jedna mala

Foto aparat, kamera

426 poruka u ovoj temi

Moj predlog da bežiš od tog Nikona, a inače od svih velikih aparata. Glume dSLR, a to jednostavno nisu, niti će biti. Ako ti veliko ne smeta onda kupi pravu stvar.

Ako hoćeš kompaktni aparat onda preporučujem Ixus seriju kod Canon-a. Ima tu i nekih dobrih Panasonika (TZ serija) i Fudžija, ali ne baratam tematikom.

Ixus daje ozbiljno dobru fotku.

Obrati pažnju na neke stvari koje će ti značiti. Mega pikseli nisu referenca dobre fotografije i nemoj da se pališ na to. Vidi da ti je objektiv wide, odnosno da kreće bar od 24mm, što znači da ćeš moći da hvataš lepe i široke pejzaže. Često ti je i zoom bitan, a obično je dovoljno 5 do 6 puta. Oceni da li ti trebaju aaa baterije, ili ti više leži litijum jonska sa punjačem.

Ako imaš novca (između 300 i 400) evrića, preporučujem jedan od sledećih predatora i nećeš se nikad pokajati sa njima jer daju ultimativnu fotografiju u svim uslovima:

- Canon S90,

- Canon Ixus 300 HS ili

- Canon G11

Sve preko toga je ulazak u dSLR svet!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala Hornet.

E ovako, odustala sam definitivno od tih vecih, gledala sam u medjuvremenu i neki Fuji, ali zakljucih da ce mi zbog velicine cesto biti tesko da ga ponesem, zato otpadaju, a i verovatno to premasuje moje potrebe.

Znam za mega piksele i opt.zum, medjutim ocigledno mi treba vece znanje da bih napravila pravi izbor, inace bih ako gledam samo te dve k-ke uzela ovaj SX120.

Sto se tice cene treba mi nesto do 200e, ako bas mora moze i koji evro vise :) . Pre bih AA baterije, posto sam pre par dana uzela Eneloop, ali nije to presudno u izboru.

Postoji li adekvatan aparat za mene? :) :stidljivko:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pitanje za experte :stidljivko:

Ja imam maleni IXUS 70.

Problem mi pravi baterija, tj, neblagovremeno obavestavanje o crkavanju iste.

Pratite me???

Na displeju mi se pojavi crvena oznaka jedno cca 10 min pre nego se iskljuci skroz na skroz.

Uvek me izda kad mi najvise treba :besan:

Ima li neko podesavanje da imam preglednost o stanju baterije?

Unapred hvala

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@Timos - U tom cenovnom rangu Ixus. Uostalom pogledaj predloge i na stručnom forumu, baš na tu temu: ClicK!

@kosmonaut - proveri da li se to (što ti treba) dobija sa dopunskim firmware-om CHDK: ClicK!

Pozz

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja uopšte nemam signalizator trenutne napunjenosti baterije (na kameri imam)...i to nekad baš nervira...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ubacih neka tri u uporednu analizu, sta mislite?

link

U vezi Ixusa 105 i SX120, vredi li zrtvovati opticki zum zbog zizne daljine?

Lumix mozda ima najbolje k-ke na prvi pogled, da li je zaista tako ili da se drzim Canona?

@Timos - U tom cenovnom rangu Ixus. Uostalom pogledaj predloge i na stručnom forumu, baš na tu temu: ClicK!

Odoh da citam :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ni ovaj mi ne izgleda lose, zbunise me sa ovoliko aparata :stidljivko:

Moj link

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo predlog za odličan turistički aparat: ClicK!

Lično, sviđa mi se što ima prilično širok objektiv (kreće od 24mm), korektan zum od 5x i 720p HD video pri 30fps.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Posle visednevnog mozganja u najuzi izbor usli Ixus 110 i Ixus 200.

110 je nesto povoljniji, kod 200 naravno zanimljiv touch screen, ali me istovremeno i plasi, ne znam koliko je otporan. Nisam bas najpazljivija sa aparatom, prethodni je padao x puta.

Koji je bolji izbor?

Kvalitet fotografija mi je najvaziji kriterijum.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kod ixus-a 200 bih zaboravio ekran. Ne bi trebalo da je išta osetljiviji od bilo kog drugog. Fokusirao bih se na njegovu najveću prednost a to je da objektiv kreće od 24mm, što je jako retko kod kompakt aparata i ekstra je stvar za hvatanje širokih pejzaža, grupnih fotki, slikanje arhitekture i sl.

Pozz

Izmenjeno (Hornet)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Samo da se pohvalim :D , od sinoc sam ponosna vlasnica Ixus-a 200, nadam se da ce se pokazati kao dobra kupovina.

Hvala Hornet.

Inace nisam ni imala predstavu koliko znaci ta sirina objektiva, razlika je ogromna, cak i meni odmah primetna, ovaj mali ubica nema sta ne moze da "uhvati", mnogo vise staje u kadar.

Nisam jos prebacivala slike, na ekranu deluju super.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Cestitam na novom aparatu Timos!

Kad stignes postavi nam neke slike, bas me zanima kakve su.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala Cvrco, cestitam tebi od :srce: na pobedi, bas mi je drago, konacno da pobedi neko ko je zaista clan ovog foruma.

Kacim slike iz Egipta kada se vratim, vreme je da postavim neku novu foto turu.

Imam jedno pitanje, posto sam poznata po tome da ne mogu da smirim ruku, kao da su mi slike malo mutne, treba li da smanjim broj pixela ili sta vec? Trenutno mi je ukljuceno 4000x3000, da li da zadrzim tu vrednost ili predjem na 3264x2448 ili 2592x1944? Ili mozda da umesto Fine image quality izaberem Normal? Ili je resenje nesto trece? :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala Timos! :cvetic:

Sto se nemirne ruke tice, mozda mozes da pokusas da slikas sa manjim brojem piksela, jednom sam negde procitala da moze da upali. Ne znam sta drugo, a da je prakticno, da ti predlozim. Stativ je pravo resenje, ali ko ce svuda vucati stativ sa sobom...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Imam jedno pitanje:

sta mislite o ovom aparatu http://www.bmfoto.rs...shot-dsc-t7_779

Da li se isplati kupiti punjac i bateriju,posto sam ih izgubila,za 2700din ili je bolje da kupim novi aparat,ali za nekih 100e,tipa Nikon L serije?

Ovaj Sony ima Carl Zeiss optiku a znam da je ona jedna od najboljih pa me zanima koliko moze da se uporedi kvalitet ovog aparat sa nekim jeftinijm Nikonom?

Hvala!

Izmenjeno (mimbg)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27013
    Ukupno tema
    905883
    Ukupno poruka