brada70

Vasiliki

474 poruke u ovoj temi

Kao sto je JECA2015 rekla u postu iznad i ja bih iznela par informacija o Vasilikiju....

S obzirom da sam smeštaj tražila sama i da sam kasno počela da tražim, prva želja je bio čuveni Agios Nikitas s obzirom da je toliko hvaljen zbog svog položaja..inače termin od 24.8-3.9.....Naravno da nisam  uspela da nađem smeštaj u željenom terminu i za raspoloživi novac....ponuda u agencjama za Nidri nije mi se sviđala ali ni termin nam nije odgovarao...iz navedenih razloga krenula sam da češljam sve moguće smeštaje i šaljem mail-ove....Moram reći da sam dobila veliki broj odgovora i da sam uspela i da se cenjkam:rolleyes:

Izbor je pao na Captains studio u Vasilikiju za termin 24.8.-3.9....s obzirom da sam sama našla smešaj, gazda studija je tražio depozit u vrednosti od 33 eura :rolleyes:

Ukratko, putovali smo 14 sati do Vasilikija (od Beograda) sa ukupnim pauzama od 2 sata i sa zadržavanjem od 20 min na granicama....

E sada da pređem na Vasiliki.... Vasiliki i Ponti su dva mestašca koja su spojena nalaze se u zalivu na jugu Lefkade...Plaža u Vasilikiju (šljunak) je ok da se osvežiš posle puta i mi je nismo posećivali ostali deo odrmora...dok plaža u Pontiju je pskovita, plića i popodne ima puno  jedrenjaka .U Vasilikiju je luka, odakle svakodnevno kreće trajekt za Kefaloniju..takođe iz ove luke, kreću i brodići za turističke obilaske Kefalonije, Itake, Meganisi ostrva ali i plaža na Lefkadi: Porto Kaciki, Egremni, Agiofili....S obzirom da nam je smeštaj bio iznad luke, na uzvišenju, Vasiliki po položaju podseća na Herceg Novi.... Što se tiče samom smeštaja u Vasilikiju i Pontiju, osnovna razlika je što su u Pontiju novije vile uglavnom sa bazenom (što je ok za porodice sa malom decom) i u 90% slučajeva su uz magistralu ...dok u Vasilikiju, koji ima 6-7 ulicica, ima nešto starijih vila, ali lepe spoljašnosti...i čini mi se da je jedan od problema parkiranje jer su uličice uske uske i ne mogu se mimoići dva vozila... U Vasilikiju na magistrali, nalazi se se jedini veći market Euro, dobro snabdeven...dalje ka Nidriju ima i Carrefour, ok snabdeven....naravno da ima i manjih prodavnica, sa osnovnim namirnicama...što se tiče pekara u vasilikiju ima tri, prepioručila bih onu u samom centru kod taverne gde se služi najbolji giros tj. kod Janisa....ima i mesara...što se tiče taverni, nisam ih brojala :D, sve su uz more, raznobojni stolnjaci i stolice...meni se sam prizor zaista dopao...Znači, ima sve za jedan desetodnevni boravak.

Mišljenja sam da je Vasiliki odlična lokacija kako bi se upoznala i istočna i zapadna obala Lefkade, svakako bolja od Nidrija...mi smo za deset dana obišli devet plaža (Katizma, Porto Kaciki, Egremni, Milos, Kvalikefta na zapadu....a na jugu i istoku: Vasiliki, Agiofili, Afteli, Mikro Gialos)...svetionik, selo Exantia, vodopad u Nidriju, Agios Nikitas, Sivotu....preračunato u km oko 600 na ostrvu..... Jedina prednost Agios Nikitasa je blizina Lefkasu...moram napomenuti da je  Agios Nikitas po veličini manji od Vasilikija...

I naravno, ponoviću ono što je već bezbroj puta napisano, Lefkada zahteva aktivan odmor ukoliko želiš da vidiš sve plaže i lepote ovog ostrva...i mislim da je "mučenje" ići sa decom mlađom od 7 godina a planirati da obiđeš i vidiš sve.....

