Guest Gost_Petrovic

Parga - opšta tema

2187 poruka u ovoj temi

Auuufff pa realno sezona traje do novembra kaze vodic sabre i vive! Sad sta da ocekujes ne znam stvarno!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Iskreno mene je Parga odusevila u svakom smislu. :D Za svakog po nesto,ali da ti bude dosadno ,to nikako...jedino sad u oktobru ni ja ne znam sta nas ceka,ali ne sumnjam da se necemo fantasticno provesti :) Sto se tice vile Touloupis ja gazdaricu nisam ni srela,tako da ja nemam loseg iskustva,apartman ko apartman,bitno da je cisto a bilo je cisto i to je to.U sustini nikada nisam imala sa gazdama probleme,a retko ih i vidimo ,jedino ako nam nesto treba,pa je to prilika kada ih upoznam :D Znaci vidimo se u busu ;)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pozdrav svima, evo da i ja podelim svoje utiske sa vama. U Pargi sam bila od 05.09. do 15. 09., preko Serbone. S obzirom na to kakve sam komentare citala o Serboni, ocekivala sam pravi uzas. Medjutim, moze se reci da nam se posrecilo. Na putu za Pargu decko i ja smo dobili POSLEDNJA sedista gde je sedelo nas petoro i spavanje je bilo misaona imenica. Put je trajao 15 sati. U mestu Polikastro nas bus nastavljao je za Tasos, a mi smo preseli u drugi novi extra autobus u kom smo se mucenici napokon naspavali. Ranije je tu putnike kupio minibus koji se na nasu srecu, a na zalost ture pre nas, pokvario. Tim minibusom do parge se putovalo 7 sati, mi smo stigli za 4.

Vodic Irena je bila maksimalno korektna i svima je izlazila u susret. Drugi vodic koji se ukrcava u Leskovcu, Nikola, vodi putnike na Tasos i njemu nemam sta da zamerim. Lokalni vodic Boban, nam je dao sve neophodne informacije, redovo smo ga sretali u gradu, super je lik. Preko njega smo isli aa Paxos i Antipaxos za 15e, brodom koji ulazi u pecine, Gaios. U povratku smo dobili drugi autobus, kako nam je Irena rekla " jos gori od prethodnog" :), sto je realno i bio jer je prokisnjavao, ali nismo dozvolili da nam to pokvari utiske s najlepseg letovanja. U povratku je svracanje u Free shop, put je isto trajao 15 sati, do Pojata.

Sto se tice vile, bili smo smesteni u Ombreti, gde su inace sve bili Srbi. Nemam nikakvih zamerki. Sobe se redovno ciste, peskire i posteljinu su nam menjali na peti dan. Vila ima predivan bazen gde smo se redovno brckali. Na odlicnoj je i po meni najboljoj lokaciji, jer vam je sve blizu. Citajuci kometare pre odlaska ocekivala sam vilu na vrhu nekog brda gde ce me ostaviti helikopterom, a u stvari uopste nije tako. Kuhinja je opremljena posudjem za dvoje, sporet ima 2 ringle i rernu. U nekim apartmanima radi bolje, u nekim losije. Domacini znaju po koju rec engleskog, nisu nas smarali, osim nase momke zbog skakanja u bazen.

O samoj Pargi necu da pisem jer to vec svi znate, odusevljena sam. Sto se tice plaza za mene je najlepsa Lihnos jer ima najmanje guzve, do nje smo isli kroz maslinjake oko sat vremena, vratili se brodicem (4 e po osobi u jednom pravcu). Tu sam pojela najukusniji vafl sa sladoledom, njamiii. Najmaje mi se svidela Piso krioneri jer nisam neki ljubitelj kamenja, ali je pogled iz bara, cini mi se Atrium ili Art, tako nesto, fenomenalan.

Od izleta smo isli na Paxos i Antipaxos. Plaza na Antipaxosu koja ce vam sigurno ostati u secanju, Paxos i Gaios po meni gubljenje vremena.

