Aleksa Simic

Vile Avra,Korali 1i 2 i Panorama

80 poruka u ovoj temi

Jutros smo stigli zi Pefkohorija.Odmarali smo u vili Avra. Moji utisci su super. Od Avre do mora ima 5 min. laganog hoda. Sobe su sasvim ok.Kuhinjica je nova,kreveti ok. ,jedino je kupatilo malo,ali sve je novo i cisto.

Cistacice dolaze na 3-4 dana,pa moze da se promeni posteljina. Ima i peskira. Jedino sam sa posudjem imala problem.Svega ima po tri(trokrevetna soba),pa ako kupim voce ili pravim salatu nema dovoljno tanjira.Bazen je mali,ali nije los.

Ako vas jos nesto interesuje ,pitajte!

Ćao,može li malo informacija o terasi vile!?Na slikama se vidi da je delimično ograđena i prolazna,kako sve to funkcioniše?jel to znači da se svi tu šetkaju ,nema se mira!!!jel bučno??Idem porodično sa ddetetom od 6 g početkom septembra...malo sam se razočarala kad sam ukapirala(kasno)kakve su terase!pozz

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

zna li neko nesto o vili Ipokampos ?Radi je Turisttrade..

Ako nije kasno!

Nekada je radila meni (ne) draga Sabra, i mislim da je bas blizu njihove kancelarije. Za opremljenost ne znam, ali nalazi se na samoj magistrali sto, po mom misljenju, nije bas prijatno, ako vec idete tamo, nadam se da imaju apartmane koji gledaju severno, ka moru, onda je ona ludnica od ulice manje bolana

Na zalost, od mene samo toliko

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ćao,može li malo informacija o terasi vile!?Na slikama se vidi da je delimično ograđena i prolazna,kako sve to funkcioniše?jel to znači da se svi tu šetkaju ,nema se mira!!!jel bučno??Idem porodično sa ddetetom od 6 g početkom septembra...malo sam se razočarala kad sam ukapirala(kasno)kakve su terase!pozz

Da,terasa je delimicno ogradjena,ustvari nije ni ogradjena.U sobu se ulazi sa terase,ali na nasem spratu su bile samo 4 sobe,tako da i nije strasno. Ispred svake sobe ima sto sa onoliko stolica koliko je kreveta.Za malu decu nije ni tako lose,imaju gde da trckaraju.

Apartmani imaju i posebnu terasu na koju se izlazi iz druge sobe.

Pozdrav i lepo se provedite. Vila je u mirnom delu,tako da nema ni buke!

Izmenjeno (samco)
uredjen citat
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

hvala!Samo još jedno pitanjce,jel zbog takve terase tu bučno zbog komšiluka,može li se mirno sedeti?

Izmenjeno (samco)
nepotrebno citiranje prethodnog posta
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

ako neko ima informacije o ovim vilama.......:zaljubiska:

Ja sam bila u Avri i ove i prosle godine. Ove godine je renovirana, a cena ostala ista. Pohvalno za Travelland!!! Stvarno za male pare super sam se provela. I nije daleko do plaze, stignes za par minuta.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Odgovor za Avru i mirno sedenje na terasi. Na svakom spratu je jedna dugacka zajednicka terasa sa koje se ulazi u apartmane (4 apartmana na svakoj terasi) i jedini prozori dvokrevetnih i trokrevetnih aparmana gledaju na tu terasu. Cetvorokrevetni app se sastoje iz dve sobe i u njih se

ulazi sa pomenutih terasa, s tim sto imaju izlaz i na suprotnu stranu vile gde se im se nalazi ogradjena terasa. Ispred svakog app se nalazi po plasticni sto sa stolicama. Osim ako niste u poslednjem aparmanu na spratu, morate se pomeriti kada prolaze gosti jer delimicno ogradjen u

praksi znaci neogradjen. Sto se samog kompleksa Avra tice, nisam ocekivao nista posebno za te pare, pa nisam ni imao cime da se razocaram.

