du-ki

PUTOVANJE U TRANSILVANIJU - u sopstvenom aranzmanu

49 poruka u ovoj temi

Već nekoliko puta sam bio u prilici da koristim iskustva forumaša u planiranju putovanja pa se nadam da će biti korisnih saveta i ovoga puta.

Planiram boravak u Transilvaniji 4 ili 5 dana od 14. jula, išli bismo sopstvenim kolima. Za sada je plan da posetimo Šigašoaru, Sinaju, Brašov, Dvorce Bran i Peleš.... Tamo bismo putovali preko Temišvara, a povratak preko Đerdapa.

Svaka pomoć je dobro došla, pa evo nekoliko pitanja:

  • da li je dobar izbor destinacija
  • kojim redom da ih obiđemo
  • šta tačno da tražimo
  • gde bi bilo najbolje da napravimo bazu, ili je bolje spavati tu i tamo
  • kakvi su putevi, putarine
  • cena smeštaja, dobrodošao bi neki predlog (putujemo sa psom)
  • restorani, saveti
  • i svaki drugi savet uvažavam

Vidim da su komentari uglavnom pozitivni, pa se nadam da ću, uz vašu pomoć, biti u prilici da dobro isplaniram put i napravim jedan putopis.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Evo mog iskustva, Rumunija je bila jedna od stanica na putu za Rusiju, a ovakav je bio plan puta:

Smestaj je bio u Sigishoari http://www.aquariscamp.net/ i moram da priznam da je bio odlican i jeftin. Dve noci smo bili tamo. Prvi dan smo obisli Sigishoaru, dok smo drugi dan isli u obilazak zamka Bran (Drakulin zamak) i zamka Peles (prelepo), obisli smo i Brasov taj dan. Sto se tice zamaka, ako idete kolima sve je relativno blizu, na sat sat i po puta. Imas na netu mapu Rumunije pa je lako snaci se.

Treceg dana smo otisli rano ujutru za Bukurest, i mnogo se zadrzali u muzeju sela (koji je super) tako da smo samo malo videli sam Bukurest koji je inace prelep, da ne verujete. Tako da bih ja planirala jos jedan dan u Bukurestu.

Uvece smo stigli u Constancu gde je bio uzasan smestaj pa smo nasli nekog Arapina koji nam je dao apartman za neke sitne pare koji je bio ok. Sledeceg dana smo isli na obilazak Delte Dunava, i to je zaista neverovatno iskustvo. Iz Konstance ima put do Tulce-e gde mozete da nadjete brodice za obilazak Delte Dunava.

Ovo je ukratko ono sta sam ja videla u Rumuniji.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Kakva je vrsta smeštaja, jesu li to neki bungalovi ili sobe? Može li se negde pripremiti jednostavna hrana, ručati?

Po vašem mišljenju da li su životinje dobrodošle? Je li daleko od centra, znamenitosi? Parking? Kakve su cene?

Mnogo pitanja :)

Odgovorite, molim Vas, čega se sećate.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

U konkretnom smestaju su bile opcije bungalovi ali i sobe sa kupatilom. Sigishoara je malo mesto, za 10min ste u najuzem centru. Sto se zivotinja tice za bungalove su ok, za sobe mislim da nije moglo. Imaju svoj parking. Ako se dobro secam dvokrevetna soba sa kupatilom je bila 20evra, za sobu. Ima prodavnica odmah iza coska, na 100m.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

forumaši, moje putovanje se približava a nema postova.

marija kontaktirao sam sa akvarijus parkom, nude smeštaj u bungalovima, dvokrevetni za 14e. na sajtu nema slika unurašnjosti. kaklva je higijena, ima li kupatilo,postojili mesto gde bi se moglo pripremiti jednostavno jelo???? da li se sećate?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

mi smo imali dve sobe, jednu u bungalovima, jednu u delu koji je kao hotelcic. sobe u bungalovima su skromne ali su ciste, ima zajednicko veliko kupatilo i zajednicka prostorija za spremanje hrane u kucici pored, kao i kupatilo :D

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Jel previse ambiciozno planirati Transilvaniju za jedan vikend? Bas bih voleo da vidim dvorac ali kao i vecina modernih poslodavaca, ni moj ne bi voleo da ja bas tad kad sam planirao, uzmem slobodan dan.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Sta mozete da mi prporucite u Bukurestu ? Ici cu za novu na Draklua turu...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja krećem sutra popodne na dva dana sa društvom :)

Ići ćemo klasika, Drakula tura, kao što reče Marija, samo što ćemo da dodamo i Sinaju, malo planinsko selo, obožavam planine oko sebe. :)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

da li je neko bio za noc vestica u transilvaniji? ja planiram ove godine, preko jungle travela, i bas me zanima da li je to onako kako oni opisuju, i kako sve to ustvari tamo izgleda?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Nase putovanje kroz Rumuniju:

Zelela bih da azuriram ovu temu i da dam neke informacije o destinaciji Beograd –Sinaja (oko 600km, od toga samo oko 100km autoputa i to oko Sibiju).

