 8 i 8.5 evra; pasta od maslina je 4.3 evra.

Med na šetalištu kod Bahusa košta 5 evra 500 g, na tezgi. Druga tezga sa drugom etiketom je kod gradske plaže.

Iznad gradske plaže, pored prodavnice nakita, ima radnja sa džemovima, slatkim, pićem i sl. Nama se prve večeri učinila interesantna i autentična, ali kada smo se vratile da kupujemo ništa nam se nije dopalo (npr. nudili su nam džem od šljiva sa cimetom, 7.5 evra 500g, ali kada smo pogledale to nije bio džem, već slatko, šljive su bile cele i bilo je dosta tečno) i drugo, proizvodi nisu iz Parge, već sa Lezbosa ili nekog drugog ostrva. Interesantno je ako vam nije stalo da proizvod bude iz Parge.

Pošta je preko puta Dalasa, markica za razglednicu gde god 1.5 evro.

Tel.govornica ima kod hotela Torini, tj. preko puta, i kod taksista. U Aristi može da se kupi vaučer za 5 evra, 40 min razgovora sa Srbijom.

 

 

3

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ono sto ne valja je 60 m do vile. Strmo da strmije ne moze biti. Kada jednom sidjete u grad pozelite da u sobu ne idete. Upala listova vam ne gine , a stikle slobodno izbacite iz kofera . Inace kao sto znate Parga je brdovita , nije za lenje ravnicarske ljude. Jer precicom do Valtosa vam treba 10 min al 115 stepenica i jos koja uzbrdica. Precica Vam je kod frizerskig salona gore levo pa uz brdo do kafica the three plant tree. Plaza Valtos nam se najvise dopala jer je najduza. Dva kafica imaju lezaljke za dzabe uz pice . Costa azul na kraju i zuti suncobrani kod Tanga ( Captions) 7 eur lezaljke i suncobran al pijes sta zelis, pa dodje na isto. Ostrvo sa crkvicom obavezno obidjite preslatko je i videli smo malog zeku;) . Bili smo na lichrono beach meni se ne svidja, pena je plutala po vodi sto na Valtosu nisam za 7 dana videla,  pa smo se brzo vratili. Taksijem je 7 eur za 1-4 osobe  ako vas ima vise jeftinije je. Od izleta smo isli na paxos i antipaxos. I ako su svi odusevljeni meni se ne svidja. Mozda jer imam morsku bolest al 7 sati izleta i samo 1 sat kupanja. Meni je to malo za kupanje, a  puno vremena na brodu vozite se uz obalu pucinom...bez icega interesantnog. Ne znam mozda ja ocekujem previse. Al ovo je nista specijalno. Sve u svemu Parga je romanticna, interesantna , lepa boja mora, brdovita i puna kafica za lep capucino uz dobar pogled. Sesir obavezno jer u 6 h sunce i dalje pece , i mogu samo reci da je vreme divno. Sto se tice cena jesu skuplje u odnosu na Srbiju, al je druga prica. Sorry za slovne greske , ako ima neko pitanje tu sam.

 

Hvala na izdvojenom vremenu, puno ste pomogli :-)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Parga nije mesto za ljude sa decom,sa malom napomenom da svakako postoje razlicita deca. Nije za ljude koji ne zele da se penju i nije za one koji su navikli na Halkidiki i ostale regije. Skuplja je,morate biti spremni na to da ce vam za suvenire trebati bar evro-dva vise nego inace,hranu je najbolje kupovati u Carrefour-u jer lokalne prodavnice znaju istu namirnicu da prodaju i po 3-4 evra vise.

Parga je prelepo,mirno mesto sa fenomenalnim restoranima,prodavnicama koze koja se rucno izradjuje i divnim ulicama za one koje ne mrzi da pesace. Po meni je obavezno obici zamak sa koga se pruza prelep pogled na Pargu,Valtos plazu i pucinu.

U Pargi letuje dosta Skandinavaca koji su izuzetno pristojni,lako cete ih uociti u restoranima uvece,ne puse cigarete za stolom i ponasaju se jako kulturno. Meni je sve to jako prijalo,bez preteranog haosa,guzve i galame. 

Zaista ne razumem ljude koji se uporno zale na uzbrdicu kada je prva i glavna stvar kada se raspitujete o Pargi upravo to. Evo par slika koje ce nadam se nekome biti razlog vise da se odluce da posete ovu Jonsku lepoticu.

 

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

3

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ako bi neko mogao nesto vise da napise o vili Janis ,o mogucnoscu parkiranja auta    islicno ,bio bih zahvalan.poz.

 

 

Izmenjeno (pargos)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

parga...prva ljubav kada je grcko more u pitanju...

DSCN3949.JPG

DSCN3951.JPG

DSCN3953.JPG

DSCN3954.JPG

DSCN4022.JPG

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905038
    Ukupno poruka