Modesty

Meksiko - Mexico City i Cancun

15 poruka u ovoj temi

Zanima me da li je neko bio u Meksiku, konkretno me zanima Mexico City i Cancun, i kakva su vaša iskustva?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Nisam posetila Mexico City, ali sam čula da je predivan grad i jako bih volela da ga vidim.

Sve zavisi šta te interesuje i šta želiš da doživiš na putovanju.

Cancun je veliki turistički centar. Meni lično se nije dopao jer više liči na Ameriku nego na Mexico :( . Prepun je turista, naročito mladih jer je poznat po noćnom životu bez pravila ;) Znači ako to želiš nećeš se razočarati.

Plaža je predivna, dugačka, hotel do hotela, i kažu da su svi dobri.

Ako želiš samo mir i odmor na plaži, preporučujem ti da se spustiš sat ili dva na neki od hotela na Mayan Rivieri. Odatle možeš da obidješ i Chichen Itzu, ostatke Mayskih piramida itd.

Ta obala Mexica je još čuvena po koralima, kažu da su najveći posle australijskih, tako da je prelepo za ronjenje.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ni meni se nije previshe dopao Cancun, a u Mexico Citi nisam imao para da odem jer sam placao neke bolnichke troshkove.. jbg, drugi put. :)

Cancun je tipichno mesto za instant turizam, prepuno Kanadjana i Amera.. poptuno nezanimljivo. Ipak, ima nekoliko ostrva u okolini na koj amozes da odes ukoliko se ikada zadesis u Kankunu- npr Isla Mujeres ili Kozumel. Ovo drugo je fantastichno za ronjenje! :)

Takodje, treba da se vidi Merida, glavni grad rzave Yucatan u kojoj se Kankun nalazi, kao i Chichen Ica kad si vec tamo.. Merida je Mexico, Kankun definitivno nije.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sve što su mi rekli da treba da znam o Meksiku pre puta je bilo „mañana“ i zaista, ništa bolje ne sažima duh ove velike i šarenolike zemlje nego ležernost sa kojom meksikanci pristupaju svakom problemu. Naše proputovanje po jugu Meksika je trajalo mesec dana a započeli smo ga iz Meksiko Sitija koji je zbog svoje veličine, naseljenosti i ekonomskog značaja pomalo haotičniji od ostatka zemlje....

preuzeto sa gdestinacija.com

Izmenjeno (marmil)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Za pravi porodicni odmor Riv. Mayan je extra, dobri resorti....a Cancun je za mlade, ima dosta kriminala i slicno.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Bila je reportaza o Meksiku na televiziji Most bas pre neki dan. Organizator putovanja je novosadska agencija Aurora travel. Imaju lepu ponudu ali me zanima da li neko zna da li jos neka agencija ima tu destinaciju u svojoj ponudi da bih uporedio cene. Moj drugar je gledao ponudu mada ranije od Kontikija i Jolly travel ali mislim da oni za te daleke destinacije bas deru sa cenama ...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Meksiko siti je meni mesto za izbegavati . Pre svega toliko je prljavo , dosta ljudi nosi gas maske po ulicama . Treche po prilichno ne bezbedno . Ja sam ishao u nekoj backpekerskoj varijanti , i od autobuske stanice uz 3 metro linije do centra sAm imao par cimanja, posle smeshtanja u hostelu u centru , i bleje josh bar 8-9 cimanja . Nakon toga sam otpalio i ne ostavishi planiranu noc u Mexico sitiju .

Nisam bio na plazama Karibskog dela , preferirao sam Pacifik , a nisma bio bash toliko free sa vremenom .Mada slichan grad ima i u pacifickom delu Puerto Vallarta , sve popularnija destinacija , i po prilichno velika .

Uglavnom meni jako je bila zanimljiva drzava Jalisco sa Guadajarom , arandasom, tequilom .Drzava Oaxaca isto ,shamanistichki centar. San Cristobal isto zanimljivo mesto , i par malih mesta na pacifiku . Svi drugari koje sam upoznao su mi preporuchili Michoacan drzavu , ali na zalost nisam stigao da odem tamo isto .

Koliko sam cuo CanCUn izgleda popud floridskih letovalishta , ko voli moze da bude zanimljivo .

Ako te josh neshto zanima pitaj . Btw konkord ima jeftine letove iz frankfurta valjda do Cancun-a

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kako bi izgledao odlazak do Kankuna? Na primer, imate tamo smeštaj itd, "samo" vam trebaju prevoz i šta li ide -viza itd? Koliko para, gde, šta, kako?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ovo moze ali i nemora da ti pomogne ali vidi ovako.

