Aleksandar13

Egipat - CENE i koliko para poneti, bez izleta?

86 poruka u ovoj temi

Ako ideš prvi put...svejedno. Treba videti i Grčku, treba videti i Egipat. Ove godine jedno, sledeće drugo...

Na kraju jedino ti znaš gde ti se više ide.

Uzimanje vremena odlaska kao faktor odlučivanja jeste na mestu. Sa Egiptom nemaš greške u septembru, to je sigurno.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

<br />Bez izleta je sasvim dovoljno 100-150 e po osobi, bez da vam nesto hvali.<br />
<br /><br /><br />

Nisam bio u Hurgadi,ali pre 2 nedelje sam se vratio iz Sharma i,ukoliko razlika u cenama izmedju ova dva letovalista nije znatna,tvrdim da 100-150e po osobi nije dovoljno,izuzev ako uzimas AI i ne planiras da izlazis iz hotelskog kompleksa.Konkretno,ja sam za 10 dana boravka(imao sam uplacen polupansion) potrosio 300e,bez izleta(samo quad u pustinji za 15-tak evra) i suvenira.No,krenimo redom:

1.prepodne sam provodio u hotelskom bazenu imajuci jednu konzumaciju-sveze cedjeni sok od manga:3e

2.oko 13h idem na plazu.Malo kupanja a onda skoknem do restorana gde narucim neko od jevtinijih jela+vodu 0,5l:6e

3.ponovo kupanje a oko 15h idem u kafic.Popijem neskafu+2x0,5l vode:6e

4.ponovo plaza a posle u kafic na pivo.Popijem dva piva:6e

5.u hotel se vracam oko 19.30h.Vecera pa grad.U gradu popijem jos dva piva:6e

Dakle 27e dnevno.Neko ce reci da sam mogao ustedeti da sam manje visio po kaficima,ali pri temperaturama od 40C+ valja unositi dovoljno tecnosti.Da je bilo aktivnog nocnog zivota ovi rashodi bi sigurno bili mnogo veci.Inace u Sharmu pivo je nemoguce popiti ispod 3e,u prodavnici je oko 1,5e a kafe su oko 2-2,5e pa vidite.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Au mnogo piva u jednom danu... biggrin.jpg . Hvala na odgovoru.

Izmenjeno (ljerka)
obrisan citat, direktan odgovor na post
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ako ideš prvi put...svejedno. Treba videti i Grčku, treba videti i Egipat. Ove godine jedno, sledeće drugo...

Na kraju jedino ti znaš gde ti se više ide.

Uzimanje vremena odlaska kao faktor odlučivanja jeste na mestu. Sa Egiptom nemaš greške u septembru, to je sigurno.

Pa sledeće godine planiram da idem u neko "normalnije" vreme na odmor, jul, avgust. Tako da Grčka dolazi u obzir, a ove nadam se Egipat.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Bez razmisljanja bih se opredelila za Egipat.Grcku ne voilim, ali dobro to je stvar ukusa.

U Egiptu se moze dobiti mnogo bolja usluga nego u Grckoj za isti novac.

Recimo, u Egiptu vec za nekih 600e mozes uzeti hotel sa 4 ili 5* sa ALL uslugom, dok za isti novac na nekom od Grckih ostrva ne verujem da bi mogao dobiti takvu uslugu, vec hotel sa 3* i PP.

Meni licno je veoma bitan smestaj i hrana. Ima ljudi kojima je sve jedno da li ce biti u hotelu sa 2 ili 4*, da li ce imati ND ili PP, vec im je bitno samo da odu, dok ja ne gledam to tako. Kada vec idem zelim da se osecam komotno i da imam sve uslove.

Takodje sam ove godine imala dilemu Spanija-Egipat. Spanija (Ljoret de Mar), hotel veoma skroman sa 3*, i nocenje sa doruckom bi izaslo oko 550e(naravno avionski prevoz). Sharm, hotel Hilton, 5*, ALL usluga 650e. Naravno, opredelila sam se za ovu drugu opciju iako sam vec jednom boravila u Egiptu.

Slicno je i sa Grckim ostrvima. Tetka je sad bila na Rodosu. Hotel sa 2*, ND preko 400e, ali pocetkom juna, sada je ta cifra veca. Hrana preskupa, pice takodje. Na kraju je letovanje izaslo mnogo vise nego mene, a nije dobila po meni nista, dok sam ja boravila u extra hotelu, sa odlicnom uslugom, bazenima i saunama, jela i pila u neogranicenim kolicinama....Ali opet ponavljam, mnogima nije bitno da li ce u hotelu imati jedan, sedam ili nijedan bazen, da li ce se posteljina u sobama menjati svakodnevno ili jednom nedeljno, vec im je bitno da odu, dok ja obracam paznju na te stvari.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Marina, to da se u Egiptu moze dobiti bolja usluga nego u Grckoj za isti novac je tacno ali licno ne bih menjao Krf ili Kefaloniju za ceo Egipat.Bio sam u Egiptu ove godine jer je jeftino, nije mi zao, ali opsti utisak je na strani Grcke, jer osim mora koje je lepo i u Egiptu (nema sta prelepo i podmorje) i na Jonskim ostrvima (sem Zakintosa) neposredna priroda je mnogo lepsa na ovim gorepomenutim ostrvima.Na neki nacin tuzno je gledati pustinju van hotela, rekao bih skoro u svakom pogledu.Sta reci kad na onolikom malom ostrvu Krfu raste preko 4 miliona stabala maslina.Nije jedini smisao odmora u jedenju i pijenju (doduse Grcka po meni ima i bolju klopu i nije skupa) i trosenje vremena u saunama (sauna ima i u Srbiji kolko hoces), a o opstoj higijeni ne treba ni razgovarati.