Nalazi se u mirnijem delu Pefa, blizu su dva veca i jeftinija supermarketa (sidje se do magistrale i skrene levo, ide jos 50m i eto tu su), plaza se

nalazi na 4-5 min laganog hoda, odlicna pekara u kojoj se mogu probati sjajne baklave, tulumbe i ostali turski kolaci se nalazi 50m desno na

magistrali (predje se ulica), a jos 100m u tom pravcu odlicna picerija Capri. Sobe su male, imaju po komodu dve, ormar, kuhinjicu za koju se vidi da

je nova, stari resho i jos stariji frizider, koji ne izgledaju lepo ali obavljaju posao. U frizideru smo u delu koji bi trebalo da bude zamrzivac uspeli

da dobijemo led u kesicama za led. Jedina prava zamerka je sto u svim apartmanima ima smo jedan steker. Kupatilo je malo, nema klasicnu

ogradjenu tus kabinu, vec se stoji maltene na betonu, ali je to cesta pojava u mnogim apartmanima u Grckoj. Malo se izdzogira posle kupanja i

nema problema. Postoji vrlo simpatican bazen sa lezaljkama u dvoristu, voda se hlorise svaku noc, cista je i topla, tako da je milina brcnuti se malo.

U kompleksu je bilo smesteno vise mladih, ali je bilo i starijih sa decom. Svi su se lepo slagali i nije bilo nikakvih problema zbog buke. Ljudi su skapirali da su na odmoru i da treba da budu opusteni a ne dzangrizavi. Savet za sve koji odsedaju tamo je da zatvaraju prozore i spustaju roletne kada nisu u apartmanima jer su nekim ljudima pokrali laptopove i jos neke dragocenosti dok su bili na plazi. Sve u svemu prosecan smestaj, nikako luksuzan, ali jeftiniji od smestaja slicnog kvaliteta u CG. Preporucujem ga mladjim, nezahtevnim i pozitivnim ljudima koji odmor nece da provedu u hotelskim sobama.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

pokrali stvari??? pa nije ni cudo kad se ulazi sa terase!!! ja sam uzeo neku sobu sa klimom, e sad ne znam gde se nalazi, na kom spratu? koliko vidim na slikama, postoje samo vrata i prozor sa iste strane zida???

avra-pefkohori-38548.jpg

Izmenjeno (samco)
nepotreban citat posta ispred
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nalaze se sa , na prvom spratu(iznad niskog prizemlja)na ovoj strani kuce. Povoljno je sto se ova strana veci deo dana nalazi u hladu.

Inace ovo je slika kuce pre renoviranja. Tanjira sat antene nema (sobe nemaju TV), boje su slicne, ali osvezene, dvoriste urednije i postavljena je PVC stolarija. Druga strana kuce identicno izgleda samo sto gleda na ulicu. Mislim da na drugoj strani kuce nema klimatozovanih soba, a ako ih ipak ima, onda su opet smestene na istom spratu. Sto se kradje tice, samo zatvaraj prozore kad nisi u sobi i nece biti problema.

Izmenjeno (samco)
obrisan nepotreban citat
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi idemo u Avru preko Travellanda,u cetvorokrevetni apartman u prizemlju br.1 pa ako moze neko da mi kaze kakav je polozaj i da li je bucno posto je prvi.Idemo po prvi put :kez:.

Izmenjeno (anitaan)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Odgovor za Avru i mirno sedenje na terasi. Na svakom spratu je jedna dugacka zajednicka terasa sa koje se ulazi u apartmane (4 apartmana na svakoj terasi) i jedini prozori dvokrevetnih i trokrevetnih aparmana gledaju na tu terasu. Cetvorokrevetni app se sastoje iz dve sobe i u njih se

ulazi sa pomenutih terasa, s tim sto imaju izlaz i na suprotnu stranu vile gde se im se nalazi ogradjena terasa. Ispred svakog app se nalazi po plasticni sto sa stolicama...

HVALA !!!!

