prepelica13

Hotel Sea Gull - Hurgada

1438 poruka u ovoj temi

Kad izađete iz hotela pa levo niz ulicu jedno 50m imate veliki tržni centar sa suvenirima i fiksnim cenama. Tu PRVO obavezno pogledajte kako se otprilike kreću cene za ono što vam se sviđa kako bi ste kasnije mogli da se cenkate na ulici. Po pravilu egipćani vas prvo odvale za cenu nerealno pa kasnije velikim cenkanjem kao skinete cenu a oni su i dalje ok na dobitku. Devojke neka za marame plaćaju do 25 LE, set šolja za kafu 140 LE (skinuto sa 400), nargila metalna ekstra izbaždarena srednje veličine sa 75e na 25e, drvena figura mačke (25 cm) je 3 dolara...Ne uzimajte ništa u ruku što vam nude da osetite težinu, oblik ili slično jer neće da uzmu nazad...(pogotovu satove). Opasni su lopovi i prevaranti ne ulazite u butike samo da bi pogledali nešto jer nećete izaći tako lako bez da nekupite i BUDITE bezobrazni pri cenkanju uvek tražite još nižu cenu...Pazite na džeparenje na ulic u gužvi pogotovu od likova koji prodaju satove, najbolje da ne ulazite u spiku sa njim bez potrebe jer ona gubite vreme jer oni to shvataju kao pristanak na neku eventualnu kupovinu. Idite korak iza svoje žene uvek dok ste na ulici kako je ne bi smarali i štipkali, pogotovu uveče. Novac menjajte u menjačnicama, predhodno pogledajke kurs u bar još nekoj jer ima i nekih ruskih bezobraznih menjačnica koje su uglavnom iz tog razloga prazne dok u ovim ok možete uveče izgubiti 5 min čekajući red. Novac brojite odmah na licu mesta i svuda jer su tu maheri da vas pokradu, dobro pratite šta im dajete od novčanica jer umeju da kažu da ste im dali 1le umesto 10le (naravno imaju pripremljenu novčanicuu džepu). Šta da vam kažem još sem da nismo imali problema sa stolicom a jeli smo ko mećave. Nikako nemojte piti vodu ni u hotelu naravno možete slobodno prati zube sa tom vodom. Ako možete idite npr. sedmi i deveti dan na rajsko ostrvo sa lokalcima za 20e jer se vredi kupati i vozati i klopati tamo za tu lovu...Nikako ranije jer na ostrvu nema hlada a tamo ste kadje najače ludilo koje ne osećate zbog vetra...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Postavila slike u foto turi.

Može li neka fotka plaže. Kakva je plaža? Da li je plićak? Kakav je podvodni svet? Ima li školjki na dnu?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

post-13519-1278843974,11_thumb.jpg

Može li neka fotka plaže. Kakva je plaža? Da li je plićak? Kakav je podvodni svet? Ima li školjki na dnu?

Plaza je ok. Nema nista na dnu, tako da opusteno. Jeste plicak nekih 20-ak metara, ali nije strasno. To mislim na plazu hotela.

post-13519-1278843974,11_thumb.jpg

post-13519-1278844063,59_thumb.jpg

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala puno Biljo 'n' Nenade. Recite mi molim vas da li piće gostima na plaži služe piće iz onih odvratnih plastičnih čaša tako uobičajenim na sa'ranama i parastosima po groblju? Imaš li još neki savet? Hajde, hajde dok su utisci sveži! :smajl:

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Upravo su te plasticne case, ali.....svuda je tako, tj. na svim plazama.

Od saveta, sta jos.....sto se tice novca i ostalih bitnih stvari, ne treba ti sef. Mozes slobodno sve da ostavis u sobi, cak i na stolu, tu ces to i naci. Cistacu ako ostavljas novac, uzima iskljucivo ako mu ostavis ispod jastuka.

I uzivaj!!!! Tamo je bukvalno RAJ!!!!

