Milli

Drinska regata

4 poruke u ovoj temi

Regata počinje 15. jula Igrama bez granica na jezeru Perućac, Takmičenjem u preplivavanju jezera i Takmičenjem u pripremanju riblje čorbe pored reke Vrelo . Program regate nastavlja se sutradan, 16. jula od 16 časova takmičarskim spustom niz Drinu u kome učestvuju brojna sportska društva iz cele Srbije I Skokovima sa mosta.

Treći dan regate, 17. jul rezervisan je za onaj glavni događaj, odnosno zabavno-rekreativni spust koji počinje u 11 časova i u kojem učestvuju stotine plovila i posada, uz trubače, plutajući šank, muzički splav, roštilj i ostale specijalitete domaće kuhinje na reci i obavezno kupanje. U večernjim satima MOST FEST.

(preuzeto sa www.regata.rs)

Da li je neko od vas bio na Drinskoj regati i kakvi su utisci?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja idem od 2002. godine, jedino nisam išao prošle godine (postao sam otac) i verovatno ću ići dok me noge nose. Bitno je dobro društvao (ima nas mali milion), čamac (ili vaš ili onaj koji tamo iznajmite ili bilo koja naprava koja može da plovi) par paketa piva i koja flaša rakije i spust može da krene. Potrebno je pored HE "Perućac" biti bar jedan sat ranije, a misim da spust kreće oko 10h. Traje nekih 6-7 sati uz jednu malu pauzu na Pavlovića Mostu da bi se onda nastavilo do Rogačice. Inače u tom mestu počinje Ljubovijska regata, ajde da kažem konkurent ovoj Drinskoj - Bajinobaštanskoj.

Trebalo bi dodati da je Bajina Bašta prelepo mestašce, koje prosto u letnjim mesecima vri od turista, a u blizini je i planina Tara, tako da je ceo taj kraj zaista prelep.

Koncerti za vreme regate su praksa u poslednjih par godina, čini mi se da je ove godine program najtanji, no dobro. Oni su i nastali nekako sa većom komercijalizacijom same Regate, jer su se u prvih nekoliko godina čamci brojali na desetine, a u poslednje vreme i na stotine pa čini mi se i na hiljade.

Pozdrav.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

fantasticno iskustvo, obavezno probajte, pogotovo kada se skupi dobro drustvo dozivljaj je fenomenalan. reka je prelepa,cista providna.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ima li neko neki savet za smestaj, a pri tome ne mislim na kampovanje, prvi put idemo ove god. na regatu, pa svaki savet je dragocen !!! Hvala

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905038
    Ukupno poruka