Nevena i Dragan

Rentiranje automobila, skutera...

274 poruke u ovoj temi

Ne znam da li je neko pisao o Rent a car agencijama, ali evo da pokušam da otvorim novu temu. Kakva su vaša iskustva sa iznajmljivanjem kola na Lefkadi? Pišite o cenama iznajmljivanja, problemima koje ste imali (ako ste ih imali), da li ste iznajmljivali kola sami ili preko agencije sa kojom ste išli na letovanje...

Mislim da bi bilo lepo da imamo jednu ovakvu temu posebno, zbog ljudi koji idu na Lefkadu autobusom, ali planiraju da tamo iznajme neko vozilo.

Pozdrav svima, vidimo se na Lefkadi u septembru. :kez:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Dajte neki odgovor na ovu temu do sutra popodne..:cool:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nevena i Dragan u maju su cene rent a cara bile 35 eura u Avisu a u drugim agencijama cak i desetak eura manje al sve zavisi od agencije do agencije tako i njihova prica o osiguranju svi tvrde da imas full osiguranje dok nedaj boze ne ostetis kola zato je po meni uvek bolje posavetovati se sa vodicima u kojoj agenciji uzeti kola inace i ja idem ponovo na Lefkadu 06.09 pa mozda se i vidimo tamo

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U Vassilikiju cena rentiranja ovog izuzetno "upotrebljivog" vozila bila je 25 evra dnevno sa svim osiguranjima.

2nlzi81.jpg

Svakog jutra opran i usisan i vrlo ljubaznom gazdaricom koja ce vam do detalja objasniti kako se otvara krov. Mi na nasoj Alfi nemamo kabrio krov, ali zato bili na mestima gde ovaj malisa tesko da moze!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Milsim da je cena od 25 eura po danu sasvim prihvatljiva. Mi smo na Zakintosu toliko plaćali u septembru, a čak nas je vlasnik častio sa dva dana po 20 eura. Što se tiče Lefkade mislim da nema razloga da cena bude veća nego na Zakintosu. A što se tiče tih osiguranja o kojima agencije pričaju, to stvarno treba proveriti, jer znam da su ljudi imali velike probleme kada oštete auto i to ne njihovom krivicom.

@jednamala: Vidimo se sigurno dole u septembru... u stvari, vidimo se u autobusu, ukoliko idete busom. :kez:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

da idemo busom tako da se sigurno vec vidimo u busu biggrin.jpg

a ovo za osigurnanje kazem iz iskusva jer smo pre dve godine imale kiks sa kolima na Zakintosu i srecom da su kola imala full osiguranje tako da nismo imale problem inace bilo je ljudi kojima su trazili i 500-600 eura za stetu

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

To u vezi osiguranja je istina. Najbolje je preko vdica, mislim sigurnije. Jeste malo skuplje, jer se svi ugradjuju, ali ste bezbedni. Znam nekoliko slucajeva gde je bilo problema sa osiguranjem , a i samim automobilom.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Placali smo 25e dnevno preko agencije Vito, a najjeftinija je bila A1 (cene za kraj juna prosle godine).

Insistirajte na osiguranju, nema potrebe da vam to upropasti letovanje, i mi smo imali kiks na Krfu, da nije osiguranja, ne bi lepo prosli...

Inace je Suki nasla povoljnije cene za rezervacije preko interneta, pa ni ta opcija nije za odbacivanje.

Sto se mog iskustva tice zaobidjite nasu agenciju u sirokom luku, naravno da su njihove cene iznajmljivanja uvek vece, jer se i oni ugradjuju. Ne padajte na price koje je nama prosula vodic agencije Konte ako ne iznajmis kod njih odmah si mrtav (ne bas tako, ali je prevedeno to znacilo :D ). I na Krfu i na Zakintosu smo prosli mnogo jeftinije u odnosu na ponude vodica.

I ne moze niko da vam tvrdi da imate osiguranje, a to ustvari nije tacno, jer kada potpisujete ugovor imate deo o osiguranju, trazite da pise kompletno, bez ikakvih vasih ucesca. Ta prazna prica sa osiguranjem je jos jedan jak adut nasih agencija da vas navuku da preko njih uzmete auto.

Lepo krenete redom od agencije do agencije, cenkate se, raspitate oko osiguranja i nema razloga za brigu :D .