Giros nisam jela, ali sam od mojih cula da je najbolji u 33, i tu smo poslednjeg dana od Grka svi dobili po jednu brojanicu, valjda smo mu bili simpaticni :)

Toliko od mene, ako vas jos nesto zanima, pitajte. Vreme nam je bilo fenomenalno, svih deset dana smo se kupali. Jedno popodne je ubila kisa i bilo je hladno, ali smo zato mi posle ponoci isli na nocno kupanje :D

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Juče je padala kisša, tek oko 17h smo izaśli jer je tad prestala. I preko noći je padala, sada je sunčano :) kaže prognoza da je moguća kiša preko dana al ja više ne mogu u zatvorenom, nek pada, da je zaustavim ne mogu. Preključe smo išli do Sivote, fino mestašce, mirno, lepa priroda, ali isuviše mirno za mene. Bela Vraka simpatična plažica. Najvise mi se dopale Mega i Mikro Amos (imaju tuš na plaži što je po meni ogroman plus), nije bilo gužve, na Mikro svega 2-3 para, voda prijatna za kupanje. Agia Paraskevi je simpatična plaža, malo veća, sa ogromnim gradilištem iza plaže bez tuša. Svratili smo u povratku i na Valtos, duvao je vetar ali nas nije zaustavio da se okupamo. I tamo ima tuševa :) lsvidela mi se bar više od Agia Paraskevi. Šetali smo juče posle kiše malo više po uličicama Parge, koliko smeštaja ima zavučenog, uz uzbrdice, stepenice, gore dole :D a ne ne, zaista sam oduševljena vilom Agapi, jeste dalje od centra al se uspon polako povećava. Sigurna sam da ako se vratim u Pargu opet dolazim u Agapi. Odoh da se spremam za plažu. Sutra možda odemo do Luce na jugu, kažu prelepa peščana plaža, moram da se uverim lično :D

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Otišli do Valtos plaže, voda je bila hladnija nego preključe ali imalo je dosta hrabrih u vodi kojima smo se priključili iako je počela da sitno pada kiša (trajala je 6-7min). Duva vetar, inače je sunčano sa lepim belim oblačcima, oko 22-23 stepena trenutno. I na gradskoj plaži je imalo kupača.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Danas smo otišli do reke Aheron. Prelepo mesto, priroda, planina, šuma i prelepa reka Aheron koja je hladno ledena, nisam mogla da držim ruku duže od 15 sekundi. Ne nisam ulazila da prošetam rekom kao što su drugi radiki, a dosta je bilo Grka i stranaca. Na parkingu su nas startovali za raft rekom (15e-25min) i jahanje konjima (5-10e-15min). Prošetali smo do tzv. glavnog izvora a tokom šetnje mogu se videti mnogobrojni izvori vode. Moja jača polovina se junački šećkala plićakom dobrih 10-15minuta. Odatle smo se spustili do Luca plaže, duga, široka, peščana sa tuševima i kućicama za presvlačenje. Kao malo dete trčala sam peskovitom plažom igrajući se u talasima (vetar je pravio u početku manje talase koji su bili ok za kupanje), voda je bila odlična za kupanje. Inače tamo se sezona završila, sa plaže su počeli da sklanjaju suncobrane i ležaljke. Tako je i u Amudiji, ulicama smo jedva sreli ljude. Danas je bilo oko 23 stepen u Pargi, i dalje duva vetar. Moja preporuka je da ponesete obavezno dug rukav. Kada smo se vraćali sa izleta videla sam 3 Argusova autobusa :) nova smena. U ponedeljak se vracamo kući pa smo se danas častili ribom u taverni Stefanos, odlični kalamares ili lignje i brancin, od kuće smo prvo dobili uzo, a na odlasku metaxu. Riba je sveža i lepo spremljena. Od restorana smo obišli Sakis i Bachos. Bachos je zaista onako kako su o njemu pričali na forumu, ogromne porcije, kleftiko i musaka su bili odlični, konobari znaju i po koju reč srpskog. Sakis je lepa tavernia koja iako je na ulici ima mnogo stranih gostiju, kleftiko je bio ok, al su jagnjeci kotleti bili savrseni. Vocni jogurt je fantastican i klasik je za 2 osobe a XL i za tri :D sladoled kod sidra odličan, koktelčiće smo isprobali u Sugar baru na šetalištu, sad u van sezoni (mada njima sezona traje i u oktobru jer je veliki broj nemaca tu) cena koktela je 5e za bilo koji u periodu od 14:00-23:00h. Odlični su. Parga je zaista jedno divno mesto koje treba posetiti i uživati u svemu što može ponuditi a toga zaista ima mnogo. Eh da, sve hoću da pohvalim još jednom Agapi, svaki dan su nam čistili sobu, nameštali krevete, menjali posteljinu i peškire na 3 dana... Stvarno divni ljudi... Ja sam prezadovoljna svojim odmorom.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mogu samo da kazem da je Parga jedno carobno mesto!!! Svakome bih ga preporucila. Mi smo bili smesteni u Hrisuli,smestaj je odlican ali soba broj 3 ,ostale manje vise. Jeste malo brdovita ali nista strasno. Mnogo toga ima da se vidi i obiđe. Od izleta preporucujem samo Paxus i anipaxus. Lep provod svakome ko ode,ja ci ici ponovo sigurno!!!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Cao svima :-) Pre svega da vam se zahvalim jer ste mi mnogo pomogli sa vasim informacijama o Pargi...E sad, ono sto me zanima je sledece...Nikad nisam bio na letovanju u septembru pa bih voleo da mi neko opise vreme u tom periodu...Znam da zvuci glupo, ali da li je nebo isto onako plavo kao npr. u julu? Onako cisto, svetlo plavo i bez oblaka...A sunce przi...Ili je pak malo tmurnije da tako kazem...? Nadam se da me razumete...A drugo pitanje se odnosi na Antipaxos...Na drugom forumu sam procitao da brod parga express ostaje na plazi voutoumi tri sata valjda...Jel to istina? Hvala puno :-) P.S. Izvinite na obimnosti :-)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@Marinho

