brada70

Vasiliki

474 poruke u ovoj temi

Lunjo, hvala na ovim slikama i opisima. 

Posle dugo cekanja dobio sam odgovore od 2 Vile. Vile Tomas, koja po tvojim slikama a i po tvom pisanju deluje nezaboravno, samo sto bi u mom slucaju pogled bio usmeren u kopno :(, i vile Captain's Studio u kojoj bi imao pogled na more. Do juce nisam imao nikakv odgovor, sada vise ne mogu da se odlucim. :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Dule, mi smo matorci, pa dosta vremena provedemo uz jutarnju kaficu. Nama je bitan pogled na "Jonsko plavo".Vi ste mladi, možda vam manje znači pogled . Više ćete skitati ( mi samo Lunjamo).  

Ne znam gde je  Captain's Studio ,... možda neko zna.

I ne brini,.. u Vasiliki se ne ide jednom u životu,.. :D 

Još malo mirisa mora i okusa leta: 

DSC_1016.thumb.JPG.4d5da13983d538514d531 "Naša" brodica za opskrbljivanje ribom se naziva "Olga". 

DSC_1021.thumb.JPG.051f12fa72356ac9d7618 Parkirana je tokom čitavog dana u marini ispred poslatičarnice.

Samo uveče 'skokne' da postavi mreže,.. i ujutru da ih pokupi. 

DSC_1019.thumb.JPG.f4065cf46f37037280024

4

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nista mi nije draže od jutarnje kafe i pogleda na more. :) Iskreno, pogled na more mi treba samo zbog tih jutarnjih pola sata. Pregovaram jos uvek sa njima, pa ukoliko mi daju neki popust za pogled na kopno pristajem. :)

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

LUNJO MAJSTORE....Tako radi, pise i letuje generacija iz sesdeset i neke...I jos  lunja, a ne skita... Na forumu Agios Nikitas od 21 strane opisala sam moje letovanje na Lefkadi...Procitaj pronacices nesto za sebe sigurno...

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ima li neko iskustva ili informacija o školama wind surfinga u Vasilikiju? Dao bih možda sina od 9 godina na početni trodnevni kurs. Našao sam informacije za 2-3 škole ali možda neko ima informacije iz prve ruke. Značila bi preporuka za neku određenu školu i zbog čega baš ta, da li može navedena cena na sajtu škola da se koriguje i jezik na kome se komunicira (pretpostavljam da nema na srpskom pa bi prednost imao nemački ili kao alternativa engleski). Hvala unapred!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mislim da 3 dana kosta oko 150e. Preporucujem ipak club Neilson vise nego club Vass. Povoljnina je mnogo iako deluje malo slabije opremljena i drugacije uredjena od vass-a koji je fenseraj.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

То је Василики где се вију једра скоро сваки дан од 11 - 19 часова , ја сам исто тај матори који ужива да гледа али и да једри са микротонером . Ту се развијају једра на малим једрилицама типа Ласер и Оптимист рано ујутро и ту сам се пре три године заљубио у једрење и сад једрим у заливу Волоса . Е сад не би се ни сложио да је А.Н монденско место шта год то значило , мислим да је једрење јако скуп спорт и да они који посећују Василики сам смештај плаћају више јер је везан за тај спорт и погледајте једрилице које су везане тамо на молу .Слика која је мени остала још у сећању je када се враћамо са западне стране пред вече а Василики заблиста окупан наранџастим сунцем које се осликава на морској површини и стотине шарених једара које јуре у ветар . А.Н је месташце које има свој шарм и ја сам лако паркирао горе на магистрали , лако сам и понео ствари са двоје деце доле до она три магарета која симболизују то путешествије преко брда и све је то вредело због Милоса на ком смо се лепо избањали , али нека ми кажу сви колико је њих спремно да се врати пешице после пливања и провода на тој плажи .Били смо један дан и на плажи у А.Н и у тим тавернама за мене је било довољно та 2 дана за посету и мислим да све више губљење времена на Лефкади .

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li neko zna da li ima neka precica iz Vasilikija na Porto Katsiki...

Na mapi sam vidjala ucrtan neki poprecni , verovatno zemljani put...Da li je to mozda neka planinarsko-pesacka staza...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ne oslanjaj se mnogo na to. Sve te precice jesu uglavnom zemljani putevi pad velikim nagibom te nisu ni za pesaka niti za neko prevozno sredstvo.

Uvek mozes iznajmiti motor :).

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke
U 13.5.2016. at 20:44, jotev je rekao/la:

Jednog dana si se odlucio za Sarti,posle 3 sata za Kalitheu,sutradan za Lefkadu a posle par minuta i za Pefkohori??????