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nešto o ovome se pisalo i u temi Lefkada u septembru :-)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ima li neko iskustva/preporuke za rent a car u Pargi?

Ja nešto tražio po internetu, ali sve je jako skupo (60€ dan, npr.)

Kako se zove to full osiguranje?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam uzimao auto preko firme "Vita Car", i izaslo me je oko 27 evro na dan, 9 dana +1 dan gratis.

Naravno pricam o Lefkadi, zgotivili smo se mnogo sa tim likom Vasilis se zove... pitajte ga da li ima popust za nas "blesave Srbe", skontajte se sa njim i bice popusta. kada sam vratio kola na moje insistiranje da pregleda auto on se samo nasmesio i rekao "i trust you". Super Lik...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Да ли су вам тражили депозит при рентирању (који се враћа на крају) и како се зове то full осигурање? Да ли се оно односи и на крађу?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi smo pitali tog gospodina Vita (koji odlicno zna engleski) da li je "full insurance" on nam je rekao da je to JEDINO osiguranje koje ima i mi smo potpisali. Ako ste mislili na neku DOPLATU onda to nismo radili (a nije ni hteo da nam da), ali ako si zainteresovan da bacas pare imas firmu "AVIS" u Nidriju gde ce ti rado izaci u susret (rade sa nasim agencijama Robinson, Tim Travel itd..).Takodje, ako zelis jos skuplje da platis imas i firmu "Homer" i jednog brkajliju smaracha unutra kako se podsmeva Srbima sto mu traze "full insurence". Ugovor (sa ViTA Car agencijom) mogu i da skeniram pa da ti pokazem, obican ugovor o iznajmljivanju automobila. prethodno sam pregledao auto koji je bio u PERFEKTNOM stanju i, ponavljam, kada smo ga vracali radnik (a izgleda i suvlasnik) te agencije uopste nije ni zeleo da pregleda auto kada sam mu vracao vec je samo odgovorio na moje insistiranje da pogleda: "i trust you (verujem ti)".

Nismo placali nikakav depozit, to mi se jos nije desilo na putovanjima u Grckoj, ni u jednom mestu.

Ako si ti siguran u sebe, a guzve na putevima uopste nema tako da su nesrece svedene na domen teorije, ne vidim razlog za trazenjem agencije koje ce ti dati puno osiguranje.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Naravno da sam siguran u sebe, no sam čuo da se samo u Egiptu i Turskoj grđe vozi :D ... a pošto nemam iskustva sa rentiranjem, sve me interesuje, da ne bi bilo posle "pa, što nisi pitao kad si im'o koga?"

Elem, ako te ne mrzi, okači taj sken, biće korisno i za druge ;)

Btw. planiram da rentiranje obavim u Pargi da bih išao na Lefkadu, pošto ću biti smešten u Pargi. Ne znam da li ima tamo taj Vito?

Sutra krećem!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Naravno da sam siguran u sebe, no sam čuo da se samo u Egiptu i Turskoj grđe vozi :D ... a pošto nemam iskustva sa rentiranjem, sve me interesuje, da ne bi bilo posle "pa, što nisi pitao kad si im'o koga?"

Elem, ako te ne mrzi, okači taj sken, biće korisno i za druge ;)

Btw. planiram da rentiranje obavim u Pargi da bih išao na Lefkadu, pošto ću biti smešten u Pargi. Ne znam da li ima tamo taj Vito?

Sutra krećem!

Ima samo u Nidriju izgleda, barem tako pise na vizit karti koju mi je dao.

Ali evo ti mail pa mu pisi: vitacar@gmail.com Covek izuzetno dobro prica engleski za jednog Grka. :)

Njegovo ime je Tsagalis Vasilis, evo ti i telefoni:

Tel. & Fax: + 30 26450 93153

mobile service: +30 6974 752595

inace, super cool čova, moje društvo ga je zezalo i zvalo "hey! mister Vasilis Karras " (to je neki Grčki pevač, tipa Cune Gojković :D), a lik je mali i mršav, pričali smo sa njim i tokom boravka na Lefkadi, kada smo išli da se "hladimo" na Dessimi plaži, on je često između dva radna vremena tu boravio, najbliže mu radnom mestu a da je lepo..

Izmenjeno (karadjordje)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27015
    Ukupno tema
    905944
    Ukupno poruka