jedna mala

Foto aparat, kamera

426 poruka u ovoj temi

Hvala biljanap! :bez-zuba::srce:

Rekla sam to jer nemam vremena da se posvetim citanju onoga svega, a i ne kupujem ja aparat...trenutno...:D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
srce.jpgja samo da se pohvalim kupila sam danas novi foto aparat i zahvaljujem se svima vama na pomoci na kraju je odluka pala na http://www.bmfoto.rs/product_canon-powershot-sx120-is_2697 i odusevljena sam kakve su slike sad videcemo kako ce se pokazati za par dana na moru jedva cekam da ga istetiram maximalno ovo su samo prvi utisci
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja ti cestitam, i zelim mnogo lepih fotografija!

Naravno, cekam FT pa cu ti ga onda oceniti!:D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Cestitam! Svasta lepo sam procitala o tvom novom aparaticu :D ... Za njega pisu da pravi fotografije najboljeg kvaliteta u svojoj klasi. Uzivaj! ... i obavezno deli FT :D

Biljo - kakav bre turista??? Necu 'turistu', hocu 'putolov' ... hehehe :hehe: ...

Inace, ja sam vam ljudi totalno poludela ... nemam puno posla danas i ceo dan se vrzmam po internetu citajuci o aparatima ... dragog sam totalno smorila ... al' bar zna sta hocu za rodjendan ... hehehe :-P ... Kao sto vidis, Biljo, nisam uspela da se odvojim od svoje 'misije' ni dovoljno dugo da ti odgovorim ... jos malo, jos malo, pa cu da ti kuckam ... ! :-P

Mogu lepo sada svima da vam objasnim razliku izmedju kompaktnih i DSLR kamera (sto verovatno dosta vas vec zna, a ja se evo hvalim kako sam naucila :-P), koje su prednosti, vodeci modeli po trzistu u zavisnosti od potreba, prednosti kao i mane raznih aparata u obe kategorie (a svaki ima koliko dobrih toliko i losih atributa) i naravno cene ... a dijapazon cena je ogroman. Koga sta od ovoga interesuje, neka pita - skupila sam previse informacija da bih sve to ovde kako treba opisala ... mislim da bih se negde izgubila u takvom pokusaju ... hehehe ... A jos nisam ni stigla do tvog linka Cvrco!

Kako stvari stoje, razmisljam se da menjam karijeru ... recimo, glavni PR direktor Sony-ja ne bi bilo lose, a moze i Turkish Airlines-a (stvarno neverovatno jeftine ponude a dobre konekcije ... no, o tome cemo drugi put, na drugom mestu). :-P

Zasto Sony-ja? Zato sto je Sony izbacio do sada ne vidjen aparat na trziste ovog meseca, da, da, maja 2010. A to je nova linija kompaktnih DSLR aparata NEX-5 i NEX-3. Evo da vidite kako je lep!

front-001.jpg

NEX-5_with_16mm-001.jpgNEX-5_with18_200-001.jpg

Dva moguca dodatna objektiva.

converter-Fish-001.jpgconverter-UW-001.jpg

nex5vsGF1-001.jpg

U poredjenju sa drugim 'malim' aparatima.

NEX-5_specs.jpg

Sa najvecim objektivom.

lcd-001.jpgwithflash_front-001.jpg

inhand-001.jpginhand2-001.jpg

U ruci, sa vecim objektivom.

Tako 'mali' a tako mocan! Ovde mozete da pogledate za vise detaljnih informacija o karakteristikama i specifikacijama ovog aparata (na srpskom, od srpskog zastupnistva Sony-ja). A ovde mozete da pogledate informacije i slike vezane za aparat (preporucujem i mali video) direktno sa Sony sajta.

Dakle, aparat je mali, DSLR, prodaje se sa jednim ili dva dodatna objektiva, slike su visokog kvaliteta a aparat se jako lako nosi (tezak je samo oko 350 grama), snima film u HD sa rezolucijom 1920 x 1080, itd. Naravno, nije uopste jeftin - pocetna cena je $649 (americkih dolara) ili 525 eura. U cenu je uracunat i objektiv/i. Kada se cena uporedi sa 'obicnim' kompaktnim aparatima, on je dosta skuplji; medjutim, kada se uporedi sa cenom DSLR aparata, onda se ispostavi da je jeftin ... Kao aparat za 'pocetnike' ili 'amatere' koji bi imali zelju da prave fotke visokog kvaliteta a da ne moraju mnogo da razmisljaju o 'podesavanju' aparata i o njegovom 'transportu' - t.j. oni koji zele lepe, skoro profi, fotke, a ne zele da vuku sa sobom veliki i/ili tezak aparat ...

