Guest Gost_Petrovic

Parga - opšta tema

2187 poruka u ovoj temi

Parga se nalazi na zapadu Grcke, inace nije preterano zastupljena u aranzmanima, tako da je mozes naci samo u jednoj agenciji. Po informacijama koje imam, to je interesantno mesto sa nizim cenama nego ostatak grcke obale. Ako budes otisao/otisla, svakako probaj da odes na Lefkadu ili Krf, ima dosta i fakultative. Uzivaj

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja sam bio prosle godine , mesto je OK , smestaj tu i tamo nije lose ali vidjao sam i bolje ,Mesto je brdovito i zavisi koji smestaj dobijes od agencije imas malu gradsku plazu koja je fina a najlepasa po meni je Valtos plaza, imas puno malih plazica do kojih mogu da te odvezu brodici i da budes potpuno sama tamo ako volis "privatnost" Ako ides u Pargu nemoj da propustis exkurxiju do Krfa da vidis srpsku kuci i ostrvo Vido...A i da prosetas glavnim gradom Krfa,putuje se brodom put traje oko 2 sata a usput ako budete imali srece mozda vas pratew i delfini.Na Krfu je prelepo.Cene nisu toliko velike , rekao bih da je cak jeftinije nego u ostalom delu Grcke..Jedino je malo problem put...spremi se da putujes oko 20-22 kroz planine klance i jako opasne krivine...

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja sam sa curom bio 2004. Mesto je malo i jako lepo. Postoje tri uvale sa plazama. Jedna je mala i sljunkovita, jedna gradska i fina i jedna malo dalje velika i prelepa. (takodje uglavnom sljunkovita). More je azurno plavo, prelepo, bez algi, zelenila ili bilo cega. Morsko dno je pescano. Sto se provoda tice, malo ga ima. Mesto je mirno. Cene hrane nisu skupe, ali restorani jesu. Do velike plaze se moze i brodicem koji je 1evro, ali moze se ici i pesice. Od centra 10ak min.

Mi smo se fenomenalno proveli i rado bi isli ponovo... ALi su povoljni aranzmani jako retki...

Ako zelis mogu ti okaciti par slika koje ce ti reci vise o vodi i moru nego hiljade reci...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Zar je moguće da ni jedna agencija više ne radi Pargu?

Ništa pošto mi idemo u julu....raspitaćemo se za privatni smeštaj....pa početkom avgusta ćeš dobiti informaciju. Koliko tarje put do Parge? :)

Naravno da mi nije teško, ali je problem što se ne sećam najbolje... Put nije previše dugačak, e sad koliko zaista ne znam. Sećam se da smo prolazili pored autoputa koji je tad bio u izgradnji i koji je trebao drastično da ubrza putovanje jer se izbegavaju krivine... Veruj mi ako voliš lepo more vredi putovati do Parge. Mesto je lepo, ali malo i mirno. Da se ponovim ko voli da luduje, to će u Pargi teško naći.

Ponuda Argusa je dosta dobra. Imajući u vidu da mi je budžet za ovo leto zaista užasan, nameravao sam da idem ako mogu u predsezoni. Za sada se dvoumim izmedju Tasosa, a od kako sam video ovu ponudu za Pargu... Parga je mesto u koje bi svakako ponovo otišao... No kao sto rekoh budžet je tanak, pa ću morati da vidim ako mogu neku kompenzaciju sa agencijom da ostvarim...

Gledaću da u toku večeri okačim i slike iz Parge.

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Zanima me sve što je vezano za ovo mesto....Plaze, cene, provod, put, smeštaj................

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

S obzirom da sam aranzman već uplatila, u pitanju je apartmanski smeštaj, pa me zanima da mi neko ko je već bio konkretno kaze šta sve mogu da očekujem što se cena tiče, jer je u pitanju jul mesec...

I mozda još neke korisne informacije....

