Nevena i Dragan

Rentiranje automobila, skutera...

274 poruke u ovoj temi

Za skuter do 50 CC je i dalje potrebna dozvola, ali je dovoljna B kategorija (ne mora A). Moguće da, tehnički, za 50 CC nije neophodna vozačka, ali ne verujem da će vam ga iko iznajmiti bez nje.

50 CC sasvim lepo može da služi po ostrvu, mada se ne bih usudio da se njime spustim do npr. Kavalikefte/Megali petre (mada jesam viđao likove kojima je to, očito, uspevalo). Međutim, ako nemate iskustva u vožnji skutera, Lefkada nije najbolje mesto za vežbanje. Prosto, mnogo je krivudavo i uzbrdo-nizbrdo na mnogim mestima, pogotovo na zapadnoj obali. Recimo, na potezu Katizma-Lefkas-Nidri-Vasiliki sasvim lepo može da posluži, pa čak i do Porto Kacikija ili Egremnija.

Nema potrebe za "osiguravanjem" skutera, on se ne može pokrenuti bez ključa, a nikad nisam čuo da je nekome ukraden skuter na bilo kom grčkom ostrvu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pozdrav svima, drugarica i ja idemo na Lefkadu 16. jula. Citala sam dosta, ali nisam nasla odgovor na jedno pitanje. U slucaju kad bi se iznajmio skuter, kako ga ''osigurati'' dok idete na neku plazu koja je malo dalja? Kako ste vi to resavali? Drugarica ima dozvolu, ali nije bas siguran vozac. Takodje da li postoji neki skuter do 50 kubika, tacnije za voznju bez dozvole, mada ne znam koliko je pametno uputiti se malo dalje sa njim? Takodje ako je neko u Nidriju ili Perigaliju u periodu od 17. do 26. jula, i ako hoce da iznajmi auto, i ako postoji mogucnost da nekad zajendo negde odemo I podelimo troskove, bilo bi idealno, tako da pisite slobodno :-).

Pozdrav svima, drugarica i ja idemo na Lefkadu 16. jula. Citala sam dosta, ali nisam nasla odgovor na jedno pitanje. U slucaju kad bi se iznajmio skuter, kako ga ''osigurati'' dok idete na neku plazu koja je malo dalja? Kako ste vi to resavali? Drugarica ima dozvolu, ali nije bas siguran vozac. Takodje da li postoji neki skuter do 50 kubika, tacnije za voznju bez dozvole, mada ne znam koliko je pametno uputiti se malo dalje sa njim? Takodje ako je neko u Nidriju ili Perigaliju u periodu od 17. do 26. jula, i ako hoce da iznajmi auto, i ako postoji mogucnost da nekad zajendo negde odemo I podelimo troskove, bilo bi idealno, tako da pisite slobodno :-)

Mi smo prosle godine iznejmili u Homeru u Nidriju skuter od 50 kubika na 7 dana,izaslo nas je 55 evra sa,full osiguranjem,naime tamo kada iznajmljujete skuter/kola popunjavaju papir i samim tim naznace da li je je puno osiguranje ili ne...Kada se iznajmljuje skuter do 50 kubika mora da ima dozvolu za B kategoriju,ali ako nije siguran vozac bolje da ne iznajmljujete skuter jer ima dosta krivina na Lefkadi,pa bolje da ne rizikujete....

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ljudi, hocu da idem na lefkadu sa devojkom i zanima me da li neko ima sigurne informacije za iznajlmljivanje kola ili skutere, naravno pitam Za cenu( neke najpovoljnije), medjunarodnu dozvolu i kategoriju A ? Hvala unapred!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Međunarodna dozvola je zakonska obaveza u Grčkoj ...a svako radi kako hoće.

Iskustva sa traženjem iste od strane agencija su na prethodnim stranama teme pa pogledajte...ukratko, obično ne traže.

btw. u slučaju nezgode nedaj Bože, ako nemate dozvolu ili niste nosili kacigu, sve troškove snosite sami i pored putnog osiguranja...interesantna informacija koju sam skoro saznala...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ima li neko informacija kako se krecu cene rentiranja auta, konkretno u mestu nidri?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo konkretnih informacija oko rentiranja auta.Rentirali smo puntica na 6 dana sa punim osiguranjem+ gorivo koje je izaslo oko 65 evra.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li je neko u Nidriju uzimao Quad, motor ne vozim pa mislim da je ove rešenje za dvoje? Kakve su cene i kakva je ponuda?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo konkretnih informacija oko rentiranja auta.Rentirali smo puntica na 6 dana sa punim osiguranjem+ gorivo koje je izaslo oko 65 evra.

Koliko ste platili ukupno za 6 dana? Unapred hvala na odgovoru.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sad tek vidim da nisam stavio cenu za rentiranog puntica. Za 6 dana sa punim osiguranjem punto nas je kostao 150 evra + gorivo oko 65 evra.Auto smo rentirali u Nidriju.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi smo prosle godine iznejmili u Homeru u Nidriju skuter od 50 kubika na 7 dana,izaslo nas je 55 evra sa,full osiguranjem,naime tamo kada iznajmljujete skuter/kola popunjavaju papir i samim tim naznace da li je je puno osiguranje ili ne...Kada se iznajmljuje skuter do 50 kubika mora da ima dozvolu za B kategoriju,ali ako nije siguran vozac bolje da ne iznajmljujete skuter jer ima dosta krivina na Lefkadi,pa bolje da ne rizikujete....

Da li su vam trazili medjunarodnu? I koliko vas je kostalo gorivo?

Hvala unapred!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sad tek vidim da nisam stavio cenu za rentiranog puntica. Za 6 dana sa punim osiguranjem punto nas je kostao 150 evra + gorivo oko 65 evra.Auto smo rentirali u Nidriju.

Jos mi samo reci preko koje Rent a car kompanije? Hvala

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U pitanju je "Lantisworld " preko puta vile Phillipos u Nidriju.Vlasnik se zove Vasilis i ostavio je dosta dobar utisak na nas kao i ponuda njegove rent a car agencije, Sve u svemu auto nas je dobro posluzio i zadnjeg dana kad smo vracali auto, covek nije hteo ni da pregleda auto da li je sve u redu sa njim, uz komentar da nam veruje da je sve ok. Dobro smo procenili mi njega , a i on nas :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

koliko je ove godine rentiranje skutera?idem pocetkom septembra pa daznam otprilike koliko da izdvojim...prosle godine smo uzeli skuter na 9 dana izaslo nas 80 evra..

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li je neko u Nidriju uzimao Quad, motor ne vozim pa mislim da je ove rešenje za dvoje? Kakve su cene i kakva je ponuda?

Cena Guad-a je 50eur po danu, popust za min 5 dana 200eur..

Bar je bilo tako prosle godine.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li preporucujete voznju skuterom, ako nikad prije nisam vozio motor?

Ja imam misljenje da ne bih imao problema sa voznjom... Jedino me brinu malo te uzbrdice i nizbrdice...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26955
    Ukupno tema
    904485
    Ukupno poruka