Alexia

Rekviziti za plazu za malo dete, mazanje kremom za suncanje itd.

149 poruka u ovoj temi

Ove godine nas malisa imace 16 meseci na moru. Od prosle godine imamo onaj slauf sa rupama za noge i to cemo poneti, ali ne znam sta jos. Da li je njima u tom dobu zanimljiv neki camcic, dusek, kantice, lopatice...Kakvih uopste sve rekvizita ima na naduvavanje i gde ima dobar izbor?

Da li stvarno uspevate da nahvatate dete da ga mazete pri svakom izlasku iz vode, a prethodno ispirate obicnom vodom? Mi smo to radili prosle godine jer je imao 5 meseci, e sad trci, ne znam koliko sve to mora po knjizi ili je dovoljno da ga istusiramo kad se vratimo u sobu...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Vidim da te ceka naporan odmor. :-) ALi sve je to divno, nekada ces se secati toga sa osmehom kada klinac bude porastao. Ja sam kao mala, od 1-4. godine bezala od mora. Nikako nisam htela da udjem u vodu, pa je najpotrebniji rekvizit mojima u to vreme bio bazencic koji su svaki put punili morskom vodom ne bi li se ja okupala. Uh! Zamisli! Naduvaj bazen, namesti da bude na ravnom ako je moguce, napuni, pa isprazni , ispumpaj... Kasnije sam pocela da saradjujem i nekom koficom isla do vode, punila koficu i sipala u bazen. skapirali su da mi je i to zabava i cesto mi ceo dan na plazi prodje tako sto prenosim voduu iz mora u bazen.

Budi srecna sto tvoj malisa ide u vodu. Mozda bi mu sada vec bile zanimljive neke kantice i lopatice, naravno uz tvoju asistenciju...

Izmenjeno (DraganV)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Alexia, pitanje je bilo toliko slatko, da nisam mogla da odolim , a da se ne "umesam" i ja! :D

Madjaste je potpuno u pravu, dala ti je odlican savet, a meni probudila secanja na podizanje dece...zao mi je sto ne mogu da se vratim u to vreme! :)

Imam i ja poneki predlog: kantica, plasticne modle raznih velicina i oblika (kocka, valjak...u kojima ce moci da skuplja kamencice, pesak, nosi, sipa, prosipa vodu...), slikovnice otporne na vodu, manju laganu loptu da se zajedno igrate kad ga nahvatas da sedi u hladu...pa mu dodajes, onako "dobacivanjem izmedju nogu"...tako ce malo "odmoriti" sklonjen od sunca....camcice, patkice , ribice i ostale gumeno-plasticne "plivajuce rekvizite"...moja deca se sa ovakvom opremom nisu cula na plazi, sakupljali su i ostalu decu i bilo je lepo i njima i nama! :srce:

Izmenjeno (pefkari)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala na odgovorima...Ici cemo na plazu kao tovarni magarci, vidim ja:) Nema bas mnogo roditelja da se oiglase na temi...

Razmiljam i koju obucu da mu ponesem za setnju do plaze recimo...Otvorene plasticne sandalice bojim se da ce kamencici upadati ili neke tanke patike da kupimo...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Jao, sve te dileme muče i mene. Prvi put vodim ćerku na more i imaće 17 meseci.

Nek mi je Bog u pomoći!

Misim da je sa detetom najbolja varijanta apartman do plaže. Na taj način ne moraš sve da tegliš sa sobim i imaš sav konfor na dohvat ruke.

Što se tiče rekvizita, jel valja ona guma za plivanje sa gaćama, za dete tog uzrasta?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala na odgovorima...Ici cemo na plazu kao tovarni magarci, vidim ja:)

Znam kako sebe zamisljate- tako ce vam i biti, bar prvih nekoliko godina! smajl.jpg Ali, to je toliko slatko, da se sa radoscu secate kad vreme prodje i deca porastu! srce.jpg

To sa platnenim patikicama je odlicna ideja! Moj savet, ukoliko ne idete bas na neku plazu punu kamencina, je da pustite dete sto vise boso da hoda!