Ukoliko nekome treba još neka informacija, slobodno neka pita

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Treba mi mala pomoc. Odlucili smo se za Vasiliki, pogodio sam cenu sa Ponci beach hotelem na 50 e sa doruckom i vecerom. Da li znate nesto o istom hotelu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li je neko bio u vili Axilleas u Vasilikiju?

Kakva su iskustva?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sa suprugom i sinom od tri godine 10 dana (15-25 jul 2015) smo proveli u apartmane Apostolis u Vasilikiju. Apratman je prostoran, negde oko 35 kvadrata. Spavaca soba sa tri krevetima, TV, klima, direktan izlaz na terasu. Plakar u hodniku, toalet sa tusem, kuhinja sa sve sta potrebno za kuvanje plus jos jedna terasa.  Gazda je super covek, velika preporuka za smestaj.

More u Vasilikiju je manje lepo od ostalih cuvenih plaza. Ima puno vindsurfera, ali mislim da ne smetaju ljudima koi se kupaju. Plicak je neverovatno dugacak, negde stotinjak metra. Idealno za malu decu, kao sina koi je tri godine. 

U Vasilikiju, lezaljke su besplatne, ako se naruci pice. Mesto je ok za bazu.  Za decu nema zabave, tacnije nema igraliste, tobogane i slicno pa uvece mora da se zadovolje sa setnjom. Taverne i slicno ima poprilicno moze da se izabere. Nema mnogo komarca.  Sunce zalazi negde oko 18 posebno u zapadni deo Pondi, posto je brdo iza. 

Isli smo na plaze Egremni, Porto Katiziki, Gialos, Milos, Kathisma i druge preko jednog dana. U zavisnost od potrebe, da mali spava, isli smo na prepodne na jednu, a posle podne na drugu plazu. Na plazama se pretezno naplacuju lezaljke plus pica. 

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Šta mislite o vetru u Vasilikiju? Da li duva svakog dana? Da li su talasi preveliki ako idemo sa malom decom? Da li je vetrovitije nego na Sitoniji?

Hvala puno!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nije mi jasno zasto tako malo agencija radi Vasiliki. Npr Argus, koji mi je najjeftinij, vodi u Nidri samo... Jel zna neko neku jeftinu agenciju koja vodi u Vasiliki? Smestaj moze da bude i rupa, samo da je jeftinije :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pogledaj Mitos travel, Oktopod travel, Felix travel, Viva travel..

Nije jeftino za sve isto, pa ne znam. :D 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@kosarkas Izvini ali moram da prokomentarisem tvoje ucesce na ovom forumu.Primetio sam da te ima na svim temama  i da imas odredjene uslove ,koji treba da se poklope .Sasvim je u redu da pokusas da pronadjes ono sto tebi najvise odgovara ali je pomalo bezveze da po principu copy-paste trazis smestaj sirom Grcke. Jednog dana si se odlucio za Sarti,posle 3 sata za Kalitheu,sutradan za Lefkadu a posle par minuta i za Pefkohori??????
Ovde se nalaze na jednom mestu hiljade strana i na svakoj od njih jos hiljade recenzija,iskustava,fotografija i uspomena vezanih za sve ono sto je potrebno jednom turisti i mnogo vise od toga.
Ovaj forum ne bi bio najbolji da na njemu ne ucestvuju zaista fenomenalni ljudi koji se ne libe da potrose sate i sate svog licnog vremena , ne bi li pomogli svakome od posetilaca da organizuju sebi odmor iz snova.
Zbog svega navedenog,ispostuj sve te dobre ljude pa pokusaj da suzis svoj izbor a onda procitaj sta su oni napisali o toj destinaciji a ako zapne,ti opet slobodno pitaj.
Ako trazis rupu od smestaja ovde ti je niko nece preporuciti . Da li je nesto jeftino ili ne ,zavisi od licnih mogucnosti,kao sto ti je @Trag vec napisala.
Takodje,nigde nisi naveo termin u kome bi isli na odmor pa se o cenama ne moze ni diskutovati.
Evo ja cu ti pronaci ,ovde javno ,90% najjeftiniji a opet nikako los aranzman cim se budes odlucio gde cete na letovanje. Napomenuo sam ono "javno" ,jer znam da ce se i ostali clanovi foruma svojski potruditi da ti pomognu,kao sto su i meni nebrojeno mnogo puta.
I na kraju,nemoj da shvatis ovo kao kritiku,vec samo kao savet.
S postovanjem,
Jotev.

