Barkmann

Salou, Costa Dorada

23 poruke u ovoj temi

Ima li neko informacije o ovom letovalištu? Kakve su plaže, mesta za izlaske. Plan mi je da sa suprugom odem u ovo letovalište na par dana i potom par dana do Barselone. Mislim da bi to bila zanimljiva kombinacija letnjeg odmora i obilaska jednog od najlepših gradova Evrope.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Nedavno sam se vratila. Bila sam bas u Salou. Super je. Svidja mi se sto je blizu Taragone i tamo sam isla da sopingujem, pre podne da prosetam na kaficu... naravno gradskim autobusom. Taksi u Salou je jedan od najskupljih u Spaniji, jer je Salou mesto sastavljeno od hotela (prelepih). Ima gde da se šeta... Plaza je prelepa, e sad ima ih više, pa ne znam gde ti je hotel tj. koja bi ti bila najbliza. Sve u svemu preporucijem hotel Park Salou 4* i ogrooomnu plažu (kad se gleda u more) desno od hotela.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Bienvenida! Nadam se da si se lepo odmorila na tom delu španske obale. :) Hotel je Medplaya Calypso i rekao bih da je lep, makar po zvaničnoj prezentaciji, a nije nešto preterano skup.

www.medplaya.com/hotel.php?ch=6&idm=2&ss=8

Zanimaju me tvoji utisci (dok su još sveži) gde ići, šta videti u Salou i Taragoni. Mislio sam da nakon Saloua odem na još 5 dana u Barselonu, ali to je neka druga priča.

Video sam da Taragona ima dosta antičkih rimskih ruševina i da je živopisan gradić. Molim te za neke preporuke i smernice za onoga ko ide prvi put i ako ti ne bi predstavljao problem da okačiš nekoliko fotografija, prvenstveno plaže.

Puno ti hvala.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Čuo sam dosta lepih reči o ovom mestu od jedne naše gospođe koja već duži niz godina živi u Španiji, te planiram letovanje u Salou početkom septembra. Ima li neko da je bio u tom periodu,interesuje me prevashodno temperatura mora. Naravno,i sve ostale informacije su dobrodošle...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da li je neko video-rezervisao Salou,Costa Dorada preko agencije Tomas Travel,vidim neke fenomenalno niske cene da prosto ne mogu da verujem da su istinite...i molim vas pisite o Costa Doradi,rekla bih da je malo ali prelepo mesto,bila sam u Ljoretu ali ovo mi se deluje lepse,da li sam u pravu,pomozite?!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

'JelenaJevtic'

Spanija je veoma povoljna preko britanskih sajtova, narocito Katalonija, tako da ako si gledala cene verovatno to su te cene i nema nikakvih dodataka.

Ove godine sam se opredelio za Majorku ali ne sumnjam da je i Kosta Dorada odlicna destinacija.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pozdrav svima.

Ne znam kakva su iskustva sa agencijama, ali kada sam ja išao u Costa Doradu prošle godine rezervisao sam preko expedia.com

Ukratko: prelepo, luksuzno, temp. mora oko 22 stepena, skupo, veselo. Svakako preporučujem mladima.

Ako ih u ponudi imaju naše agencije, to je još i bolje. Nikad se ne zna, a sa agencijom imate kakvu takvu sigurnost mada je Španija skroz bezbedna.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

maximovic1703,hvala na ovim informacijama,ja imam još jedno pitanje samo: kad kažeš skupo,šta to konkretno znači? Da li možeš da se setiš koje su cene nekih osnovnih stvari,tipa klope,pića u kafićima i slično? Hvala unapred.

Inače,ja putujem u Salou 26.avgusta,u sopstvenoj režiji,avion do Barselone,pa onda lagano do Costa Dorade,i eto me sa svim informacijama čim se vratim...

Izmenjeno (DraganV)
ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post
1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

I mi idemo u sopstvenoj režiji. Ista priča... do Barselone pa polako. Verovatno ćemo do tamo vozom. Da li znaš nešto konkretno o vozovima, uz ogradu da sam proučavao Renfe, kao i Trip advisor. Otprilike znam da vozovi stalno idu, da treba od sat ipo do dva, da je veliki dijapazon cena. Znaš li nešto više o odlasku tamo sa aerodroma u Barsi, znam da mora do centra Barse pa onda? Dakle bilo koja informacija o samom Salou, koji bi kraj bio najbolji za smeštaj i slično. Hvala i pozdrav.

Izmenjeno (DraganV)
ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Cao svima :)

U decembru prosle godine sam bio u Salou i odusevio se!

Mesto je sjajno, plaze fenomenalne (cak i u decembru), diskoteke fenomenalne...

Cene u restoranima su kao kod nas, u marketima nesto skuplje a u klubovima kao u Grckoj u sezoni.

Sve u svemu, mnooogo bolje nego Ljoret de Mar (a bio sam tamo 3 puta)!!!

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Može neki detalj? Koliko je mesto po površini, kako je najbolje do tamo? Gde je najbolje naći smeštaj?

Izmenjeno (ljerka)
obrisan citat, direktan odgovor na post
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Vratih se ja iz Saloua, pa da podelim malo utiske,možda će nekome biti od koristi...

Krenuli smo iz Bgd-a u petak 26.08, let do Barselone,a onda je trebalo stići do Saloua,koji je nekih 90km južno od Barselone.Postojale su dve opcije-prva,jednostavnija i malo skuplja,busom,direktno sa terminala 1 na aerodromu(to je terminal na koji sleću avioni Spanaira) i drugi,jeftiniji i komplikovaniji,vozom sa terminala 2,pa do stanice Sants u centru Barselone i onda vozom do Saloua.