Izmenjeno (DraganV)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mi imamo od prosle godine (bebac je imao 5 meseci na moru) slauf sa rupama za noge i cak smo ga i tad malo koristili, naravno pridrzavali smo ga. Mislim da ce biti OK ove godine. Jedna mama me upozorila samo da se ne udaljavam od deteta dok je u njemu ni malo, jer se njeno dete od 2 godine prevrnulo i zaglavljeno naglavacke bilo desetak sekundi dok je dotrcala i okrenula ga. Strasno...

Mi smo oko 200m od plaze, na plazi nam je sve bilo preskupo, posto idemo u sezoni.

Pefkari, Mi bas i pustamo dete da hoda sto vise bos i na plazi cemo sigurno, jer je sitan pesak. Bas sam danas gledala neke plasticne sandalice, ne plasticne bas nego one sa kaisicima, pa ne znam da li to da mu uzmemo...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja nisam za te sandalice sa kaisicima, nas sin ima 13 meseci, ali jos uvek vuce nogice ponekad dok hoda, pa mi se cini da bi mu prsti u njima uvek bili izgrebani.

Inace, isli smo u CG na par dana kada je imao 12 meseci. Jedna kofica i bazen su bili sve sto mu je trebalo!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Evo naseg iskustva ako nekom moze da pomogne. Do plaze je i sa 17 meseci i sledece godine nosila crocs papuce koje i inace u Beogradu nosi celo leto umesto sandalica. Za plazu nikakvu posebnu obucu nismo kupovali jer nam je izricita preporuka fizijatra da hoda bosa. Posto smo i mi bosi nije ni trazila nista da obuje, cak i po najgorem kamenjaru.

Mazali smo je jos u apartmanu prvi put, pa onda uglavnom jos jedno mazanje na plazi. Isto tako i popodne. Tusirali smo je slatkom vodom samo u apartmanu, pred spavanje. Na plazi nismo bili izmedju 11-17h. Ostajali smo uvece do zalaska sunca, nekad cak i duze.

Od igracaka: kofice, lopatice, kamion za pesak, neka slikovnica kad sedi u hladu....

Mi smo nosili one misice ali ni jednom ih nije stavila. I gumu smo joj kupili ali isto nije bila u upotrebi. Ulazila je u vodu bez icega, pod stalnim nadzorom, svakako. Nismo forsirali rekvizite za plivanje, brckali smo se sa njom u plicaku, ona je uglavnom setala kroz vodu do struka ili sam je nosila na rukama pa smo se buckale.

I verovatno ono sto i sami znate: nikad ih ne terajte na silu u vodu. Bilo je dana kad cera nije htela ni da se skine na plazi a ne da udje u vodu. Pustili smo je. Bilo je dana kad je gola trcala po plicaku i piskila gde god cucne. A nekad je trazila gacice "da joj niko ne vidi guzu"....

Ja sam uvek spremna na to da mozda nece zeleti da udje u vodu uopste, nikad se ne zna.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Nadam se da ne kasnim mnogo sa odgovorom:-)

Što se tiče krema za sunčanje,opusti se,ne mora baš sve "po knjizi":-)Ako bi gledali baš sve šta pišu po novinama o štetnosti sunca,po tome ne bismo ni trebali da idemo na more:-)Dovoljno je da dete prvi put onako pošteno namažeš da se beli na kilometar,garantujem da se neće toliko kupati a da ne ostane bar deo nanetog sloja:-)Na plaži dobar suncobran ili prorodan hlad i to bi bilo to.Što se tiče "mehanizacije",odmah da ti kažem da ne preteruješ,ja to iz ličnog iskustva:-)Problem je i sve to ugurati u gepek a u bus pogotovo,a o odlasku na plažu sa svom tom skalamerijom i da ne pričam:-))))Uh,kad se samo setim.....Dovoljno je da na more ponesete ono najosnovnije,gumu za plivanje (već je imate),i "kopalice".Ovo poslednje je "izum" moje dece,to im je zbirni naziv za sve one kantice,lopatice,grabuljice i slične zezalice za pesak:-)Sve ostalo možete kupiti na licu mesta jer je na moru garantovano izbor mnogo veći a i sami ćete videti šta vam konkretno treba.Bazenčić jeste super stvar ako dete neće u vodu,ali ako hoće,zašto da ga cimate od kuće?Sem toga,sve se to najčešće prodaje na putu do plaže,i neretko klinci traže da im se kupi nešto nepotrebno (npr. još jedna guma,samo zato što je druge boje).Između ostalog,detetu će biti zanimljivije da samo bira svoju igračku za plažu.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Temu sam tek sad video ali za ovakve teme nikad nije kasno.