4

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Najveci problem je sto ove godine nisam imao vremena, kao npr prosle godine da citam sve, pa sam trazio pomoc. Ukoliko udjes na moj profil, onda otidi i na moje komentare o Kusadasiju, jer posto sam dobio mnogo korisnih saveta prosle godine, i ja sam uzvratio tako sto sam opisao celo iskustvo u Kusadasiju, od plaza do hotela, sve vrlo detaljno, tako da sam i ja tu da pomognem nekome.

Na kraju uplatio sam aranzman u Pefkohori :) Ne shvatam to uopste kao kritiku, jer se jednostavno ni ne poznajemo. Grcka je ogromna, ima milion informacija a ja zbog posla ne stizem da sve to procesuiram, pa sam pitao na par mesta i potrudio se da dobijem odgovore koji ce mi pomoci da donesem odluku. 

Posto je plaza Xenia odgovarajuca a jako blizu Pefkohorija, odlazimo tamo. Mozes posle 22. jula ocekivati da i ja podelim deteljna iskustva i pomognem nekome drugome. 

Izmenjeno (kosarkas)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@kosarkas Drago mi je da me nisi pogresno shvatio . :)
Procitao sam tvoje izvestaje i putopise iz Kusadasija i sigurno ce mnogima biti od koristi.
Zelim vam srecan put, lep provod i lepo vreme u Pefkohoriju ,pa vas cekamo da podelite svoje dozivljaje sa nama.
Sve najbolje !!!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Људи где су те најбоље слане палачинке у Василикију?

Препорука за неки добар ресторан, пекару, пицерију у Василикију! :plez:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@PARABELUM Restoran "Miramare" je za mene "vrh".
Nalazi se na kraju leve strane obale (posle pristanista) . Osim grcke hrane nude dosta vrsta salata (chicken salad is good) ali su tamo ipak najbolji specijaliteti iz italijanske kuhinje. Paste su im vrhunske,morski specijaliteti takodje ali pice su im "zakon".!!!
Ja svake godine posetim Vassiliki ,samo da bi rucao ili vecerao tamo.
Sjajan ambijent (stolovi su na doku ,tik uz more) i dobra hrana me vuku da se opet tamo vratim.
E sad,usluga ume da bude malo sporija pa im to neki zameraju ali meni to ne smeta. Na odmoru sam pa nikud ne zurim a osim toga,sve pripremaju u trenutku a to traje ali i utice na ukus sveze i tek spremljene hrane.
Poseban akcenat bi stavio na picu sa morskim plodovima koja je meni svaki put odlicna.
Prijatno !!!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Plan za ovu godinu je da jednu noć provedemo u Vasilikuju a ujutru na trajekt za Kefaloniju. Tako da imam par pitanja.

Poslala sam par upita, ali sam i na booking-u našla Kostas apartmane, baš blizu luke. Pošto nema svoj parking, kakva je situacija sa parkiranjem u tom delu mesta? Drugo pitanje je vezano za plažu. Pošto bismo verovatno stigli posle podneva, imali bismo vremena i za plažu. Da li ima u blizini tih apartmana neka plažica ili uvala ili je preporuka brodić do Agiofilija?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@obozavatelj Postoji besplatan javni parking u blizini,tako da ne morate da brinete a sto se tice plaza, blizu vam je gradska,na 2km je Agiofili a na 10km Amouso. Ne vidim razlog da idete brodicem kada ste kolima a ja bih licno i peske do nje (Agiofili)

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27010
    Ukupno tema
    905857
    Ukupno poruka