suki

SKIATOS-OČIMA PUTNIKA-putopis

46 poruka u ovoj temi

Ivanjuska, izvini, ali morala sam da skratim tvoj post, ostavila sam ovu jednu sliku, jer kada se toliko slika citira, dodje do zagusenja.

Da ti odgovorim: prvo, jeste, jako je lepo. Cim smo stigli, tj. cim smo izasli iz grada, oseca se taj divni miris borovine i drugog rastinja. Skiatos na Jonska ostrva ni po cemu ne podseca, nekako je vise grcki. Sad, na Tasos bas ne lici u smislu sto je ovde sve mnooogo urbanije i nalickanije, nema one tasoske divljine i nema toliko raznolikih plaza kao na Tasosu. Plaze ovde su lepe, slicne, pescane (sem Lalarije) i razlika je u velicini. Grad je neuporedivo lepsi, veci, morskiji i nekako smekerskiji od npr. Limenasa. On me je najvise odusevio :srce:

I nije tako opusteno kao na Tasosu.Nije ni ultra fancy, ali od Tasosa, ipak malo vise.

E, sad, ono sto se tebi ne svidja (cini mi se da ste bili na Krfu u avgustu, ako se dobro secam) guzve su. Ako idete svojim kolima ili nesto iznajmljujete necete to osetiti toliko u prevozu, ali na plazama verovatno. Ja sam bila u julu (ne znam kad planirate da idete) ali kazu da je u avgustu veca guzva. Nemoj pogresno da me shvatis, nije to bas da ti sede na glavi, ali nije ni da osecas onu sirinu. Tamo je sve malo, pa i te plaze, recimo nema plaze kao sto je ona u Ag. Georgiosu na Krfu ili Gerakas na Zakintosu (ako volis da se baskaris), ali mozes da se smestis. Kukunaries je najveca, ali je ona i najpunija, najvise ljudi, dolaze brodici sa izletnicima itd. tako da se malo pokvari utisak. Verovatno je divna npr. u junu. Meni guzve i smetaju i ne smetaju, ne volim kad je bas prazno, ali ne volim ni da preskacu preko mene. Zavisi kako dozivljavas guzvu :)

Imas one divlje plaze, sa druge strane ostrva, ali meni je tamo nekako previse golo i pusto, sta znam, mozda je to samo moj utisak, nije mi se dopalo. Ali, put do njih je prepun mirisa borovine,sto je lepo.

Voda je bila za moj pojam malo hladnija, sto me je iznenadilo, jer niko nije ovde to spominjao kao mogucnost, pa cu to pripisati trenutku. Inace, daleko od toga da nije moglo da se kupa, nego onako pri ulasku duze stojis, sto ja obicno ne radim. Doduse, posle je bila toplija. I lepsa je nego na Krfu i Tasosu, lepse boje, bistrija.

Na Peloponezu nisam bila, pa ti ne mogu pomoci, mada ga vec duze gledam, jer mi deluje da ima jako lepih delova.

Ako te jos nesto zanima o Skiatosu, slobodno pitaj.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Suki, zena i ja se dvoumimo izmedju Zakintosa i Skiatosa. Sta je tvoja preporuka?Proslih leta smo bili na Lefkadi, Kefaloniji, Krfu, mislim obisli smo ta Jonska ostrva. Da li je bolje sada da idemo na Zakintos ili Skiatos?Pozdravljamo te!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Suki

i ja bih zelela tvoju preporuku da li Zakintos ili Skiatos?

Citajuci za Zakintos, nudi sve shto mi je potrebno, lepe plaze i mesta za izlaske(a da nisu obicni kafici i restorani)

Mada mi iz tvog putopisa Skiatos deluje mnogo primaljivije, pogotovo zbog predivne arhitekture,

topim se kad vidim grcke plave prozore i vrata:)

jedino sto sam stekla utisak da je mesto vishe za odmor nego za neki bogatiji nocni zivot.

(e sad, znam da cesh mi u tom slucaju preporuciti Zakintos,mada se ja nadam da cesh mi reci

da i Skiatos ima sve to shto trazim :blush:)

p.s. Drugarica mi je josh pre 3 godine rekla, kada je letovala U Pargi, da je Jonsko more dosta hladnije,

pa me zanima da li je tako i na Zakintosu (kako je u poredjenju sa Egejskim ostvima)

hvala puno^_^

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@ Provod

Hvala na pozdravima!

E, sad, posto ste vi obisli vecinu Jonskih ostrva, ne znam, stvar izbora ili jos Zakintos, pa da zaokruzite ili Skiatos da promenite :D

Ova dva ostrva su totalno razlicita, necete pogresiti bilo sta da izaberete, (ne znam sta volite i sta vam se svidja) Zakintos je nekako kao sva Jonska ostrva u malom, ima od svakog koje ste obisli po nesto, a opet ima i nesto svoje. I naravno, veci je od Skiatosa. A Skiatos je nesto sasvim drugo, i po arhitekturi i po plazama, razlicito skroz, ustvari pravi Egej. Ne zelim da uticem na vas izbor, ipak je to vasa stvar, nadam se da sam vam bar malo objasnila, pa vi izaberite i naravno, pitajte ako vas jos nesto zanima.