1.dana smo posetili Temisvar. Rovinjete nije bilo na granici, kao ni na jedinoj normalnoj pumpi do Temisvara, te smo je kupili na OMV pumpi u samom gradu. Menjacnica ima svugde po gradu, kurs je priblizan 1eu=4,45 lei. Ono sto je ostavilo utisak u Temisvaru su sami parkovi, park ruza i deciji park u produzetku (fantasticno).

Put smo nastavili istog dana i prespavali u Hunedoari, u Vili Corviniana (starinski stil prenocista, da imas utisak kao da si u zamku), a sam zamak je 300m odatle. Moze se spavati i u Devi, pa doci kolima. U Devi smo spavali u povratku kuci, u mnogo boljoj, a jeftinijoj sobi (vila Sarada-30eu dvokrevetna sa extra krevetom za dete). U vili Corviniana su nam naplatili extra krevet 15eu.

Hunjedoara-Sinaja. U Sinaji smo spavali u hotelu Rina Cerbul, hotel je sa 2 zvezdice jer nema restoran. Neke sobe su renovirane i odlicne za tu cenu, ali su kupatila izuzetno mala. Mi smo prvi dan dobili renoviranu sobu sa pogledom na ulicu, ali je buka od Nargila bara koji svako vece pravi zabavu sa trbusnim plesacicama do 4 ujutru, te smo trazili premestaj i dobili nerenoviranu, ali i crvkut pticica :)

Sinaja je njihovo poznato planinsko mesto, gde se nalazi dvorac Peles. Postoji i gondola do 1400 i 2000m, tako da smo se setali i po snegu.

Poslednji dan smo posetili Brasov, i nastavili put do Deve, gde smo prenocili da skratimo voznju.

Putevi su osrednji, vise dobri nego losi, ali kad nema autoputa, znate i sta mozete da ocekujete. Autoput do Bukuresta je inace u izgradnji, te smo se mi iznenadili i sto smo se vozili ovih 100 km do Sibiju, jer nismo nasli podatak pre puta da je uopste pusten.

Sve u svemu, to je bilo jedno avanturisticko putovanje sa ciljem da se uziva u prirodi, i dobili smo ono sto smo zeleli- puno lepih uspomena. Ukoliko neko razmislja o ovoj destinaciji, neka slobodno gleda da rezervise hotele.

Lep provod :weee:

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Bili za Uskrs, u sopstvenom aranžmanu. Baza Sibiu, tri noći. Prvi dan putovali i Hunedoara, drugi dan obilazili Sibiu što je opisano u ovom blogu:

http://zorangm67.blogspot.com/2014/05/transilvanija-2deo-sibiu-hermannstadt.html

a fotografije su ovde:

https://picasaweb.google.com/115498427451093821515/SibiuU100Fotografija?noredirect=1

i ovde:

https://picasaweb.google.com/115498427451093821515/ASTRATradicionalniMuzejNaOtvorenom?noredirect=1

Zoran

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Vec dugo godina zelim da uplatim Drakula turu i obidjem celu Transilvaniju. Ove godine su roditelji odlucili da se pocastimo, tako da u julu planiramo da konacno malo proputujemo :) Isli bismo kolima. Procitala sam prethodne postove i mislim da ce mi biti od koristi da izradimo plan putovanja.

Opet, volela bih da cujem jos utisaka ljudi koji su bili - sta obici, gde odsesti, kako se krecu cene trokrevetnih soba/bungalova, da li imate kontakt nekog privatnog smestaja... Da napomenem, kategorizacija smestaja nam uopste nije bitna, bitno je da bude cisto i da postoji parking. Moze smestaj da bude i izvan mesta, ni to nam ne smeta posto idemo kolima..

Hvala unapred na savetima :)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mi smo obišli deo Transilvanije, išli smo kolima. Zamak u Hunedoari, Sibiu i Sigišoara. Sva tri mesta toplo preporučujem. Pisao sam na blogu dosta, da se ne ponavljam. Možeš tamo da pročitaš, evo link za poslednji, treći deo:

Transilvanija III

Što se tiče smeštaja u Sibiu, bili smo u Charter Apartments i mogu da ih preporučim svima koji idu kolima. Udobno, novo, jeftino, jedino što je van grada ali kolima se brzo stiže. Ima ih na bookingu a imam i kontakt.

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Drugari, molim za savjet. Naime, planiramo da za produzeni vikend , cetvrtak-nedelja, posjetimo Transilvaniju,iz Novog Sada preko Temisvara... Sigisoara, Brasov, Sinaja...Treba mi preporuka za planiranje itinerera...gdje od ovih destinacija nociti ...kojim redoslijedom i sta obilaziti kako bi bili sto efikasniji...ili ako imate jos neke destinacije kao prijedlog...Da li na ovom potezu postoji auto put (vidim da je neko spominjao izgradnju istog)...

Hvala unaprijed

Izmenjeno (Chika Veljo)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905031
    Ukupno poruka