razumela sam vas u potpunosti. ja sam prosle godine bila u sivoti blizu parge u septembru. voda je topla, sunca ima, divno je lepo, ali dani su kraci i nebo nije bas tako plavo a i izlasci i zalasci sunca nisu tako intenzivni. bez obzira lepo je. zbog tih boja ja sam presudila za ovo leto lefkada jun a krf septembar. u septembru je toplija voda a u junu su intenzivnije boje neba i sunca...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala :-) I da, nema potrebe za persiranjem, mlad sam ja :-)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

kakva je voda u avgustu..parga mi je jedan od izbora za leto ali sam cuo da je voda dosta hladna pa da nije prijatno

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Zavisi kako koje godine.. Mi smo vise godina letovali oko 25.8. nikada nam nijedan dan nije padala kisa i jeste hladnija nego u Egejskom moru, ali to je samo dok ulazis u vodu :-) Ja sam bas zimogrozljiva, pa ako sam mogla da ostanem 20-30 minuta, moci ces i ti :-)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Nadam se da cu na pravom mestu smestiti pitanje,s obzirom da su teme podeljene.Posto ce mo biti smesteni na plazi Lihnos,uvece bi odlazili u Pargu kolima,zbog setnje ili neke vecere.Da li je problem parkiranje?I gde je najbolje parkirati u nasem slucaju?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

6de6dc4e-857d-43a0-93b5-d38e67b80e68_zps

Ovo su dva parkinga (obeležena crvenim kružićima). Pored prvog prolaziš kad ideš sa Lihnosa, videćeš fudbalski teren, parkig je odmah pored, a na drugi ideš uličicama obeleženim plavom linijom. Ulice su jako uske, na jednoj deo zauzima i drvo, ali se za njega slabo zna. Tu parkiraju uglavnom oni koji su smešteni u blizini, parking je improvizovan, zemljani. Onaj pored igrališta je asfaltiran. Oba su na ulazu Pargu, ali centar nije daleko

U centru ima 2 ili 3 parkinga ali mislim da je nemoguća misija naći mesto na njima, posebno uveče.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905059
    Ukupno poruka