Izmenjeno (suki)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Za one koji lose stoje sa kondicijom, problem bi mogao da bude prelazak iz jednog kraja Parge preko uzvisenja sa zamkom u drugi deo Parge, jeste da se ide izmedju kuca ali su ulice veoma strme

Eh, mene ova setnja ceka i to vise puta posto nam je smestaj na plazi Valtos. To je ona velika i najlepsa plaza (bar tako kazu) pa smo namerno izabrali da budemo na njoj a da usput malko nabijemo i kondicije setajuci do centra Parge kada zatreba (zbog izleta i nocnog zivota :)

Mada, kazu da ima obican taxi koji vozi sa jedne na drugu stranu za 2-3-4 evra pa ako se bas umorimo ima resenja i za taj problem :)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pitanje:da li ima neko iskustva sa Pargom u septembru mesecu, tacnije do druge dekade devetog meseca po pitanje vremena, temperature mora i vazduha...itd

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Tanja, tamo je more uvek malo hladnije, to znam iz iskustva, bio je druga polovina jula a temperatura mora nije bila visa od 22C. Sad u septembru jos moze da padne i malo kise ...

Nisam pristalica odlaska na severnija ostrva u Jonskom moru vec posle polovine septembra, vreme je dosta slicno kao na Jadranu, dakle moze da bude prijatno ali uz par kisovitih dana moze boga mi i da bude hladno. Prijatelj koji je prosle godine sa zenom iz Britanije letovao na Paxosu, koji ti je tacno u na istom nivou kao i Parga, mi je rekao da je od 14 dana letovanja (u pitanju je bio period polovina-kraj septembra) nekih 5 dana padala kisa, ali da more ipak nije bilo toliko hladno.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Парга је сама по себи јако симпатично место, не личи на Грчка места која сам до сад имала прилике да видим (Халкидики-Касандра, Паралија). Место је с духом, потпуно налик оним хрватским местима, са пуно уских улица и степеница. Обиласком ових осам острва, рекла бих, Парга веома личи на оствска места Грчке.

Цене нису високе, то су цене које можеш видети у Ханиотију или Паралији, као и на острвима које сам обишла овом приликом. Кафа је 2 или 2,5 евра (како где), гирос је 1,8е,по пекарама имаш пецива од 0,5 до 1,5е да бираш, континентални, грчки или енглески доручак је од 5 до 7е, цеђена наранџа је од 3 до 4евра. Али наплаћивање лежаљки и сунцобрана нисам доживела у Грчкој. На Валтос плажи је 7е, а на ближој плажи је 8е (две лежаљке и сунцобран). По ресторанима су цене разне- пица је око 6е, грчка салата је углавном 4е, рижото 10е, мусака 6-7е, кока кола 2е, пиво 2-3е како које, вино 3-5 е (вино куће илити у бокалу). Ресторана има јако пуно, издвојила бих Стефанос (који гледа на Валтос плажу с врха брда), Casa Verde у самом центру која има баш специјалитете (разне супе и чорбе , што је веома ретко) као и Така Така Мам која има брзу и укусну храну, а Аргус ти даје картицу за попуст од 10% у истом. ;)

Град је наизглед живописан, али они који траже ноћни живот ово није место за њих. :P

У локалима је музика ненаметљива и тиха, већ после 00 све се полако и затвара, постоји диско који (како кажу) скупља двадесетогодишњаке.

Izmenjeno (dadolina)
1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Сам пут и није тако напоран. Трајао је 20 сати до мора и 18 у повратку. Неких 4 сата се проводи у планинама (преко 2000м) и кривинама, али видевши нови аутопут који треба бити готов до 2007. а који скраћује управо део преко планина, мислим да ће пут бити угоднији и краћи наредне сезоне :rolleyes:

Препоручујем место Парга и Јонско море соналитета као Јадран...

Као и свако летовање, тако и ово има замерки, али толико их је мало да нећу да вам кварим слику о Парги.

бтњ Јелена* ми је била прва комшиница, очекујем и њен коментар на теми...