Toliko od mene ... za sada ... :D

Izmenjeno (hmmm)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hmmm, ja ne vidim slike!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Cvrca hvala na lepim zeljama a FT sa Lefkade mozes da ocekujes vec 07.06 ako ne i 06.06 zavisi kad stignemo u BG

hmmm postaces pravi profesionalac sa ovim znanjem o aparatima al tako i treba danas u radnji u kojoj sam kupovala aparat radi tip koji blage veze nema o tehnici ne znam kako mogu da zaposle tako nekoga ko se bas nista ne razume ipak oni treba da mi daju informacije koje me zanimaju da bi ja kupila aparat i dodatnu opremu

pitam za karticu on mi kaze od 2 GB kosta 840 din a od 4 GB kosta 2.500 din a ja gledam u karticu na kojoj pise cena 1.130 din posle pitam za punjac posto ima lampica na njemu dal se gasi ili promeni boju kad se baterije napune on kaze nemam pojma u soku sam srecom pa sve to vec znam i sama dobro sam se raspitala o svemu jos pre par godina kad sam kupovala prvi aparat

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Aparat je odlican...samo na tu cenu dodaj jos 200$..adapter i 150$ fisheye..

converter-UW-001.jpg

Malo je previse....za aparat koji se nosi na plazu..

Ako vec te zanima oziljan aparat za manje para

NIkon 3000

Nikon D60

Svaki od aparata (vise klase)koji budes pazarila,zahteva mali kurs iz fotografije...ili koriscenje AUTO MODA :D

I jos jedna stvar...nemojte brkati Foto aparate i HD Kamkodere...svaki aparat ima svoju namenu

Vec od 130 eura ima da se pazare HDcam :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hmmm taj sony aparat deluje zanimljivo, ali za te pare mozes da kupis i ozbiljniji aparat. To sto pise da ima 350g to se sigurno odnosi samo na telo, a za objektiv dodaj bar jos toliko. Druga stvar je da je telo dizajnirano kao za kompaktni aparat, a kad treba da drzis u ruci aparat od 700/800g pozeljno je da mozes lepo da ga stabilizujes. A cena od 525usd da li je samo za telo ili zajedno sa objektivom i kakvim? Ja vec neko vreme koristim canon 400d on je isto manji za dslr (telo, a objektiv koliki stavis) i nije skroz profi ali ja sam super zadovoljna. A za te tackice koje imas na fotografijama uzmi obrisi objektiv, kao sto je vec neko rekao krpicom za naocare, a u radnjama za aparate imas da kupis i tecnost za ciscenje i to je nesto jeftino. Ako se i dalje ne skinu verovatno je senzor uprljan. Kod mene je to slucaj i vec nekoliko meseci razmisljam kako cu da ga odnesem da ga ociste i nikako jos.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hmmm, ja ne vidim slike!

A ja ih vidim!

Da li drugi imaju problema da vide prethodno postavljene slike? Ili ih vidite? Pitam, da vidim da nisam slucajno napravila kiks oko postavljanja slika ... sto je sasvim moguce! ;)

danas u radnji u kojoj sam kupovala aparat radi tip koji blage veze nema o tehnici ne znam kako mogu da zaposle tako nekoga ko se bas nista ne razume ipak oni treba da mi daju informacije koje me zanimaju da bi ja kupila aparat i dodatnu opremu

on kaze nemam pojma u soku sam srecom pa sve to vec znam i sama dobro sam se raspitala o svemu jos pre par godina kad sam kupovala prvi aparat