Klinca sam prvi put vodio na more sa 4 meseca a sada ima 3 1/2 godine i ide cetvrti put.Na plazu uvek idem kad se probudi i doruckuje i ne vracam se do mraka.Imam srecu sto inace ima kao i ja taman ten pa nema problema da izgori ali za svaki slucaj koristim neku nemacku kremu za decu (pocinje na S a mame sigurno znaju o cemu se radi) i to ga namazem kad stigne na plazu i vise ne tog dana.Ono sto je vrlo bitno to je da ima kapu ili maramu na glavi zbog dugog izlaganja suncu i povremeno je pokvasim.Sto se tice igracaka to sve zavisi od deteta pa morate sami videti sta mu je potrebno.

I naravno stalno bos na plazu.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

mi smo isli na more sa 13 i 25 meseci, sa 13 je slauf sa rupicama sluzio da gaa vide na plazi, a u vodu se upuzavalo, kantice i lopatice ih nisu interesovale osim ako nije tudje :)

sa 25 meseci je bilo sladje, onda smo morali da nosimo i gomilu hrane i jele su sve sto su nasle pa su cak isle i pod tudje suncobrane. I opet plastikaneri igracke su bile ok samo ka dus i druga deca tu. mi imamo srece sto smo svi vodeni, tj non stop smo u vodi

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

ćaos, iako je tema od prošle godine, nadam se da i ove ima još onih koji putuju s bebama na more.

mi idemo 17. juna, naše bliznakinje će imati 10 i po meseci. šta kažete na kupanje u moru, da ili ne?, koja temperatura vode im odgovara, a bazeni? da li je preporučljivo da se kupaju u hlorisanoj vodi?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

mi idemo 17. juna, naše bliznakinje će imati 10 i po meseci. šta kažete na kupanje u moru, da ili ne?, koja temperatura vode im odgovara, a bazeni? da li je preporučljivo da se kupaju u hlorisanoj vodi?

moj predlog: kupite bazencic na naduvavanje, ponesete ga na more i tamo ga na plazi, cim stignete, napunite morskom vodom, da se ugreje voda i klinci se kupaju i pod suncobranom! Tako smo mi radili sa nasim klincem, koji je tada imao 8 meseci, a ove godine cemo to ponoviti sa jos jednom bebicom od 8 meseci! Mi smo brckali klinca i u moru, ali kratko! Uzeli smo za ovu godinu onu gumu za bebe, na foru autica, sto ima isecena 2 kruga za nozice, pa cemo malo bebu da vozimo u tome, a vecinu vremena ce biti u bazencicu. Licno sam protiv bazena sa hlorisanom vodom (sto zbog hlora, manje vise, sto zbog nekih drugih stvari, mnogo vise!)

Izmenjeno (profesorka)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

I mi smo isli sa bebom od 7 meseci na more. Kupanje u moru naravno, krace ali cesce. Bebe se brzo zagreju na suncu i cesto ih treba hladiti. Nas bebac je obozavao da se kupa i plakao je svaki put kad izadje iz vode :) U bazencic nije hteo, ali je obozavao da se igra sa kamencicima i da prosipa vodu po sebi.

I ja sam misljenja da ne treba da se kupa u bazenu, jer su oni cesto izvor raznih infekcija.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905038
    Ukupno poruka