andra

Nazivi turskih jela i slatkiša -nacionalna kuhinja

119 poruka u ovoj temi

U Dukatu su fenomenalne baklave i kadaif! Probala sam sve sto imaju u ponudi,ono kao daj od svega po malo za npr.2000din Oni uglavnom sve rasprodaju,tako da mi se desilo da vec posle podne je bila prazna radnja.Cini mi se cak da rade po narudzbi i salju autobusom kojekuda.Cena je visoka,da cak neke baklave idu i do 2000 po kg a kadaif je mislim bio oko 1200! Nisam skoro bila,kriza udarila a ja nemam meru kad je baklava u pitanju:) Probajte,necete se pokajati.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

kadaif....joooj nije mi dobro :( imala sam jedan bezuspesan pokusaj da ga napravim pre nekolko godina.

Danas smo bili do Delte i videli te baklave, smisljali se sta da radimo ali na kraju odlucili da ne uzmemo. Ali kadaif nisam primetila! :tuga:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ја немам самоконтролу када су баклаве у питању. Помало се бојим да посетим те што су се отвориле у Новом Саду. Зато ћу кнап паре да понесем. Што је сигурно, сигурно је. А тамо се тешим да ми је омиљена посластичарница далеко па ме мрзи да идем и тиме се накако контролишем.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

A zna li neko kako se zove poslastica koja izgleda kao vuna od alve (bela)unutra ima ceo peceni lesnik, velicine kao da stane u bombonjeru (tako se i pakuje, u kutiji)? Mmmm, kad stavis u usta, topi se skroz.

To su mi godinama donosili iz Istanbula, a kada sam na letovanju pokusala da pronadjem, nigde nisam videla. Nisam mogla ni da objasnim o cemu se radi.

Sve bih dala za jednu kutiju toga.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Skender kebab :klap:

jedva cekam juuul :uraaaa:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Инфо знам на шта мислиш, али сада не могу да се сетим имена. Покушала сам да потражим на нету путем игре асоцијација међутим резултате које сам добила бих волела да заборавим. :lol:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ako nekog nanese put u Jedrene neka proba lokalni specijalitet bademezmezi. U pitanju je neka poslastica na foru marcipana, koju su u ovaj grad doneli Jevreji Sefardi iz Španije. Mnogo je dobro.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Заборавила сам да кажем. Инфо , може да се нађе по маркетима. Ја сам то виђала стално у Бим маркету. Тако да, ако неко од твојих познаника иде нека то тамо погледа па ти донесе кутију, две.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Свака част Микап.

Ја сам пробала међутим мени се није свидело. Могуће да нисам купила од произвођача који зна да их прави како ваља.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nesto ne mogu da se otmem utisku da sam ja to jos negde vidjala. Da li u Grckoj u Lidlu, pa cak mozda i negde kod nas...

U Novom Sadu na Kvantasu ima jedna kao tezga/kucica koja uglavnom prodaje neke slatkise iz Turske, nema neki izbor, ali ko zna mozda ima tamo. Bas cemo da pogledamo, ne verujem da ima, ali nikad se ne zna.

Mada ja sam i u Becu ulazila u turske radnje, da kupim naravno dzem od visnje :blush: , pa mozda sam tamo to videla, mozda cak i u Holandiji, jer svuda ima turskih radnji... Uglavnom ubedjena sam da sam ja to jos negde videla, tj. skoro da sam videla, a u Turskoj sam zadnji put bila u septembru 2009. sto nije bas skoro. :razmislja:

Ako nekog nanese put u Jedrene neka proba lokalni specijalitet bademezmezi. U pitanju je neka poslastica na foru marcipana, koju su u ovaj grad doneli Jevreji Sefardi iz Španije. Mnogo je dobro.

Mislim da sam i ovo negde vidjala :D

Ja ne volim marzzipan ali moja mama bi bas uzivala u ovome. Vidim da i toga ima u raznim varijantama.

BADEM EZMEZI

46FA7D3C3ED0FC32EAAA4962b.jpg

Izmenjeno (mikap)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Микап 2009. је давно била. :nea::D

Са обзиром на то да смо обе из Новог Сада, ако ти затреба да се нешто донесе, док сама поново не посетиш ( надам се ускоро ) Турску, кажи па ћу ти донети. Није проблем.

Сада сам питала тату пошто он најчешће свраћа на Кванташ по кафу и каже да није виђао то тамо да продају.

Izmenjeno (alanya84)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

TURKISH-PISMANIYE-CANDY.jpg

Ovo je to sto trazim, ne ona prva kutija. :klap: Kako je to dobro, morate probati. :srce: Okolo je umotana suva halva a unutra je ili peceni lesnik ili badem. Topi se u ustima, a kao vuna je suvo i slatko. Dovoljno da te mami da ne prestanes :blush:. Jednom sam probala od proizvodjaca iz Sarajeva i bio je najbolji.

Hvala vam, sad mogu i da narucim da mi donesu :D

p.s. Sad na netu videh da ima u Sarajevu u badem butiku. Eh da sam znala....:tuga:

Izmenjeno (Infoputnik)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Šlogiraću se od vas...:wacko::wacko::wacko::blink::blink::blink:

Nije mi dobro kad gledam sve te kolačiće...jooj

Da li je neko od vas sam pravio kadaif, i da li mogu da se koriste obični rezanci za supu :bez-zuba:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Лепршава, гледам неку куварицу како спрема на видеу и мени то личи на обичне резанце. Међутим, колико видим преко тог видеа, мало су дебљи од тих резанаца. Тачније, назив им је Tel kadayıf па предпостављам да су нешто посебно јер kadayıf није реч за резанце за супу. Има и код нас да се купе они дебљи резанци, ако се не варам па покушај са њима.

Moj link

Јесте на турском, али се лепо види поступак. Пече се на 200 степени.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26884
    Ukupno tema
    902086
    Ukupno poruka