Izmenjeno (ljerka)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

mislim da ste oboje u pravu smajl.jpg i egipat i grcka su lepe zemlje, svaka na svoj nacin. sve je stvar ukusa i sta ko zeli od odmora. ja sam godinama letovala u grckoj i nisam htela da cujem za druge zemlje a onda su me jedne godine ubedili da odem u egipat i ja sam se zaljubila u tu zemlju. posle egipta mi je svako drugo more bzv....isla sam ja ponovo i u grcku ali to je sasvim nesto drugo...mislim da realno ne moze da se porede smajl.jpg

poenta treba ici svuda smajl.jpg bezobzira sta ti ko savetuje, jer svako drugacije dozivljava....

Izmenjeno (ljerka)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Tako je, treba ici svuda i sve videti!

Mene je Egipat prvi put odusevio! Sada, drugi put mi nije bilo toliko interesantno, i mislim da treci put nikako ne bih mogla da odem, ali bih se opet pre opredelila za njega nego za Krf(bila pre tri godine i nije mi se svidelo).

Naravno da nije poenta letovanja u jelu i picu, ali mene iskreno ne odusevljavaju ni masline na Krfu koliko god da ih ima, ali mi je opet pri odabiru letovanja bitna usluga koju dobijam. Naravno, takva usluga se moze dobiti i u Grckoj, ali mnogo vise kosta.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja nekako u Grčkoj uživam u svakom svesnom trenutku dok sam tamo...

U Egiptu mi je lepo dok sam pod vodom...i one gromade od dogadjaja tipa...Piramide, grobnice...inače izmedju toga više umor nego odmor. Grčka mi više prija, i telu i duši...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Dabome... I Egipat i Grcka su lepi na svoj nacin, a lepotu treba umeti videti. Pustinja nikako nije "jadna" ili sta vec neko rece. Pustinja je velicanstvena i to treba umeti videti... Meni se u Egiptu narocito svidja taj kontrast- more koje vrvi od zivota, a odmah pored njega pustinja. Gde jos mozete imati pogled na nebo od 180 stepeni po vertikali sem na obali Crvenog mora? Bez zaledjine od nekih planincina koje prete da ce se svaki cas obruse u more... Mislim na destinacije za nas obicne smrtnike.

Ko nije zanocio u pustinji nema pojma kol'ko zvezda ima na nebu...

Volim Hurgadu, 6 puta sam bio, ali eto ove godine Grcka... A jeste mi malo neobicno... :bez-zuba:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

jel to neko glasanje??? :D

ja glasam i za Grcku i za Egipat :-P volEm ih podjednako :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li vredi ici u Egipat oko nove godine i kakva je uostalom temperatura tada?

Mislim na letovalista ne na piramide itd.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Tako je, treba ici svuda i sve videti!

Mene je Egipat prvi put odusevio! Sada, drugi put mi nije bilo toliko interesantno, i mislim da treci put nikako ne bih mogla da odem, ali bih se opet pre opredelila za njega nego za Krf(bila pre tri godine i nije mi se svidelo).

Naravno da nije poenta letovanja u jelu i picu, ali mene iskreno ne odusevljavaju ni masline na Krfu koliko god da ih ima, ali mi je opet pri odabiru letovanja bitna usluga koju dobijam. Naravno, takva usluga se moze dobiti i u Grckoj, ali mnogo vise kosta.

Nisi dozivela zalazak sunca na carobnom Santoriniju. Zaboravila bi sve zvezdice egipatskih hotela i zaljubila se u Grcku . Idem ove godine u Egipat, najvise zbog piramida, nisam sigurna da bi to bila moja destinacija za odmor da ih nemaju. I da , bitno mi je gde odsedam , ali bogami i dusu da nahranim utiscima-makar to bilo na ustrb neke zvezdicebiggrin.jpg

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

a ja mislila ovo topic o tome koliko novaca nositi u Egipat.. kad ono tema Grčka, zalazak sunca na Santoriniju... a šta volite oftopicariti, haha :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da, da, otisli smo malo u off, ali nadam se da nam niko nece zameriti :)

Svaka destinacija je lepa na svoj nacin, a sve zavisi kako je ko dozivljava.

O mestima koje nisam videla, ne mogu da pricam. Za sada, prednost dajem Egiptu u odnosu na Grcku, ali sigurno ce mi jedna od sledecih destinacija biti da li Rodos, Kipar ili Mikonos i mozda tad promenim misljenje.....

Sad cu se vratiti na cene. Setila sam se da su nam u Sharmu u nekoliko apoteka trazili 55 funti za antinal :ljutko: i naravno, nisu hteli da cuju za cenkanje, a dobro znam da je kutija tog leka desetoduplo niza(bar smo u Hurgadi pre 2 godine placali 5 funti). Na kraju smo ga platili 12 funti i to zato sto smo uzeli 3 kutije.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26962
    Ukupno tema
    904680
    Ukupno poruka