Kakve sada to ima veze? Ja sam poslednjih bnedelja ucestvovala na temama Lefkada, Kefalonija, Nea Roda, Sivota, Pelion, Nea Mudanja, Nea Skioni, Skopleos, Nea Potidea, Egina. Ne znam kada ce muz dobiti odmor, ni sta ce ostati do aprila, idemo preko agencije, plus trazim i odmor na koji cu ici sa drugaricama, bez automobila. I logicno je da trazim svasta, nesto mi se jako svidja, nesto manje, necim sam odusevljena. Necu da se zakacim za 1-2 mesta, pa posle da ne znam gde cu, ako ne bude apartmana...

Tebi hvala na svim informacijama, ali ne idemo svi na isto mesto godinama :-)

Vasiliki mi se jako svidja, a za sada sam nasla samo jednu vilu preko agencije. Ovi sto navedu na sajtu da imaju vile, a u stvari ih nemaju su za zatvaranje!

Ova plaza u Pontiju mi se svidja, kao i uvalice, a i A. plaza, do nje cemo brodicem, do ostalih kolima.

Ne ludujem za plazama sa velikim talasima. Bila sam 2x na Egr.i Porto K. i lepe su mi samo za fotkanje.

Izmenjeno (Tirkizna)
2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li neko zna da li ce luka u Vasilikiju biti osposobljena pocetkom juna...Hocu trajektom da odem u Fiskardo i obidjem plazu Foki, a ako stignem i Embilisi...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Planiram da ove godine prvi put odem na Lefkadu, iscitala sam i ovu i povezane teme i dosla do zakljucka da je Vasiliki mozda najbolji izbor jer ima sve sto je potrebno za ugodno letovanje, a dobar je i kao baza za obilazak najlepsih plaza. Jedina stvar zbog koje jos uvek razmisljam je sto se dosta pominje vetar koji tamo duva, moze li neko da objasni kakav je to vetar, jel to povetarac koji prija na vrucini ili malo jaci vetar koji ne prija? I da li taj vetar utice na toplotu mora, konkretno me zanima kako je u periodu pocetka septembra.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nije Vassiliki najbolji izbor za bazu ka plazama, ima barem 5-6 boljih mesta. 

Tu su - sam grad Lefkas, Agios Ioannis, Tsoukalades, Agios Nikitas, Nydri... Vassiliki je daleko i od glavnog grada i od Nidri-ja (kao drugo "zivo" mesto na Lefkadu), daleko je i od plazama na zapadu (put smara, iako izgledaju blize), pa i na istoku...

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 10 sat, mimi333 je rekao/la:

Planiram da ove godine prvi put odem na Lefkadu, iscitala sam i ovu i povezane teme i dosla do zakljucka da je Vasiliki mozda najbolji izbor jer ima sve sto je potrebno za ugodno letovanje, a dobar je i kao baza za obilazak najlepsih plaza. Jedina stvar zbog koje jos uvek razmisljam je sto se dosta pominje vetar koji tamo duva, moze li neko da objasni kakav je to vetar, jel to povetarac koji prija na vrucini ili malo jaci vetar koji ne prija? I da li taj vetar utice na toplotu mora, konkretno me zanima kako je u periodu pocetka septembra.

Koristiću vaše reči:  povetarac koji prija

i kojeg skoro i ne osećate, ali se osećate prijatno.

I slabiji je u Kolivati, a na Pontiju je jači a u centru mesta zna biti i pomalo zagušljivo. 

Ja sam baš posmatrao koffiguraciju brda u zaleđu Ponti-ja ( Ponti ili Pondi je naselje gde su surferi - desna strana obale - plaže gledano prema Kefi).

"Vrata" koja 'provociraju' tu 'promaju' od vetra su na oko 1km u kopnu. Gledano sa mora, dolina između brda se polako sužava kao prirodni levak.

58ce02396ade4_VASILIKIVETAR.png.c9b86902

Do podneva se vetar i ne oseti ( ali jedrilice putuju - tada je MATINE - škola za amatere), pa se polako pojačava do uveče,.. najjači je kada taj deo mora uđe "u senku" odnosno kada sunce zađe za brdo, jer se tada javlja razlika u temperaturi osunčanih i senovitih predela.

Malo slika:

58ce0254b9e57_VASILIKIVETAR-oynaeno.png. 

Malo sam crtao kako ja to objašnjavam.

Žuta linija (više je ovo pretpostavka,.. i neko iskustvo negoli teza) je pravac intenzivnog vetra,.. ali i tada (sat/dva pred sumrak) je to sasvim prijatno. 

Pozdrav iz Vasilikija ;) 

DSC_0427.thumb.JPG.9821a624086bfd77a186a

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27028
    Ukupno tema
    906144
    Ukupno poruka