Guest Gost_Petrovic

Parga - opšta tema

2128 poruka u ovoj temi

molim vas za pomoc, rezervisali smo Pargu preko Argusa za kraj juna,da li je neko bio u tom periodu,da li je more hladno na pocetku sezone, idemo u vilu maria,pa ako ima nekih buducih komsija neka se jave

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Za pomenutu vilu zaista ne znam, ali sto se temperature mora tice, Jonsko more moze neprijatno da iznenadi hladnocom cak i u julu. Mi smo se polovinom jula kupali na dve razlicite plaze, na jednoj je voda bila dosta hladna, dok na velikoj plazi nije, ali su talasi bili malo veci.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mi smo bili pocetkom jula i tek zadnja 3 dana, tj. od 07.07 more je stvarno bilo toplo.Kupali smo se naravno sve vreme samo sto je more bilo hladnije i teze se ulazilo u vodu. Jonsko more je za 5 stepeni hladnije od egejskog, hladnije je i od jadranskog. Na jonsko more, koje je prekrasne tamnoplave boje i kristalno cisto , se ide u sezoni jer je glupo da se zbog ustede od 100 evra na smestaju, a sve ostalo isto kosta, ne kupas, bar ja zbog toga i idem.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

hvala na informacijama, jos jutros sam kontaktirala agenta i rezervaciju pomerila na 04.07....jos vas molim da mi preporucite smestaj, da li treba koristiti one lux+ i koja je najbliza moru...unapred zahvalna

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja sam takođe bio u Pargi prošle godine i to početkom jula i što se vode tiče, nije bila baš najtoplija, ali posle minut-dva se čovek navikne i ne smeta uopšte. Ono što je meni smetalo je što se Parga nalazi ispod okolnih brda pa je često bilo oblačno, tj, vidi se da je na drugim mestima sunčano, ali su se oblaci nekako uvek stvarali i održavali na tim brdima iza Parge pa se popodnevna kupanja moraju završiti ranije... Što se smeštaja tiče, tu će ti već bolje omoći neki od Argusovaca, pošto sam ja išao preko agancije Matico - koja je izgleda jedina imala u ponudi avio prevoz pošto nam nije odgovaralo da se truckamo 15 ili koliko već sati autobusom do tamo. Još je ispalo fenomenalno dobro u dolasku pošto je iz nekog razloga aerodrom u Prevezi iz nekog razloga tog dana bio zatvoren pa smo sleteli na Krf, a onda dobili džabe vožnju ogromnim trajektom do Igumenice a onda malko busom do Parge... nama bilo mnogo zanimljivo :) U povratku je sve bilo po planu i programu pa let je od Preveze do Bgd-a trajao manje od dva sata...

Inače, Parga je slatko mestašce, nije baš jeftino - ali bože moj. Ima finih izleta, mi smo bili na izletu do Krfa, do ostrva Paxos i Antipaxos i takođe na izletu do Nekromanta, Zalonga i reke Stix iliti Aherona (ono gde je po legendi majka okupala Ahila kad ga je držala za petu ;) Inače voda je toliko ladna da je uživanje kupati se u njoj (od nas 40-tak, svega se nas 10-tak odlučilo na kupanje, tj, plivanje nizvodnu niz istu - ali je vredelo :)

Lepo se provedi i popij neko Mythos pivo i za nas... :)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

e sada ste me stvarno uplasili sa oblacima ,hladnim morem,visokim cenama...da ipak menjam lokaciju, vidim Argus je izbacio slike smestaja i cene za celu sezonu, nije strasno samo nemaju avio prevoz

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala na odgovorima,malo ste pomogli oko fame Jonskog mora i njegove temperature! :) Pozdrav

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Josefin,ne treba da te plaše cene,pričao sam sa ljudima koji su bili i kažu da su cene malo skuplje(nekih 10-15%,ali cene u restoranima i kafićima iste) od Paralije Katerinis odnosno severa Grčke! Oblake pominjali nisu ali i na mestima gde su se kleli da nema kiše i oblaka hvatala me bar tri puta za deset dana,ipak to zavisi od drugih stvari! :D Meni ipak ovi komentari nisu pokvarili mišljenje i ostajem pri Pargi i to verovatno od 16.06. (ako godišnji uskladim)!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja sam bila na Krfu , ali moja kuma je bila u Pargi i njoj se mnogo svidela ali pod uslovom da imas kola jer je dosta brdovito.Toliko nam se svidelo jonsko more da ove godine iskljucivo razmatramo jonska ostrva ali juznija, pretpostavljam da je tu more toplije.Sto se tice cena u Grckoj one su manje vise svida iste ,posto sam nekoliko ostrva obisla i veliki deo severne Grcke. Cak ni Santorini nije skuplji osim restorana na litici. Verovali ili ne Halkidiki je bio najskuplji.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