Ako hoces u Mexico prvo vidi

http://www.mexperience.com/

a onda ako si nasala sve sto te interesuje popunjavaj formulare

http://www.mexican-embassy.org.yu/Consular.html#Srpski

odes u konzulat

KONZULAT MEKSIKA

11101 BEOGRAD, Ljutice Bogdana 5

+381 11 3674 170

i u roku od dva tri dana dobijes vizu.

Karta te izadje oko 1100E mozes preko Frankfurta ili preko Pariza samo sto je vreme izmedju dva leta u parizu jako krtko i niko nemoze da ti garantujue da ces uspeti da udjes u avion za mexico. Ako imas neki drugi pasos mozda ima jos neki pogodnosti oko aviona ali o tome pojma nemam.

Mi smo bili u Meksiko sitiju, Pirámides de Teotihuacan, Toluca, Valle de Bravo i na moru tihi okean Ixtapa.

Sto se mene tice meksiko siti je bezbedan koliko i ostali gradovi jeste da je u saobracaju guzva ali covek se navikne. Nisam bas primetio da je prljav. Po meni je citiji od nekih gradova kod nas. sta te jos zanima pitaj

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala ti mnogo da odgovorima. Tako sam i mislila da je cena karte. Mene je isključivo zanimao Kankun jer bih tamo imala smeštaj i sve, pa sam mislila da ima avionski prevoz baš do Kankuna.

Ali slobodno piši tvoje iskustvo, značiće mi jednog lepog (nadam se što skorašnjeg) dana!

Izmenjeno (sonja_bg)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mnogo je lakse ako imas nekog. Mi smo imali tu srecu i islo je sve ko podmazano + sve je islo po redu voznje od aviona pa do autobusa. Da ti kazem ovako u Mexico Citiyu smo u jednom od hotela kupili karte za InterJet let Toluca - Zihuatanejo/Ixtapa. Iz MC kolima za Tolucu a odatle na more. Na aerodromu u Toluci imaju organizovan transfer od aerodroma do hotela u MC u kom kupis karte. stigli na more uzeli taxi i za neki 20E smo bili dovezeni do hotela do kog ima jedno 30tak km. u povratku isto taxi avion Toluca-mini bus MC. onaj sajt mexpirience je jako dobar i informativan.

ako vec imas mogucnosti da odes tamo kreni neces se pokajati. To je stvarno dozivljaj

u cancun treba ici novembar ili decembar tada je kako kazu najbolje vreme nije ni previse toplo a sezona uragana je odavno prosla. mi smo bili bas kad je bil;a sezona :)

iz MC za Cancun imas direktan let povratna karta te izadje oko 500$ na aerodromu se lako snalazis tako da tu nema veci problema

najveci problem je da se covek odluci da krene posle je sve lako

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

500 dolara od Meksika do Kankuna avionom? a u jednom smeru? :wacko:

nije meni problem da se odlučim da odem, ne drži mene puno toga ovde pa se kao tripujem joj kako ću i šta ću, problem mi je novac i da dopunim znanje engleskog jezika.

a koliko vidim, potrebno mi je i preko 1500 eura i više samo da stignem do kankuna.

hvala ti na odgovorima!

Izmenjeno (sonja_bg)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

500 dolara od Meksika do Kankuna avionom? a u jednom smeru? :wacko:

nije meni problem da se odlučim da odem, ne drži mene puno toga ovde pa se kao tripujem joj kako ću i šta ću, problem mi je novac i da dopunim znanje engleskog jezika.

a koliko vidim, potrebno mi je i preko 1500 eura i više samo da stignem do kankuna.

hvala ti na odgovorima!

...samo ovoliko...-ima avio-karata za 200 EUR(ali treba malopretražiti sajtove) MC_Cancun; imače busovi (sa klimom, stevardom-lige-zicom ipd/odprilike 24 časa za nekih...40USD...

pozdrav H.

evo jedne opcije...

http://ws9.direct-res.de/engine/listFlights.do

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

...samo ovoliko...-ima avio-karata za 200 EUR(ali treba malopretražiti sajtove) MC_Cancun; imače busovi (sa klimom, stevardom-lige-zicom ipd/odprilike 24 časa za nekih...40USD...

pozdrav H.

evo jedne opcije...

http://ws9.direct-res.de/engine/listFlights.do

ups-probaj Travel Overland DE

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zanima me da li je neko bio u Meksiku, konkretno me zanima Mexico City i Cancun, i kakva su vaša iskustva?

Ja sam posetio i Meksiko Siti i Majansku rivijeru. Potrazi ovde moje putopise o tome.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26953
    Ukupno tema
    904373
    Ukupno poruka