Izmenjeno (mikap)
skraćen citat
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

evo dolazi nova sezona, a ja ne preneh svoje utiske......

Dakle, isao sam krajem avgusta, vila Avra, dvokrevetna soba. Putovanje autobusom uobicajeno, manji zastoji na granicama, stigli smo oko 10h. Moja soba je bila vec spremna, drugi sprat, sve sobe su povezane kao tom nekom terasom, izmedju imaju neki mali zidovi, ispred svake sobe sto i stolice, uglavnom dok sedite i pijete pivo morate sklanjati noge da drugi prodju. Pogled na prelepi bazen od hotela Petridis (ima ga u ponudi Travella, malo je skuplji, ali vredi, moj kolega je bio tamo, odlican je). Soba klasicna, jedan francuz, jedan obican krevet, ormar, sto, stolice, mini kuhinja, frizider (slabo hladi), reso (slabo greje), i naravno jedna uticnica (znao sam za to pa sam poneo lopova, tako da nije bilo strasno. Kupatilo malo, tus kabina..... Dakle to sam i ocekivao, letovao sam i ranije u Grckoj u ovakvim apartmanima, za te pare je odlicno.

U dvoristu mali bazen, bar lezaljki, suncobrani. Voda je bila hladna, a nisam ni imao zelju da se kupam u bazenu!

Vila je u mirnom kraju, nema mnogo saobracaja. A da, soba ima klimu, uracunato u cenu do kraja avgusta, obavezno uzeti sa klimom, jako je sparno.

Do plaze ima 5-10 min, zavisi koliko zurite. Lako se stize, od vile ulica vodi direktno na plazu. Kad se stigne na plazu moze levo (velika guzva, na kraju je plaza najsira, ima najvise mesta, oko 10 min), a moze i desno (manja guzva, ali ima dosta kamenja, ja sam se prvi dan polomio zato sto su bili veliki talasi, pa su me bacili na kamenje).

Uz plazu su svi kafici i ostali prateci sadrzaji, restorani, prodavnice......ima svega i sve je na 3m od plaze, tako da ne morate nositi zalihe piva sa sobom jer se brzo greje, pa morate brzo da pijete, pa onda lako dobijete lakat pod rebra od zene......:D

Kad se krene iz vile prema plazi, pa se stigne do magistrale ( ja sam je krstio kao Ibarska), desno se ide za dva velika marketa, tu imate bukvalno sve od hrane, a ima i par vrsta piva:klap:, ima cak i neko siptarsko Korca, odvratno je! Tu su cene kao nesto malo nize, ako uopste nesto ima dole jeftino!

Sto se tice girosa ima i za 1,5 eur, ali negde na srednini Ibarske, to je neki lokalini giros, ima najvise Grka, onaj na plazi od 2 > eur nista nije bolji, osim sto Srbi prodaju:lol:.

Restorani.....rucak za dvoje 20-30 eur. Nije malo:zvizduk:....ali ako ponesete neku konzervu pasulja, gulasa, pa kobaje, kulen, prsuta, slaninica, papricica (ljuta uz pivo)......onda necete mnogo ici po restoranima.

U prodavnicama na plazi pivo je najskuplje, Amstel zidarsko 1,5 eur, Hineken i Mithos su skuplji...ima i neko no name, najjeftinije, ali i najruznije, mnogo brate gorko...;)

Od izleta nismo nista isli, a bilo je krstarenje, grcko vece, kupovine neke.....Aqua park ( to mi zena nije dala, kaze da to nije nista posebno, bolje da potrosim para na nesto drugo, i potrosio sam .....na pivo:klap:)