Ovo mi je taaaako poznato! :excl: Trebala si da vidis ... Zaboravili smo da spakujemo punjac za bateriju (:crven-od-stida:) kada smo se vracali sa jednog putovanja i lepo se vratili sa aparatom, sa slikama, sa baterijom, ali bez punjaca! Nista, spremili se mi, otisli u radnju, kad ono "sta trazite?", "punjac za TU bateriju?" (kao da je u najmanju ruku sonijeva baterija cyber-shot serije najunikatniji izum danasnje nauke!), "ahhh, pa, gospodjo, to se nikako ne prodaje odvojeno, takvi punjaci dolaze samo sa kamerom ..." :shokiran:. Srecom, uspeli smo uz vise truda ipak da nadjemo zamenu za punjac ... ispostavilo se da to nije bas tako - slucajno pokvari se (ili u nasem slucaju, zanemari se) punjac i gotovo - mora nova kamera da se kupi! :-P

Meni nije jasno kako ih nije blam da svaki dan idu na posao, danima imaju istu ponudu, ista ptanja im ljudi postavljaju, a da ih ni malo ne zanima da nesto procitaju i nauce o tome ... naravno, ovo ne vazi za sve, neki su zaista fenomenalni i usluzni ... nego takvih ima sve manje ...

Aparat je odlican...samo na tu cenu dodaj jos 200$..adapter i 150$ fisheye..

converter-UW-001.jpg

Malo je previse....za aparat koji se nosi na plazu..

Ako vec te zanima oziljan aparat za manje para

NIkon 3000

Nikon D60

Svaki od aparata (vise klase)koji budes pazarila,zahteva mali kurs iz fotografije...ili koriscenje AUTO MODA :D

I jos jedna stvar...nemojte brkati Foto aparate i HD Kamkodere...svaki aparat ima svoju namenu

Vec od 130 eura ima da se pazare HDcam :)

U pravu si ... jeste skup i sigurno mora jos da se doda za ekstra objektive, itd ... sto i jeste previse, a i besmisleno, ako bi se aparat nosio samo na plazu. Ja se nesto razmisljam da ako se odlucim da kupim aparat koji je ozbiljniji, ovaj "stari" koristim za akanje po plazi, a ovaj ozbiljniji za malo, pa, ozbiljnije svrhe :D ... hehehe ...

Ova dva deluju super - hvala! Raspitivanje (a planiram i probe :bez-zuba:) ce da se nastavi! Imam osecaj da ce ova potraga za mojim sledecim "IT" aparatom da potraje ... hehehe ... :-P ... nigde se ne zurim ...

A to za brkanje aparata i kamkordera - svakako! ;) Licno nisam ljubitelj kamkordera ... ko ima vremena posle da gleda sate i sate zapisa nekog putovanja??? Meni nema lepse stvari od prelistavanja slicica i prisecanja kako je bilo. :srce: Ponekad, na kratko, je lepo uhvatiti i neki snimak, a za to mi je i kamerica na mobilnom sasvim dovoljna!

Hmmm taj sony aparat deluje zanimljivo, ali za te pare mozes da kupis i ozbiljniji aparat. To sto pise da ima 350g to se sigurno odnosi samo na telo, a za objektiv dodaj bar jos toliko. Druga stvar je da je telo dizajnirano kao za kompaktni aparat, a kad treba da drzis u ruci aparat od 700/800g pozeljno je da mozes lepo da ga stabilizujes. A cena od 525usd da li je samo za telo ili zajedno sa objektivom i kakvim? Ja vec neko vreme koristim canon 400d on je isto manji za dslr (telo, a objektiv koliki stavis) i nije skroz profi ali ja sam super zadovoljna. A za te tackice koje imas na fotografijama uzmi obrisi objektiv, kao sto je vec neko rekao krpicom za naocare, a u radnjama za aparate imas da kupis i tecnost za ciscenje i to je nesto jeftino. Ako se i dalje ne skinu verovatno je senzor uprljan. Kod mene je to slucaj i vec nekoliko meseci razmisljam kako cu da ga odnesem da ga ociste i nikako jos.