Odabrali smo prvu varijantu i evo ukratko za one koje zanima kako stići od aerodroma u Barseloni do Saloua.Kad se preuzme prtljag,spustite se nivo ispod,zatim se napusti aerodromska zgrada i krene levo.Na drugoj strani ulice su peroni na kojima staju autobusi,a firma Plana Autocares vozi sa perona 7-11 do Saloua.Cena karte u jednom smeru je 15eura,a povratna oko 26.

Posle 1h20min vožnje i usputnih stajanja u mestima Taragona i La Pineda,stigli smo u Salou.Iz busa smo izašli na Plaza Europa trgu,a hotel je bio nekih 100 metara odatle. Preko neta smo rezervisali smeštaj u apartmanima Los Peces (deo Brisasol hotelske grupe),izašlo nas je po 195 eura za 11 noćenja. Apartmani su ok,nema nekog posebnog luksuza,ali su pristojni i imaju ogromnu terasu,što je nama bilo i najbitnije.U apartmanu smo imali frižider,mikrotalasnu,šporet i sve potrebne sudove.

Sam Salou je prilično veliko mesto,sastavljeno mahom od hotelskih kompleksa.U periodu kad smo mi bili,najviše je bilo Rusa,zatim Engleza,dok naših ljudi nije bilo skoro uopšte (valjda su se svi sjatili u Ljoret i Costa Bravu).Glavno šetalište ide uz samu plažu,jako je lepo uređeno i ima gomilu fontana,od kojih one najveće sijaju u boji,nešto poput magičnih fontana u Barseloni,samo mnogo manje naravno.Diskoteke i pabovi su na svakom koraku,sve je uglavnom prilagođeno Englezima,jer su oni glavni gosti u ovom području.

U Salou ima više plaža,mi smo se kupali na glavnoj gradskoj (Platja de Llevant),ogromna je,peščana i sa dugačkim plićakom.Na plaži ima par kafića,u kojima su cene identične kao i u samom gradiću.Kad smo već kod cena,bili smo prijatno iznenađeni,s obzirom na to da je neko napisao ovde da je skupo. Odmah da napišem-uopšte nije skupo,kafa sa mlekom u kafićima je oko 1,5-2 eura,pivo točeno veliko je 1,5 eura,a u prodavnicama su cene na nivou beogradskih u proseku(nešto je skuplje,nešto jeftinije)...Hleb je 0,65,mleko 1,12, pivo u limenci 0,55, Coca Cola od 2l je 1,3 eura itd. Može se povoljno jesti i u restoranima,glavna jela su oko 6-8 eura,bezalkoholna pića od 1,6-2,7 eura,a dnevni meni koji se sastoji od predjela,glavnog jela i dezerta je od 9-13 eura.Naravno,tu su i neizbežni McDonalds i Burger King (Big Mac obrok je 6,5 eura).

Suvenira ima raznih,magneti su 1,5 eura.

Što se tiče izleta,blizu je Taragona i čuveni zabavni park Port Aventura.S obzirom da smo u pomenutom parku već bili pre par godina,sada nismo ponovo išli. Bili smo u Aquapolis-u,akva parku koji se nalazi na 15min vožnje od Saloua,u mestu La Pineda. Prosečan park,mene nije posebno oduševio,cena karte je 25,5 eura,nema poludnevnih karata.

Jedno veče napravili smo izlet do obližnjeg mesta Cambrils,koje se dosta razlikuje od Saloua.U pitanju je staro ribarsko mesto,totalno drugačiji koncept od Saloua,ali u svakom slučaju interesantno je prošetati.Tu smo jeli i najbolji sladoled u zadnjih par godina,zaboravio sam kako se zove poslastičarnica,ali red je ogroman,a kugle sladoleda veličine manje dinje!!!Obavezno probati!

Prilikom povratka,plan je bio da jedan dan pre avionskog leta stignemo u Barselonu,tu provedemo ceo dan,prespavamo i ujutru natenane krenemo na aerodrom. Odabrali smo hotel Pelayo u strogom centru,100m od Placa Catalunye,33 eura noćenje po osobi.Hotel je skroman,ali lokacija je vredela suvog zlata. O Barseloni neću previše na ovoj temi,pomenuo sam najviše zbog hotela,topla preporuka za kraći boravak u Barseloni.

P.S. Naravno,ako nekog interesuje nešto pojedinačno,stojim na raspolaganju...

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Zdravo....citajuci tvoj komentar dobio sam utisak da smo se upoznali prilikom vaseg boravka u Salou...ja takodje zivim u edif. Los Peces i ako se nevaram vi ste bili smesteni u apartman broj 304 ??Ako ste to bili vi onda imete moj broj pa vas molim da mi pustite por.ili sta vec jer nemam nikakav kontakt sa vama...Veliki pozdrav iz Suncanog Salou-a .Dragan

Izmenjeno (ljerka)
obrisan citat, direktan odgovor na post
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ooooo Draganče....Jeste,to smo mi:klap:...Nažalost,ja sam greškom izgubio sve kontakte iz telefona,pa tako i tvoj broj...Ali,da ne gušimo temu,poslaću ti u privatnoj poruci moj broj,a ti mi samo pošalji identifikaciju.

Veliki pozdrav iz oblačnog Beograda:zvizduk:

Izmenjeno (DraganV)
ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Planirali smo da odemo par dana u Barselonu i potom jos oko 7-10 dana u Salou. Sa fotografija, deluje mi da je dugačka gradska plaža načičkana turistima kao mravinjak. I još nešto, iz nekih putopisa sam stekao utisak da je more plićak što me je smorilo. Da li je to tačno? Ima li nekoh drugih plaža u okolini. Postoji li neko mesto koje preporučujete u ovoj oblsti?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905038
    Ukupno poruka