Iznajmili smo auto, oko 25 eur najjeftiniji, Fiat Seicento, odlican mali auto, ide ko zmaj, mora medjunarodna, ima na Ibarskoj par radnji za iznajmljivanje, vracate benzin koliko je i bilo, ma da niko nije ni proveravao kad smo dosli......uglavnom jos 25 eur za benzin i obisli smo ceo prst, na levo, Paliuri ( pre njega ima lepa plaza Xenia, Cruzo beach), pa preko gora i suma na drugi deo poluostrva, Agia Paraskevi,Palini (to su kontinentalna mesta),Loutra ,Neo Skioni ,Mola Kalyva, pa opet po sumama i gorama, jer put ne moze vise da prati obalu, Kalandra, Skala Fourkas ( lepa plaza, malo vise Bugara),Siviri, i tu put ide dalje prema unutrasnjosti, idemo na drugu obalu, odakle smo i dosli, samo sto izlazimo kod Kalitee (prelepa plaza, na mene ostavila najlepsi utisak, silazi se do nje, da desne strane neke stene, boja vode kao u bajci, ima na pocetku kamenja, a posle plitko, pesak svetle boje i jako sitan, milina......), Polihrono (jako slican pefkohoriju, na isti kalup, tu smo rucali, 50 eur, riba, rakovi, nas 5), Hanioti (bili predhodni dan, taxi , ne mogu da se setim koliko je bio, cini mi se 3 eur, a kad smo se vracali morali smo da zovemo telefonom jer ga nije dugo bilo, i tad je dosao isti lik i naplatio nam 4 eur:lud:, inace hanioti je nabudzeno mesto, za one sa dubljim dzepom, puno Rusa, uglavnom hoteli, veca guzva na plazi, a ovako mrtvo mesto popodne, zato smo i morali da zovemo taxi, dok je u Pefu jako zivo po ceo dan, tu ljudi zve, rade, ima skola, crkva...mogo bolja atmosfera) i na kraju se vratismo u Pefkohori, oko 8h. Auto smo nesto morali da vratimo do 10h ili ujutru do 8.

i tako.....zadnja tri dana je bilo lose vreme, vetar, talasi, nije moglo ni da se pridje obali!!

Inace bio sam i u druge dve pomenute vile Korali i Panorama, jer su tu bili moji drugari, pa smo svaki dan prelazili dobru kilometrazu, je su Avra i Panorama na dva kraja, oko 20 min pesaka precicama.

Panorama je bas na kraju mesta u Ibarsku, ali ima veliko prelepo dvoriste puno ogromnih maslina, za uzivanje, iza kuce ima negde rostilj, bazen mali ali lep, uvece se pale svetla u bazenu tako da je kupanje fantasticno, a gase se u 12h, sobe su male,sve je sabijeno) , za porodicu je odlicno mesto, do plaze ima oko 10 min, i to se izlazi na onaj najsiri deo.

Korali su na 50m od plaze, guzva, buka, bazen u dvoristu, mnogo ljudi, a tek deceee.....auuuu...ko u vrticu, nema mira i odmora, ali tu i idu ljudi sa malom decom, zbog blizine plaze i dvorista, sobe su bolje i prostranije nego u predhodne dve vile, bar u tom delu gde sam bio, a to je onaj noviji deo, iza je stariji deo koji je dosta losiji.

:cool: toliko od mene.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

zaboravih da podelim slike, na ovoj adresi imate fotke od 2008 i 2010. godine

Moj link

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi idemo u vilu Korali 1,ko zna gde mozemo blizu vile da parkiramo auto,a da je bezbedno. Jel Pefkohori ima javne parkinge???

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@tetejac32

pa znas kako, nema nekih posebnih parkinga.

parkiras se sa strane ulice gde nadjes mesto, mislm da se pored Korala mozes parkirati u poprecne ulice ili u glavnu magistralnu ulicu koja je jako blizu a ima trotoare na koje se moze parkirati. U prilogu je i slika na kojoj sam obelezio pozicije vile i parkinga. Plaza ti je na par metara, i tu je ujedno i najsira plaza, samo nabavi neki suncobran!

Lep provod.

Korali-parking

Izmenjeno (mikap)
obrisan citat, direktan odgovor na post
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

HVALA PUNO.klap.gifklap.gifklap.gif

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27027
    Ukupno tema
    906044
    Ukupno poruka