To je tačno. Na Halkidikiju je i smeštaj skuplji nego na ostrvima!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

eto da ne bi Vasih saveta mozda bi i odustala od Parge ali stvar gotova ,aranzman uplacen od 04. jula, dobila sam par dobrih informacija i od zaposlenih u Argusu

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Jozefina, budi bez brige, na tvoja konkretna pitanja dobila si konkretne odgovore i uradila pravu stvar pomerivsi polazak za pocetak jula. Veruj mi, Parga je zaista jedan od najlepsih bisera Grcke, ali smatram da covek vec posle 4-5 dana moze da se zasiti, sem ukoliko nema nameru da ceo odmor prespava na 2 plaze . Na srecu, imas sasvim solidan izbor destinacija koje mogu da ti ucine boravak jos lepsim i prijatnijim, jednodnevni izlet do obliznjih ostrva Paxos i Antipaxos, odlazak na izlet do LEkfade, Kefalonije i Itake (po meni jednog od 2 najlepsa dela GRcke), Krfa,reke Aheron. Ukoliko mozes sebi da priustis i automobil, imaces sjajnu privilegiju da obidjes ceo potez do Preveze, prepun prelepih skrivenih uvalica za kupanje kao i da vidis ostatke drevnog grada Nikopolisa, koje je Julije CEzar sagradio za svoje vojnike po povratku sa pohoda u Africi.

Aktivan odmor je uvek pun pogodak.

Pozdrav

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Bio sam u Pargi prosle godine sa devojkom u avgustu,i mogu reci da je mesto fenomenalno.Auto uopste nije neophodan jer na malom rastojanju se nalazi nekoliko plaza ,od kojih je svaka prica za sebe.

Jedina na kojoj se nisam kupao je gradska sa koje se laganim plivanjem za nekih 5 min stize do prelepog ostrvceta na kome se nalazi crkva i sa kog se pruza prelep pogled na Pargu.

Mesto je prepuno sadrzaja i veoma je zivo tokom citavog dana i noci.

Sto se tice nocnih izlazaka preporucio bih kafe klub Sail in ,ciji je menadzer vec duze vreme jedan momak iz Bg-a.

Cene su malo vece nogo kod nas ( nekih 10%) ali nista strasno.

Jedina zamerka je sto su prodavnice slabije snadbevene i veoma skupe.Predpostavljam da je to zbog velikog broja restorana koji zaista nisu skupi.

Izleti su posebna prica...Odlicno su organizovani i stvarno ih treba videti sve.Mi smo isli na Paxos i Anti Paxsos,Jonska ostrva i Krf ,i sve nas je to kostalo 190e.

Procitao sam da neki pisu kako je more hladno...mozda u junu i pocetkom jula,ali krejem jula i u avgustu je fenomenalno.Mi smo pre Parge bili u Crnoj Gori (sredina jula) i kupali smo se samo poslednja tri dana,a u Pargi je toliko bila topla voda ...

More je neverovatno plave boje,narocito na Paxsosu gde imate utisak kao da se kupate u bazenu ,toliko je more cisto i prozirno ,a tirkizno plava boja zaustavlja dah.

Svuda je precista voda ,narocito na Lefkadi,Kefaloniji i Itaki.

Na Lefkadi smo se kupali na jednoj od tri najlepse plaze(po kategorizaciji Americkih casopisa) u Evropi -Egremni,do koje se moze jedino brodom.To je nesto savrseno ,nestvarno...Ljudi oni stranci su vristali kad su to videli...

Zaista sam pun utisaka sa letovanja u Pargi i mislim da se necete pokajati ako se resite za tu destinaciju.

I naravno sve to u aranzmanu Argusa ,ciji vodici su se fenomenalno pokazali.Napomenucu samo jednu stavar da je na brodu kojim smo isli u obilazak jonskih ostrva ,i na kome je bilo ljudi iz raznih zemalja jedino nas vodic (Argusov) svo vreme objasnjavao preko razglasa raznorazne predele pored koih smo prolazili.I sve to na srpskomk jeziku dok su ostali nemo gledali i nisu imali pojma sta vide.

Toliko od mene za sada.Ako neko ima pitanje vezano za Pargu samo napred...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pa, mene bi zanimalo koliko traje putovanje do Parge? Čula sam da je u izgradnji put koji skraćuje putovanje, ali ne znam koliko i u kojoj je fazi.

Hvala. B)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mene zanima da li je Parga bas toliko brdovita i da li je problem(veliki) doci do tih raznih plazica? Naime, prijatelji su odusevljeni onim sto su culi o Pargi, ali imaju "problem" vode malo dete, a uz dete i babu(da ga cuva :D )ali ona ne moze puno gore-dole uzbrdo, pogotovo ako je sama sa detetom. Jel ima neka plazica do koje se lako stize i do koje nema mnogo pentranja?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26173
    Ukupno tema
    872699
    Ukupno poruka