andra

Nazivi turskih jela i slatkiša -nacionalna kuhinja

119 poruka u ovoj temi

Vidiš deluju mi kao da su dosta "mekši" a ovi naši za supu su tvrdi...

U Makedoniji odeš u samo poslugu i imaš ga na polici u plastičnoj posudi, samo napraviš preliv i zapečeš...ovde nigde nisam videla.

Čeprkala sam malo po receptima i uglavnom koriste gotove rezance, jedan je bio da se prave kao sa testom za rezance za supu...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Моја мама је куповала од неке баке на Лиманској пијаци резанце који су били свежи. Нису још стигли да се осуше до краја па су мекани. Те сам обожавала јер се давим у живот тесту. Можда можеш тако неке да набавиш ?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Vidiš to mi nije palo na pamet, ima i kod nas na pijaci bake koje tako prodaju :D :klap:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Rezanci za kadaif su drugaciji od obicnih za supu.Nisam kupovala,ali sam videla jednom kod mene u Zemunu na pijaci.Prodavali su oni sto prave kore za pite,rezance i sl. inace Makedonci su vlasnici tog kioska.Lepo je pisalo za kadaif,e sad u cemu je fora ne znam.Mozda bi i probala da napravim al ne znam recept.

Inace,fotke one vunice......mili moj boze,vec ih zamisljamosmeh1.gif m,m,m,deluje sjajno!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

marijamv ako volite slatko nemoj da se razmisljas, nije to nista komplikovano, napravi se šerbet, prlije, dodaju se orasi ili suvo grožđe i zapeče u rerni. Ostavi se kao baklava da upije i posle se uživa. Meni je jako dopada ta kozinstencija kada jedem :) Kad je pijaca u Zemunu? :zvizduk:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

marijamv

На оном видеу што сам поставила се лепо види поступак.

Куварица је таман то тако лепо објаснила да чак и ја размишљам да се бацим у експериментисање и покушам да направим то. А са слатким никада нисам имала успеха, чисто да напоменем, па сам замољена да се држим " слане " кухиње.

Оно што ти треба, као што је навела и Лепршава за 4 особе

400 гр тих резанаца,

200 гр маргарина,

200 гр ораха ( или онога од чега желиш да буде ),

2 чаше шећера

и 2 чаше воде.

Линк поново - Рецепт за кадаиф

Izmenjeno (alanya84)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

UPISALA RECEPTosmeh1.gif Sutra idem da kupim rezance ako ih bude bilo i krecem u akciju pa pisem sta sam uradila,odn.jel valja.Koliko vidim ova kuvarica je prelivala sa prohladjenim serbetom,a ja kad pravim baklavu ili tulumbe prelivam sa vrucim,al ne verujem da ima neke razlike.

Leprsava,pijaca u Zemunu radi svaki dan,samo ponedeljkom je malo oskudnija. Te rezance sigurno mozes naci i ti kod ovih sto prodaju kore i rezance na pijaci.Kod ovih ima milion vrsta kora,rezanaca,tulumbi,ma svega al znam sigurno da sam videla i te za kadif.

Hvala obema za savetewink.gif

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Koliko vidim ova kuvarica je prelivala sa prohladjenim serbetom,a ja kad pravim baklavu ili tulumbe prelivam sa vrucim,al ne verujem da ima neke razlike.

Vruce testo-hladan preliv, hladno testo-vruc preliv. Ovo je najbolje za ravnomerno upijanje.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U 19.3.2012. at 13:24, marijamv je rekao/la:

UPISALA RECEPTosmeh1.gif Sutra idem da kupim rezance ako ih bude bilo i krecem u akciju pa pisem sta sam uradila,odn.jel valja.Koliko vidim ova kuvarica je prelivala sa prohladjenim serbetom,a ja kad pravim baklavu ili tulumbe prelivam sa vrucim,al ne verujem da ima neke razlike.

> krecem u akciju pa pisem sta sam uradila,odn.jel valja

Ako ne uspijes (i ako zivis u Beogradu), imas u Pozeskoj ulici (Banovo brd) poslasticarnicu 'Baklava carstvo', ima fenomenalnih stvari, pa i kadaifa :)

Jasno, zelim da ti kadaif uspije ... srecno

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Срећно! Надам се да ће све проћи са слатким успехом.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nista od kadaifasad.gif Bila na pijaci da trazim rezance.....NEMA!!!

Kaze teta da su imali dok nisu promenili lokaciju na pijaci,a sad ima samo pecen,odn.peceni rezanci pa ja da dodam orahe i preliv.Nisam pitala ni koliko kosta to jer me ne zanima.Htela sam sama da napravim bas kao ona kuvarica iz Turske.Kaze mi prodavacica da verovatno ima na Kalenic pijaci,al to mi je bas veliko cimanje iz Zemuna.Naci cu ih vala,bas sam se zainatila.

Hi,hi,cak sam i svog klinca iscimala da pita druga gde njegovi nabavljaju jer su oni iz Libana i redovno prave te slatkise.

Inace,kupujem kadaif u Dukatu i super je ali je bas skupo.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Баш ми је криво. Колика је цена тога у Дукату ?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mislim da je oko 1200 din. bio,nisam sigurna.Baklavice idu i do 2000din/kg

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

:blink: uz ovu temu treba da stoji upozorenje" Ne citati na prazan stomak" !!! :ohmy:

inace,uzivala sam u citanju :wub: lepo bi bilo kada bi se aktivirala tema opet...mozda nesto o zacinima da se napise :cvetic:

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26885
    Ukupno tema
    902094
    Ukupno poruka