I meni deluje zanimljivo ... a da je skup, skup je! Nije 525 usd, vec 525 eura! I to pocetna cena ... u cenu je - koliko sam ja razumela - uracunat jedan objektiv (po izboru od dva - a na osnovu cega biras jos nisam proucila, mada pretpostavljam da je preporucljivo dokupiti koji god drugi ne dobijes uz kameru). Sto se tezine i stabilizacije tice vecina prica o tome i hvali kako je Sony uspeo to da resi na ovako malom aparatu - mada ne mogu sada da se setim tacno kako su to objasnili. Pogledaj ako te ne mrzi - dpreview - svi detalji o ovom aparatu su objasnjeni, ocenjeni i procenjeni na 6 strana! I tako isto za hiljade drugih! Cak nude tutorijal o osnovama fotografije da bi se njihov pregled aparata u potpunosti razumeo!

Nisam sigurna da bih bas toliko zelela da potrosim ... ipak ne planiram da koristim aparat za profesionalne svrhe ... onaj prethodni o kom sam pisala mi se isto dopada, a nije dSLR ... razmisljacu ... ovaj ima prednost po velicini i mogucnostima, ali opet - da li sam spremna da razmisljam o menjanju objektiva, itd.? Hmmmm ... Aparat je u svakom slucaj super i svidja mi se!

A za tackice ... probala sam krpicu za naocare ... i danas i pre, al' ne pomaze ... mislim da je kao sto kazes senzor u pitanju ... ubedicu sebe kad tad da ga odnesem na ciscenje ... a jos par puta cu probati krpicu ... hehehe ... :-P

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Articoka meni se svideo ovaj Canon koji ti sada imas zasto nisi zadovoljna kad ima duplo vise megapiksela i optickog zuma nego ovaj predhodni?

Vidim da si vec kupila aparatich i verujem da ces njime biti zadovoljna, to je jako dobra masinica za slikanje :)

Ja jesam zadovoljna njime ali sam ipak bila zadovoljnija starim, evo i zasto:

- a610 je kvalitetnije izradjen i imao je cvrsce kuciste - nosala sam ga po dzepovima i tasnama i plazama veoma cesto bez futrolice dok se ovaj novi ne usudjujem tako da nosim jer imam utisak da ce zacas da se izgrebe, oguli, polomi i slicno

- a610 je imao onaj rotirajuci displej sto je zakon za "samoslikanje" :) a veliki + je mogucnost da se zatvori displej tako da ne moze da se osteti (vracamo se na temu 1)

- a610 je imao neke svoje tehnicke kvalitete ali ne bih smarala sa tim - manjak piksela i zuma je vec neko objasnio pa mi to nije neki bitan parametar kad biram aparatic, mada je ovaj opticki zum na novom plusic

- na kraju, moram priznati da sam se i vezala za a610 jer sam ga godinama nosala i svuda je putovao sa mnom, tj srodila sam se sa njim - ipak sam sa novim ispucala tek par hiljada fotki...

Da mislim da je SX120 los aparat ne bih ga ni uzela u obzir a kamoli izabrala posle detaljne i temeljne potrage i analize. Ja sam veoma pedantna sto se toga tice tako da ne sumnjam da sam izabrala odlican aparat tako da sam sigurna da ces i ti biti super zadovoljna njime :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

artichoka nadam se da ce me sluziti dobro kao i ovaj predhodni jos da napunim baterije i spremna sam za putovanje biggrin.jpgsrce.jpg

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

- na kraju, moram priznati da sam se i vezala za a610 jer sam ga godinama nosala i svuda je putovao sa mnom, tj srodila sam se sa njim - ipak sam sa novim ispucala tek par hiljada fotki...

Ima nas...osećam se kao živog kućnog ljubimca da hoću da isteram na ulicu i donesem novog...

artichoka nadam se da ce me sluziti dobro kao i ovaj predhodni jos da napunim baterije i spremna sam za putovanje biggrin.jpgsrce.jpg

Ajde pa da gledamo slike!

:)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

ja jos uvek razmisljam dal za svaki slucaj da ponesem i ovaj stari aparat sa sobom znam da me on sigurno nece izdati bez-zuba.jpg

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja bih poneo.

:)

Samo gledaj da sumnja ne uzme baš maha...pa da sve slikaš DUPLO, za svaki slučaj..

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

I ja bih, sta te kosta?

I slikaj duplo, ni to te ne kosta!:bez-zuba:

Cekamo FT...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27013
    Ukupno tema
    905883
    Ukupno poruka