Izmenjeno (ljerka)
obrisan citat, direktan odgovor na post
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Boga mi ove godine se dosta Zagrepčana odlučilo da letuje na Crvenom moru. Preko koje agencije letujete?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Sunčani odmor. Oni su glavni organizatori i čarter je njihov, sve agencije prodaju njihove aranžmane.

Da dosta iz Zagreba dolazi, ali ipak najviše u Tunis.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da li je jos neko bio u ovom hotelu?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Boravila sam u ovom hotelu u periodu od 16.07. do 26.07. Moji utisci o ovom hotelu su fantasticni! Da krenem od plaze i bezena koji su neopisivi. Bila sam smestena u staroj zgradi ovog hotela, tako da je nasa plaza bila laguna. Pored se nalazi nova plaza od novog hotela koja isto moze da se koristi. Meni se vise svidela laguna, ali u principu obe plaze su iste. Pescane su i ima malo nekog sitnog kamencica negde... U starom hotelu ima tri bazena. Dva duboka i velika za plivanje (dobro je sto u bazenima nije guzva, tako da moze da se pliva) i jedan plitak, namenjen za najmladje posetioce hotela. U mom hotelu se takodje nalazio i mali aqua park, na kome deca mogu da uzivaju do mile volje. U novom hotelu isto ima bazen, koji je jako lepo uredjen, ali se ja na zalost nisam okupla u njemu. Ceo hotel je lepo uredjen, pogotovo novi. Lobby je velik, klimatizovan i fotelje i kauci su udobni. Kad smo stigli, mislila sam da cemo morati da potplatimo recepcionara za neku dobru soba, sa pogledom na more, medjutim docekao nas je prijatan recepcionar koji nam je dao super sobe na 3. spratu i bilo smo zadovoljni sa njima. Na zalost, 2 porodice sa po dvoje dece, koji su isto sa nama stigli, nisu tako dobro prosli jer je nastala neka zbrka oko soba i kreveta za decu, ali na kraju su sve uspeli da srede. Sto se tice hrane i pica, tu nisam bas nesto odusevljena. Od hrane ima svasta, tj. za svaciji ukus. Za dorucak su bila neka slatka i slana peciava, vise vrsta pahuljica sa mlekom, palacinke, kajgana, virsle,kobasice,tost... Za rucak i veceru hrana je bila slicna. Uvek budu neke makarone sa crvenim i belim prelivom, piletina koja i nema nesto mesa u sebi, krompir, jednom je cak bio i giros... Posto sam isla na all inclusive varjantu, pice je bilo ukljuceno u cenu. Tu su bila razna alkoholna pica, kokteli, a od sokova pepsi, 7up, miranda, pepsi diat i gazirana voda. Ko je hteo da pije obicnu vodu morao je da uzme flasicu mineralne sa sanka. Mana ovog hotela je sto u sobi postoji mini bar, ali on nije napunjen picima, kao sto bi to trebalo u all inculsiv-u, vec se voda mora uzimati sa sanka i onda nositi u sobu,jer inace ko ozedni u sobi nece imati sta da pije. Ali to nije bilo tako strasno jer sta je tesko poneti jednu flasicu vode sa sobom u sobu! Kao u svakom boljem hotelu, tako i u ovom, tu je bio i animation team. Oni su organizovali razne aktivnosti preko dana, kao sto su odbojka, bocanje, aerobik... a uvece su imali one njihove programe. Ja bas i ne ludim za tim svim aktivnostima tipa aerobik, tako da sam se trudila da izbegnem dosadne animatore koji idu po plazi i dave ljude da im se prikljuce. Ko to voli, nek izvoli! U ovom hotelu su animatori vrlo simpaticni. Lokacija hotela je fantasticna, u samom centru sakale, odma preko puta kleopatre i abu ashara. Super sam se provela i sigurna sam da ako opet budem isla u egipat da cu odabrati ovaj hotel i svima ga toplo preporucujem :smajl:))

