Nevena i Dragan

Rentiranje automobila, skutera...

274 poruke u ovoj temi

ja i brat idemo u nidri od 31.avgusta,hteo sam da iznajmim skuter ali nisam bas siguran na skuteru.da li postoji neko ko je zainteresovan da podelimo troskove i da zajedno iznajmimo automobil

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Postovani, ja i decko smo uplatili aranzman, preko agencije za 8 septembar i idemo busem on ima vozacku za auto al za motor nema planiramo uzeti skuter od 50 cc pa me zanima da li ce biti nekakvih problema ako nas zaustavi policija ? to pitam zato jel me zanima da li treba da izvadimo tu medjunarodnu dozvolu 2000 dinara je sto nije malo pa mi se bas i ne bacaju pare ako ne moram! Hvala na odgovoru :)

Do 50cc se sme voziti sa B kategorijom...Ja sam bio 2012 medjunarodnu niko nije ni trazio,a mislim da to niko ni ne trazi jedino ako nedaj boze dodje do neke nezgode onda je pitanje..Tako da je izbor na vama ;)Mi cak nismo nosili ni kacige i nikad nas nisu zaustavili...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zanima me posto se dvoumim dali pokusati voziti motor, ako nisam godinama sjeo na skuter i to male kubikaze..

Tvoje pitanje je nerazumljivo?

Znaci vozio si veci ,a nisi manji pa ti je frka za skuter ,ne razumem?

Ako smatras da si sposoban da vozis motor tako i uradi, ovde na forumu ne moze niko da te nauci voznjom motora ili teoretski da ti objasni, to se stice rutinom ,znanjem i iskustvom, ako mislis PRVI PUT da sednes na motor na Lefkadi bez iole nekog predznanja ,ja ti ne bih preporucio, nemoj da me shvatis pogresno, ali ovo ti kazem dobronamerno...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Postovani, ja i decko smo uplatili aranzman, preko agencije za 8 septembar i idemo busem on ima vozacku za auto al za motor nema planiramo uzeti skuter od 50 cc pa me zanima da li ce biti nekakvih problema ako nas zaustavi policija ? to pitam zato jel me zanima da li treba da izvadimo tu medjunarodnu dozvolu 2000 dinara je sto nije malo pa mi se bas i ne bacaju pare ako ne moram! Hvala na odgovoru :)

Sumnjam da ce vas zaustaviti policija...Nisam jos cuo da je nekog dirala na Lefkadi...

A da li je bacanje para ili ne to je na tebi , da li volis rizik ili si ravnodusna...pored trosenja 500-600 do 1000e za letovanje, nekome je problem nekih 16-17 e, pa mi je malo to cudno... ali kazem opet,svako ima pravo na svoj izbor, i svako preuzima svoju odgovornost.. :)

Izmenjeno (nick034)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pazi,ja sam pre vozio atx kada se pojavio, i skuter 50cc, pa sada par godina nisam vozio,samo kola, I sada sam pozajmio od drugara Skuter od 125cc kymco, i vec 2-3 dana se vozikam, mislim smesno. E sada znam da je dosta predela u lefkadi sljunkovit put, tako da ko god da uzme a neiskusan je mora da pazi i vozi polako, jel zna da zanese, jel su ipak mali tockovi. obavezno kocite i prednjom i zadnjom kocnicom i samo polako. Ja sam pao pre 10 godina sa moga na sljunkovitom putu, sreca nije nikakva povreda bila, jel sam iskocio. A skuter malo ogrebao i zamaskirao nalepnicom da cale ne vidi :rolleyes:, i tako ga i prodao. A medjunarodnu imam posto idem stalno u sweden i tamo mi je potrebno, a izvadio sam je pre dve godine, tako da mi jos godinu dana i traje. Ali ako vec idete, mislim da vam je bolje da date i tih 2000din, jel ko zna, ne dao bog. Neko vas zakaci ili ukrade motor, a vi nemate dozvolu-koju ce vam milicija sto posto traziti u navedenim slucajevima. Aj pa se vidimo mozda u Vasilikiju 27og, onako u prolazu.