@dilajla

Za plave prozore i vrata te potpuno razumem i ja isto :lol:

Eto, i sama si dala odgovor i u pravu si, ako hoces bas ludi provod, jeste Zakintos bolji, Laganas i sl. vise klubova, barova... A i sam po sebi je veci, ima vise mesta. Na Skiatosu, je sve na jednom mestu, tj. u gradu i ima klubova u jednom delu, ali naravno u manjoj meri nego na Zakintosu. Sad, ako ti se Skiatos vise svidja, ako odsednes u gradu, mislim da ces naci zabavu (sudim po mom bratu i njegovom drustvu, pricao mi je da krenu recimo u 3h u neki klub, pa predpostavljam da to sve funkcionise, oni su se lepo provodili :P) samo pazi, ako ne ides kolima da biras smestaj u gradu, da bi to mogla da ispratis, jer buseva nema u to doba :D

Sto se tice vode, to je poznata rasprava, iskreno meni je voda na Skiatosu bila hladnjikava (u julu), na Zakintosu mi je bila fenomenalno topla, cak i na Navagiu, ali bio je septembar. Na Krfu u avgustu mi je bila isto topla, sem na Paleokastrici, gde je generalno hladnija, tako da ne znam sta da kazem, mislim da to vise zavisi od struja, vetra... Secam se da je nama na Krfu bilo super, a vodic nam je rekao da je grupa pre nas imala lose vreme i hladno more, a bio je pocetak avgusta. Ne brini oko toga, izaberi ono sto se tebi svidja, a voda nigde nije bas toliko ledena, da ne moze da se kupa. Uzivaj!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Suki,

S obzirom da juna iz privatnih razloga ne mozemo nigde, odluka je pala kraj maja Skiatos, septembar Zakintos. Mada se pomalo bojim za vreme maja na Skiatosu!?

Pozdrav!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pa, sad, znate i sami, sa vremenom je uvek lutrija...

Mislite pozitivno i lep provod vam zelim :)

Izmenjeno (suki)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala Suki, verovatno cu se na kraju odluciti za Skiatos.

Tacnije odlucila sam se ja odavno, nego sam htela da me neko nagovori :P

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Krf/Zakintos- prednost dajem Zakintosu, zbog prelepih plaza koje se na Krfu ne mogu pronaci ili ih ja bar nisam pronasla i kristalno cistog mora gde god da se u datom momentu nadjes pa cak i u ludom Laganasu koji je za mene imao neku svoju draz. Grad Zante, mislim da se ne moze porediti sa gradom na Skiatosu,(a mislim da cu to i potvrditi kada se vratim). Jeste lep gradic ali nema vec pomenuti duh. Iako mi je na Krfu bilo odlicno i zelja mi je da obidjem juzni deo ostrva koji nisam stigla da vidim, ipak bih prednost dala Zakintosu i ponovo bih mu se vratila.

Pozdrav

Ali grad poput grada Krfa nema na Zakintosu....mene je grad fascinirao; mada su mi i plaže bile sasvim ok, u Kassiopiju (gde smo bili smešteni) more je kristalno čisto, plaže slatke; na Zakintosu nisam bila, ali ne znam zašto, uopšte me ne privlači.........

Ima jos takvih muzeva zaljubiska.jpg , a vala i dece ...

i žena (fasciniranih Krfom) :)

Izmenjeno (suki)
1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Molim za pomoc,

Planiram na osnovu ovih predivnih opisa (hvala pre svega Suki, a i ostalima na predivnoj foto turi i opisu) da Jula meseca idem na Skijatos.

Interesuje me (posto idem kolima) odakle krece ferry i koliko kosta karta za putnike i za vozila.

Hvala unapred.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Trajekt krece iz Volosa a povratna karta za dve osobe i auto je oko 230 eura.

Izmenjeno (suki)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

 

U 12.1.2011. at 20:11, suki je rekao/la:

 

Ako te jos nesto zanima o Skiatosu, slobodno pitaj.

 

 

Dvoumim se izmedju Tasosa i Skijatosa, pa me zanima da li na Skijatosu ima plaza sa belim peskom, posto nisam stekla takav utisak. Ako mozes da mi pomognes isli bi od 1.9, unapred hvala.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Lidija, predpostavljam da ti mislis na Mermernu plazu na Tasosu?

Tog tipa je jedino Lalarija i to je sitan beli sljunak, isto i na Tasosu. Jedino sto je Lalarija dostupna samo brodom, a Mermerna i kolima.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@suki 

koja je to plaza na poluostrvu Kanapitsa ?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@Jack Sparrow

Koliko se secam, bas se zove Kanapitsa beach. Ima i bar na plazi.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

:D sad vidim opet datum putovanja...

deluje vredno obilaska. da se ne secas mozda kakve su cene u baru; ima li neka klopa?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905037
    Ukupno poruka