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala na ovom detaljnom opisu! Citala sam na stranim forumima dosta negativnih komentara o hotelu pa mi je lakse kada neko ima pozitivno iskustvo. Da li sve nase turiste smestaju u stari deo ili kako kome zapadne?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Nisam sigurna za to... Verovatno zavisi od agencije. Ja sam isla preko argusa i cela nasa grupa je bila u starom hotelu, ali kad sam isla na plazu drugog hotela videla sam i tamo nasih ljudi,tako da ne mogu da pouzdano odgovorim. Predpostavljam da cete biti smesteni u stari hotel. Ma da je to sve isto. Eventualno su sobe bolje u novom... Sto se tice tih stranih sajtova i ja sam citala njihove komentare i tamo su svi nalazili neke mane i bili su nezadovoljni, pa sam bila uplasena malo da nisam dobar hotel uplatila. Ali na kraju je sve ispalo super! Sad kad razmisljam, ne znam stvarno sta je tim ljudima toliko smetalo. Dosli su da se odmore i da uzivaju, a ne da traze mane svuda... I vama savetujem isto! Odmorite se, uzivajte i lepo se provedite :)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mi smo se vratili 11.07., agencija wayout.

Bili smo zadovoljni samim hotelom, ali sve zavisi naravno, od vaših očekivanja.

SMEŠTAJ:

Mi smo bili smešteni u "novom" delu hotela. Doputovali smo oko 2h, dobili sobu sa pogledom na neko smeće i kuhinju, odmah smo se spustili do recepcije i požalili. Sutradan oko podne su nam ponudili novu sobu, koju prvo pogledate i ako vam odgovara prihvatite. Nama je odgovarala, sa pogledom na bazen i dvorište, tako da smo je odmah prihvatili. Dali smo bakšiš, ali nije obavezan. Soba je pristojne veličine, nameštaj korektan, kupatilo ok., možda za nijansu bolja od onih koje sam videla u starom delu.

HRANA:

Imate tri obroka, uz one na plazi plus pića i sladoled do 23 i 30h. Hrana je vrlo raznovrsna i ima je u obilju u restoranu. Naravno ako očekujete prase ili krmenadlu na žaru, bićete razočarani. Dominira povrće, mnoštvo salata, piletina (i piletina i opet piletina), goveđi gulaši, kebabi, neke pite sa mesom, riba i sl., dosta kolača i voće. Užine na plaži i bazenima nismo konzumirali. Piće se toči u plastične čaše, sladoled i nije nekog kvaliteta i dobijate kugle u plastičnim čašama. Mislim da niko normalan neće ostati gladan, uvek možete da napravite izbor koji vam odgovara.

PLAŽA I BAZENI:

Imate dve, kupali smo se najčešće na plaži novog dela, jer nam nije odgovarao plićak u laguni u starom delu. Aqua park smo koristili nekoliko puta zbog deteta, bazen u novom delu je dublji, možete da plivate i sasvim je korektan. U starom delu su bazeni kaskadni, manji i nema nekog plivanja. Hotel funkcioniše kao celina tako da možete koristiti sadržaje i starog i novog dela.

HIGIJENA:

Sobe se čiste svkodnevno, ostavljjte sobaru bakšiš i nećete imati zamerki, čak će vam praviti i figure od peškira. Hotelski kompleks je lepo uređen, ima puno zelenila i uglavnom čist. Peškir dobijate svakog dana u sobama, nisu loši, ali ipak ponesite po neki svoj, dobijate i peškire i za plažu, koji su po nekad malo ofucani.

IZLETI:

Suprug je išao na mini safari sa lokalcima, platio je 25eur, išli smo sa njima na rajsko ostrvo sa detetom, cena je bila 25 eur. Ovaj izlet traje od 9 do 5, nije naporan i vrlo je sadržajan. Ja sam sa wayoutom išla u Luksor (65 eur) Vodič Sara u autobusu pet sati nije progovorila ni reč, a prolazili smo kroz razne predele, mislim da smo ostali uskraćeni za bar po neku informaciju.