Izmenjeno (Prophet)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Eh Vasiliki, jako lepo mesto za smestaj, mogao bih tamo ziveti pa ici na Agiofili stalno... :D Mi smo za svaki slucaj izvadili medjunarodne. Ovaj lik u Nidriju u A1 je trazio dozvolu da bi zapisao broj, e sad da li bi prosla i obicna vozacka, to ne znam . Njemu su bitne pare :D, kazem, kad smo pitali da li smemo voziti 80 cc sa B kategorijom, rekao je da opusteno. Pandure smo videli jednom na izlazu iz Nidrija, tj u Vlycho, zaustavljali su narod, ali mi smo izbegli proveru. Kacige smo nosili naravno, to se isto dobija, podrazumeva se. Sto se tice voznje skutera, U ZIVOTU GA NISAM VOZIO :D, samo bajs i par puta tomos automatik. Bilo mi je frka malo, priznajem, ali kazem brzina motora se kretala od 20-30 (na uzbrdici) pa do max 60 km/h (nas dvoje na motoru sa stvarima). Kocnice treba proveriti obavezno. Nama je lik u A1 rekao da zaboravimo na prednju kocnicu, to znaci nikad nismo koristili, samo zadnju. Putevi su dobri, sljunak je redak. Oprezno smo vozili, nikakvih problema nismo imali. Najveci je izazov bio put iz Vasilikija do Agiofili na skuteru, spustis noge i molis se da ne pogines, ali i to se moze, dvaput smo presli ovaj put. Ne skroz do plaze vec par stotina metara ranije. Mali su tockovi i jeste zeznuto. Likovi na ozbiljnim motorima su mogli skroz do plaze ici. Molis se bogu da stignes a kad ugledas Agiofili odozgo, sve se muke zaborave :) Kvalitet ovog puta mozete videti na sledecem videu

.
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Po meni ovo ne izgleda uopste strasno, samo polako i nema sta da se desi. Ja kocim sa obe kocnice.. E sada put do porto katziki je isto sljunkovit ako se ide precicom iz vasilikija, ima 10km. Al opet ako se ide polako i uzivas u voznji, nema sta.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zdravo svima,

Icicu u Vasiliki od 18.09 - 01.10 , pa me interesuje, jel je bolje rentati neko auto od lokalne (2-3) agencije u Vasiliki, ili druga opcija, da so autobusom se odvezem do Nidri ili Lefkas, pa da tamo trazim neku bolja ponuda?

Takodze, moram se so autobusom vratiti nazad, prilikom vracanje auto. (troskovi za autobus + dva pravca so auto)

Sa obzirom na to da aranzman je 12 noci, rentanje auto na 8 dana mislim da je dovoljno.

Sa ozbirom na to da u Vasiliki i nema neki nocni zivot, dali se isplati da se uvece so auto provozimo do Lefkas ili Nidri, dali je put bezbedan za nocno vozenje.

Hvala unapred.

Izmenjeno (AceMaus)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

mi smo ove godine bili pocetkom septembra i da bismo uzeli auto na 6 dana obisli smo sve agencije koje su pominjane ovde na forumu i na kraju je ipak najbolju ponudu da cuveni homer :) sixt je trazio 200e hyundai getz, avis 45 po danu za nissan micru, vita car 35 po danu za punto, a homer nam je za 170e dao neki dzipic suzuki (koju tacno marku - nemam pojma, ali lici na ili mozda i jeste suzuki jimmy). ono sto je super kod njih je ukljuceno full insurance - puno osiguranje (osim na pod auta i na gume, kao i kod svih ostalih) i to sto ne traze kreditnu karticu kao depozit, za slucaj da se desi nesto nepredvidjeno ili ono sto oni procene kao nepredvidjeno osiguranjem. to sa kreditnom karticom kazu da pocinje da bude praksa sve cesce. takodje, jako bitna stvar - s obzirom na to da smo mi isli na krstarenje, a auto smo vec bili uzeli i da nam ne bi propao taj dan, tj.da ga ne bismo uludo placali, mi smo pitali da li postoji mogucnost da ga vratimo na taj jedan dan, naravno da su gos'n homer i njegov sin pristali na to bez problema (iako je mene bilo sramota da to pitam, jer da ja rentiram kola, na to ne bih nikad pristala :) ) auto smo uzeli u nedelju ujutru i vratili ga naredne nedelje ujutru sa rezervoarom punim do pola, kako je bilo i kada smo ga uzeli. homer auto nije ni pregledao ni zagledao niti proveravao koliko benzina ima, vec se samo najsrdacnije pozdravio sa nama, pozeleo nam srecan povratak kuci i da dugo pamtimo divnu lefkadu :)

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ovdje se uglavnom pominju agencije u Nidriju. Gde ima u Lefkasu agencija sa dobrim izborom skutera 250-300ccm? Ilovesantas ima odličnu ponudu skutera,ali koliko vidim, nema agenciju u glavnom gradu.

P.S.

Sad sam video na njihovom sajtu da imaju predstavnistvo i u Lefkasu. Skuteri bas po mom ukusu. Bice cenkanja :)

Izmenjeno (kroki23)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li postoji ikakva mogucnost da se iznajmi skuter bez dozvole za voznju? Ta osoba je vozila skuter, zna manevrisati, ali nema dozvolu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U stranoj zemlji da vozis motorno vozilo bez dozvole. I da moze , sta ce joj to u zivotu,

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Moje je da pitam, ne znamo svi sve, pa da se iscudjavamo. ;) 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zna li neko cene skutera od 80ccm u periodu od 20. Jula pa do pocetka avgusta, znaci u sezoni :) pozz

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ne bi trebalo da je vise od 12e po danu. Ja sam uzeo pre 10 dana beverlija 300 za 15e.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27013
    Ukupno tema
    905874
    Ukupno poruka