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@Dadolina

Sta reći? Zaista si dala jedan širok opis samog mesta, pa bih na to dodala par komentara :rolleyes:

Na samom početku rekla bih da sam mestom oduševljena, najpre iz razloga što liči na jedan pravi primorski gradić koji je aktivan u toku sezone. Nepodnošljivih vrućina nema, poslepodne uvek duva blagi vetar, sto je dusu dalo za poslepodnevni odlazak na plazu.

Onaj ko je smešten u okviru gradske plaže,gde je inače centar Parge. biće mu mozda malo napornije da odlazi na plazu Valtos, dok oni koji su na Valtos plazi, opet su im malo više udaljena večernja zbivanja.

Kad kažem malo više mislim na nekih desetak, petnaest minuta, što zna da bude malo nezgodnije kada upekne sunce. Mada gradska plaza je sasvim zadovoljavajuća.

O izletima je bilo reči, tako da ne bih ponavljala, osim da postoje i njihove agencije koje vode na iste, ali moje mišljenje je da je sigurnije ići uz pratnju našeg vodiča, a i nećete proći posebno jeftinije u reziji njihovih agencija.

Što se tiče boravka na Krfu, mogu vam reći da nemate mnogo vremena da obidjete glavni deo, izlet će vam pruziti samo da obidjete srpsku kuću, ostrvo Vido i da steknete jedan utisak zivota u takvom gradu.

Što se tiče samih mesta u Pargi, rekla bih da sam posebno oduševljena kaficem na samoj tvrdjavi, u večernjim časovima, gde uz dobru muziku u prijatnom i opuštenom ambijentu imate pogled na celu Pargu.

Tavernice su načičkane na glavnom šetalištu, a u uskim uličicama ima mnogo radnjica sa nakitom, kožom,garderobom....

Ko voli da se opusti i skloni od najgoreg sunca, na sredini gradske plaze na setalistu postoji kafe SOL, gde mozete da odmorite sedeći ispod palmica sa pogledom na more.

Ko zeli da lumpuje noćima neće naći takav tip zabave. Sve zavisi kakvu vrstu odmora ste izabrali, da li sa porodicom, momkom ili devojkom, društvom....mislim da bi se svako pronašao u ovom mestašcu, zaista ima svega, osim lumpovanja do zore :D

Srpski nećete čuti, osim od ljudi iz vašeg autobusa, i u pomenutom kafiću "Sail in", koji drži naš čovek.

Ko zeli da vidi nešto o smeštaju , da se ne bih ponavljala komentar sam ostavila na stranicama o Pargi!

Zao mi je što fotografije ne mogu da se prilože, jer imam jako mnogo fotka.

Ako se budem setila još nečega dodaću, veliki pozdrav za komšinicu Dadolinu :D

Svako ko je izabrao letovanje u Pargi nije pogrešio!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

...Bas bih volela da vidim jos malo fotki Parge... :D

Парга је фантастично месташце. Његова локација ти нуди свашта-нешто да видиш додатно (заборавила сам да споменем да постоји и излет до Албаније), а опет ако си за варијанту излежавања на плажи, имаш три плаже које сваки дан могу да ти буду другачије (Валтос плажа је око 2км)

Ево галерије која је реална, имаш у горњем десном углу да мењаш категорије фотки, преко плажа Парги, Парга ноћу и др.

ПАРГА

Izmenjeno (dadolina)
1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ove fotke su me ubedile da je Parga sigurno moj izbor za neki sledeci odlazak u Grcku! :D

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Nakon ovih opisa i meni se Parga "javlja" kao jedna od buducih destinacija, narocito mi se svidja onaj opis "mesto slatko kao secer".

Nego Dadolina, rece da imas par zamerki ali da neces o njima. Zasto da ne, ovi forumi i sluze da se dobro informisemo kako o dobrim tako i o losim aspektima letovanja. Volela bih da cujem sta je to sto ti se nije dopalo.

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905038
    Ukupno poruka