AGENCIJA:

Na aerodromu Surčin, mi bliži šalterima prisustvujemo galami službenice JAT-a i saznajemo da let nije bio potvrđen. Poleteli smo na vreme (U 20:20h), stigli do hotela uredno, oko 1.30h, vodič Sara nas obaveštava da smo svi smešteni u novoj zgradi, međutim na recepciji saznajemo da je samo pet soba u novom delu, dobijamo ključ sa oznakom 5113, Sara nas šalje na peti sprat, ali hvala Bogu imate nosača koji nas vodi na I sprat(hotel ima četiri sprata, prvo smo je pitali da li je to potkrovlje, a žena reče da je peti sprat!!!). Sutradan organizuje sastanak, na kojem prevrće očima i priča priču iz hiljadu i jedne noći, Važne informacije, tipa, gde je apoteka, menjačnica, koji je kurs, antinal dobijate tek kada pitate, a šalje nas u neke uličice malo pravo, pa levo, a apoteka i menjačnica su u tržnom centru samog novog dela, sa ulične strane. Poslednjeg dana nam je agencija organizovala povratak u 3:15h, a odjavljivanje iz hotela je do 12.00h. mi smo doplatili sobu do 22:00h, što košta 32 dolara po osobi(ukupno 64$), gosti su se sami borili za svoje narukvice do ponoći (zbog vode, plaže, pića...)

Zamerka HOTELU:

Neprijatan miris koji se širi nakon zalivanja bujne vegetacije( kao da zalivaju fekalijama), prvi put smo u Egiptu, tako da ne znam da li je to praksa i u drugim hotelima:smorilo:, i ponekad čudan miris u kupatilu.

HURGADA:

Prvi put u Egiptu, Hurgada za mene šok, prelažanje ulice, prodavci, krš i lom. Al valjda je to tako kod arapa.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala za ovaj detaljan opis! Suprug i ja idemo isto preko Wayout-a. Zanima me da li taj poslednji dan kada napustimo sobu mozemo da koristimo sve drugo u hotelu i ako ne doplatimo sobu za taj dan(hrana,voda,plaza)?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Nama je Sara ( a posle toga i neki Žolt) rekla da sobe napuštamo u 12h, a pošto smo doputovali oko 2h ujutro, imamo i ručak i večeru. Što naravno ne podrazumeva i piće, peškire, vodu. Sa nama je u grupi na sreću bio i par koji je letovao u hotelu i pre tri godine, ap nam je skrenuo pažnju i na ovaj vrlo važan detalj. Posle puno galame i prepirke sa predstavnicima agencije tek poslednjeg dana saznajemo da nam ipak ostaju narukvice do ponoći uz deponovanje pasoša. Važno je i ovo jer smo hotel napustili tek oko 1h posle ponoći. Mislim da je ipak najbolje u ovakvim situacijama izdvojiti tih 32$ po osobi i zadržati sobu, sve se to dogovarate sa recepcionarom jer od predstavnika agencuje nemate monogo vajde.

NAJVAŽNIJA STVAR U EGIPTU (bar po meni) je ANTINAL!!!! Čim osetite malo muljanje po stomaku koristite ga, kažu dva puta dnevno preventivno, četiri puta/dan u slučaju većih problema. Postoji i sirup za decu. Kupujete ga u apoteci, koja se nalazi na ulazu u novi deo hotela, na prvom spratu. I apoteci se cenkajte, mi smo ga plaćali 10 funti, a sirup oko 15.

Uglavnom je sta kome zapadne.Mi smo isli preko wayout agencije i pet porodica je dobilo novi deo a ostatak grupe,mislim da je bilo sest ili sedam porodica,dobilo je stari deo hotela. Soba koju smo dobili.nalazila se iznad kuhinje, promenili smo je vec narednog dana bez ikakvih problema i tek nakon promene castili smo veoma ljubazno osoblje sa 10e.Inace bili smo smesteni u novom delu hotela mada ni stari deo uopste nije los.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja bih ove godine da idem u ovaj hotel, ali drustvo sa kojim idem se dvoumi zbog mogucnosti da budemo smesteni u starom delu. Zanima me, da li moze da se promeni soba ukoliko se dobije u starom delu za novi?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905040
    Ukupno poruka